sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Borta bra men hemma bäst

Ihanaa olla kotona! Reissut ovat kivoja, mutta kyllä mun mielestäni aina vaan on parasta tulla takas kotiin. Mulle koti merkitsee paikkaa, jossa on älyttömän hyvä olla ja missä multa ei vaadita yhtään mitään. Riittää, että olen. Sen lisäksi matkoilla tajuaa aina, kuinka hieno maa Suomi on. Meillä on puhdas ja raikas ilma, paljon metsää ja muutakin upeaa luonnonmaisemaa, hienoja vuodenaikoja (kunhan vain talvikin näyttäisi parastaan täällä etelässäkin!), tasa-arvoa sekä turvallisuutta. Olen kyllä todella onnekas, että olen syntynyt Suomeen. Toki täälläkin on asioita, joita voisimme parantaa, mutta mielestäni on tärkeää keskittyä hyviin asioihin. Varsinkin tällaisena päivänä, itsenäisyyspäivänä.


Minun itsenäisyyspäivään on sisältynyt paljon suomalaista tunnetta. Aamupäivällä olimme suunnistamassa korttelisuunnistusrasteilla todella karussa kelissä. Sade ja tuuli paiskasivat naamaan, mutta hengitys ainakin rullasi raikkaassa ilmassa. Osa, ainakin puolet rasteista oli mukavasti metsän puolella, joten aivan kaduilla juoksuksi ei tänään korttelisuunnistus mennyt, mikä oli vain hyvä juttu! Mulle vain sattui metsässä pieni haaveri, ja kompastuin juurakkoon ja lensin mahalleni maahan. Onneksi loukkaantumisilta vältyttiin, mutta toiseen jalkaan mustelmia ja paisetta tuli koko säären pituudelta. Reippailin kuitenkin rastit läpi, ja tuli hyvä lenkki tehtyä!

Suunnistuksen jälkeen kävimme Kimmon kanssa saunassa. Sauna on mulle sydämen asia ja yksi tärkeimmistä suomalaisuuden perikuvista. Saunassa rentoudutaan ilman mitään virikkeitä, nautitaan lempeistä löylyistä ja joko ollaan omien ajatusten kanssa läsnä tai jaetaan ajatuksia läheisten saunakumppaneiden kera. Saunan jälkeen on aina niin hyvä ja raukea olo. Saunomisen jälkeen söimme hyvin suomalaista ruokaa, eli uuniperunoita, uunijuureksia sekä kotimaista lohta. Joskus mietin, että suomalainen ruoka on tylsää, kun emme käytä paljon mausteita, mutta toisaalta suomalaiset raaka-aineet ovat laadukkaita ja maukkaita, joten niille kannattaa antaa tilaa. Tänään minä en maustanut uunijuureksia kuin suolalla ja tilkalla hunajaa, sillä halusin antaa raaka-aineiden omien makujen tulla esiin. Ruoka oli älyttömän hyvää ja ruokailuhetki ja kokkailut ovatkin meidän viikonloppujen kohokohtia useasti.Illalla olen rentoutunut sohvalla, ja katsonut myös linnanjuhlia, vaikka mietin ensin olla katsomatta. On näissä synkissä joulukuun illoissa omaa tunnelmaansa!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Ja pirteää uuden viikon alkua! :)

Miten te vietitte itsenäisyyspäivää? Mitä suomalaisuus merkitsee?

2 kommenttia:

 1. Ihana Hanna miten osaat arvostaa kotia, Suomea ja suomalaisuutta! Niin minäkin <3 Matkalle on ihanaa lähteä, mutta vieläkin ihanampaa on aina tulla kotiin! Se lähtemisen ja palaamisen tasapaino ja tunne siitä, että on oma turvallinen koti mihin tulla takaisin. Todella ihania olivat muuten edellisen postauksesi matkatunnelmat! Kauniita maisemia ja mukavan aktiivisen oloinen loma teillä. Jään innolla odottamaan juttua vuorenvalloituksesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi ja etenkin koti ovat kyllä omalla listallani ihan ykkösjuttuja, joita arvostan. <3 Ja huomaan, että kaikesta kaukokaipuusta ja reissaamisesta huolimatta myös sinä, Tiina :) Kaikilla ei ole niin hyvin asiat, kuin meillä Suomessa. Siitä pitää nauttia!

   Kiva kun tykkäsit myös lomatunnelmasta! Vuorenvalloituksesta tulossa höpinää pian!! ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)