tiistai 12. huhtikuuta 2016

Iloinen blogilenkki poluilla

Sunnuntaina oli taas hieno päivä. Mulla oli kunnia vetää peräti seitsemän naisen lenkkiä Leppävaaran poluilla. Jep, kukaan miehistä ei tällä kertaa uskaltautunut mukaan, vaikka toki miehet ovat yhtälailla tervetulleita lenkeilleni. Olin silti todella iloinen, että sain houkuteltua uusia kasvoja mukaan blogilenkilleni, ja muutama vanha tuttukin tuli taas.Lähdimme Leppävaaran uimahallin vierestä, ja muutamien lenkkiaskelten jälkeen olimme jo aivan metsän siimeksessä. Monelle polkujuoksua harrastamattomalle taisi tuli yllätyksenä, kuinka lähellä voi olla mukavia juostavia polkuja. Siis aina ei tarvitse mennä sinne synkimmän metsän perukoille, vaan välillä voi juosta niitä lähimetsänkin polkuja pitkin. Ne voivat yllättää ja mikä parasta - metrien päässä kuntoradoista löytyy oma rauha, omat väylät.

Kipusimme Leppävaaran kallioiden päälle ja nousujen aikana reidet saatiin hapottumaan. Vedettiin happea kauniiden maisemien äärellä, juostiin kivoja polkuja pitkin. Välillä oli teknisempää ja kivisempää polkua, välillä kivoja kalliopätkiä. Toisinaan jalat kastuivat suossa tai mudassa ja välillä päästiin myös taituroimaan ojien yli kapeita puunoksia pitkin. Juoksimme pitkin peltoa ja hymyilimme kilpaa naamaa lämmittävän auringon kanssa. Rupattelimme juoksujuttuja uusien tuttujemme kanssa. Vain kerran menimme hitusen harhaan suunnitelmastani, mutta se ei ketään haitannut. Löysimme myös söpön piknik-paikan Leppävaaran takuulla hienoimmasta näköalapaikasta. Kannattaa käydä etsimässä pieni pöytäryhmä, jos pyörit lähistöllä ;)
Lopuksi saimme kengät vielä puhtaiksi juostessamme pikkupätkän vanhaa hiihtolatua pitkin. Enää huhtikuussa ei hiitäjiä näkynyt, eikä latu edes hiihtokunnossa olisi ollutkaan. Kaarsimme takaisin Leppävaaran uimahallille, ja tulipa mieleeni, kuinka kivaa olisi mennä polkulenkin päätteeksi poreisiin lilluttelemaan joku kerta. Mittariin kertyi 11 kilometriä ja aikaa meni 1h 45min taukoineen, joten lenkilleni on takuulla tervetullut kaikentasoiset lenkkeilijät, mikäli vain jaksaa hölkkäillä yhtäjaksoisesti melko pitkään. Vauhti ei ole näissä yhteislenkeissä pointtina, vaan tutustuminen lähialueen polkuihin ja muihin juoksijoihin. Juoksu on monesti yksinäistä puurtamista, joten kimppalenkit ja juoksutapahtumat ovat niitä tähtihetkiä, jolloin tapaa muita samanhenkisiä harrastelijoita. Aistinkin, että moni oli hyvin tyytyväinen sunnuntaina lenkin jälkeen ja näyttää yhteislenkeille olla kysyntääkin. Aion jatkossakin järjestää näitä yhteislenkkejä, mutta todennäköisesti seuraava tulee olemaan arki-iltana.
Tässä muuten muutama kimppalenkki, johon kuka vain voi mennä mukaan:
- Salomon Juoksutapahtuma 16.4
- Bodom Trail -yhteislenkki 20.4
- Bodom Trail -yhteislenkki 27.4
- Naisten polkujuoksuilta 6.5

Oli kyllä mukavaa kuulla ensikertalaisilta hyvää palautetta kimppalenkistä. Muun muassa eräs lenkillä ollut huikkasi, että "polkujuoksu on hitsin kivaa ja aika meni todella nopsaan!". En voi kuin yhtyä.. polkujuoksu on kyllä aivan huippua, maaston tarjoamaa vuoristorataa, eikä mitään monotonista katujuoksua. Polut ovat aikuisten oma seikkailurata, kannattaa kokeilla ;)

Oletko sinä avannut polkujuoksukauden? Kiinnostaako tulla mukaan seuraavalla kerralla? Ja miltä meno näytti kuvien perusteella? :)

8 kommenttia:

 1. mä yritän edelleen saada itseni sun järkkäämälle lenkille, nytkin tuli viimehetkellä muuta.käyn kyllä melko säännöllisesti jossain poluilla rymyämässä...vaikka asfaltitkin polttaa. mä järkkään la 16.4 oman rauhallisen matalan kynnyksen lenkin kalkkiruukin luontopolulle, lähtö 9.30 sotungin koululta. vink vink ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus vielä aikataulut natsaa!! Mä meinaan en eilen päässyt, koska oli säbäilypäivä penkkiurheilun osalta. Superfinaalit meinaan... asfaltti ja maasto yhessä tuokin sulle varmasti hyvän pohjan, mäkin suosin molempia :)

   Poista
 2. Kumpikohan meistä pääsee ekana toisen järkkäämälle yhteislenkille! Pääsiäisenä oli jo tosi lähellä, harmi ettei lopulta onnannut..

  Itse järkkäilen polkulenkkejä ja muita seikkailuja jatkossa noin kerran kuussa, kestoltaan 5-10 tuntia. On niin hienoa herkkua ettei malta tyytyä vähempään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha, saa nähä :D Harmi tosiaan ettei onnistunut silloin!

   Laita kutsu tulemaan ihmeessä! Kyllä poluilla mieluiten viettää piiiitkään aikaa, mutta mun kimppalenkit on pääasiassa lyhyempiä, että saa uusiakin naamoja mukaan! :)

   Poista
 3. Vitsit miten kiva idea tälläset yhteislenkit, lenkkiseuran löytäminen kun tuntuu aina niin hankalalta ja välillä yksin juoksentelukin tympii. Löysin vasta vähän aikaa sitten tän blogin, mutta tykästyin heti, kun luonnossa juoksu inspaa itteäkin. Kokeilin viime vuonna pari kertaa suunnistusta ekaa kertaa sitten koulun liikuntatuntien ja innostuin sen verran, että pakko päästä Iltarasteille tänäkin kesänä. Polkujuoksua olis myös kiva kokeilla :) Pidemmät juoksut jäi viime kesänä väliin jalan ollessa aika romuna, mutta tän kesän aikana haluan kyllä keskittyä taas enemmän siihen juoksuun ja haaveissa on vielä maraton joskus. Täytyypä selata arkistoja ja kaivaa motivaatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kimppalenkeillä minäkin olen tutustunut uusiin hyviin tyyppeihin! Aikuisiällä kun tutustuminen on välillä niin hankalaa, ja mikäs sen parempaa kuin uudet treenikaverit ;)

   Aivan mahtavaa että löysit blogini, tervetuloa mukaan! Sun taustat kuulostaa kyllä hyviltä, samankaltaisia kuin mulla. Suunnistus on koukuttanut mut muutamassa vuodessa täysin, aivan mahtava harrastus! :) Polkujuoksu sopii hyvin juoksun ja suunnistuksen välimaastoon, ja kannattaa suosia sitä, koska se on armollisempaa jaloille! Toivottavasti pääset tänä kesänä takaisin juoksun pariin :)

   Täällä varmasti löytyy motivaatiota, joten ei kun selailemaan ;)!

   Poista
 4. Hienoa kun jaksat järkätä yhteislenkkejä! Ne tuo varmasti yhteisöllisyyttä muuten potentiaalisesti vähän soolomaisempaan tekemiseen. Voin kuvitella, että tällasten jälkeen on aina huippufiilis ja se tunne paranee entisestään jaettuna. Ehkä mä löydän uudessa kotikaupungissa mukaan johonki vastaavanlaiseen porukkaan ku tuttuja ei ainakaqn alkuun oo liikaa :) Kivoja yhteislenkkejä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on kyllä kiva järkkäillä lenkkejä, vaikka niistä aina vähän ylimääräistä vaivaa onkin. Kaikki on aina sen vaivan arvoista, kun näkee iloisia kanssajuoksijoita :) Toivottavasti sä löydät kans sopivat porukat sieltä uudelta paikkakunnalta ja pääset tutustumaan saman henkisiin ihmisiin :)!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)