tiistai 10. marraskuuta 2015

Tampereen yö-rogainingissa oli tunnelmaa!

7h 22min. 49,02 km. Nopein kilometri 6'23 min. Yli 400 metriä nousua. Lähtöaika klo 22.00.

Siinä dataa Suunnostani viime viikonlopulta. Perjantaina tosiaan oli Tampereen yö-rogaining, jossa joukkueeni Hihhulit kilpaili tossu-sarjassa. Matkattiin Tiinan kanssa Tampereelle perjantaina töiden jälkeen junalla, ja perillä Tampereella olimme seitsemältä. Otimme keskustasta bussin Peltolammin koululle, joka toimi kilpailukeskuksena. Olimme hyvissä ajoin perillä ennen karttojen jakoa, joka tapahtui kahdeksalta. Ehdimme ottaa oman paikkamme eräästä luokasta ja kävimme myös leimaamassa pihalla harjoitusrastit. Yö-rogainingissa leimaus tapahtui kännykällä lukemalla rastin QR-koodi ja rekisteröimällä rasti siten joukkueelle.


Kilpailukeskuksen pihalla palo ulkotulia

Kahdeksalta haimme kartat, ja aloimme suunnittelemaan reittiä. Vajaa pari tuntia oli aikaa, sillä klo. 21.50 oli määrä olla pihalla odottamassa lähtölaukausta. Aluksi kartta näytti todella isolta ja reitin hahmottaminen oli vaikeaa, koska rasteja oli todella paljon. Kartta oli tosiaan A2-kokoinen, 1:30000 mittakaavassa, joten tarkkana sai olla suunnitteluvaiheessa. Merkkasimme tuttuun tapaan isojen pisteiden rasteja kartalle, jotta erotamme, mihin päin kannattaisi mennä. Aika nopeasti fiksuimmaksi ajatukseksi meille tuli lähtä kiertämään kartassa näkyvää järveä, joka tamperelaisten mukaan on nimeltään Pyhäjärvi. Mittailimme reitin suunnilleen ja pääsimme noin 45-50 kilometrin lenkkiin riippuen siitä, miten lopun tulee. Ehkä vähän kunnianhimoinen tavoite, mutta uskoimme ehdottomasti pystyvämme siihen. Pikkuhiljaa pitkien lenkkien ja rogainingien jälkeen on tullut luottoa itseemme, ja tiedämme pystyvämme etenemään suht tasaista vauhtia eteenpäin. Sillä luotolla päätimme lähteä Tampereen yöhön!


Kartalle reitin hahmottamista


Lähtötunnelmaa!

Kymmeneltä olimme kokoontuneet pihalle. Yhdeksän, kahdeksan, seitsemän... kaksi, yksi, mene!! Ja niin me mentiin. Noin 400 pyöräilijää tai tossuilla etenevää pöhköä tyyppiä lähti otsalamppujen loisteessa kohti rasteja. Aika monella tuntui olevan samat suunnitelmat ekojen rastien osalta, kuin meillä. Tosin mitä pidemmälle etenimme, tajusimme että useampi niistä oli fillari-sarjalaisia. Meillä oli ensimmäisenä osana selkeästi metsäisin osuus, ja olikin kiva edetä sitä muidenkin otsalamppujen näkyessä puiden väleistä. Tuli turvallisempi olo. Rastit löytyivät ihan kivasti, mitä nyt rastimääritteinä olivat yön pimeydessä vähän haastavia.. Risteyksen luoteispuolella olevan tukkivaunun luoteispuolella, alhaalla... No, kyllähän ne rastit löytyivät kun vähän käytti aivonystyröitä ja leimaaminen puhelimellakin onnistui hyvin!

Ensimmäinen henkisesti vaikeampi hetki tuli itselleni, kun reittimme metsässä päättyi ja siitä alkoi pitkä asfalttitaivallus. Onneksi pitkät suorat höpöttelimme Tiinan kanssa kaikenlaista ja oikeasti kovin raskasta ei ollut vielä kolmen tunninkaan kohdalla. Jalat rullasivat mukavasti ja rastien lähellä saimme aina pientä taukoa ja kävelimme myös aina vähän. Kolmen aikaan yöllä mietimme, että koskakohan olemme valvoneet näin myöhään. Ei kumpikaan muistanut. Eihän tässä ole mitään järkeä... juosta nyt yöllä keskellä Tamperetta, kun voisi olla nukkumassa. No järkeä tai ei, mutta todella hieno elämys! Pienikin väsymys kaikkosi kun saavuimme Tampereen keskustaan, joka oli täynnä baareista valomerkin jälkeen poistuneita juhlijoita! Huhhuh.


Team Hihhulit!

Jalkoja alkoi painaa, kun maraton tuli täyteen ja loppu alkoi häämöttää. Mietittiin, että pää alkaa antaa yleensä periksi, kun maali häämöttää.. oli sitten kyse neljästä tunnista, kahdeksasta tunnista tai 12 tunnista. Mieli on ihmeellinen. Loppu tultiin hitaasti, mutta sisulla, oikeastaan lyhintä mahdollista reittiä, josta sai noukittua vielä muutaman rastinkin. Lopulta tehtiin maalileimaus ajassa 7.22, eli meille jäi kyllä aikaa vielä 8 tunnin kisa-ajasta, mutta melko tehokkaasti tuli silti aika käytettyä. Emme meinaan pitäneet kovinkaan pitkiä huoltotaukoja välissä.

1,2 litraa urheilujuomaa, kaksi geeliä, yksi geelikarkkipussi, kourallinen suolapähkinöitä ja yksi Maximin patukka. Kyllä niillä eväillä yhden rogan vetää läpi, vaikka yöllä!

Maalissa menimme heti suihkuun, kävimme amaupalalla ja otimme suunnan keskustaan. Tiina lähti junalla takaisin Helsinkiin ja minä otin bussilla suunnan kohti Turkua. Tein välistopin anoppilaan, jossa nukuin muutaman tunnin, ennen kuin jatkoin matkaa kaupunkiin ja isänpäivän viettoa. Todellä jännää, että väsymys ei iskenyt yön aikana oikeastaan ollenkaan eikä vielä kunnolla aamullakaan. Vasta päivällä herätessäni olin todella sekaisin ja väsynyt, mutta piristyin kyllä melko nopeasti.


Leimaaminen tapahtui QR-koodilla

Lopulta olimme tyytyväisiä suoritukseen ja sijoitukseen, joka on alustavan tuloslistan mukaan tossusarjassa 19/91 133 pisteellä. Voittaja on muuten kerännyt 192 pistettä, aivan käsittämätöntä! Sijoitus on kuitenkin aivan toissijainen kaiken tuon yön kokemuksen jälkeen! Kiitos parilleni Tiinalle. Olet huippu tyyppi, yllytyshullu ja kovakuntoinen nainen! Kiitos, että me tehdään tätä yhdessä, yhteisellä tasolla! Jee!

Väsynyt, mutta onnellinen rogaaja kiittää. Lauantaina jatketaan, kun Hihhulit suuntaavat neljän tunnin Pajulahti-rogainingiin Nastolaan! Siellä on enemmän metsää tiedossa, jee!

Oliko joku muu Tampereen yö-rogainingissa? Oletko koskaan urheillut yöllä? Tahtoisitko kokeilla? :)

14 kommenttia:

 1. Uuu, varmaan niin hauskaa! Kuulosti ainakin siltä. Itsensä haastaminen tollasilla hullutuksilla on parasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin hauskaa!! :) Jep, tällaiset hullutukset sopii mulle parhaiten!

   Poista
 2. Kuulostaapa mahtavalta teidän reissu! Ja upea sijoitus.

  VastaaPoista
 3. Kiva raportti ja tosi hyvin te veditte! Meidän joukkue tassutteli (=käveli) rauhaksiin, eikä oltu reitilläkään kuin alle 6 tuntia, mutta silti ei oltu edes viimeisiä! :) Meillä oli tosi kivaa! Mä en oo mikään yöurheilija, joten oli kyllä saavutus olla Tampereen yössä noinkin kauan!

  Erityiskivaa oli nähdä, hauska kun blogi saa ihan livekasvot =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Soile! Joo, meni kivasti :) Jee, hyvä te kans! Pääasia, että oli kivaa! :) Heh, joo, menee ihan kyllä suorituksesta jo pelkkä yövalvominen xD

   Oli ihana nähdä! Olit niin valoisa ja pirteä :)

   Poista
 4. Moi Hanna,

  Harmikseni en bongannut sua/teitä pe-la, mutta olipa kiva lukea raporttiasi rogainingista. :) Samoja fiiliksiä valvomisen/väsymyksen suhteen: yön aikana ei juuri väsyttänyt, mutta päivällä olo olikin sitten unien jälkeen alkuun aika sekava :D

  Oli mielenkiintoista katsoa reittisuunnitelmaanne. Lähditte hakemaan rasteja aika lailla vastakkaisesta suunnasta kuin me, vaikkakin joitakin samoja rasteja ollaan käyty nappaamassa. Tuossa piileekin rogainingin yksi (monista) hienous: jokainen tiimi voi valita reittinsä ja kulkemansa matkan fiiliksen ja kunnon mukaan. Ei ole todennäköisesti kahta täysin samanlaista suunnitelmaa (ja toteutusta;).

  Sovimme tiimimme kanssa, että vuorottelisimme hölkkäämisen ja kävelyn välillä. Itseä ja toista tiimimme jäsentä olisi juoksuttanut paljon enemmän, mutta koska kolmannella tiimimme jäsenellä tuli melko alkuvaiheessa huono olo, homma meni lopulta aika lailla reippaaksi kävelyksi (matkaa taisi kertyä 41 km). Eipä tuo nyt niin haitannut, tapahtumia tulee ja joukkueenahan sitä mennään. :) Pääasia oli tunnelma ja kokemus. Positiivinen maku jäi tapahtumasta - hyvä, että myös teille "pitkänmatkanlaisille";) Niin ja hieno suoritus, onnea!

  Oi oi, kylläpä houkuttelisi Pajulahti-rogaining! Harmittavasti luottoparillani on menoa viikonloppuna, toivottavasti joskus toiste sitten. Kiva lukea sitten tuosta(kin) reissusta ajallaan täältä blogin puolelta. :)

  Mukavaa viikon jatkoa ja tsemppiä lauantaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eerika, moi :)

   Heh, todella samoja fiiliksiä näemmä siellä ollut kans! Ehkä tömätään jossain seuraavassa rogassa.. oletteko Loppiais-rogaan tulossa? :)

   Heh, olispa jännä nähdä teidän reittisuunnitelma :) Toi on kyllä hienoa, että on niin monta tapaa lähteä reittiä suunnittelemaan! Mä kans niin tykkään kun tuon takia laji sopii ihan kaikille ja näissä on helppo haastaa itseään pidempiin ja pidempiin matkoihin :)

   Hölkkä-kävely on takuulla hyvä keino edetä! Ja hienosti saittekin kilsoja kasaan! Todellakin roga on joukkuelaji ja sepä hienoo on myös! Tärkeintä on musta että on kivaa ja tunnelma hyvä :)

   Pajulahti-rogaining on varmaan kiva! Kerron sitten taas kuulumisia tuostakin tänne blogiin. Mahtavaa, että ainakin yhtä lukijaa kiinnostaa nämä mun höpinät :D

   Kivaa loppuviikkoa sullekin ja kiitos paljon :)

   Poista
  2. Moi vielä,

   Varmaankin oltaisiin muuten tultu Loppiais-rogaan, mutta ystäväni on juuri tuolloin häämatkalla toisella puolen maapalloa.. ;)

   Juu, todellakin kiinnostaa, kiva kun kirjoittelet. :)

   Poista
  3. Okei! Loppiaisrogaining oli kyllä ainakin viime vuonna kiva tapahtuma! Lisää suunnistus/rogajuttuja blogistani löytyy muuten noilla avainsanoilla rogaining ja suunnistus. Käypäs kurkkaamassa :)

   Poista
 5. No wow likat mikä yöjuoksu! Kuulostaa kyllä melekosen sekopäiseltä touhulta, mutta niiin upealta siltikin. Sijoituskin ihan mieletön, ja keskellä yötä. :o Huippu tiimi ootte! Ilo seurailla tätä rogailuanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wow joo! Kiitos ihanista sanoista, Satu :) Sekopäistä touhua kyllä, ei mitään järkeä, mutta silti niin siistiä ;) Jep, kaikki meni aika nappiin! Ja pääasia, meillä oli kivaa!! :)

   Poista
 6. Toi kuulostaa ihan sairaan siistiltä!!! Vitsi oon kateellinen sulle taas kerran :D Aika tuntemattomia tapahtumia vielä mut varmasti nostaa suosiotaan jatkuvasti. Äitini osallistui tuollaiseen viime vuonna ja silloin jo mietin et onpa hullujen hommaa mut varmasti todella hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä älyttömän siistiä :) Ei kannata olla kateellinen, vaan lähteä mukaan! Tuollaisessa tapahtumassa ei kyllä tarvitse kovin paljon suunnistustaitoja, kun ei ole metsässä edes pakko liikkua. Metsäiset rogat on enemmän suunnistusta. Mä luulen että noi kyllä nostaa suosiosta koko ajan :)!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)