tiistai 10. toukokuuta 2016

Lihaskuntotreeniä auringon alla

On ollut niin upeat ilmat, että on melkein sääli viettää niitä sisällä töitä tehden. Yhtenä rentona päivänä pystyin viime viikolla pitää etätoimistoa pihalla, mutta kyllähän työnteko kuitenkin paremmin sisällä sujuu. Näkee työkoneen ruudunkin kunnolla. Töiden jälkeen kuitenkaan en ole malttanut sisällä olla, mutta lihaskuntotreeni on silti maistunut. Onneksi on vaihtoehtoja ainaiselle kuntosalille, sillä useassa paikassa on jo monelaisia ulkotreenipaikkoja. Ja mikä parasta, ne ovat ilmaisia kaikille halukkaille. Minä bongasin Espoon Leppävaaran urheilupuistosta mahtavan "ulkokuntosalin", jossa olen käynyt nyt jo kahdesti treenaamassa. Paikka on sopivasti mun työmatkan varrella, joten sinne on helppo piipahtaa.Leppävaaran ulkoliikuntapuistosta löytyy monenlaisia laitteita ja treenin apuvälineitä. Siellä on kolme levypainotankoa, joiden painot ovat 13, 16 ja 23 kiloa. Painot ovat hienosti puuhäkeissä kiinni, joten toimivat vähän kuin smith-tanko. Tankojen lisäksi on painoputkia, joita voi nostella toisesta päästä ylös, kiipeilyteline, portaikko, vatsa- ja selkälauta sekä muutama oman kehon laite, joista minä olen ottanut käyttöön rintalaitteen, jolla saa tehtyä rintalihasliikkeitä istumalla itse painona penkillä. Ovelaa. Ainakin itsellä se on todella raskas liike.. mutta riippunee omasta painosta ja lihasvoiman tasosta, tietty!

Yllättävän vähän on ollut muita liikkujia puistossa, vaikka mielestäni tuollaiset treenipaikat ovat huippuja! Saa olla ulkona kauniissa ilmassa, saa raitista ilmaa ja ovat kaikille avoimia. Mulla ainakin on ollut paljon "vapaampi" fiilis treenatessa tuolla ulkopuistossa kuin jos olisin salilla. En tiedä mikä siinä on. Salilla on sellainen olo, että pitäisi tehdä tarkasti suunnitellun ohjelman mukaan ja ulkona taas osaan olla vapaampi ja luovempi treenin kanssa. Viime viikolla tunnustelin oloa kokeilin uusia liikkeitä tuolla puistossa, mutta nyt tänään tein säntillisesti liikepareja 3x10-15 -sarjoina. Keksin liikkeet päästäni ja pyrin että koko kroppa tulisi treenattua läpi. Tulin paikalle pyörällä, joten erillistä lämmittelyä en tehnyt.
Tältä treenini näytti:

 • Pystypunnerrus levytangolla + Kulmasoutu levytangolla
 • Etukyykky levytangolla + Askelkyykyt levytangolla
 • Ojentajadippi + Punnerrus "vatsapenkkiä" vasten
 • Vatsapenkki + roikkuminen ja jalkojen nosto
 • Selkäpenkki + ojentajapunnerrukset penkkiä vasten
 • Rintalaite + boksihypyt portaikossa
 • Hoover-lankku

Tähän treeniin mulla meni aikaa noin 50 minuuttia. Tein liikkeet huolella, ja join hyvin välissä. Aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä on tärkeää muistaa juoda paljon vettä, sillä hikoilemalla kulutamme sitä myöskin paljon. Jano on jo pienoinen merkki nestehukasta, joten kannattaa ennakoida sitä. Treeni oli kaiken kaikkiaan tosi kiva ja monipuolinen ja keksin jo useita uusiakin liikkeitä, joita voisi tehdä tuolla hyödyntäen puiston laitteita. Puistossa on lisäksi hieno taulu, jossa kerrotaan erilaisia vaihtoehtoja liikkeiksi, jos oma mielikuvitus ei laukkaa. 


Kyllä hymyilytti treenin jälkeen. Vähän tärisevän kropan kanssa lähdin polkemaan kotiin. Nautin aurngosta, lämpimästä tuulen vireestä kasvoilla, endorfiineistä ja kotona jo valmistumassa olevasta grilliruuasta. Aika siistiä!

Onko sun lähellä ulkoliikuntapuistoja? Oletko käynyt testaamassa? Minkälaisia treenejä teet tällaisessa puistossa? Treenaatko aurinkoisena päivänä mieluummin ulkona vai sisällä? :)

12 kommenttia:

 1. Tää oli ihan loistovinkki! Mullakin on lyhyt pyörämatka Leppävaaraan, joten täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tästä oli hyötyä ja tuli tietoa jaettua tännekin :)! Sinne vaan jumppailemaan, nyt säät sallii :D

   Poista
 2. Tykkään noista "ulkokuntosaleista" tosi paljon! Meidän suunnalla erilaisia kuntoilupaikkoja löytyy Kirkkojärven liikuntapuistosta, Kasavuoresta (mun suosikki!) ja Latokasken pururadan varresta. Teen niissä yleensä kuntopiiri-/kestävyystyyppistä treeniä, matalammilla painoilla, pidemmillä sarjoilla ja lyhyemmillä palautuksilla.

  Just sunnuntaina totesin, että en todellakaan halua mennä normikuntosalille, kun on niin hieno sää. Niinpä hölkkäilin Kasavuoreen (2,5 km/suunta, hyvä alku- ja loppuverkka). Siellä on eripaksuisia painotukkeja (pitkä tukki joka on saranan päässä, voi käyttää levytangon tyyliin), noita oman kehon painoa käyttäviä laitteita, tasapainoilupuomi, dippinojapuu, rekkitangot ja ihan tavallinen puinen istuinpenkki, jossa voi löhöi... siis tehdä vatsalihaksia ;) Järkevää vatsalihaspenkkiä siellä ei ole ja rekkitangot ovat aika notkuvat, mutta onneksi Kirkkojärveltä (joka on matkan varrella meiltä Kasavuoreen) löytyy sekä vatsalihaspenkki että hyvä tanko leuanvetoon, jalkojen nostoihin jne. Fanitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noi on kyllä huippuja. :) Mahtavaa että siellä sunkin suunnalla löytyy hyviä ulkosaleja :)

   Jeps, jotenkin täällä Suomessa on niin harvinaista että on nätti sää, niin ei niitä tahdo viettää sisällä välttämättä. Hyvä treeni Kasavuoressa hölkäten ja treenaillen! Painotukit on hyviä, niitä on tuolla Lepuskissa ja myös mun lähimmällä "ulkosalilla". :) Mahtavaa että tuollaisia paikkoja on ja että ihmiset käyttää niitä :)

   Poista
 3. Oi vitsi kuulostaa kivalta! Meidän lähellä ei taida olla yhtään tollaista puistoa, en ainakaan ole törmännyt. Ulkona treenaaminen houkuttelee kyllä näillä keleillä ehdottomasti enemmän kuin sisällä oleminen! Nyt voin sanoa, että onneksi ei ole salijäsenyyttä niin ei tunnu siltä, että "pitäisi mennä" sisälle treenaamaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että teidän lähellä ei ole tuollaista vastaavaa puistoa.. noi on meinaan kätsyjä! :) Joo, mä oon miettinyt, että pitäskö pistää jäähylle toi SATS-jäsenyys.. tulee niin harvoin nyt käytyä :/

   Poista
 4. Nää on loistavia mestoja! Onneksi näitä puistoja löytyy kattavasti melkein kaikista kaupungeista, osa on vanhan koulukunnan paikkoja pururatojen vieressä pystypunnerrustukkeineen ja ruosteisine rekkitankoineen ja osa sitten hyvinkin moderneja. Hauskoja nuo "smithit".

  Treenaamisesta ei välttämättä tarvitse maksaa yhtään mitään, siitäkin nämä ovat hyvä esimerkki. Salikortin kalleus on vain tekosyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Niin siistiä ettei tarvitse olla minkään jäsen, että pääsee kunnolla treenaamaan tällaiseen. Ei voi valittaa hinnasta :D Noita old school -"saleja" löytyy joka puolelta, mutta onneks nyt on noita modernejakin paikkoja enemissä määrin :D

   Poista
 5. Ei vitsit mikä paikka! Ulkona treenaaminen on kyllä tosi kivaa. Meiltä Porista löytyy tosiaan tuo Mikan mainitsema "vanhan koulukunnan paikka" kaupungin ulkoilualueelta. Sitä täytyis kyllä hyödyntää enemmän. Usein siitä tulee vain juostua ohi.
  Yks varma kevään merkki on se, kun Crossfit -salilla avataan ovet ja pääsee treenailemaan pihalle. Kyllä se auringonpaiste antaa lisäfiilistä siihenkin touhuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, tosi hieno paikka! :) Onneksi sullakin on ees jonkunnäköinen paikka lähellä.. mä aina välillä yritän rekissä vetää leukoja.. vain todetakseni ettei taaskaan onnistunut :D

   Uij, crossfittiä ulkona, siistiä :D

   Poista
 6. Mä en ole ikinä törmännyt kyllä noin kattavaan "ulkosaliin" ! Yleensä niissä on vain pari surkeaa laitetta, mutta tuohan vaikuttaa ihan superhyvältä! Sellaiselta, missä saisikin vedettyä monipuolisen treenin vaikkapa lenkin päätteeksi tai ihan muuten vaan :) Miksei noita ole enemmän? Mä ainakin käyttäisin ;) ulkona on niin paljon kivempi treenata kun pimeällä salilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on ihan huippukattava toi Lepuskin "sali" :D Tosi kiva treenata tuolla, ihan pelkkä saliteeeni vaikka työmatkapyöräilyn varrella. :) Toivottavasti tuollaiset yleistyy! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)