sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Uusia juoksuvarusteita

Juoksu on maailman helpoin laji; senkun kiskaset lenkkarit jalkaan ja lähdet kotiovelta hölkkäämään halutun mittaisen lenkin. Saavut kotiin lenkin jälkeen ja päivän treeni on tehty. Vai onko se sittenkään noin helppoa? Pohdit, pitäisikö lähteä lenkille. Aktiivisuusmittari piippaa, että olet ollut liian kauan paikallaan. Valitset tämän päivän reittiisi sopivat kengät jalkaan ja laitat hyvännäköiset ja -tuntuiset juoksuvaatteet päälle. Virität Spotifysta sopivan musiikkilistan ja mietit, mihin taskuun kännykkä tämän päivän lenkkivaatteissa mahtuukaan. Sujautat sen kännykkäkoteloon, sillä juomareppua ei tämän päivän lyhyellä lenkillä tarvita. Pihalla säädät urheilukellosta sopivan harjoitustyypin ja odotat satelliitteja. Vihdoinkin pääset aloittamaan lenkin. Nykypäivänä juoksu on niin paljon muutakin kuin pelkkää juoksua. Varusteet ja vaatteet tuovat mukavuutta ja lisäarvoa harjoitteluun.Aina välillä minultakin kysellään juoksuun liittyvistä varusteista ja vaatteista, joten ajattelin listata seuraavaksi viime aikaisia hankintoja varustepuolelle. Näistä varmaan joku muukin saa vinkkiä, olisiko tuotteista hyväksi lisäksi omaan juoksuvaatekaappiinsa. 

Flipbelt

Juoksutrikooissa on usein huonot takataskut tai niitä ei ole ollenkaan, joten silloin on ongelma, mihin kännykät ja vaimet sijoittaa juoksun ajaksi. Itse en tykkää, että ne hölskyvät juoksun aikana, joten pidän niitä usein takataskussa tai juoksuun suunnitellussa vyössä. Aiemmin olen käyttänyt Spibeltiä, mutta jos on vähänkin enemmän tavaraa, tulee vyöstä usein aikamoinen mötikkä vyötärölle. Hieman modernimpi juoksuvyö onkin Flipbelt, johon voi sijoittaa kahteen taskuun koko vyön leveydestä tavaroita. Lisäksi siinä on avaimille klipsu, jotta ne pysyvät varmasti menossa mukana. Vyössä ei ole säätöä, vaan jokainen valitsee sen oman lantion ympäryksen mukaan.  Yllätyin todella paljon, että Flipbelt pysyy paikallaan juoksun aikana eikä pompi ylös alas. Testasin sitä polkulenkillä, ja minulla oli vyössä autonavaimet, kännykkä sekä pieni ensiapulaukku - hyvin mahtui. Ainoa miinus vyössä on se, että minun päärynävartalossa vyö pyrkii nousemaan navan korkeuteen. Siinä omalla paikallaan vyö pysyy kuitenkin loppulenkin nätisti paikallaan. Flipbeltin saa monessa eri värissä, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa.


** Flipbelt saatu blogin kautta **

Salomon Trail 20 l -reppu

Alkukesästä ostin itselleni uuden juoksurepun. Minullahan on 12 litrainen juoksuliivimallinen reppu, mutta nyt kaipasin hieman isompaa reppua lähinnä työ- ja salimatkajuoksuun sekä toki pyöräilyyn ja päiväpatikointiin. Hintansa ja laatunsa puolesta päädyin Salomonin 20 litraiseen Trail-reppuun. Reppu on palvellut hienosti koko kesän ajan eri tarkotuksissa. Siinä on lantiolle tuleva leveä vyö, jossa on yksi pikkutasku. Lisäksi repun sisällä on iso tasku, jossa on erillinen osio juomasäiliölle sekä pikkutavaroille, mutta kaikki ovat kuitenkin yhtä isoa taskua. Juomaletkun saa otettua hienosti ulos joko ylä- tai alakautta. Todelliseen testiin reppu pääsi 24 tunnin rogainingissa, jossa varsinkin alussa juoksimme melko paljonkin. Reppuun mahtui hyvin kaikki pakollinen varustus ja vähän enemmänkin. Vaikka se oli täynnä, oli sen kanssa mukava juosta. Repun saa hyvin säädettyä tiukalle, jolloin se ei turhaan pompi käytössä. Tämä reppu on palvellut tarkoituksessaan loistavasti ja voin suositella, mikäli haluat että reppuun mahtuu esimerkiki salikengät, pyyhe ja vähän vaihtovaatetta. Tai vaikka päiväpatikointivarusteet.


Suunto Spartan Ultra

Sain testikäyttöön uusimman Suunnon urheilukellon Spartan Ultra -mallin. Olen ollut jo pitkään Suunnon käyttäjä, joten innolla odotin tätä uutta mallia. Uusina ominaisuuksina verrattaen vanhaan Amibitiin tässä on ainakin kosketusnäyttö, värinä hälytys ja aktiivisuuden mittaaminen. Toki paljon muitakin ominaisuuksia on, mutta kaikkea en ole vielä ehtinyt kokeilla, sillä yhteinen taipaleemme on vielä alussa ja kelloon on koko loppuvuoden ajan tulossa runsaita päivityksiä. Näin ensituntumalta Spartan on hyvä ja monipuolinen urheilukello. Lajeja on paljon, ja niitä voi valita ennen harjoituksen aloittamista kellosta. Myös asetuksia voi tehdä helposti lennosta ennen treeniä. Minä esimerkiksi käytin kelloa uinnin aikana, ja ennen harjoitusta on nopea valita, onko altaan mitta 25 vai 50 metriä. Spartan mittasi uimani matkan prikuulleen oikein, vaikken tee volttikäännöstä päädyissä. Akkukestokin vaikuttaa hyvältä, ja kaikin puolin kello on todella hyvä monipuoliseen liikuntaan. Lupaan kirjoittaa tarkempaa raporttia kellosta, kun olen sitä rauhassa testaillut enemmänkin.


** Suunto Spartan Ultra saatu lainakäyttöön blogin kautta **

Petzl Nao 2 -otsavalaisin

Hommattiin Kimmon kanssa vuosi sitten syksyllä otsavalo, jolla pärjäisi suunnistusmetsässä pimeän tullen. Päädyimme arvostelujen ja kuulopuheiden perusteella Petzlin Nao 2 -lamppuun, joka on reaktiivinen otsavalo eli valoteho vaihtelee maaston mukaan. Jos esimerkiksi suunnistuksessa katsoo karttaa, niin valoteho himmenee, kun taas katsoessaan mahdollisimman kauas metsään, valoteho suurenee. Maksimiteho on 575 lumenia ja sillä näkee jo suunnistaa tällä kuntotasolla. Akkukesto on hyvä, koska valon ei tarvitse koko ajan olla täydellä teholla. Nao 2 kestääkin jopa 6,5 tuntia reaktiivisessa asennossa ja vähempivaloisella tasolla 12 tuntia. Tämä on hyvä, sillä käytän otsalamppua myös rogaining-harrastuksessa, jossa suoritus voi kestää koko yön. Lamppua on helppo käyttää peruskäytössä ja valo pysyy hyvin päässä säädettävillä nyöreillä. Lampun akku tulee takaravoille, joten erillistä akkuliiviä tai -pidikettä ei tarvita. Nao 2 on ollut kyllä juuri hyvä meidän käytössä - ainoa miinus on se, että niitä on taloudessa vain yksi, vaikka innokkaita yösuunnistajia on kaksi. Ensi syksyksi on pakko hankkia toinen lamppu myös, jotta päästään kunnolla yösuunnistuksen makuun! Polkujuoksijahan tarvitsee lamppua ainakin, sillä arkena alkaa olla turha toivo päästä työpäivän jälkeen polkulenkille valoisalla. ;)Tässä oli listattuna viime aikojen (sekä vuoden takaisia) uusia varustekokeiluja. Millaisia uusia varusteita te olette kokeilleet ja onko löytynyt jotain uutta helmituotetta? :) Onko nämä minun testaamani tuotteet teille tuttuja? 

4 kommenttia:

 1. Haha. Hauska alustus ja tyylikäs kello :). Taidan olla ite aika tyytyväinen juoksuvarustuksiini, kun en edes muista milloin olisin tehnyt jotain uusia investointeja (paitsi tietty uusinut kenkiä, trikoita jne.). Mutta vuoden sisään oon löytänyt hyvät uimalasit joitan oon etsinyt jotain koko elämäni :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ;) Toi Spartan on kyl kaunis ja mahtava! Hienoa että oot pystynyt olemaan tyytyväinen varusteisiin ilman uusia hankintoja. Mut millaiset uimalasit sulla on? Nimimerkillä täydellisiä etsiessä :D

   Poista
 2. Spibelt (tai tollanen Flipbelt) on kyllä ihan must! Joskus pidin kännykkää taskussa, jossa se pomppi liikaa tai käsikotelossa, joka oli painava ja epäkäytännöllinen. Nykyään tungen kaiken tarvittavan Spibeltiin, en pärjäisi ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jossain takin sivutaskussa on huono pitää kamaa, lantiolla tiukasti on paljon parempi :) Kiva kun oot löytänyt kätevän varusteen!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)