tiistai 3. marraskuuta 2015

Kohti uusia elämyksiä

Taas ollaan jännän äärellä! Tällä viikolla toteutuu eräs uusi elämys, kun suuntaan Hihhuli-parini ja ystäväni Tiinan kanssa Tampereelle perjantaina. Siellä on ohjelmassa Tampereen yö-rogaining, jossa liikutaan sarjasta riippuen kahdeksan tuntia joko pyörän päällä tai tossuilla. Me olemme tietysti tossusarjassa mukana. Kahdeksan tunnin rogaining ei ole meille aivan uutta, sillä olemme tänä vuonna ottaneet osaa jo muun muassa kahdeksan ja 12 tunnin roga-kisoihin! Sen sijaan uutta on se, että lähtöpamaus tapahtuu klo 22, joka on meidän tavanomainen nukkumaanmenoaika. Tampereen yö-rogainingissa siis nimensä mukaisesti kisaillaan koko yö!


Tiina ja minä Mörköjuoksussa vuosi sitten

Mua ainakin jännittää tosi paljon, että miten meidän käy, kun pitäisi olla hereillä ja liikkua läpi yön. Mä en ole koskaan elämässäni edes tehnyt yön yli kestävää työvuoroa tai ylipäätään muistan vain kerran valvoneeni koko yön, kun matkustimme interrail-reissulta kotiin, enkä saanut unta lentokoneessa enkä autossa, joten pääsin nukkumaan vasta kahdeksan, yhdeksän aikaan aamulla. Ainoa yöliikuntakokemus on viime kesän Jukola, jolloin starttasin omalle kolmen tunnin reissulleni neljän aikaan yöllä! Se meni kyllä tosi kivasti, eikä väsymys iskenyt kuin vasta kotimatkalla. Mä uskon, että adrenaliinit virtaavat pisin yötä ja se pitää meidät hyvin hereillä. Kokeneemmilta yötapahtumissa kävijöiltä kuulin, että kunhan pysyy liikkeessä, niin väsymys ei ota valtaa. Lisäksi aion varmasti pakata jotain kofeiinipitoisia geelejä reppuun mukaan, jos sille tuleekin tarvetta.

Onneksi rogaining ei ole niin vakava laji, vaan sen hienous piileekin siinä, että jokainen voi suorittaa sitä oman kunnon ja taitotason mukaan. Koko kahdeksan tunnin tapahtuma-aikaa ei ole pakko käyttää, jos niin ei halua tehdä. Ketään ei myöskään ole määrännyt, kuinka paljon pitää liikkua kilpailun aikana, vaan se on joukkueiden päätettävissä. En oikeastaan tiedä parempaa lajia toteuttaa täysillä itseään, kuin rogaining! Hienoa siinä on myös se, että sitä voi tehdä parin tai joukkueen kanssa ja meidän vahvuus on Tiinan kanssa se, että me tunnemme toisemme niin hyvin, että voimme olla täysin rehellisiä toisillemme. Se on todella tärkeää, kun ollaan liikkeessä useampi tunti kerrallaan. Meillä on molemmilla omat vahvuudet ja heikkoudet, ja niiden tiedostaminen tekee yhteisestä matkastamme vieläkin parempaa.


Valopää yörasteilla!

Tavoitteista Tampereen rogassa emme ole puhuneet, mutta luulen, että tarkoitus on olla liikkeellä rasteja keräten niin kauan, kuin se pysyy kivana ja emme ole liian väsyneitä. Meidän pitää myös olla armollisia itsellemme, kun ollaan niin vieraalla alueella: yöliikkumisessa. Vauhti täytyy suhteuttaa vireystilaan ja muutoinkin yöllä suunnistaminen on aivan oma taiteenlajinsa. Olen kyllä käynyt pari kertaa yösuunnistamassa tänä syksynä, ensimmäisiä kertoja myös täysin yksin. Kyllähän se sujuu, mutta on se vaikeaakin. Mulla on onneksi uusi lamppu nykyään, kun ostimme Kimmon kanssa puoliksi Petzl Nao 2 -lampun, josta löytyy mukavasti valotehoa, akkukesto on hyvä ja valo on reaktiivinen eli valon teho riippuu ympäröivästä maastosta. Kun luen karttaa, valo himmenee ja kun käännän katseen metsään, valo kirkastuu. Kätevää!


Uusi lamppu esittelyssä

Kaikkeen sitä tuleekin lähdettyä! Pakko myöntää, että on alkanut jännittää! Onneksi saan jakaa jännityksen ja innon Tiinan kanssa - se tekee tästä oikeasti todella kivaa!! Viivalla on myös muutamia tuttuja naamoja, joten todella mukava yö meillä tulee perjantaina... voi kun saisikin pitää perjantain vapaana töistä ja valmistautua kunnolla koitokseen, mutta nyt on mentävä sillä, mitä on tarjolla. Työt haittaavat harrastuksia, vai miten se nyt menikään..?! ;)

Ollaanko me ihan hulluja vai voisitko itse kuvitella lähteväsi moiseen hullutukseen? Onko joku muu tulossa Tampereen yörogaan? Tai onko joku ylipäätään urheillut yöllä joskus?

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa jännältä!:) ja hauskalta! Varmasti into ja endorfiinit auttaa jaksamaan eteenpäin :) pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Yökisa kuulostaa kyllä siistiltä, toivottavasti saan jonkun omista yöliikuntaideoistani toteutumaan. Olen itsekin miettinyt että miten ihmeessä jaksaa juuri silloin kun elimistö on tottunut lepäämään ja ottamaan rauhassa. Aiotko nukkua päiväunet edeltävänä päivänä tai muuten rytmittää unta eri tavalla kuin normaalisti? Kelien pitäisi ainakin olla hyviä ja yöt lämpimiä eli ei ainakaan pakkasta ja jäätyneitä pintoja ole luvassa. Seuraavaksi sitten Sysikallioon..? :o

  Oot muuten melkoinen julkkis http://ultrajuoksu.fi/iaaf-otti-polkujuoksun-mukaan-saantoihin/ ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, katoin saman uutisen ja nauroin ;)

   Vau, olis kiva kuulla, mitä yöliikuntoja oot suunnitellut?! :) Mä en varmaan ota päikkäreitä, kun en ole tottunut muutenkaan. Oon pyrkinyt nukkumaan riittävästi tällä viikolla ja huomenna menen vähän myöhemmin töihin, että saan pitkät yöunet alle. :) Mä luulen, että pahimmat ongelmat tulee vasta aamulla/seuraavina päivinä!

   Tosi ihanaa keliä on luvattu, ja toivotaan, että saadaan nautinnollinen yö. :) Sysikallio on IHAN PIMEÄÄ touhua :D

   Poista
 3. No ootte te kyllä ihan hulluja, mutta sen te tiesitte jo! Haha! ;D <3 No ei vaiskaan..kuulostaa tosi hauskalta ja jännältä! Yöurheilut on kyllä täällä jäänyt toistaiseksi kokematta, mutta ei koskaan pidä sanoa ei koskaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha niin ollaan :D Joo, tosi jännää! Kyllä säkin vielä joskus lähdet! Järkätään vaikka joku kimppalenkki keskellä yötä tms. :D

   Poista
 4. Kuulostaa sopivasti hullulta, mutta ennen kaikkea elämykselliseltä! Aloin oikein miettiä, että olenko urheillut yöllä, mutta en ole tainnut, ellei Midnight runia lasketa ;) Teillä tulee varmasti huisi ja ikimuistoinen retki! Ootte niin rohkeita :) Innolla odotan raporttiasi tapahtumasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi hullun elämyksellistä xD Hih, Midnight Run on vasta iltakisa ;) hehehe! Jukolassa oli jännää lähteä vajaa kolmen tunnin yöunilla neljältä omalle suoritukselle, mutta hyvin elimistö kyllä jaksaa tuollaisessa tilanteessa!

   Kiitos, palailen varmasti tunnelmiin kunhan palaudun reissulta ;)

   Poista
 5. Täällä ilmoittautuu yksi melko uusi lukijasi, joka on myös suuntaamassa Treen yö-rogaan! :) On ollut kiva lueskella urheiluseikkailuistasi, itsekin kun harrastan multisport-kisoja, muutamissa rogainingeissakin on tullut käytyä. Talvella sitten hiihtoretkiä, jotka huipentuvat Pirkan hiihtoon. :)

  Jännä nähdä, että miten elimistö reagoi yöaikana tapahtuvaan urheiluun. Itsellänikään ei ole aikaisempia kokemuksia kuin loppuyön-aamun tapahtumista. Uskon että liikkuminen yöllä ei niinkään ole ongelma, mutta maaliin tulon ja syönnin jälkeen uni varmasti maistu(isi)u :D

  Ilmoittautuneita taitaa olla aika paljon, tunnelma on varmasti hyvä ja kutkuttava! Itselläni tuttu pari vaihtui tällä kertaa ystäväni kavereihin (triona mennään), ihan hauskaa vaihtelua sekin. Tulee varmasti hieno yö, varsinkin kun on kai luvattu poutaisaa keliäkin. :)

  Tsemppiä, pidetään hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Eerika! :) Kiva aina kuulla, keitä siellä ruudun toisella puolella kirjoittelee. Meillä on näköjään paljon samoja kiinnostuksen kohteita, jee!

   Tosi jännää toi huominen roga.. eiköhän sitä yön jaksa painaa :) Mäkin luulen että aamu voi olla lopun jälkeen vaikeeta... mun pitäs vielä reissata keskustaan ja sieltä bussille, jännää!

   Tuu hei vetämään hihasta, jos tunnistat ;) Kivalta kuulostaa teidänkin tiimi :) Joo, nautitaan tästäkin hulluttelusta :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)