sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tavis joogafestareilla

Heippa! Se olisi maaliskuu eli kevät on virallisesti täällä! Vaikka tavallaan mua harmittaa, että talvi jäi taaskin lyhyeksi ja hiihtokelit oli melko onnettomat, niin on ihanaa, että kevät tulee. Tämä on se aika vuodesta, kun katujuoksu tuntuu parhaimmalta. Asfaltti kiiltää ja askel on kevyt! Se on kyllä nautinnollista. Nyt on etelässä ainakin ollut melko keväinen fiilis, kun lumet ovat sulaneet kovaa vauhtia, vaikkei aurinko olekaan juuri näyttäytynyt viime aikoina. Kevät on heti syksyn jälkeen mun lemppari vuodenaika! Aurinkoa odotellessa!Eilen olin blogilenkin merkeissä nauttimassa raittiista ilmasta Nuuksion metsissä. Siellä kevät ei ihan vielä näkynyt, sillä paikoitellen lunta oli yli puolen säären. Piti vähän vaihtaa reittisuunnitelmia, jotta saimme juosta tallattuja polkuja pitkin. Olipahan kiva lenkki taas, kiitos vain kaikille osallisille. Seuraavaksi toivottavasti päästäis juoksemaan jo vähän keväisemmillä poluilla.

Tänään olin ulkoilman vastapainoksi Kaapelitehtaalla joogafestivaleilla, jonne sain liput Yoogaialta. Mulla oli seurana Tiina ja hänen ystävänsä, joiden seurassa oli oikein mukavaa ottaa oppia "vieraalta maalta". En ole kova joogaihminen ja varsinkin mitä hengellisemmäksi jooga menee, sitä kauempana omalta mukavuusalueelta ollaan. Itse tykkään perusjoogasta, joissa harjoitetaan liikkuvuutta ja voimaa. Joogakokemukseni ovat kuitenkin joko kuntosalimaailmasta tai yoogaian tunneilta, joten kovin sisälle joogan maailmaan en ole päässyt. Olikin mukava nähdä, mitä kaikkea jooga voi olla.Kun kävelin Kaapelitehtaalle, katselin muita joogafestareille menijöitä. He olivat kaikki (mielestäni) jotenkin tosi joogamaisia... ja minä taas olin "vain" tavallinen tallaaja. Tunsin itseni jopa osittain vähän ulkopuoliseksi. Lopulta olin kuitenkin väärässä - onneksi. Kun pääsin sisälle, oli tunnelma vastaanottavainen ja tervetullut. Me lähdettiin kokeilemaan, mahduttaisiinko Hima wisdom jooga -tunnille, joka olisi sekoitus rentouttavaa ja dynaamista joogaa. Päästiin onneksi tunnille, vaikka se oli aika täyteen ahdattu. Ohjaaja oli todella lempeä ja mukavanoloinen. Tunti alkoi juurruttamisella ja leijonan kissamaisilla kahinoilla. Mä niin mietin, mihin olen oikein tullut. Siitä tunti normalisoitui, ja asanasarjat olikin osittain tuttuja. Teimme sarjoja niin seisten kuin lattiallakin. Kaikki oli melko kevyttä ja helppoa, kehoa huoltavaa. Pääsin todelliseen joogafiilikseen tunnin harmonisessa tunnelmassa ja voin kertoa nauttivani tunnista. Pitääkin jatkossa joogata enemmän.

Tunnin jälkeen kiertelimme ständejä. Esittelijöitä oli todella paljon. Osa oli ihan ravintopuolelta ja osa hyvinvointituotteita ja sitten oli joogapaikkojen esittelijöitä. Tarjonta oli kattava ja monipuolinen ja myös minulle sopiva. Oli ilo nähdä myös niitä "hihhuleimpia" palveluiden tarjoajia, sillä jooga voi tosiaan olla sitä hengellistäkin puolta: meditaatiota, tietoista läsnäoloa ja itsensä tutkiskelua. Kävimme myös syömässä Omnamin pisteellä, joka tarjosi kasvisruokaa. Oma "vähän tulinen kasviskeitto" oli kyllä todella maukasta, ja tuli taas intoa tehdä kookosmaitopohjaista keittoa kotonakin. Festarit oli tosi mukava kokemus, jonne voisin hyvin mennä toistekin! Ihanaa, kun messutarjonnan lisäksi oli ilmaisia tunteja ja luentoja (joita en kuunnellut), joten lipulle saa enemmän vastinetta kuin tavallisilla messuilla. Tuntitarjonta oli todella kattava.Ainiin, Yoogaialla on nyt hyväntekeväisyyskampanja Planin kanssa. Voit kokeilla viikon ajan tunteja, ja Yoogaia lahjoittaa euron tyttöjen koulutuksen hyväksi jokaisesta uudesta käyttäjästä! Kannattaa nyt luoda joogastudio kotiisi! :)

Kävittekö te joogafestivaleilla? Voisitteko kuvitella menevänne? Mikä on teidän suhde joogaan? Miten viikonloppu meni? Onko jo kevättä rinnassa? ;)

Kiitos Yoogaialle lipuista joogafestivaleille.

12 kommenttia:

 1. Kiitos Hanna kun pyysit seuraksi! Tuli hyvä mieli tästä päivästä :) Mulla on karissut tässä vuoden aikana mielikuvat stereotyyppisistä joogaajista, koska opiston kurssit ovat olleet täynnä meitä taviksia. Joogassa, kuten esim.juoksussakin on varmasti ne tosi hurahtaneet himoharrastajat, jotka vaikuttavat siihen minkälainen kuva lajista voi syntyä muille, varsinkin jos he ovat näkyvästi esillä julkisuudessa. Suurin osa harrastajista on kuitenkin ihan tavallisia tallaajia, joten kiva jos sullekin tuli tänään sellanen fiilis :) ja joooo on kyllä jo kevättä rinnassa, jee ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa, että sulle tuli hyvä mieli - niin mullekin! Kiva kun otitte mut vastaan seuraanne! :) toi on ihan totta, että joka lajissa on niitä ääritapauksia ja suurin osa on sitten aivan "tavallisia tallaajia". Pitäisi just mennä enemmän silmät auki, eikä luottaa stereotypioihin. Ja joogassa on varmasti paljon kiinni siitä, minkälaista joogaa harrastaa. Oli kyllä avartava ja mukava tapahtuma!! :) whiii, kohta te lähettekin keskelle kesää! <3

   Poista
 2. Olisin niin halunnut tuonne festareille mutta ei. Moni on kyllä kehunut tosi paljon, kiva että oli noinkin onnistunut juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä ollut sulle varmasti hyvä tapahtuma! :) Juu, oli kyllä kiva tapahtuma myös näin ei-niin-fanaattisen harrastajan silmin :)

   Poista
 3. Hmm. Mä en oikein tiedä, mitä mä joogasta ajattelen. Jooga on varmasti erityisen upea liikuntamuoto, ja dynaamiset liikkuvuusharjoittelut, rentoutuminen ja hetkeen keskittyminen on tärkeitä juttuja. En osaa olla kuitenkaan erottamatta sitä hindulaisuudesta, joka sotii sitten mun arvoja vastaan.

  Viikonloppu hujahti flunssasta toipuessa ja töiden merkeissä. Ja nyt on MAALISKUU, joten todellakin kevättä rinnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Satu, tietkö? Mä just en itse ajattele joogaa mitenkään hengellisenä, joten mulle ei oo tullutkaan mieleen yhdistää sitä johonkin uskontoon. Tosin, en koe olevani niin uskonnollinen ihminen, joten mulle jooga on puhtaasti juurikin noita sun yllämainitsevia asioita lisättynä vielä voiman harjoittamisella. Jooga on mulle oman kehohallinnan kehittämistä ja keskittymistä. Kannattaa kokeilla joskus jotain fyysistä joogaa, jossa keskitytään enemmän tekemiseen. Mutta mäkin tykkään kyllä enemmän balancesta, jossa rauhoittuminen tapahtuu itselle tärkeän elementin, eli musiikin kautta.

   Jippiiii, maaliskuuuu!! Voih, toivottavasti flunssa on mennyt jo ohi! :)

   Poista
  2. Juu näinhän se varmasti monella onkin... mutta tärkeintä juurikin, että tekee asioita joista itse tykkää ja joista saa hyvää oloa!:)

   Ja jeee, flunssa on ohi! Täällä ollaan riemuittu endorfiinipöllystä. Hihi:)

   Poista
  3. Jep, se on tärkeintä! Ei kurjan olon takia kannata tehdä mitään! Joskus voi silti yllättyä, kun poistuu omalta mukavuusalueelta! :)

   Jipppiii, kuulostaa hyvältä!! :)

   Poista
 4. Oon kuullut monelta kehuja festareilta ja nyt alkaa oma joogakokeilu into kyllä nousta taas huippuunsa! Millä ihmeellä mä taion itseni sellaselle tunnille? :D

  Mulla oli viikonloppuvieraina lapsuudenystäviä ja jäi taas se sun lenkki sen vuoksi välistä! Mutta oli kyllä muuten oikein ihanat vapaapäivät. :) Hyvää ruokaa, vähän liikuntaa ja paljon naurua!

  Pitäsköhän meidänkin sopia juoksutreffit ihan erikseen. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kokeile ihmeessä! Elixiallakin on joogaa tarjolla! :) Tunnille vaan, mars! Tosin oma kokemukseni kuntokeskusjoogasta on tosiaan liikunta-painotteinen, eikä niinkään juurikaan hengellinen.

   Sun viikonloppu kuulostaa mahtavalta!! <3 Hei, mä koitan järjestää seuraavaksi lenkin vähän lähempää, jonne julkisillakin pääsis paremmin. Koitahan sit tulla mukaan! :)

   Ja joo, miksei, juoksutreffit olis kivat!! :)

   Poista
 5. Muakin olis kiinnostanut käydä Joogafestivaaleilla mutta ei sopinu viime viikon aikatauluihin. Oli kiva lukea sun kokemuksia sieltä!

  Mäkin kieltämättä suhtauduin pitkään joogaan vähän varauksella kun ajattelin että onko siinä mukana liikaa sellaista "hengellisyyttä", mutta nyt kun olen tänä vuonna vihdoin uskaltanut kohdata ennakkoluuloni aloittamalla joogan niin olen tykännyt tosi paljon. Sellaista "hihhulointia" ei juuri ole tullut vastaan ainakaan Yoogaian tunneilla ja jos ohjaaja heittää parit om-mantrat niin koen sen enemmän mielenkiintoisena lisänä omaan keskittymiseen kuin vaivaannuttavana :) Olin etukäteen kuvitellut että tykkäisin kaikista fyysisimmistä joogatunneista millä saisi hien pintaan, mutta loppujen lopuksi valikoin Yoogaiasta tosi usein rauhallista Yin- ja Hatha-joogaa. Kehonhuolto ja rauhoittuminen on siis osoittautunut olevan se mitä joogasta haen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hei, joogafestivaalit on seuraavaksi jo syksyllä :) Sinne sitten!

   Joo, Yoogaian tunnit taitaa olla enemmän sellaisia "kaikille suunnattuja" joogatunteja. Se on kyllä avartavaa huomata. Ennakkokäsitykset karisee nopeaa tahtia pois. Yoogaiassa on kattava tuntivalikoima. Yin on mulle liian pitkiä venytyksiä, mutta tykkäsin flow-joogasta, jossa liikkeet olivat dynaamisia ja jatkuvia. Hathaa en ole kokeillutkaan. Yoogaiassa on ainoa miinus se, että itse en pysty kotona rentoutumaan niin täysin kuin joissain toisessa tilassa, jossa on muitakin samaan tarkoitukseen tulleita ihmisiä.

   Ihania jooga-hetkiä sulle :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)