tiistai 3. maaliskuuta 2015

Päivä elämästäni

Yksi arkipäivä. Niin samanlainen kuin monet muut, mutta silti niin ainutlaatuinen. Jokainen päivä on omanlaisensa, vaikka usein arjessa arkipäivät menevät tiettyjen tuttujen kaavojen mukaan. Herään aina samaan aikaan, jos ei mitään ihmeellistä poikkeutta ole tiedossa. Yleensä ainoat poikkeukset tulevat silloin, kun minun on oltava töissä normaalia aiemmin, yleensä kerran kuukaudessa. Muutoin minulla on liukuva työaika. Syön aamiaiseni töissä lähes poikkeuksetta. Syön eväitä ja treenaan illalla. Vietan aikaa sohvalla ja nautin arjen pienistä hetkistä, kuten hyvästä ruuasta ja pienestä hymystä.

Tervetuloa seuraamaan minun arkipäivääni viime viikon keskiviikolta.

Klo 6.30 herätyskelloni soi. Laitan torkun päälle ja käperryn toiselle puolelle sänkyä kainaloon. Nämä rutiininomaiset aamutorkut on todellinen ilon aihe mun jokapäiväisessä elämässä ja sen vuoksi kannattaa laittaa vähän aiemmin kello soimaan. Nousen sängystä ja teen aamutoimet, laitan vaatteet päälle ja pakkaan reppuun juoksuvaatteiden lisäksi myös eväät jääkaapista.



klo 7.15 kipitän bussipysäkille, ja lähden töihin. Menen tänään bussilla, jotta voin juosta töistä kotiin. Joudun vaihtamaan bussia, koska meiltä ei mene suoraa bussia työpaikalleni. Saavun töihin vähän ennen kahdeksaa.

Kahdeksalta olen avannut koneen ja alkanut tsekkaamaan työsähköpostia. Useat asiakkaat lähettävät postia ilta-aikaan, joten niihin tulee vastailtua aamulla. Syön samalla aamupalaksi leipää ja juon kahvia, ja sitten alan työn touhuun omalla työpisteelläni.



Puolen päivän aikaan haen eväsrasiani jääkaapista ja lämmitän mikrossa kanaohrattoa. Lähes joka päivä tuon omat eväät töihin, koska en koe saavani rahoille vastinetta työpaikkaruokalassa - valitettavasti. Usein mulla on jotain edellisen päivän jämiä tai salaattia.




Iltapäivällä irtaudun taas työstä ja käyn päiväkävelyllä. Meillä tosiaan on mahdollisuus käydä kävelemässä 1-2 kilometriä joka päivä, ja saamme jouluna bonusta käveltyjen kilsojen mukaan. Aika mainio diili!! Tiet on jo ihan sulanneet. Päiväkävelyn jälkeen syön välipalan, joka on tänään Lidlin kerrosjugurtti ja banaani.



Vähän ennen neljää lähden vaihtamaan lenkkivaatteita päälle. Pakkaan kaikki muut vaihtovaatteet reppuun, paitsi toppatakin jätän töihin, koska se ei mahdu mukaan. En uskalla lähteä juoksemaan kivoja rantareittejä, koska en usko, että ne ovat vielä juostavassa kunnossa. Sen sijaan juoksen autotien vieressä ja olen iloinen, ettei tänään tarvitse istua tuolla ruuhkassa.




Vajaan tunnin juoksun jälkeen saavun kotiin ja teen vartin coretreenin, johon olen sisältänyt vähän punnerruksiakin. Puoli kuudelta olen valmis, ja laitan ruuan uuniin. Tänään olen illan yksin, joten syön vain pakkasesta löytyviä jämiä salaatin kanssa. Menen suihkuun odotellessa ruuan lämpiämistä.

Syömisen jälkeen menen sohvalle löhöämään. Luen Pirkka-lehteä ja selailen nettiä. Odottelen, että Kimmo tulee kotiin. Nautin joutenolosta, kunnes väsymys iskee, ja siirryn iltatoimien jälkeen nukkumaan noin ko 22 aikaan.




Sellainen oli minun päiväni viime keskiviikkona. Olipa ilo, että olitte kyydissäni! Mä tykkään tästä perus arjesta, jossa ei juuri tapahdu mitään, mutta toisaalta tapahtuu niin paljon kivoja asioita. 

Mitäs tykkäsitte? Kulkeeko teidän päivät usein samoilla raitellaan vai onko jokainen päivä ihan uusi tarinansa?

16 kommenttia:

 1. Kiva oli lukea sun päivästä :). Duunipäivät rullaa mullakin aika samalla rutiinilla ja muutenkin perusrunko on sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) Kyllä työt vaan tahdittaa päivää kivasti!!

   Poista
 2. Kivan kuuloinen päivä ja hauskaa oli lukea siitä! :) Näitä lisää jatkossakin!! Aika samoilla raiteilla kulkee arkipäivät täälläkin tällä hetkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, päivä oli tosi tavallinen, mutta kiva jos tykkäsit lukea! Juu, olispa kiva tietää, miten sun päivät nyt kuluu, eli tee vastaava postaus, joooohan? :)

   Poista
 3. Kiva oli lukea ja arki tosiaan menee itselläkin aika samalla kaavalla. Etenkin viimeiset pari kuukautta kun olen ollut työharjoittelussa ovat olleet melko samanlaisia ilman suurempia vaihteluita :D Mutta silti nautin arjestani hirmu paljon!

  http://jonsssi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna, kiva kun kommentoit! :) Jep, työt ja työharjoittelut kyllä luo vahvan pohjan arkeen, mutta ei se ole ollenkaan huono asia! Rutiinit luovat pohjan onnelliselle arjelle, mun mielestäni ainakin. Pienet yllätykset ja vaihtelut ovat sitten kermaa kakun päällä :)

   Poista
 4. Olipa kiva lukea tämänkaltainen postaus! Ihana arkinen päivä täynnä pieniä ilonaiheita. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että tykkäsit, Satu :) <3 Tosi arkinen päivä, mutta ilon aiheita siellä oli. Aamutorkut, päiväkävely, juoksu töistä kotiin ja rauhallinen ilta.

  VastaaPoista
 6. todellakin rutiinit tekee arjesta ihanaa. silloin ne poikkeuksetkin piristää ;) vielä välillä työttömyyden kokeneena ja "vain" osa-aikaista työtä tehneenä kyllä se kokopäivätyö rytmittää arkea ihan erilailla ja vapaa-ajasta osaa nauttia paljon paremmin :). itselläkin arki rullaa usein aika samalla kaavalla, mikä ei tosiaan ole huono juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, jos arki olisi aina samanlaista, ei sitä omaa vapaa-aikaa osaisi arvostaa samalla tavalla! Ja mä kans tykkään, että on joku rytmi, jonka mukana elämä kuljettaa! Toki lomatkin on ihania, mutta arki on se, joka antaa elämälle pohjan :)

   Poista
 7. Ei ihme , että tykkäät perusarjesta. Musta sun päivä kuulosti oikein mukavalta, jos vielä töissä saat tehdä mielekästä työtä. Mun pitäis kans ottaa tuo välipala ohjelmaan työpäivinä.
  -suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva että mun tavallinen päivä kuulosti mukavalta! Sitä se kyllä oli - ei ollut aikatauluongelmia! :) Välipala on tärkeää etenkin, jos lähtee heti treenaamaan!

   Poista
 8. Erityisesti kainaloon käpertymis - rutiini kuulostaa hyvältä :) Krista / runawaymama. fitfashion.fi

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)