perjantai 24. helmikuuta 2017

Ryhmän voima: Bodom Team & Jukolan viesti

Arvatkaas, mikä on varmin tapa innostaa uusia ihmisiä liikunnan tai uusien lajien pariin? No mennä heidän mukaansa kokeilemaan niitä. Tuskin itse olisin hurahtanut suunnistukseen, jos kaveri ei olisi kysynyt mua mukaansa. Ptkiä lenkkejä on kiva tehdä kavereiden kanssa, koska se on mukavaa ja aika menee kuin siivillä. Jos taas joku on alottamassa vaikka saliharrastusta, on hänestä varmasti mukavaa saada kokoneempi kaveri mukaan näyttämään hyviä liikkeitä ja antamaan vinkkejä ja tsemppiä. Yksi hyvä keino saada kavereita liikunnan pariin, on yllyttää heitä osallistumaan samoihin tapahtumiin itsesi kanssa! Tällaisia hyviä vaihtoehtoja on erillaiset viestit tai porukkailmottautumiset. Minä päätin yllyttää ihmisiä mukaan lempparilajien polkujuoksun ja suunnistuksen pariin.


Bodom Trailin tunnelmaa 2016

Polkujuoksun kevään helmi Etelä-Suomessa on Bodom trail -juoksutapahtuma, jossa olen joka vuonna ollut mukana joko juoksemassa tai talkooporukassa. Bodom Trail kisaillaan toukokuussa Nuuksion kupeessa, Espoon Pirttimäessä. Polut ovat kauniita, isoja ja pieniä, kallioisia ja juurikkoisia ja maisemat ovat kaikkiaan kauniit. Bodom Trailin tunnelma on iloinen ja lämmin ja kaikesta huokuu se, että poluille on tultu ennen kaikkea nauttimaan. Bodom Trailin päämatka lauantaina on jo loppuumyyty, mutta tapahtuma laajeni täksi vuodeksi, jotta halukkaille olisi enemmän lähtöpaikkoja. Perjantaina on kaksi lähtöä, joihin on vielä runsaasti tilaa: yrityksille ja ryhmille tarkoitettu Bodom Team ja illan pimeyden laskeutuessa Bodom Night, jossa päästään otsalamppujen valossa juoksemaan metsäpoluille. Mielestäni tämä uudistus todella tervetullut ja houkuttelee varmasti taas uusia innokkaita juoksijoita myös polkujuoksun pariin.


Venlojen tiimimme onnistuneen viestin jälkeen 2015

Minä sain hyvän idean ja ehdotin työkavereille, että eiköhän oteta ja lähdetä viettämään toukokuista päivää Pirttimäkeen. Työnantajammekin innostui, ja lupasi kaikille halukkaille osallistumisen Bodom Team -kisaan. Tuohan on joukkuekisa, mutta miellyttävää siinä on se, että vain neljän parhaimman juoksijan tulos vaikuttaa joukkueen yhteiseen tulokseen, joten se kannustaa myös heikompia juoksijoita ja kaltaisiani nautiskelijoita mukaan tapahtumaan, kun omalla panoksella ei olekaan niin suurta merkitystä joukkueen menestymiseen. Minä sain houkuteltua meidän toimistolta 12 hengen porukan mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että yli puolet toimistoltamme on juoksemassa Bodom Teamin 10 kilometrin polkujuoksua 5. toukokuuta. Aivan mahtavaa!! Mukana on todella kovia juoksijoita, mutta ennen kaikkea taisin saada houkuteltua poluille kymmenkunta uutta kokeilijaa. Olen siis kertakaikkiaan innostunut, että saan esitellä mahtavaa juoksumuotoa kollegoilleni. Kerää sinäkin vähintään neljän hengen joukkue kasaan työ-, koulu- tai kaveriporukasta, ja tulkaa mukaan Bodom Teamiin!

Toinen tapahtuma, johon sain kerättyä pourkan kasaan, on Jukolan viesti. Meillä on vakioporukka Venlojen viestiin, jonne suuntaamme taas porukalla, mutta Jukolan pääviestissä olen ollut vain kerran kaverini joukkueessa. Heillä ei tänä vuonna ollut tilaa, ja itse asiassa halusin kerätä todella oman joukkueen Jukolaan, jotta Kimmokin pääsee kokemaan Jukolan metsän puolellakin. Olin alunperin ajatellut että suunnistuksesta innostuneet ystävämme lähtevät mukaan Jukolaan, mutta lieko Joensuu liian kaukana vai epälyttikö omat taidot vielä, kun oikein kukaan ei uskaltanut lähteä mukaan. Hmm, mistä saatais viisi henkeä lisää porukkaan? No, blogin lukijoista tietenkin! Siellä ruudun takana moni on kertonut innostuksesta suunnistusta kohtaan, joten ajattelin, että varmasti joku haluaa lähteä mukaan. Aluksi innokkuutta oli jo melkein yli yhden joukkueen tarpeisiin, mutta sitoutuneesti mukaan innostui kolme lukijaa: Eveliina, Katja ja Katju. Jee! Lisäksi Venlajoukkueemme vankka aloittaja Ellu on luvannut avata myös Jukola joukkueemme suorituksen. Nyt on enää yksi paikka vapaana, ja siihenkin on jo mahdollinen varajuoksija tarjolla. Mä olen ihan häkeltyneen onnellinen tästä ryhmän voimasta! Kuinka hienosti saimme joukkueen kasaan ja moni halukas sai nyt paikkansa tuonne suunnistuskesän ehdottomaan kohokohtaan! WAU ja kiitos, sanon mä! :)


Louna-Jukolassa 2015 Venlojen osuudelle lähdössä

Mä kannustankin nyt kaikkia muitakin keräämään lähistöltä yllytyshulluja kavereita johonkin kivoihin liikuntatapahtumiin! Porukalla on kiva heittäytyä ja kokeilla jotain täysin uutta! Vuonna 2014 kun me osallistuimme Venlojen viestiin, se oli meille kaikille uusi kokemus. Aina täytyy kokea se ensimmäinen kerta, jos haluaa uusia kokemuksia ja elämyksiä. Haastakaa itsenne ja kaverinne, siitä tulee kivaa!

Kuinka moni on mukana joko Bodom Teamissa tai Jukolan viestissä? Vai oletko yllyttämässä kavereitasi johonkin muuhun tapahtumaan, mihin? 

8 kommenttia:

 1. Hehe aivan mahtavaa!!:) Tsempissä on tosiaan voimaa. Ilman hulluttelukaveria oisi jäänyt mullakin varmasti monta kokemusta kokematta, ja nyt ehkä itse olen sitten se houkutteleva hulluttelija-puoli. :D Mutta niin hurja en vieläkään ole, että lähtisin suunnistamaan. Ehkä ensi vuonna. Perässähän tässä on tultu joka lajissa, joten kaipa se rogakin kutsuu sitten aikanaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, näin on :)!! Hienoa että voidaan toinen toisiamme houkutella hullutuksiin. Sä toimit inspiraationa mulle ja näemmä mäkin olen toiminut sulle. <3 Ensi kesänä ehdit opetella suunnistamaan ja sepä avaa ovia uusiin huikeisiin kokemuksiin: rogainingiin ja Jukolaan esimerkiksi. ;) Tai uusille reiteille kartan kanssa samoilemaan tai juoksemaan! Ihanaa viikonloppua Satu <3 Olis niiiiin ilo olla siellä nyt.

   Poista
 2. Hei hienoa, että kasasit porukan Jukolaan! Vaativaa maastoa on tiedossa, mutta kyllä siellä pärjää:) Ja koitahan houkutella vielä niitä kavereitasikin mukaan, ei Joensuu niiiiin kaukana ole! Tervetuloa taas tännepäin!:)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me pärjätään, omalla tasollamme :) Hmmm, yritän toki kovasti mutta saapi nähä.. ens vuonna Lahti, meille paljon lähempänä ;)

   Poista
 3. Mä osallistun tänä vuonna ekaa kertaa Bodom Trailiin ja samalla se on mun ihkaeka virallinen polkujuoksutapahtuma, vähän jännittää :)

  -jansu

  VastaaPoista
 4. Blogistasi välittyy kyllä niin tsemppaava ja positiivinen fiilis, että lukijana uskaltaa ottaa sinuun yhteyttä :) Mahtavaa että näinkin voi saada mahdollisuuden osallistua Jukolaan, innolla odotan! :)
  -Evelina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vitsit, ihana kuulla :) Mahtavaa kun otit yhteyttä ja nähdään sitten viimeistään Jukolassa, ehkä jo ennen ;) Tulee niin siistiä!!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)