sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Marski Challenge multisport täydentää tapahtumakesän

Heippa ja ihanaa sunnuntaita kaikille! Pitkästä aikaan mulla on sellainen olo, että ehjä ja hyvä treeniviikko on takana ja oon siitä tosi iloinen. Vaikka tykkään käydä tapahtumissa, niin kaikkein kivointa on ihan perustreenaaminen ja elämä sen ympärillä. Nautin suunnattomasti siitä hyvästä olosta, joka tulee lenkkien tai muuten hyvän treenin jälkeen tai onnistuneen suunnistuksen jälkimainingeissa. Tykkään herätä sunnuntaina pirteänä ilman krapulaa, keittää puuroa aamupalaksi ja lähteä ystävän kanssa pitkälle polkulenkille, kuten tänään. Kävimme viikonlopun Nuts Karhunkierroksen fiilistelyiden seurauksena tekemässä Tiinan kanssa oman "Kohti Nuts Pallasta" -treenin! Olemme kumpikin tuijottaneet viikonlopun aikana GPS-seurantaa Karhunkierrokselta netistä, ja voin todeta, että into kasvaa muiden tekemistä seuratessa. Hirveän kauan ei tarvitse odotellakaan, sillä tasan kahden kuukauden päästä olemme molemmat lähtöviivalla Pallaksella kohti Hetan kylää. Jännä kesä tulossa!


Kivuttiin laskettelurinnettä ylös polkulenkin päätteeksi Solvallassa

Onneksi tässä ei ehdi liikaa jännittämään Nuts Pallas -juoksua, vaan sitä ennenkin edessä on hurjia seikkailuja ja tapahtumia. Lajitkin vaihtuvat melkein lennosta, niin ei ehdi kyllästyä yhteen lajiin tai ylipäätään ottaa näitä tapahtumia liian vakavasti. Kahden viikon päästä olen suorittanut toisen kerran elämässäni triathlonin perusmatkan, jos kaikki menee hyvin. Tuo Vantaa triathlon mua ei juuri jännitä, sillä vuoden takaisesta olen oppinut, että ainakin maaliin pääsen kyllä. Tulostavoitteita mulla ei juurikaan ole, sillä en ole tänä vuonna pyöräillyt, spinnaillut tai uinut kovinkaan paljon, tai ainakaan niin paljon kuin olisin halunnut. Kirjoittelen vielä myöhemmin triathloniin valmistautumisesta tarkemmin. Eniten siinä touhussa ehkä jännittää se, että onko järvivesi ehtinyt lämmetä niin, että 1,5 kilsan uinti menee ilman jäätymistä!!

Viikko triathlonin jälkeen mulla on Jukolan viesti, joka on todella spesiaali sen vuoksi, että tapahtuma on lähellä lapsuuden kotikaupunkia. Jukolaviikonlopusta tulee varmasti upea. Tilasimme juuri Venlajoukkueellemme tiimipaidatkin. Heinäkuussa puolestaan on luvassa mahtavia seikkailuja uudemman lajituttavuuden, multisportin, parissa. Multisport tai seikkailu-urheilu on kestävyysliikuntaa, jossa lajeina ovat yleensä juoksu, maastopyöräily ja melonta. Kaikki liikkuminen tapahtuu suunnistaen. Kilpailun luonteeseen kuuluu myös yllätystehtävät. Lajille ominaista on joukkueurheilu, sillä kisaaminen tapahtuu pareina tai pieninä joukkueina. Tarkkaavaisimmat lukijani muistavatkin, että viime vuonna osallistuin elämäni ensimmäiseen multisport-tapahtumaan Snowflakes-seikkailussa. Tykästyin lajin monipuolisuuteen ja ehdottomasti tahdoin antaa tänä vuonna uuden mahdollisuuden. Mä olen sen verran rämäpää, että lajit sopivat kyllä hyvin mulle ja seikkailulliselle mielelleni. Tänä vuonna sain houkuteltua parikseni mukaan paremman puoliskoni Kimmon, ja uskon, että meille tulee elämyksellinen reissu heinäkuussa!


Melominen on ihanaa!

Pähkäiltiin Kimmon kanssa, mihin tapahtumaan ilmoittautuisimme mukaan. Terhi kirjoitti blogissaan hienosti multisport-ohjeita aloittelijoille, ja päätin kysyä häneltä mielipidettä tapahtumista. Sainkin vastaukseksi todella mahtavat raportit parista multisport-tapahtumasta ja päädyimme lopulta Marski Challlengeen, joka kisataan Lopessa Hämeen järviylängöillä 11.7. Ajankohta sopii meille todella hyvin, sillä emme ole vielä heinäkuussa lomalla. Marski Challengen valintaan vaikutti mahtavalta kuulostava coasteering-osuus, jossa kierretään uimapatjalla saaria keräten rasteja. Myös viime vuoden kuvista päätellen yllätystehtävät eli questit ovat olleet todella hauskoja - muun muassa palapelin kokoamista sekä kiipeilyä. Marski Challenge vaikuttaa kaikin puolin juuri sopivan rennolta haasteelta meille Kimmon kanssa. Otamme osaa kuntosarjaan, jonka arvioitu pituus on noin 30km ja ihanneaika 3,5 tuntia. Luulen, että siinäkin on tekemistä! Parasta tässä on se, että pääsemme osallistumaan yhdessä Kimmon kanssa. Uskon, että meille tulee huikea päivä tästä!

Yksi Marski Challengen valteista oli myös se, että siellä voi lainata järjestäjiltä pyörät tapahtuman ajaksi. Meillä ei ole maastopyöriä, ja ehdottomasti itse ainakin haluan sellaista kokeilla. Nyt on hyvä tilaisuus siihen! Parasta tässä vuokraamisessa on se, että meidän ei tarvitse kuljettaa pyöriä nyt paikan päälle, vaan voimme vain mennä tapahtumaan muuten hyvin varustautuneina, mutta siellä odottaa tuliterät maastopyörät - vitsit, miten helppoa! Toki multisportiin, varsinkin kuntosarjassa, voi osallistua ilman maastopyörää (esim. hybridillä), kuten mekin teimme viime vuonna Snowflakesissa, mutta on polkuja pisin aina kivempi pyöräillä siihen tarkoitetulla pyörällä. Olen itsekin miettinyt monesti, kuinka kivaa maastopyöräily voisi olla, joten olen senkin vuoksi tosi innoissani Marski Challengesta. Voi jee, kun kesällä on niin paljon kaikkea kivaa tulossa! Tulkaa kaikki mukaan Lopelle haastamaan Team Fisu kuntosarjassa, eikö? :)
Mun mielestä monipuolinen tekeminen on sopivan haastavaa ja ylläpitää mielenkiintoa eniten. Jos aina vain juoksisin, tiedän itsestäni, että kyllästyisin siihen alta aikayksikön. Tykkään heittäytyä ja lähteä toteuttamaan itseäni vähän vieraammillakin vesillä. Siksi tällainen multisport-tapahtuma on aivan kuin tehty minulle. Mikäs sen parempaa kuin hyvässä seurassa hakea elämyksiä upeissa maisemissa luonnon keskellä! Eikö vain?

Kuka on mukana tässä heinäkuun spektaakkelissa? Oletko kokeillut tai harkinnut multisportia? Tykkäättekö haastaa itseänne uusissa lajeissa helposti? Mikä on sun kesän tuleva kohokohta ja onko "kisakalenteri" jo kovin täynnä?!

* Postaus toteutettu yhteistyössä Marski Challengen kanssa

Ps. Sporttaillaan nyt myös Facebookissa, käyhän tykkäämässä!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta tapahtumalta ja oi vitsi millainen liikunnallinen tapahtumakesä sulla on tiedossa! :) Mun kisakalenteri tälle kesälle ammottaa yllätttäen tyhjyyttään, mutta ehtiihän sitä myöhemminkin! Nyt vaan on tarkoitus nauttia kesästä ja liikkua niin paljon kuin tuntuu hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosi kivan ja rennon oloinen tapahtuma ja on kyllä huippu kesä tulossa!! Näiden jälkeen on sitten vasta loma, eli ei voi kuin hymyillä tällä hetkellä ;)

   Voi Karkki, sun kohdalla tyhjän kisakalenterin ymmärtää enemmän kuin hyvin! Teikäläisellä on vähän erilainen valmistautuminen menossa sielä.. <3! Nautihan säkin kesästä ja kutkuttavasta ajasta! Juoksutapahtumia tulee kyllä myöhemminkin ;)

   Poista
 2. Olen menossa Vantaan triahtlonin naisten kuntosarjaan. Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilen lajia enkä oikein tiedä mitä odottaa! Kuntosarjassahan uidaan 500m, pyöräillään 20km ja juostaan 5km. En oikein tiedä pitäisikö noin lyhyelle matkalle vuokrata märkis. Vasta tänä keväänä olen opetellut vaparia ja märkis helpottaisi asennon pitämistä ja lisäksi olen hullu palelemaan. Moni kuitenkin sanoo ettei noin lyhyelle matkalle tarvitse märkistä. Olisiko sinulla mielipidettä asiasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tosi ihanaa että meet kokeilemaan lajia! :) Tuo kuntosarja on tosi kiva juttu, kun kynnys osallistumiseen on niin pieni! No niin, itse ehkä harkitsisin märkäpuvun vuokraamista, jos keli ei ole hirveän lämmin. 500 metrinkin uiminen kylmässä voi olla inhottavaa... tosin nyt kelit lämpenee ja samoiten Kuusijärvikin! :) Muutoin varmasti uinnillisesti 500 metriä menee ilmankin märkistä, ja sen riisumiseen voi saada yllättävän kauan aikaa kulumaan ;) Mä kyllä laitan märkäpuvun, mutta matka on triplasti pidempi perusmatkalla. Hmmm... sanoisin, että jos on kylmä niin vuokraa vain, jos se helposti onnistuu :)

   Tsemppiä kisaan! :) Kirjoittelen vielä lähipäivinä ajatuksia lähestyvästä triathlonista ja muistoja viime vuodesta, jolloin olin kanssasi vastaavassa tilanteessa, ekaa kertaa menossa viivalle siis ;)

   Poista
 3. Voi Hanna hurjimus ❤ Tää seikkailu-urheilutapahtuma kuulostaa tosi hauskalta! Ilman pyöräilyosuutta mäkin voisin harkita :D Ihania elämyksiä tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä kuulostaa mahtavalta!! Meinasin sua jo kysyä, mutta sittempä toi toinen puolisko innostu niin että en malttanut jättää kotiin ;) Elämyksellinen kesä, voi vitjat!! <3 :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)