keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Blogin ensimmäinen yhteislenkki (!!) ja muutama vinkki polkulenkkeilyyn

Hei, kiitos kaikille kivoista kommenteista Vaarojen maraton -postaukseeni. Olen otettu teidän onnitteluista ja vastaan kaikille ajan kanssa pian! Fiilis on edelleen huikea, mutta hieman haikeakin. Upea projekti on tullut päätökseen. No, onneksi polkujuoksu jatkuu ja aina voi mennä kohti uusia haasteita!

Haluaisinkin kannustaa kaikkia kokeilemaan polkujuoksua, sillä se tuo monipuolisuutta juoksuharrastukseen, vahvistaa nilkan lihaksia sekä eri tavalla syviä lihaksia, kuin tasaisella juoksu. Juoksu poluilla on myös erittäin mielekästä ja vaihtelevaa, joten jos tylsistyt helposti lenkillä, sitä ei varmasti käy poluilla - usko mua! Itseäni polkujuoksussa kiinnostaa eniten luonnossa liikkuminen ja maaston tuoma haastavuus ja vaihtelevuus!


Mä haluaisinkin nyt kutsua kaikki mun pk-seudulla olevat lukijat yhteislenkille, jossa tutustutaan polkujuoksuun! Lenkki on lauantaina 18.10 (ensi viikolla siis) klo 11.30 Pirttimäen ulkoilualueella! Juostaan tunnin verran kevyesti poluilla, jokainen pysyy takuulla mukana - jos ei, niin odotellaan. Jos porukalla on intoa, voimme jatkaa lenkkiä 1,5 tunnin mittaiseksi myös - poluilla meno on rauhallista ja ei siksi niin kuormittavaa! Ilmottaudu mukaan laittamalla mulle sähköpostia (hanna.taimen(a)gmail.com), niin annan tarkempia ohjeita. Lenkillä on säävaraus. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi mukaan!!

Tässä muutama vinkki kaikille, jotka haluaa kokeilla polkujuoksua...
 • Varusteena käy normaalit lenkkivaatteet, mutta ihan ykkösvaatteita en laittaisi, sillä ne voi likastua tai jopa mennä rikki luonnossa helpommin, kuin tasaisella lenkillä.
 • Jalkaan mahdollisimman kevyet ja vähän vaimennetut kengät, normaalit lenkkarit on hyvät aluksi. Varo kuitenkin kallioita ja juurakkoja.
 • Jos innostut enemmän polkujuoksusta, osta maastojuoksukengät. Tärkeää on, että kenkä istuu hyvin jalkaan.
 • Ota kännykkä mukaan hätätapausten varalle
 • Vaikeinta on löytää kivoja polkuja: suunnittele reittiä esim. suunnistuskartan päälle, tai sitten voit vain lähteä juoksemaan lähimetsäsi polkuja edes takaisin. Polkuja on lähes missä vain, kun osaa vain kokeilla rohkeasti!
 • Pidä katse mahdollisimman kaukana jaloista (tiedän, tämä on vaikeaa!), sillä jalat kyllä hakevat paikkansa maastossa. Aloita varovaisesti ja nosta jalkoja reilusti enemmän, kuin katujuoksussa
 • Ota vettä mukaan lenkille
 • Ole avoimin mielin! Mitä vaan voi tapahtua - voit vaikka upota polvia myöten suohon! ;)

No, joko lähdet polkujuoksemaan?! Mä olen ainakin innoissani selaillut jo ensi vuoden trailrunning-kalenteria, ja löytänyt monia kivoja tapahtumia. Nyt sulla on mahdollisuus päästä opastetulle polkulenkille Bodom Trailin maisemiin, joten ilmoittaudu mukaan ensi viikon yhteislenkille!

29 kommenttia:

 1. Jeeee! :) Kiitos postaustoiveen toteuttamisesta ja todellakin lähden mukaan! :) Laitan sulle meiliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kivaa! Ainakin yksi osallistuja ;)!

   Ja olepa hyvä! Oli vaikea keksiä vinkkejä, kun... ei kai polkujuoksu niiin ihmeellistä ole, mutta toivottavasti tuli jotain oleellista sanottua!

   Poista
 2. Huippuu! Kiitti vinkeistä. Polkujuoksua kyl haluun iteki kokeilla. Ps. Tarkoitit varmaan 18.10. Aika menee vauhdilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu :) Korjasin päivämäärän!!

   Poluille juoksemaan, ehdottomasti! Se on vienyt ihan mennessään! :)

   Poista
 3. Voihan vitsi, olis hauskaa, mutta en tiedä oonko ihan palautunut marasta vielä ja lisäksi miehellä on turnaus. Yritän päästä jos vielä meette uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tarttis kohta sopia ne salitreenit :)

   Poista
  2. Joo, ymmärrän! :) Mut toiste sitten, ja salille joo joku kerta! ;)

   Poista
 4. Voi, jos en asuisi täällä länsirannikolla, niin varmasti tulisin teidän kanssa juoksemaan! Mutta pitäkäähän hauskaa (ilman muakin ;))!

  Ja isot onnittelut ja halaukset aivan mahtavasta juoksusta, oot supernainen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa kiva kyllä jos pääsisit mukaan! ;)

   Kiitos Suvi <3 :)

   Poista
 5. Voi mahdoton, olis niin kiva tulla jos asuisin vähän lähempänä :) Hyvää juoksua teille!

  VastaaPoista
 6. Hei, olisipa kiva osallistua jos huolit uudempiakin blogin lukijoita mukaan! :) Tällä hetkellä vielä flunssassa, mutta tulen kyllä mielelläni mukaan jos tämä flunssa ehtii mennä ohi.
  Kiitos polkujuoksu vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin mukaan vaan!! :) Olisi ihana tavata teitä lukijoita, uudempiakin!

   Laitatko mulle sähköpostia, niin voin antaa tietoja (mm. numeroni) lenkkiä varten?!

   Poista
  2. Laitoin sulle sähköpostia. :)

   Poista
  3. Jep! Mä laitan tänään postia! Toivottavasti oot tervehtynyt! :)

   Poista
 7. Oi, onpa kiva idea. Toivottavasti mä joskus ehin mukaan jos näitä tulee useampia! :) ja onnet juoksusta Vaaroilla, oot aika kovis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, olis kyllä kivaa jos pääsisit joskus! Kiitti kiitti :)

   Poista
 8. jep!laitan sulle viestiä lähemmin kun selviää ollaanko tuolloin kotosalla,on koululaisten syysloma just silloin.mukaan lähden kyllä jos kotona ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, laita ihmeessä postia! Toivottavasti pääsisit mukaan :)!

   Poista
  2. en pääse,kettumainen flunssa iski kimppuuni..toisen kerran lähden varmasti!

   Poista
  3. Harmi, nyt on ikävää flunssaa liikkeellä! Paranemisia! :)

   Poista
 9. Ois ollut kiva lähtee mukaan, mut oon tuona päivänä tekemässä semmosta pikkujuttua ku muutto, ni luulen et siin on mulle ihan tarpeeks jumppaa koko päivälle. Jos näitä tulee myöhemmin lisää ni mielelläni lähtisin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, joo ei taida ihan muuton jälkeen enää tossu nousta! Huh, tsemppiä muuttoon! Ne on rankkoja! Ens kerralla sit mukaan ;)

   Poista
 10. Kun luin sun vastauksen mun Vaarojen raportin kommenttiin niin keksin heti mihin voisit mennä. Polkuja, suunnistusta, ultraa... Mammuttimarssi! Onko tuttu tapahtuma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tietkö.. älä yllytä yllytyshullua... ;) Ollaan jo kaverin kanssa vähän vilkuiltu tuota.. 2015, ehkä, ehkä....

   Poista
  2. Tämä olikin uusi tapahtuma itelle, mut kuulostaa mielenkiintoiselta! Kannatti eksyä lukemaan vanhoja kommentteja:) Laitetaan korvan taakse, 2015, ehkä, ehkä... täälläkin :D
   -H

   Poista
  3. Hih, eeeehkä, eeeehkä ;)

   Poista
 11. Heippa!

  Olis mahtia jos järjestät tällaisen vielä uudestaankin! Olisin niin mukana juoksemassa mutta satun olemaan muualla just tuona lauantaina...:(

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)