torstai 11. joulukuuta 2014

Pää pyörällä ensi vuoden tapahtumista

Taas on se aika vuodesta, kun saa alkaa miettiä ensi vuoden liikunnallisia tapahtumia. Tai oikeastaan, jos tapahtumiin mielii, on kannattavaa tehdä ainakin päätös tapahtumista nyt, sillä jotkut suositut tapahtumat myydään loppuun hetkessä. Myös useissa tapahtumissa ensimmäiset hintaportaat vaihtuvat jo todella aikaisin, eli jos mielii edullisemmin viivalle, kannattaa ilmoittautuminen laittaa hyvissä ajoin. Ymmärrän tapahtumajärjestäjien hyödyn, mikäli ihmiset imottautuisivat ajoissa, mutta muutoin en pidä siitä, että käytännössä pitäisi jo lähes vuotta aiemmin tietää, missä tapahtumissa haluaa liikkua seuraavana vuonna.


Vantaa triathlonin uinnin eka kierros takana

Minun viime kesäni koostui muutamasta päätapahtumasta, jotka olivat triathlon-kisa Vantaalla sekä pari polkujuoksukisaa. Molemmat lajit ovat kovassa nosteessa tällä hetkellä, joten tapahtumiinkin on kova tunku. Ensi kesäksi olen ajatellut samoja lajeja pääosin, joten ajoissa saa olla liikkeellä. Viime vuonna esimerkiksi päätapahtumani Vaarojen maraton myytiin loppuun parissa tunnissa. Kesällä triathlon-huumassa olin aivan varma, että ensi vuonna haluan kisata triathlonin puolimatkalla ja kun Suomen suurimman triathlon-tapahtuman ilmoittautuminen sitten syksyllä aukesi, olin laittamassa ilmottautumista sisään. Eli kyllä, mulla on paikka Joroisten puolimatkalle. Aloin heti suunnitella, miten aion sen 90 kilsan pyöräilyn hoitaa, ja olin jo ostamassa maantiepyörää, kunnes tajusin, ettei siinä ole järkeä. En mä kuitenkaan niin paljon sillä polkisi. Päädyin, että voin vuokrata pyörän tapahtumaan. Muut lajit kyllä hoituisivat, uintikin on vain 400 metriä pidempi, kuin perusmatkalla. Vantaallahan uinti oli mun paras osa-alue, joten luottavaisin mielin olen sen kanssa.

No, kuinkas kävikään? No, polkujuoksu kävi! Vaarojen maraton kävi! Polkujuoksu vei lopullisesti sydämeni. Polkujuoksutapahtumat ovat suloisen herttaisia pieniä tapahtumia, joissa kisaajilla on todella hyvä yhteishenki ja kaikki ovat selvästi aidolla ilolla mukana. Luonto esittää pääosaa polkujuoksutapahtumissa, ja siitähän mä pidän. Luonto on mulle todella tärkeä asia. Vaarojen maratonin jälkeen koin ensimmäisen "maraton-masennukseni", todella lievän kylläkin. Niin hieno kokemus kuin Vaarojen maraton olikin, oli hirveä hinku kokea sama uudelleen. Ehkä vielä voimakkaampana... Tiesin, että poluille oli jatkossakin päästävä myös tapahtumien muodossa. Aloin pähkäillä ensi vuoden kisakalenteria uudella silmällä, ja vierailin useasti trailrunning.fi-sivustolla. Salla, Hetta-Pallas, Pyhä... pyörittelin Lapin tapahtumia mielessäni, mutta mikään ei oikein sopinut Joroisten ajankohdan kanssa. Olin jo aikeissa jättää koko polkujuoksun taas syksyn tapahtumiin, mutta ajatus harhaili varsinkin sinne Nuts Pallas -tapahtuman suuntaan, eikä vähiten siksi, että ystäväni ja uskollinen treenikaveri oli sinne suuntaamassa. Innostus tarttuu, eikö?!


Vaarojen maratonin loppunousu

Joulukuun 2. päivänä tein päätökseni. Laitoin ilmoittautumisen Hetta-Pallas -juoksuun sisään. Viikon ero ajankohdassa Joroisille takaa sen, että sinne en voi osallistua. Päätös kirpaisee aavistuksen, sillä Joroisilla olisi takuulla huikeaa tunnelmaa luvassa. Olen silti päättänyt myydä osallistumisoikeuden Joroisille. Jos haluat ostaa sen, tai tiedät jonkun, niin ota minuun yhteyttä. Vaikka Joroinen jää väliin, niin nhan noita triathlon-tapahtumia. Vantaan perusmatkalle menen takuulla, ja vielä mietin johonkin puolikkaan tapahtumaankin osallistumista. Muutama potentiaalinen tapahtuma on mielessä, ja mielenkiinnolla odotan, saadaanko Espooseen puolimatkan triathlon tapahtumaa. Homma on ilmeisesti enää kiinni pyöräreitin hyväksymisestä poliisilta. Myös Turussa on ensi kesänä uusi tri-tapahtuma! Triathlon on kiva laji ja Vantaan triathlon tänä vuonna oli yksi mun ehdottomia liikunnallisia kohokohtia. Tällä hetkellä kuitenkin luonto on se, joka vetää enemmän puoleensa, joten siksi kallistuin polkujuoksun puolelle tässä Joroinen vs. Nuts Pallas -pähkäilyssä. Pyöräilyn koen myös hieman vaikeaksi, sillä 90 kilometriä on pitkä matka. Jos voisi jättää pyöräilyn välistä, olisin niiiin mukana! Tai onhan siihenkin laji, swimrun, onko joku kuullut?! Se on Ruotsissa suosiossa. Jos on vapaaehtoista paria mulle johonkin swimrun-kisaan, niin anna kuulua! Mä lähtisin mielelläni kokeilemaan! ;)

Mutta että Nuts Pallas. Hetta-Pallas. 55 kilometriä ja 1800 ja rapiat nousumetrejä. Komiat luvut! IIKS! On varmaan sanomattakin selvää, että tämä tulee olemaan ensi kesän päätavoitteeni. En kuitenkaan aio muuttaa harjoittelussa oikeastaan mitään, vaan jatkan samalla monipuolisella linjalla. Polkujuoksu on siitä hyvä valinta tapahtumaan, että se ei vaadi samoissa määrin jalkojen totuttelua iskutukseen, kuten katujuoksut ja esimerkiksi katumaraton. Polkujuoksu on niin paljon armollisempaa jaloille. Tuskin siis tulen jatkossakaan juoksemaan hirmuisia viikkokilometrimääriä, vaan keskityn nauttimaan eri lajeista ja menen rennolla otteella kohti heinäkuun juoksu-urakkaa. Kolin Vaarojen maratonin jälkeen olo oli niin hyvä, että se sai minut suuntaamaan katseet maastoultran puolelle. Koska en tahdo haastaa itseäni nopeudessa, niin koin itselleni sopivammaksi lähteä mukaan vielä hieman haastavampaan tapahtumaan. Vaarojen maratonistakin olisi takuulla lisähaastetta, kun uskaltaisi aloittaa juoksun vähän rohkeammin. Katsotaan, mitä syksyllä tapahtuu, vaiko mitään. Tällä hetkellä minulle rittää, että tiedossa on muutama tapahtuma vuoden alkupuolelle. Vaikka tapahtumat kivoja onkin, en tahdo laittaa niitä liikaa kalenteriin. Eikä koskaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan!


Joskus pitää vaan rauhoittua. Kuva: Satu / Askel akeleelta

Tällä hetkellä omassa päässäni varmistuneita tapahtumia on kolme; Bodom trail 21km, Vantaa triathlon perusmatka sekä Nuts Pallas 55km. Valitettavasti neljän vuoden HCR-putki katkeaa ensi keväänä, sillä HCR ja Bodom trail ovat ensi keväänä liian lähekkäin. Olisi upeaa päättää puolimaraton Olympiastadionille, mutta Bodom Trailin kaltainen polkujuoksutapahtuma pääkaupunkiseudulla on sen verran harvinaista herkkua, että Nuuksion polut kutsuvat keväällä. Hyviä tapahtumia Suomessa on jo paljon, ja lisäksi tapahtumakirjo ulkomailla on valtava. Tässä menee pieni harrastaja ihan sekaisin tarjonnan edessä. Haluan kuitenkin pitää suunnitelmat avoimena ja kalenterin suhteellisen väljänä, sillä vaikka tapahtumat ovatkin kuntoiljan juhlapäiviä, ei niitäkään voi koko ajan olla. Perus päivittäinen liikunta on kaikkein kivointa ja tapahtumat sitten kerma kakun päällä. Viime touko-kesäkuunvaihteessa, kun mulla oli monta tapahtumaa, aloin jo väsyä jokaviikkoiseen keventelyyn ja valmisteluun sekä palautumiseen. Juhannuksen jälkeen oli niin ihana aloittaa taas perus treenaaminen! Mutta, avoimin mielin... saattaa tuohon jotain tapahtumia vielä vuoden alkupuoliskollekin tulla... syksyllä sitten on muun muassa Nuuksio Classic, Midnight Run ja lukuisia muita kivoja tapahtumia, joten tuskin kisakalenteri on aivan tyhjillään silloinkaan! ;)

Joko sä olet miettinyt ensi kauden tapahtumia? Onko pää yhtä pyörällä tapahtumapaljoudesta, kuin mulla? Lähteekö joku mun kanssa samoihin tapahtumiin? :)

29 kommenttia:

 1. Joo, pää on yhtä pyörällä. Vaihtoehtoja ja haluja eri kisoihin on niin paljon ettei vielä ole oikein osannut päättää. Saa nähdä saisko tässä loppuvuonna vielä päätettyä kevään eka kisan.
  Hyvältä kuulostaa noi sun suunnitelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, ettet oo vielä päättänyt! Toisaalta tää on positiivinen ongelmakin, että tapahtumia on niin paljon ;)

   Kiitos, hyvillä mielin itsekin noista kisoista!

   Poista
 2. Tapahtumia on kyllä paljon tarjolla. Mulla on itseasiassa harkinnassa vielä uuden vuoden juoksikin tälle vuodelle. Katsotaan, katsotaan... Ensi vuodelle on jo muutama ilmoittautuminen tehty. Prahan puolikas avaa mun kisakauden. Helsinki half marathon, Paavo Nurmi marathon ja Tukholman puolikas on muita lukkoon lyötyjä puolikkaita. Lisäksi haluaisin vielä yhden hölköttelypuolikkaan ja tietty yhden kokonaisen maran ensi vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij, uuden vuoden juoksut on hauska idea! :) Sulla on kyllä jo monta tapahtumaa, huh! Mutta toisaalta, tapahtumat on kivoja, että mikäs siinä! Oletko miettinyt maratonin ajankohtaa tai mahdollista tapahtumaa?

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sun kalenterin rakentaminen, välillä pitää luopua jostain suunnitelmista että pystyy paremmin keskittymään niihin jotka kiinnostaa enemmän. Polkujuoksu on kyllä todella innostavaa ja koukuttavaa!

  Itse olin pari vuotta sitten mukana viidessä tapahtumassa vuoden aikana mutta viime vuonna vain yhdessä. Todennäköisesti ens vuonna on taas vain yksi suunnitelmissa, tykkään enemmän kehitellä itse erilaisia haasteita. Se alkuvuoden hallimaraton pitää vielä miettiä tarkasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, kaikkea kivaa ei vaan pysty! Olis fiksuinta varmaan keskittyä vaan triathlonissakin lyhyempiin tapahtumiin, koska pyöräilyä en koe vahvaksi lajiksi, enkä tiedä, kuinka paljon haluan siihen panostaa! Polkujuoksu on niin vienyt mennessään :)

   Oo, hyvä toi yksikin tapahtuma! Maraton varmaan? ;) Sun omat haasteet on kyllä niin hienoja, nostan hattua! :)

   Poista
 4. Mä aion osallistua Bodom Trailiin (sain etukäteisjoululahjaksi sen osallistumispaketin jota sivuilla mainostetaan!), tosin varmaakin vain siihen 12km matkaan, johonkin puolimaratoniin myöhemmin kesällä (ehkä Espoon Rantamaratonin puolikas) ja haaveissa olisi osallistua FinLineen, viikon mittaiselle rullaluisteluretkelle, jossa päivittäin rullaluistetallaan jotain 50-80km päivässä halki Suomen. Olisipa jo kesä! :)

  -jansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiva joululahja! :) 12km on kiva, ja tapahtumassahan parasta on se, että ekan kierroksen jälkeen voi päättää, riittääkö 12km, vai meneekö koko maratonin :) Vau, toi Finline kuulostaa upealta!! :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää sun ens kesän suunnitelmat! :) ja wau, tuo maastoultra. Jotenkin muakin kauheasti kiehtoo pitkät matkat maastossa, mutta oon vasta niin alkutaipaleella tän juoksuharrastuksen kanssa että tuollaisista voi vaan haaveilla.
  Minäkin olen ajatellut tuota bodom trailia. Luultavasti kalenteriin päätyy myös joku katupuolikas ja ehkä se ensimmäinen maraton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Anna! :) Kyllä säkin pääset vielä noihin pidempiin matkoihin! Maltilla vaan eteenpäin! Miten jalka voi? Oon kyllä aika fiiliksissä tosta Pallaksesta, huhhuh! :)

   Vau, eka maraton!! Mitä tapahtumaa oot ajatellut? :) Tuu ihmeessä Bodomiin, se on kiva!!

   Poista
  2. Jalalla ei kärsi vieläkään juosta. Pari kertaa olen nyt kokeillut mutta jo minuutti riittää siihen että täytyy todeta ettei pysty. Taidan mennä ensi viikolla näyttämään jalkoja lääkärille. Onneksi sauvakävely, pyöräily, salitreeni, soutu ja uinti onnistuu ilman kipuja.
   Olen ajatellut hcm, mutta katsotaan ehtiikö mieli vielä muuttua ja kuinka pitkään menee että voi taas juosta.

   Poista
  3. No voi ei :/ Tosi kurja tilanne jalan kanssa!!! Tsemppiä <3

   Poista
 6. Sulla tuntuu olevan valinnan vaikeus, kun kaikkeen mieli tekis mukaan, mutta ei vaan oo järkevää jokaiseen osallistua:D Tiedän tunteen:) Mut onneks tapahtumia on mistä valita!

  Mulla on Jukola kyllä edelleen ykkösenä ja tavoitteena parantaa 100 pykälää omaa sijoitusta viime vuodesta. Koska joukkue saattaa vaihtua niin joukkuetavoitetta on vaikeempi määritellä:) Toinen on sit paikallinen kierdo-cup, joka koostuu useista lajeista (hiihto, juoksu, suunnistus, maastopyöräily ja polkujuoksu). Mukava kokeilla eri lajeja ja päästä kattomaan missä pärjää ja missä ei :D

  Sama taho järjestää myös seikkailukisoja, mutta se suurin on viikkoa ennen jukolaa niin ne on kyllä harmittavan lähellä toisiaan... Vaarojen Maratonille lähetään sit jos siltä tuntuu ja olisi siinä kunnossa, että itelleni asetetun rajan voisi hyvällä suorituksella saavuttaa:)

  Hiihtämään vaan pitäs päästä jos meinaa tuon hiihdon selviytyä kunnialla! Matka on 58 km, toki kuntosarjassa pääsis puolet vähemmällä, mutta pitäähän sitä haastetta olla;)

  Muuten tuli kokeiltua tuota polkujuoksua tuossa yks ilta otsalampun valossa, hemmetin hienoo ja aika menee niin paljon nopeempaan metsässä kuin kaupungissa!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon vähän tällainen ihminen, että innostun kaikesta ;)

   Jukolaan mäkin tahtoisin, mutta joukkue pitää ensin hommata. Se on vielä siellä mun kotikulmien lähellä ;) Oij, kierdo-cup kuulostaa kivalta!! Koska se alkaa?

   Mäkin kyllä oon miettinyt seikkailukisoja, pitää vaan toi mun vakkari-treenikaveri tai joku muu yllyttää mukaan! ;) Maastopyörän puute on vaan vähän iso... ainakin sen Snowflakes-seikkailun jälkeen ajattelen näin. Mee Vaaroille vaan! Ja huh, 58km hiihtoa ON PALJON :P Mä oon surkea hiihtämään, mutta toivon oppivani! Tulis kunnolla lunta!

   Hei jee, polkujuoksu otsalampuilla ON jees! <3

   Poista
  2. Kyllä sulle Jukolaan joku joukkue varmasti löytyy! Ja mukavaa, jos on kotikulmilla, saat vähän kotikenttäetua;) Sit parin vuoden päästä täällä meidän kulmilla, Suomen mittakaavassa. En vaan oo koskaan käyny kyseisessä maastossa :D

   Tuo Kierdo-cup alkaa maaliskuussa Pogostan hiihdolla, sit toukokuussa tais olla juoksu ja suunnistus ja elo-syyskuussa pyöräily ja polkujuoksu. Sopivin väliajoin aina noita osakilpailuja. Mullakaan ei maastopyörää oo, mutta etsinnässä on ollu jo kesästä vaan ei oo vielä sopivaa löytyny. Mut joo, se ois helpompi varmaan osallistua moniin tapahtumiin, jos sen omistas :D Sitä tarvii varmaan aika usein seikkailukisoissa ja kyllähän sillä maantielläkin pärjää jos ei tarvii ihan tuhottomasti hiihtää.

   Joo onhan tuo pitkä matka hiihtoa, mutta meneehän se ku treenaa, ja helpompaahan se on ku juoksu, kun suksi ei liukuu. Ei tarvi käskyttää:P Ja nyt sitä lunta muuten ois taas ainaki hetken!
   - H

   Poista
  3. Joo en mä siellä Paimiossa oo metsissä liikkunut, mutta oon siitä läheltä kotoisin. Viime kesänä eksyin ainoan kerran siellä Paimion rasteilla, avokalliolla... hehehe :)

   Oij, jos olisin iso ja rikos, ostaisin maastopyörän ja maantiepyörän ja muitakin kivoja välineitä! ;) No ei, pitää pitää silmät auki, jos osuisi joku kiva yksilö eteen! :)

   No huh, hiihto ei oo mulle helpompaa kun juoksu! Onko se hiihto perinteistä vai luistelua?

   Poista
  4. Voi olla, että itsekin eksyis avokallioille. Se on ainut maastotyyppi, jota täällä meilläpäin ei oo ihan lähellä tarjolla, eli harjoittelu on jääny vähälle (olemattomaksi). Jukolaa varten pitää varmaan miettiä joku lomareissu etelän kuntorasteille :D

   Tyylin saa tuossa cupissa nähtävästi valita. Kuntosarjassa matka on tosiaan 30 km, mutta kilpasarjassa perinteisellä 51 km ja vapaalla 58 km.
   -H

   Poista
  5. Joo, avokallio on maastona haastava, ja vaikka niitä täällä etelässä paljon onkin, ei niihin koskaan totu :D Tervetuloa harjoitusleirille tänne meillepäin!

   Poista
  6. Kiitoksia! Viime kesänä parit kuntorastit tuli käytyä kun etelässä lomaili:) Mutta pitää toivoo, että niihin edes vähän tottuu niin ei tule yllätyksiä Jukolan yössä, tai aamussa. Sitähän ei tiiä koska sinne osuudelleen pääsee :D
   -H

   Poista
 7. Huhhuh, kovaa (ja huippua) settiä sulla ensi vuodelle!! :) Mahtavaa! Ymmärrän niin hyvin tuon tapahtumaintoilun, kun olen itse samanlainen! :D Hassua kyllä, mulla ei vielä ensi vuodelle ole kalenterissa kuin 16.5.2015 HCR! Toi Bodom Trail kyllä kiehtois..siellähän on se lyhyempi matka myös eikö ookkin, jos sen ottais HCR verkkana? ;) Ja NUTS Pallas ois niin siistiä, mutta täytyy miettiä olenko tarpeeksi nuts siihen ;) Kauheesti on kivoja tapahtumia taas ensi vuodelle, joten lähinnä runsaudenpula on mun suurin haaste! Toisaalta en myöskään halua valmiiksi suunnitella koko vuotta ja kalenteria täyteen, koska oli niin hauskaa nyt syksyllä mennä kisoihin lyhyemmällä varoitusajalla ja kunnon mukaan :) Maksaa sitten hieman enemmän, mutta ainakin tulee se kisapaikka käytettyä..siitäkin kun on kokemusta, että ilmoittautuu maratonille (ulkomaille) ja on sitten telakalla sen koittaessa…ei kiva. Mutta mietiskellään, onhan tässä aikaa :) Kivaa viikonloppua <3 Taitaa teillä olla huomenna aika märät kelit juosta, mutta pitäkää kivaa silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, aika kovaa settiä, muta kivaa settiä kans ;) Joo, Bodomissa voi päättää, juokseeko 12km vai 21.. sen voi lennosta päättää! Sinne vaan lämmitelemään! ;) Odotan kyl Nuts Pallasta! Mut toki se vaatii kyl paljon maastotreeniä kans, koska se on tietty korkeudeltaan ja alustaltaan hankala!

   Ymmärrän, ettei halua koko kalenteria laittaa täyteen! Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu ja mielikin voi muuttua! Kivaa viikonloppua <3 Oli kyl upea keli juosta, märkää tosin ;)

   Poista
 8. Lisäähän jo kalenteriin se Jukolakin, nähdään siellä! ;p
  Meillä on jo hurjat spekulaatiot joukkueen kanssa menossa kisakutsun julkaisemisen myötä: tällä hetkellä mulle tyrkytetään toista osuutta eli 12km pimeässä, vähän epäilyttää, ottaisin mielummin sen aamupäivän saman mittaisen radan :D Ei meillä siis kyllä edes ole joukkueen kokoonpano selvillä, mutta ehdottomasti ilmoa lähtee matkaan ennen edullisimman hinnan päättymistä, kyllä ne juoksijat sitten jostain haalitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä Jukolaan haluan ;) Mulla vaan ei oo joukkuetta... ei teillä olis tilaa? Heh ;) En oo varma, tuleeko meidän Venla-joukkueesta joukkuetta ens vuonna... mut Jukola kiinnostaa <3 ;)

   Poista
  2. Meillä itseasiassa saattaisi olla joukkueessa tilaa! Mun veli on vaihdossa kevään eli ei pääse Jukolaan, joten sen paikka on auki. Tällä hetkellä sitä paikkaa on tarjottu miekkosen pikkuveljelle, mutta on vielä vähän auki että a) onko se edes niin kiinnostunut ja b) onnistuuko se käytännön kannalta kun eivät halua 17v matkustavan yksin tänne asti jne. Toivottavasti tää selviää jo alkuvuodesta, pyydettiin ainakin sitä päättämään ajoissa. Jos se ei lähde mukaan niin laitan ehdottomasti sulle viestiä!!!

   Poista
  3. No vitsit, jos tilaa on, laita ihmeessä viestiä :)!

   Poista
 9. Oi vitsit hyvältä kuulostaa!! Ja ymmärrettävää kyllä, että joistakin jutuista joutuu luopumaan.. Hetta-Pallasta itsekin mietin, mutta kuitenkin ehkä just triathlontouhun takia jätän sen suunnitelman väliin. Katsotaan mitä kaikkea keksiikään!:) Liikaa suunnitelmia ei kesällekään halua, koska tahdon nauttia myös pelkästä joutilaisuudesta maaseudulla:)

  Tsemppiä treenailuihin :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joistain täytyy luopua, jos haluaa jotain... toi Nuts Pallas vaatii kyllä paljon treeniä, että ymmärrän että haluut panostaa nyt siihen triathloniin. Se on kyl upea laji... ja aion kyllä 1-2 kisaa mennä kesällä :)! Vähän se "välineurheilupuoli" siinä lajissa harmittaa..

   Mut joo, ei joka viikonloppu tahdo vaan olla josain skaboissa! Pitää relata kans!! :)

   Tsemppiä sulle myös, kiitti!!

   Poista
 10. Vinkki parista tosi mukavasta triathlonkisasta: Voimarinteen teräsmieskisa Sastamalassa 4.7. ja Säkylä triathlon 11.7. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, laitan korvan taakse! Säkylä olis hyvällä sijainnilla mulle tavallaan! Kiitti vinkeistä! Saastamalassako on muuten puolimatkakin..?

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)