torstai 21. heinäkuuta 2016

Uin meressä, juoksen maalla ja rogaan vuorokauden!


Vaikka kesä onkin mennyt niin hurjaa vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä, olen silti nauttinut siitä hirmuisesti. Olen ulkoillut paljon, mutta se ei liene kenellekään yllätys - minä kun olen melkoinen ulkoilmaihminen. Kuten viimeksi kirjoittelin, kesä on mennyt todella mukavuusalueella treenatessa. Henkilökohtaisen elämän kuviot ovat painaneet päälle, eikä intoa tai motivaatiota mihinkään muuhun, kuin tuttuihin ja hyväksihavattuihin liikkumisiin ole löytynyt. Sen sijaan olen todella onnellinen siitä, että liikunta on niin iso osa elämää, että sitä tulee harrastettua ihan itsestäänkin, pakottamatta tai miettimättä sen enempää. Työmatkapyöräily, suunnistaminen ja lenkkeily etenkin luonnon siimeksessä ovat mahtavaa vastapainoa työlle ja saavat ajatukset nollaantumaan. En voi kuin suositella liikuntaa myös silloin, kun tuntuu siltä, ettei oikein jaksaisi mitään muuta kuin pakolliset menot. Liikunta antaa voimaa ja virkeyttä ja tekee maailmasta aina pikkuisen paremman paikan!

Ja mitä kesä olisikaan ilman hullutuksia? Vaikka en ole treenannutkaan mikään tietty tavoite mielessäni, tulee kesään silti mahtumaan kivoja tapahtumia ja uusia hullutuksia. En mä niistä eroon pääse, sillä aina tykkään haastaa itseäni kunnolla. Uudet haasteet tavallisesti sisältävät jotain itsensä voittamista, uusia kokemuksia, luontoa ja suuria elämyksiä. Seuraavana kolmena viikonloppuna mulla on ilo ja kunnia osallistua kolmeen, minulle täysin uuteen, tapahtumaan! Nämä on lyöty lukkoon jo aika kauan aikaa sitten, ja kun en ole kohdannut mitään suuria fyysisiä esteitä, niin en näe syytä, miksi en niihin tapahtumiin lähde ottamaan osaa.


Ensimmäinen uusi elämys on jo lauantaina! Satu tulee Kuopiosta tänne etelään asti ja menemme yhdessä Porkkala Swimrun -tapahtumaan, johon olemme ilmoittautuneet jo keväällä. Tätä suurta seikkailua on odotettu todella isosti! Varsinkin Satu on aivan haltioissaan avovesiuinnista, ja minäkin olen kyllä meren lapsi, joten on ilo päästä kokeilemaan tätä kovassa nousussa olevaa lajia, jossa yhdistetään juoksu ja uinti mielenkiintoisella tavalla. Tapahtumassa siis vuorottelevat juoksu ja uinti, ja mitään huoltotaukoja ei ole, vaan koko rata mennään yhtä soittoa. Uidaan kengät jalassa ja juostaan märkäpuvussa, hui olkoon! Mutta elämyksiä me olemme menossa hakemaan, ja niitähän on vaikea kokea, jos ei koskaan uskalla poistua mukavuusalueelta. Osallistumme kuntosarjaan, joka pitää sisällään n. 12 km juoksua ja reilu 2,5 kilsaa uintia. Aivan riittävästi meille aloittelijoille! Satun ajatuksia pääset lukemaan hänen blogistaan.

Seuraavan viikon viikonloppuna vuorossa onkin Tampere Countryside maraton, jonne sain osallistumisen blogin kautta. Vaikka ajankohta osuu hieman itselle huonoon aikaan, en halunnut jättää tapahtumaa väliin, sillä Juokse maalla -brändi osui ja upposi kovaa! Minä tykkään juosta lenkkejä maalla anoppilassa peltojen keskellä, joten odotan myös Tampereen tapahtumalta paljon. Matkavaihtoehtoja oli 12km Myllyn lenkki, 21km puolimaraton ja kokonainen maraton, joten jokaiselle löytyy jotain. Maraton olisi ehdottomasti ollut mun lempparimatka, mutta elokuun alun hullutteluiden vuoksi en voi sitä valita. Todennäköisesti hölkkäilen puolikkaan läpi pitkänä lenkkinä, jotta en rasita itseäni liikaa! Jos tiedossa ei ole mitään menoja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, niin lähde ihmeessä mukaan juoksemaan. Ilmottautua voi vielä!


Kysyin Countryside maratonin järjestäjiltä, kenen kannattaa saapua juoksemaan maalle ja miksi, ja sain kivoja vastauksia:

Millainen juoksija tulee Countryside Maratonille juoksemaan?
     Aikuinen harrastaja. Nautiskelija. Vaihtelun etsijä. Lapsiperheellinen, kun lapsille on oma lapsiparkki. Matkailuautoilija, joka voi viettää kylässä hienon iltamaillan ja halutessaan koko viikonlopun.

Mikä reitissä on hienointa?
    Vaihtelevuus. Joka mäennyppylän ja mutkan takaa tulee uusi maisema ja juoksualusta on sopivan vaihteleva.

Miksi Tampereen Countryside Maratonille kannattaa lähteä juoksemaan?
    Siinä yhdistyy loma, perheen yhteisyys, huvi, extreme ja uusi maastoon menevä trendi.

Joten toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa Tampereen Teiskon Viitapohjassa 30.7! Tulkaa nykäisemään hihasta, jos tunnistatte.

Elokuun alussa ohjelmassa on kauan odotettu 24 tunnin rogaining Tiina-Hihhulin kanssa. Tähän mennessä pisimmät rogat ovat olleet 12 tunnin mittaisia rypistyksiä, joissa on tullut taivallettua molemmissa reilusti yli 50 kilsaa päivän aikana. Nyt kilpailuaika on tarkoitus tuplata, joskin olemme sen verran retkimeiningillä liikkeellä, että käytämme sen ajan minkä käytämme. Someron SM rogaining tulee olemaan meille eräänlainen ihmiskoe ja koettelemus, ennen kaikkea suuri elämys kesäyössä! Itse ainakin odotan tätä tapahtumaa todella innolla, vaikka ylipitkät lenkit ovatkin jääneet kesällä pois ohjelmasta. Suunnistamassa sen sijaan olen innoissani käynyt, joten totutusti Tiina tulee varmasti ylläpitämään enemmän vauhtia ja minä pidän huolta oikeasta suunnasta!


Tykkäättekö te osallistua kesälläkin tapahtumiin? Mihin tapahtumiin olette seuraavaksi menossa? Onko joku tulossa Swimruniin Porkkalaan, Tampereen countryside maratonille tai Someron SM-rogainingiin? :)

** Tampere countryside marathonille olen saanut osallistumisen **

20 kommenttia:

 1. Moikka Hanna,
  ja kiitos kivasta blogista :)
  Sulla on hienot suunnitelmat kesälle! Olin viime vuonna itse ensimmäistä kertaa Porkkalan kisassa, ja nyt menossa toista kertaa pitkälle reitille. Jos haluat lueskella fiiliksiä viime vuodelta, niin niitä löytyy täältä: http://urheilensiisolen.blogspot.fi/2015/07/porkkala-swimrun-2572015.html
  Hieno kisa (ja lämmin) on varmasti tulossa, nähdään Porkkalassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos itsellesi :) Kiitos tosi paljon linkistä tuohon raporttiisi, hyvin pääsi tunnelmaan. Te ootte vetänyt hienosti!! :) Juoksitteko ihan tavallisten märkkärien kanssa? Mua huolettaa eniten juoksu märkkärissä ja uinti kengillä.... :D Huomenna nähään ;) JÄNNÄÄÄ!!!

   Poista
  2. Juu tuo oli meidän ensimmäinen swimrun-kisa, ja yllättävän hyvin meni. Meillä on käytössä ns. swimrun-märkkäri, jossa on vetoketju myös edessä ja sen saa avattua hieman helpommin kuin tavallisen, mutta perusmärkkärillä pärjää loistavasti ja niitä näkyykin noissa kisoissa aika paljon. Lämmintä tulee juoksuosuuksilla varmasti olemaan, mutta uinti tuntuu entistä ihanammalta sen jälkeen. Lenkkariuintia puolestaan helpottaa, jos kuljettaa mukana pullaria (yleensä kummarilla kiedottuna jalan ympärillä) ja ottaa sen käyttöön uintiosuuksille. Se tasapainottaa hieman uintiasentoa. Mut jo pelkästään märkäpukukin kelluttaa, ja silläkin selviää. Huomiseen tosiaan, perhosia on täälläkin jo vatsanpohjassa :D

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta! :) Kokeilin eilen uida kengät jalassa ja kyllähän ne mukana tulee, joskin vähän raskaammalta tuntui uinti siten. Mulla ei ole pullaria ja en taida uskaltaa sellaista kokeilla ekaa kertaa tapahtumassa. ;) Ja hyvä että tavallisellakin märkkärillä voi kokeilla lajia. Onneksi meillä kuntosarjassa matka on kohtuullinen. :'D Tsemppiä teille pitkään sarjaan! :)

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta sun seuraavat kolme viikonloppua!! :) Varmasti elämyksiä ja uusia kokemuksia luvassa! :) Mun seuraava tapahtuma on elokuussa Helsinki Street Run ja sitten syyskuussa Espoo rantapuolikas. Tosin Street Run osallistuminen riippuu nyt siitä saanko lapsenhoitojutut järjestettyä, kun Henri on silloin muualla...katsotaan! Ihania hullutteluja ja kesänjatkoa sinne <3 Koitetaan nähdä elokuun alussa!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, elämyksiä ja uuden kokemista.. sitä tulee olemaan tää aika ennen lomaa! Lomalla voi sit huilahtaa ja miettiä, mitä ihmettä sitä on taas tullut tehtyä ;) Toivottavasti saatte lapsenvahtiasiat kuntoon ja pääset Street Runiin. :) Rantapuolikas on aina huippu tapahtuma! :) Olis kiva nähä elokuun ekalla viikolla <3! Mukavaa kesän jatkoa! :)

   Poista
 3. Hei mahtavaa nähdä taas Tampereella! Kiva että päätit lähteä mukaan :) Ja toi swim-run kuulostaa niin mahtavalta, vaikka äkkiseltään nuokin matkat kuulostaa isoilta! Ei tietenkään teille kestävyyskonkareille :) Sitä rapsaa odottelen jo innolla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä päätin tulla kumminkin! :) Itsestä se on kiinni miten raskas tulee jne.! Joo ei toi kuntosarja ihan mikään olalle läpsyttely ole.. jännittää jo hurjasti ;)

   Poista
 4. Kuulostaa kyllä hauskoille tapahtumille! Sä takuuvarmasti ajatukset irti mahdolliaista huolista ja arjesta. :) countryside kuulostais ihan mun jutulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, hauskaa tulee olemaan ja pääsee irtautumaan arjesta kivasti ennen lomaa! :) Harmi sun jalka, muuten olisin heittänyt haasteen lähteä Countrysideen!! ;)

   Poista
 5. Hei jeee! Huippuja juttuja, ja kivaa kun säkin tuut Tampereella juoksemaan. Huomenna nähdään sielunsisko! ODOTAN!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEEE! Huippuja juttuja tosiaan <3! Ihanaa kun kuljetaan niin samoja polkuja ;)

   Poista
 6. Sulla on kyllä hauskaa kesäohjelmaa! Mekin nähdään sitten Tampereella, mä tulen sinne myös puolikkaalle maalaismaisemista nauttimaan! Tsemppiä swimruniin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pakkautu nämä ohjelmat tähän samaan ryppääseen, mutta hyvällä mielellä siitä selviää ja ainakin elämyksiä on luvassa :)! Ja hauskaa, koitetaan törmäillä Tampereen maalaiskylässä ;) Kiitos, Salla!!

   Poista
 7. Osasin hyvin samaistua siihen mistä kirjoitit tuossa alussa ja edellisessä postauksessasi. Silloin kun tulee ulkopuolista kuormaa ja jaksaminen on koetuksella niin pitää uskaltaa ottaa rennosti eikä tehdä rasitetta siitä asiasta joka tuo normaalisti iloa ja lisäenergiaa. Oot osannut selvästi miettiä tuon asian oikein :)

  Siistejä tapahtumia tulossa! Mä olen juuri vahvistamassa tuttujen kanssa päivämäärää Kurjenrahkan reissulle, laitan sulle heti viestiä kun kalenterit on mätsätty jos vaikka tällä kertaa tärppäisi ;)

  Rog'n'roll!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa että löysit kirjoituksestani sen punaisen langan, johon pystyit samastumaan. Muistankin, kun kirjoittelit vastaavanlaisia kirjoituksia. Toivottavasti elämä on tasapainottunut, ja vaikuttaisi siltä että on. Silloin kun kaikki ajatukset eivät ole ihan tässä ja nyt, on tärkeää kuunnella itseään ja mennä omien voimavarojen mukaan. :)

   Hei, toivottavasti Kurjenrahka osuisi! Pahoin pelkään, mun viikonloput on aika täynnä.. iiiks! :D

   Poista
 8. Huikeita juttuja Hanna! Ei ainakaan pääse kyllästymään, kun on niin monipuolista tekemistä tiedossa! :) Tsemppiä sinne arkielämän haasteisiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aina täytyy keksiä uusia hullutuksia ettei pääse kyllästymään ;) Ja kiitos paljon, Suvi <3

   Poista
 9. No ohoh, 24 tunnin sarja! Siinä saa varmasti elämyksiä sitten ku alkaa väsy painaa eikä aivot enää toimi. Ois kyllä siistiä kokea joskus:) Jos maltat nuo pari kisaa mennä rauhallisemmin niin varmasti saat palauduttua, vaan onhan se kova matka. Mut jos kilpailuvietti iskee ja tulee kovasti mentyä niin voi olla pitkäkin reissu:D Vaan onnea noihin koitoksiin, kuulostaa hienoilta tapahtumilta kaikki vaikka eniten ite noista suunnistukseen liittyvistä jutuista pidänkin!

  Niin ja sama täällä. Kesällä on yritetty nauttia ja tehä mitä huvittaa eikä ottaa treenin kannalta. Maistuupahan syksyllä sit perusarki paremmalta taas:)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 24 tunnin sarja tulee olemaan täysin ihmiskoe ja katotaan kauan sit tosissaan ollaan liikkeessä ja kuinka kovaa tullaan menemään! :D Rogaining on kyl huippua, hirveesti jo odotan tuota tapahtumaa.. ja myös siitä hetkestä alkavaa kesälomaani! ;)

   Mahtavaa että säkin oot kesällä nauttinut meiningistä ja treenannut enemmän fiiliksen mukaan! Sellain onkin paras :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)