maanantai 16. marraskuuta 2015

Viikonlopun pitkät

Pitkät metsälenkit! Niistä oli tämä viikonloppu tehty! Eikä mielestäni laisinkaan huono tapa viettää viikonloppuja. Ja mikä parasta marraskuun pimeinä aikoina, juoksin molemmat lenkkini valoisalla ajalla, mikä oli erityisen ihanaa! Kelitkin olivat oikein kohdillaan ajankohtaan nähden, sillä molempina päivinä aurinko yritti pilkahdella pilviverhon välistä ja ilma oli lämmin ja tyyni muutenkin. Kertakaikkiaan upeita lenkkikelejä, jos minulta kysytään.


Lähdön tunnelmaa Pajulahdessa

Lauantaina olimme Tiinan kanssa taas rogainingissa. Tällä kertaa vuorossa oli Pajulahti-rogaining neljän tunnin sarjassa. Pääsimme täysin uusiin maastoihin Nastolassa, ja oli oikeasti todella kivaa päästä suunnistamaan kunnolla upeisiin maisemiin. Pajulahden alueella on todella kivoja polkuja retkeilyyn ja lenkkeilyyn, joten sinne on varmasti pakko palata toistekin. Siellä oli lukuisia lampia, jotka oli soiden ympäröimiä. Hämmästyttävää, miten kaunis maisema voi olla värittömänä marraskuunakin, kun oikein katsoo. Harmi, että olimme kuitenkin "kisassa", eikä tullut otettua kuvia niistä hienoista metsistä ja lammista.


Team Hihhulit :)

Rogaining meni kuitenkin melko hyvin. Tai no, tulipahan heitettyä kiva ja hyvä lenkki, mikä on tärkeintä. Suunnittelu ontui tällä kertaa, sillä emme oikein luottaneet omiin suunnistustaitoihin ja etenemisvauhtiin, mikä johti siihen, että jouduimme juoksemaan kartalla ristiin rastiin, jotta saimme ajan käytettyä loppuun ja kerättyä puuttuvia rasteja. Lisäksi hukkasin puolimatkassa myös EMIT-leimasinkorttini metsään, jota palasimme hakemaan. EMIT onneksi löytyi sieltä, jonne olin sen kenkiä sitoessa jättänyt. Tiina oli tässä tilanteessa ihanan rauhallinen, kun itse vain manasin "tyhmää päätäni". Olen kyllä aikamoinen säheltäjä! Lopulta rogaining meni kivasti, leimasimme maalissa ajassa 3:55, kilsoja tuli vajaa 25 mittariin. Kivaa oli nähdä lukijani H, huippua kun tulit moikkaamaan ;)
Sunnuntaina vuorossa oli blogini polkulenkki Pirttimäen alueella Espoossa. Meitä oli viisi naista juoksemassa kevyttä polkulenkkiä. Aika meni todellakin kuin siivillä rupatellessa ja ihaillessa maisemia. Olimme reissussa 1h 45 min, mutta pysähdyimme välillä kuvailemaan upeita maisemia. Kimppalenkit on aina ihan huippuja! Kotona lähtiessä mietin, että "huh kun olen aikaiselle sopinut lenkin", mutta mieli kyllä piristyi jo ekan kilsan aikana, kun oli vain niin hyvä fiilis!

Juoksimme pitkälti Bodom Trailin ensimmäisen kierroksen reittiä pitkin, mutta lopussa vähän poikkesimme reitiltä, kun hakkuualue sotki ajatuksia. Onneksi lenkki pysyi kuitenkin sovitussa mitassa, ja voin kertoa, että kyllä olimme kaikki yhtä hymyä saavuttuamme takaisin Pirttimäkeen. Kiitos vain seurasta Hilla, Katju, Emma ja Eija. Tulkaa muutkin seuraavaksi mukaan!! Porukassa hölkkääminen on kivaa! Kaikki pidetään mukana porukassa :)

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kasvattaen peruskuntoa ensi vuoden koitoksiin. Mä kyllä niin nautin kaikista pitkistä ja rauhallisista lenkeistä. 

Miten teidän viikonloppu meni? Ulkoilitteko näinä kauniina marraskuisina päivinä vai teittekö jotain muuta voimaannuttavaa? Onko kiinnostusta tällaisille yhteisille polkulenkeille jatkossakin? 

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Kun valo on vähissä, tehkää jokaisena päivänä jotakin sellaista, joka tuo sitä mielen valoa elämäänne! Oli se sitten lenkki, hymy läheiselle tai ventovieraalle, hyvä ruoka-annos tai oma hetki sohvan kulmassa. Nyt tarvitaan onnea elämään, näinä synkkinäkin hetkinä. Ajatukseni ovat Pariisin mustassa yössä. 

14 kommenttia:

 1. Hei. Olisi kiva tietää, mistä löydät tai etsit näitä rogaining kisoja. Nopealla Googletuksella en löytänyt mitään virallista kalenteria tai vastaavaa, johon kaikki olisi listattu? Luulisi jokin organisoija/kattojärjestö löytyvän? Turhauttavaa penkoa nettiä läpi ja löytää vain muutamia. Harrastus kiinnostaisi, mutta autottomana ihmisenä tapahtuman pitäisi olla lähellä pääkaupunkiseutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rogaining.fi-sivulta tai sitten Facebookissa Rogaining Finland -ryhmästä yleensä kuulen näistä tapahtumista. Varsinkin tuo Facebook-ryhmä kannattaa laittaa seurantaan! :) Tapahtumia on kyllä tosi vähän ja pääkaupunkiseudulla vielä vähemmän... Loppaisena on seuraava, eli loppias-rogaining, joka järkätään yleensä suht lähellä pk-seutua. :)

   Poista
 2. Voi vitsi mikä kaipuu tulee nimenomaan metsään juoksemaan, kun katsoo noita kuvia! <3 No, hyvää kannattaa odottaa senkin suhteen! Meidän viikonloppu meni pientä nyyttiä ihmetellessä ja hänen kanssaan opetellessa uusia rutiineja. Aika ihana tapa viettää viikonloppua sekin <3 Kivaa uutta viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joo, metsässä juokseminen on huippua. <3 Kyllä tosiaan hyvää kannattaa odottaa ja varmasti keväällä olet taas meidän mukana lenkkeilemässä. :) Teillä on nyt niin ainutlaatuinen aika siellä menossa pienen kanssa. Nauttikaa <3 Vauva on pieni vain hetken! :)

   Poista
 3. On ne kovakuntosta porukkaa, kun vielä sunnuntaina pitkää lenkkiä ootte heittäny. Itellä ei kyllä tullut kuuloonkaan lähtee enää lenkille sunnuntaina! Jos tänään lähtisi pyöräilemään ihan vaan palautteluna ja aloittaa sillä tämä viikko.
  En ihan hihasta nykässy niinkuin sanoin, mutta pitäähän se moikata, kun törmättiin:)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kun menee tarpeeksi hitaasti niin jaksaa kyllä mennä vaikka miten paljon ;) Sä oot mennyt niin sika kovaa, että ei ihmekään ettei tullut mielenkään lähteä lenkille! :D Tosi kiva että moikkasit! Ehkä törmätään jatkossakin noissa merkeissä.. Jukolassa kenties? ;)

   Poista
  2. Ei ku vauhti oli sopiva, pohjat ei vaan riittäny vielä hölkkäillä sitä vauhtia neljää tuntia :D Ja syytetään vähän flunssaa ja vähäistä treeniä viimeseltä kuukaudelta... Ei vaan se on lähdettävä pk-lenkeille!
   Jukolassa ollaan mukana joo, katotaan onko keväällä muita tapahtumia sitä ennen:)
   -H

   Poista
  3. Jep jep, pk-treeniä vaan alle niin pystyt sen kolmannenkin tunnin mennä kovaa! :D Huh siellä oli Skinnari ja kumppanit tosiaan reilu kolmeen tuntiin vetänyt koko radan.. älytöntä :D

   Voi Jukola jee, niin kivaa :)

   Poista
 4. Vau, mitkä ilmat siellä on ollut! Täällä ollaan viime keskiviikosta asti saatu nautiskella veden ja rännän vuorottelusta. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kelit on olleet ihan unelmat taas viikonloppuna! Onneksi, sillä valoa ei muuten juuri ehdi näkemään :)

   Poista
 5. Oli kyllä mahtava yhteislenkki sunnuntaina, kiitos vielä! Näitä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli :) Joo, pakko ottaa uusiksi vielä ehdottomasti!

   Poista
 6. Kivalta kuulostaa teidän lenkki :). Olen jo kaksi yhteislenkkiä missannut, mutta jos vaan aikataulut natsaa niin seuraavalle lähden kyllä mielelläni, joten järjestä vaan jatkossakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huippu lenkki :)! No voi harmi että oot missannut, mutta toivottavasti pääset vielä mukaan! Ehkä seuraava voisi olla joulua ennen olevana viikonloppuna, pistä korvan taa ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)