tiistai 1. marraskuuta 2016

Marraskuun coreputki

Marraskuu, Marrasputki. Aika monet juoksupiireistä tietävät, mistä tuossa haasteessa on kyse. Tarkoituksena on juosta vähintään 25 minuutin lenkki ulkona joka päivä. Jos ei saa juostua lenkkiä, putoaa putkesta. Mä en ole koskaan ottanut osaa tuollaiseen haasteeseen, enkä koe sitä omaksi nytkään. Mä pelkään, että jopa 25 minuutin päivittäisestä juoksulenkistä saan stressiä aikaiseksi itselleen ja pelkään myös, etten osaa pitää lenkkiä tarpeeksi kevyenä ns. lepopäivinä, ja siten kuormitus nousee liikaa. Ideana marrasputki on hyvä, mutta toteutuksena se ei kaikille sovi. Kannustan silti jokaisena päivänä ulkoilemaan edes tuon 25 minuuttia, sillä se virkistää. Meillä onneksi työpaikalla on päiväkävelymahdollisuus, eli niinäkin päivinä, kun olen toimistolla pelkästään, voin käydä 10-20 minuutin kävelyllä sallitusti. Ja pian, joulukuun palkassa meille maksetaan jopa bonusta - euron per kävelty kilsa! :)

Ulkoilua siis tulee harrastettua kävelyn puolesta, joten päätin ottaa marraskuussa oman putkeni, jossa vahvistetaan heikointa osa-aluettani: lihaskuntoa. Ja tällä kertaa haluan panostaa keskivartalon lihaskuntoon. Mielestäni hyvä keskivartalon hallinta on tärkeää lajissa kuin lajissa, ja sitä pitäisi treenata useana päivänä viikossa. Ja kun puhun treenaamisesta, niin en tarkoita, että joka kerta pitäisi mennä salille ja tehdä lisäpainoilla vatsalihaksia. Ehei, vaan niitä voi tehdä muutamankin toiston aina lenkin jälkeen kotona, tai ennen iltapesua. Haluankin omalla coreputki-haasteellani kannustaa itseäni tekemään lähes päivittäin jotain keskivartaloa tukevia liikkeitä. Minä olen meinaan laiminlyönyt keskivartalon lihaksiston tärkeyttä, ja haluan kääntää keulan suuntaa tässä asiassa.Tavoitteena käsilläseisonta...? ;)

Marraskuun coreputken säännöt
 • Tee joka päivä vähintään 50 keskivartaloliikettä
 • Liikkeitä voi tehdä useita samana päivänä (kunhan yhteensä  väh. 50)
  • Vatsarutistukset
  •  Lantionhallinta (lantionnostossa jalan ojennus)
  • Pakararutistukset jumppapallolla
  • Vinot vatsalihakset (Russian twist, tai kiertovatsat)
  • Selän ojennukset
  • Punnerrukset
  • Hidas vuorikiipelijä
  • Kylkilankku + kurkkaus kainalosta
  • Keksitkö lisää? :)
 • Joka viidentenä päivänä (5.11, 10.11 jne.) perusliikkeiden lisäksi tee lankku
  • Alkaen 1min lankusta, ja kasvatetaan aikaa viidellä sekunnilla joka kerta
  • Haasteen viimeisenä päivänä 30.11 tee niin pitkä lankku, kuin pystyt!
Veikkaan, että haaste ei ole fyysisesti kova - eikä se ole tarkoituskaan! Tarkoituksena on opetella tekemään lyhyitä lihaskuntoharjotteita koska ja missä vain, ottaa tavaksi siis.

HAASTAN KAIKKI MUKAAN!! OTATKO HAASTEEN VASTAAN? :)
Haaste alkaa tänään ja jatkuu läpi marraskuun. Älä putoa kelkasta pois.

Kuinka moni on mukana? Tai oletko mukana jossain muussa marraskuun haasteessa? Niitä tuntuu riittävän tässä kuussa, mutta se on hyvä vain. Marraskuussa taistellaan todella kaamosta vastaan, ja kaikki tsemppi ja apu on tarpeen!

14 kommenttia:

 1. Hienoa, hyvä idea! Minä toteutan perinteistä putkea. :) Jos jostain saa stressiä, niin päivittäisestä jumppaamisesta. :D Juoksu rentouttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää putkea :) Juoksu rentouttaa, kun saa tehdä sitä silloin kun huvittaa! Itselle ei sovi jokapäiväinen lenkkeily (ei henkisesti, eikä fyysisesti!). Sen sijaan parin minuutin coret ehtii tehdä vaikka ennen nukkumaanmenoa ;)

   Poista
 2. Kuten Raita, toteutan minäkin perinteistä putkea. :) Ensin mietin vähän samankaltaista vaihtoehtoa kuin mitä sinä olet suunnitellut, koska lihastreenit totisesti kaipaavat petraamista. Mutta tuleepahan nyt kokeiltua tuo juoksuputki, kun en ole koskaan siinä mukana ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, miten marrasputki on sujunut? :) Ihan hauska tempaus, jos vaan itselle sopii!

   Poista
 3. Mukana! :) Keskivartalo on edelleen mun lihaskunnon heikoin osa-alue ja tää putki antaa siihen oikein hyvää tsemppiä! Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Candy ;) Heikoimpia osa-alueita kannattaa aina treenata! Tsemppiä meille!

   Poista
 4. Uuh, kaipa tätä vois yrittää! :D Jostain blogista luin viime vuonna marrasputkesta, mut luulin et se oli sen joku oma juttu vaan, en tajunnu et se on joku isomminkin tiedossa oleva. Siihen en voi lähtee ny mukaan, ku eilisen jo missasin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, ootko vielä coreputkessa mukana? :) Joo, se on juoksuhörhöjen oma kaamostaistelu, luulisin! No, jos halukkuutta on, niin oman putken voi juosta koska vaan, tai sitten lähteä mukaan vuoden päästä :)

   Poista
 5. Mä voisin olla tässä mukana! Juoksemaan en jalan murtuman jälkeen pääse vielä hetkeen, joten tämä saattaisi sopia mullekin :)

  Ihana muuten toi, että työpaikalla kannustetaan liikkumaan! Meillä sellaisesta ei (harmi kyllä) ole tietoakaan :( Toki kauniita sanoja riittää, mutta ei mitään konkreettista, joka saisi ihmiset oikeasti innostumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun oot mukana! Miten on sujunut? :) Hienoa muuten että pääsit kipsistä eroon!

   Joo, toi päiväkävely on kyllä hieno keksintö. Vois kyllä olla jotain muutakin, mutta se on edes hyvä alku :)!

   Poista
 6. Tähän mä voisin lähteäkin.marrasputki ei ole muakaan varten :)

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)