sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Game On Vierumäellä

Kyllä kerta kaikkiaan on taas mahtavat kelit! Just oltiin viettämässä sunnuntaita salaattipiknikillä ulkona auringosta nauttien. Eilen puolestaan saatiin olla koko päivä ulkona Vierumäellä, kun suunnattiin Kunnolla-blogin Hannan kanssa sinne bloggareille tarkoitettuun sporttipäivään nimeltä Game on. Tilaisuudessa oli tarkoitus tutustua uusiin lajeihin olympialaisten merkeissä ja samalla verkoistoitua muiden bloggaajien kanssa. Harmiksi koko tapahtuma oli melkein kuihtunut kasaan, kun tapahtuman järjestäjä oli lennosta vaihtunut ja markkointi oli jäänyt todella pieneksi. Idea kuitenkin oli niin hieno, että luulis monen muunkin innostuvan yhtä paljon sporttipäivästä kuin minä! Mikäs se kivempaa onkaan kuin tutustua uusiin lajeihin ja ihmisiin upeissa puitteissa.


Meitä oli siis paikalla vain viisi tyyppiä, kun muutama ilmottautunut oli jättänyt väliin. Aluksi kokoonnuimme aamiaiselle luentohuoneeseen, jossa kerrattiin päivän kulku ja tutustuttiin vetäjiin. Aamiaisen jälkeen suunnattiin päivän ensimmäiseen aktiviteettiin ampumaradoille. Saatiin muuten päivän ajaksi käyttöömme kickbiket, joilla liikuttiin Vierumäen alueella vähän vauhdikkaammin kuin pelkästään jalan. Kickbike osottautui oivaksi menopeliksi, mä ainakin tykkäsin todella paljon kun alun huteroinnin jälkeen pääsi sinuiksi pyörän kanssa. Ampumaradalla suoritettiin kaksi ensimmäistä lajia, eli ilmapistooli sekä jousiammunta. Pistoolin kanssa oli tekemistä, mutta harjoituskierrosten jälkeen sain jo vähän onnistumisia itse kisassa. Muut kuitenkin olivat melkoisia hakoja tässä, joten tulokseksi jäi neljäs sija. Mulle koko päivänä ei ollut sijoituksilla mitään merkitystä, vaikka niitä kyllä laskettiin lopputuloksia ajatellen. Pistooliammunta oli ehkä liian keskittymistä vaativa laji mulle. Sen sijaan jousipyssyammunta sujui huomattavasti paremmin ja oli myös hauskempaa. Se on yllättävän fyysistä. Saa nopeasti tehdä tähtäyksen, jottei kädet ala vapisemaan. Jousiammunnassakin tulokseni paranivat heti kilpailun alettua, ja olinkin tässä lajissa toinen! Oli todella mielenkiintoista päästä kokeilemaan näitä ampumalajeja, joita ei juuri muutoin tule kokeiltua.
Seuraavaksi suunnattiin ulos. Ulkona hiekkakentän läheisyydessä oli neljä lajia: saappaanheitto, kyykkä, kuulantyöntö ja tarkkuuslämäri. Lajit oli tosi monipuolisia ja vaihtelevia. Saappaanheitto oli hauska kokeilu, mutta onhan se saapas vaikea saada lentämään kauas. Kyykkä on teekkaripiireistä tuttu laji, jossa joukkueina yritetään saada toisen keilat blokattua pois pelialueelta. Kyykkä osottautui ihan sairaan hauskaksi peliksi, joka vie mun mielestä mölkyn mennen tullen, vaikka vähän saman tyylisiä lajeja ovatkin. Kuulantyöntö oli vaikeaa. Meidän piti saada tulos molemmilla käsillä, ja täytyy sanoa, että monet onnistuivat huonommallakin kädellä pääsemään lähes samaan tulokseen kuin ykköskädellä. Huh, kuulaan en ole varmaan ala-asteen jälkeen työntänyt, mutta olipa sekin hauskaa vaihteeksi! Tarkkuuslämäri sujui yllättävän hyvin, vaikka teimme sen jääkiekkomailoilla ja kiekoilla. Etua oli varmaankin salibandyn pelaamisesta, sillä minä ja lätkää pelannut Salla olivat ainoat, jotka saivat kiekon nousemaan ja sitä myöten maaliin asti ohi pahvisen "veskan".  Tässä kohtaa olin onnistunut suht hyvin suoriutumaan kaikista lajeista.

Seuraavana siirryimme kuvan kauniin Valkjärven rannalle. Valkjärvi on syvä ja kirkasvetinen järvi, ihan uskomattoman vehreä. Siellä ohjelmassa oli SUP-kisa. Suppailuhan on melomista seisten ison laudan päällä. Mä olen kerran kokeillut SUP-laudalla melomista viime kesänä Töölönlahdella ja tykkäsin kovasti. Nyt tehtävänä oli meloa reitti edes takas niin, että ensin ollaan polvillaan laudalla ja sitten kääntöpaikalla sai nousta seisomaan. Kisa oli nopeuskisa. Meloin ihan kivaa vauhtia, mutta kyllä vähän harmitti hosua niin paljon. Mun mielestä suppailun idea on loppupeleissä olla rentoa ja rauhallista etenemistä järvellä tai merellä. Seuraavaksi toteutan suppailun niin, sillä sen verran varmuutta alkoi jo löytyä näin tokalla kerralla, että tänä kesänä aion ehdottomasti käydä useammin suppailemassa!Viimeinen laji oli sprinttisuunnistus. Tässä kohtaa alkoi jo nälkä olla hillitön, mutta jokainen jaksoi vielä taistella lyhyen suunnistusradan läpi. Lähdettiin minuutin välein liikkeelle, jottei päästy peesaamaan muita. Suunnistus oli helppoa kaupunkisuunnistusta ilman kompassia, mutta olihan se kivaakin. Jälkikäteen karttaa katsottuna tein ihan tyhmiä reitin valintoja, mutta ei se haittaa! Pääasia että oli kivaa ja vajaa 10 minuutissa ehti vielä tulla hikikin pintaan! Siten olikin hyvä siirtyä saunalle, jossa skoolasimme kivalle päivälle ja pulahdimme jokainen veteenkin saunomisen välissä! Saunan raikkaina sitten suuntasimme ruokapöydän ääreen, jossa jännitimme Suomen pelin ekan erän! Me siirryimme vielä Hannan kanssa katsomaan kaksi seuraavaa erää sporttibaariin, jossa oli melkoinen tunnelma Suomen voittaessa Venäjän! Kyllä oli mukava ajella kotiin hyvillä mielin kivan päivän jälkeen!

Kiitos Vierumäen porukalle kivasta päivästä ja lajikokeiluista, kiitos uusille tuttavuuksille ja Hannalle seurasta! Tällaisia lisää, ehdottomasti!! Aina ei tarvitse olla niin vakavaa, kun harrastaa liikuntaa!

Onko Vierumäki tuttu paikka? Oletteko kokeilleet vähään aikaan kuulantyöntöä, saappaanheittoa tai jousiammuntaa? Tai onko kyykkä tuttu? Pysyttekö SUP-laudan päällä? Tai hei, miten teidän aurinkoinen viikonloppu on mennyt? :)

10 kommenttia:

 1. Vähän kuulostaa kivalta! Mä ainakin oisin voinut osallistua jos oisin tiennyt tuosta. Tosin mulla on kyllä hämärä muistkiva, että olis joskus aikoja sitten tullut joku kutsu sähköpostiin, mutta mennyt sitten ihan ohi. Toivottavasti tulisi joku vastaava joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oli kyllä tosi kivaa! :) Joo ei riitä että kerran kuulee asiasta välttämättä, kyllä markkinoinnissa pitää hieman toistoa olla! Ehkä tulee uudestaan, toivotaan ;)

   Poista
 2. Hienoa, että tuollasia järjestetään! Uusia lajeja on aina mukava kokeilla ja mikä sen parempia, kuin tuollaisessa tapahtumassa:)
  Ja tuolle sun kätisyydellä on varmasti vielä salibandykentillä tilaa;)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä sika kivaa kokeilla lajeja, tälleen hupimielellä mut kisaillen!

   Hih, hyvin bongattu kätisyys ;)

   Poista
 3. Kiitos vielä huipusta päivästä kaimaseni! :) Jäi kyllä hyvä mieli koko päivästä ja jousiammuntamahiksia olen jo googlaillut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeea, oli kyllä mahtia! :) Sun täytyy ehdottomasti jatkaa jousiammuntaa!! :)

   Poista
 4. Mua ei tapahtumamarkkinointi ole tavoittanut. Tosi hauskalta kuulostava ohjelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi :/ Olis ollut kivaa jos olis ollut enempi tuttuja bloggaajia, joille olis saanut kasvot :)

   Poista
 5. Kuulostaapa tosi hauskalta! Tuollaisena tehopäivänä ehtii kokeilla kaikenlaisia kivoja lajeja (tällaiselle liikunta-ahmatille ihan unelma)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli hurjan hauskaa! :) Tykkään kans tosi paljon kokeilla kaikkia uusia lajeja ja lähden aina mukaan mielelläni!!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)