maanantai 18. elokuuta 2014

Elämäni ensimmäinen seikkailu-urheilutapahtuma Nurmijärvellä

Huhhuijaaaa, väsyttäis vähän – ei niinkään tänään koittanut arkeenpaluu, vaan eilinen multisport-tapahtuma eli Snowflakes-seikkailu Nurmijärvellä! Mä jotenkin kuvittelin, että oltiin johonkin "about neljän tunnin hupiseikkailuun" ilmottauduttu ystäväni kanssa, mutta kyseessä oli kaikkea muuta kuin kevyttä sunnuntailenkkeilyä. Huhheijaa! Mihin sitä voi ihminen tietämättään itsensä ilmoittaa mukaan, vieläpä ensimmäisten mukana innoissaan keväällä! Oltiin aivan varmoja silloin, että kyllä meillä kuntoa on, ja ilmottauduttiin medium-tason sarjaan, vaikka se perussarjakin olisi varmasti ollut ihan sopiva! No, tulipahan tehtyä hermoja raastava pitkä harjoitus. Ja ei siinä, loppujen lopuksi mun mielestäni päivä oli tosi kiva ja pinnan alle jäi pieni palo osallistua vastaavaan reissuun uudestaankin! Eikö sullekin, T? ;)

Kyseessä oli siis arviolta noin neljän tunnin seikkailutapahtuma, jossa suunnistetaan parin kanssa pääasiassa pyöräillen, juosten ja meloen. Lisäksi matkalla on questejä, eli yllätystehtäviä. Oltiin kuultu aiemmin, että maastopyörä ei olisi välttämätön, mutta jo kisaviikolla tuli sellainen olo, että siitä ei kyllä pahemmin haittaa ainakaan olisi. Meillä siis hybridit oli käytössä, ja mä menin siis kisan samalla pyörällä, kun menin perusmatkan triathlon-kisan alkukesästä. Mitä sitä suotta välineitä uusimaan ja hankkimaan, kun ei se niistä ole kiinni... vai onko sittenkin?! Kyllä meinaan maastopyörästä olisi ollut hyötyä! Melontaa oltiin ystäväni eli tiimikaverini kanssa käyty kerran inkkarikanootilla harjoittelemassa, ja saatiin kyllä kanootti kulkemaan ihan suoraankin loppujen lopuksi. Muuten ei oltu kummoisemmin valmistauduttu, kun ei oikein tiedetty mitä olisi edessä. Mä olin muutaman päivän levännyt mökillä ennen starttipäivää, joten energiavarastot olivat kyllä aika hyvin täynnä ja keho huusi liikkumaan!


Ja niinhän me sitten mentiin! Ajettiin hyvissä ajoin Nurmijärvelle kisapaikalle, ja vietiin pyörät ja tavaroita vaihtoon. Meillä molemmilla oli juomareput täynnä vettä ja muita kisassa vaadittavia tavaroita, kuten ensimmäisellä osuudella tarvittava uimapatja. Pienen alkuinfon jälkeen kisa jo alkoikin. Ensimmäinen tehtävä oli prologi, jossa jokainen pari suunnisti lähialueella hakien kirjaimia avainsanaa varten. Kun sanaratkaisu oli auennut joko hakemalla kaikki rastit eli kirjaimet tai arvaamalla loput, pääsi varsinaiseen ensimmäiseen tehtävään. Garminin mukaan meillä tuli jo alkujuoksussa sellaiset 1,8 kilsaa juoksua, heh! Meidän ensimmäinen tehtävämme oli pyöräily, joten ei kun pyörän päälle. Polku alkoi heti melko teknisenä ja vaikeana maastopyöräilynä, ja jo siinä kohtaan oltiin sitä mieltä, että maastopyörästä olisi hyötyä. Eksyttiin vähän reitiltäkin yhdessä kohtaa. Pyöräsuunnistus kulki karttaan merkittyä viivaa pitkin, ja siinä piti noukkia eteen tulevia rasteja eli niitä ei tiennyt etukäteen. Mielestäni viiva oli paikoitellen epätarkka ja oli typerää arpoa, mihin polulle pitäisi mennä. Meillä jäi kaksi rastia reittivalinnan vuoksi ensin käymättä, ja jouduttiin palamaan niihin. Näihin sekoiluihin meni varmaan joku 30-40 minuuttia aikaa. Toisella noista rasteista myös moni muu oli mennyt harhaan, ja kanssaseikkailijat etsivät rastia jaloin pyöräreitin varrelta! Oli muutenkin mielenkiintoista suunnistaa pyörän kanssa. Meillä ei ollut mitään karttatelinettä, niin oltiin vain teipattu mun tankoon tuo kartta. Vaikeaa suunnistaa niin, että kartta on koko ajan samaan suuntaan, kun olen tottunut kääntämään karttaa aina menosuunnan mukaan suunnistaessa.

Ensimmäinen quest oli muuten pyöräosuuden alkuvaiheilla. Siinä kummankin joukkuekaverin piti puhaltaa uimapatjat valmiiksi ja hakea kolme rastia vedestä käsin meloen. Tää oli oikeesti kivaa, ja mun parini oli niin haka tässä. Mä siinä räpiköin hänen perässään! Toiselle questille tultaessa meinasi epätoivo hiipiä. Oltiin oltu reissussa lähes neljä tuntia, ja sitten piti vielä suunnistaa 12 rastin pyöräsuunnistusrata. Huhhuh. Meinasi hymy hyytyä, kun energiatkin olivat vähissä. Oltiin jotenkin kuviteltu osuudet lyhyemmäksi, ja meillä kummallakin oli vain yksi geeli mukana pyöräosuudelle. Tosin kuultiin sitten maalissa, että oli ilmeisesti pyöräosuus ollut selvästi odotettua pidempi kaikilla. Harmitti vietävästi, sillä tiedettiin jo vaihtoon tullessamme, ettei kyllä ehditä suorittamaan tehtävää annetussa ajassa loppuun. No, silti lähdimme vielä melontaosuudelle, ja yllätykseksi melonta sujui mun mielestäni aika hyvin. Aina voisi mennä kovemmin, mutta saatiin rastit (3) napattua hyvin, kanootti meni suhteellisen suoraan ja selvittiin kovasta vastatuulestakin! Tätä tuulta ei varmasti ollut aamun meloojilla yhtälailla, siis heillä, jotka suorittivat melonnan ennen pyöräilyä. Mutta ehdittiin vielä maaliin annetussa ajassa, ja sitten pitikin lopettaa tehtävä, kun maali sulkeutui neljältä, eli 10 minuutin päästä. Meiltä jäi siis tekemättä ainakin parisprintti, suunnistusosuus ja loppuquest.

Vähän jäi harmittamaan, että aikaa oli liian vähän. Vain parikymmentä joukkuetta noin 90 joukkueesta pääsi maaliin asti suorittaen kaikki tehtävät. Tässä oli ilmeisesti käynyt jonkinmoinen virhe, koska monet sanoivat maalissa, etteivät olleet koskaan jääneet suoriutumatta kaikesta aiemmissa seikkailuissa. Pyöräosuus vei meiltä 5 tuntia, joka on mielestäni kohtuuttoman paljon, vaikka oltaiskin huonoja maastopyöräilijöitä. Me ei kumminkaan olla huonokuntoisia kisaajia ja osataan vähän suunnistaakin. Olisi siis kiva päästä kokeilemaan useampaa lajia! Muuten jäi hyvä maku seikkailusta, ja tapahtuma oli hyvin järjestetty. Vaihtohuolto karkkeineen oli oikein hyvä ja muutenkin tapahtuma oli hyvin informoitu ja fiilis oli hyvä! Uintitehtävä oli kohokohta mielestäni meidän seikkailussamme. Reitti oli todellakin haastava, ja kyllähän meikäläinen haasteesta pitää! Ensi vuonna pitäisi sitten päästä maaliin asti kaikki rastit kerättynä?! Kuka lahjottaisi mulle maastopyörän... sen maantiepyörän lisäksi. Wää! Miten niin innostun kaikesta ja liikaa!?

Yhteensä meidän tiimi seikkailu kesti 6 tuntia 20 minuuttia. Kerättiin useita rasteja, uitiin, pyöräiltiin, juostiin ja melottiin. Ja kyllä me tsemppasimme toisiamme myöskin! Kilsoja Garminiin tuli reipas 40. Ei siis ihme, että illalla vähän väsytti! Tämä oli hyvää treeniä Vaarojen maratonille.

Miltäs meidän seikkailumme kuulosti? Sori sekavasta raportista, olen vain jossain tunnekuohussa täällä. Onko täällä muita, jotka ovat osallistuneet johonkin seikkailutapahtumaan tai tahtoisi osallistua?  Tai oliko joku tuolla Snowflakesissa myöskin? Mitä piditte? :)

Kuvia ei ole, valitettavasti.

19 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä huipulta, tosin harmi vain että aikaa oli tuollaiseen suoritukseen niin vähän. Olikohan järjestäjien puoleltakin haluttu järkätä vähän liikaa?? No mutta pääasia, että teillä oli varsin kivaa! Meillähän oli H:n kanssa myös tarkoitus osallistua tuonkaltaiseen multisport-tapahtumaan, mutta työvuorojen takia emme siihen päässeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huippu tapahtuma! Järjestäjät olivat kyllä hyvin suunnitelleet kaiken, mutta pyöräosuus oli tosiaan liian pitkä ja kartta himpun epäselvä. Se on ainoa miinus, jota mulla on tapahtumasta sanottavana. Tai senkin voisin vielä hyväksyä, mutta minä en tykkää jättää kesken! Mutta kun on aikaraja, niin on aikaraja ;)

   Harmi, ettette päässeet siihen seikkailutapahtumaan! No, tuleehan noita lisää!

   Poista
 2. Oi seikkailusporttia, kuulostaa hauskalta! Harmi tosiaan, että aikaa ei oltu varattu tarpeeksi, mutta kuulostaa siltä, että jo tuossa ajassa ehditte kokea vaikka mitä hauskaa. Joskus se matka on jo arvokas sinänsä :) mä niin tykkään pelata ja seikkailla yms, joten joku tällanen tapahtuma (lyhyempi vaan) vois olla ihan huikea kokea! En ees tienny että tällasia on olemassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailusporttailu oli kyllä huikeeta. Aika mun juttu, kun seikkailija vähän oonkin luonteeltani. Kestävyyslajit on niin mun juttu ;) Kyllä ehdittiin kokea vaikka mitä tuossakin!

   Noita on kyllä lyhyempiäkin sarjoja, joten eikun katsomaan! Kyllä mä voin aina pariksi lähteä ;)

   Poista
 3. Kuulostaa melko huonosti suunnitellulta tapahtumalta. Menee varmasti taas sarjaan ikimuistoiset tapahtumat, kun ekalla kerralla noin tapahtuu omalle kohdalle. Mutta saitpahan ainakin pitkän harjoituksen:D Ite haluisin kanssa osallistua seikkailukisoihin. Nyt olisi jo sopiva parikin, joten ehkäpä ensi vuonna! Tänä vuonna ei taida enää täälläpäin kisoja olla. Mutta multisport-tapahtuma on ensi viikonloppuna ja sinne pitänee lähteä kokeilamaan kauan menee aikaa. Suunnistusta harmikseni vain ei ole mukana...
  -Heikki-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä painottaisin tässä, että tämä tapahtuma ei missään nimiessä ollut huonosti suunniteltu! Kaikkea muuta. Kyllä, kömmähdys siellä oli käynyt ja tämän järjestäjät itsekin myönsivät: reitti suosi kokeneita suunnistajia. Mutta kuten itse blogissani totesin, kuuluu lajiin ja tässä saivat varmasti kaikki tuntea sen, millaista olisi osallistua johonkin pidempään seikkailuun, jossa kilpailijoiden pitää itse älytä oma ajan käyttönsä, jättää rasteja käymättä tarpeen mukaan jne.

   Poista
  2. Tuosta tekstistä vain sai sen kuvan, että aikataulutus oli kai mennyt vähän pieleen ja reitti olisi ollut paikoitellen epäselvä. Mutta en paikalla ollut niin paha sanoa. Saattoihan olla niinkin, että oli liian hyvin mietitty kaikkia juttuja ja oltu liian hyvin sisällä asiassa, että oli unohtunu arvioida täysin ulkopuoliselta matkaan kuluva aika:)

   Poista
  3. Hmmm, seikkailu oli kyllä hyvin suunniteltu, mutta pyöräosuus oli mennyt tosiaan pitemmäksi syystä tai toisesta. Siihen en osaa sanoa tarkemmin, eikä ole tainnut järjestäjätkään siihen kommentoida. Harmi. :/ Toisaalta mun mielestä pyöräosuudella ei ehkä niinkään suunnistuksesta enää ollut kiinni, vaan maastopyörätaidoista. Oli sen verran haastava jo itsessään reitti, vaikka olisi merkittykin.

   Mua jäi harmittamaan, ettei ensikertalaiselle kerrottu, että rasteja voi jättää välistä. Itse en olis sitä yhtä mäessä ollut rastiä lähtenyt jalkasin etsimään, jos olisin tiennyt, että väliin voi jättää!

   Mutta positiivinen kuva jäi tapahtumasta silti :) Uudestaan uudestaan! Mene sinäkin Heikki! Miten multisport meni? ;)

   Poista
  4. Täytyy laittaa mieleen, että pitää lukea tarkasti kaikki kilpailuohjeet ja heti kun sopiva kisa sattuu tännepäin, lähden ehdottomasti!:) Alkukesästä ois ollu yks kisa, mutta sattui pahasti viikko ennen Jukolaa niin ei tullut lähdettyä.

   Multisport meni sivusta katsellessa, erinäisistä syistä johtuen en lähtenytkään ja harmittelin sivusta seuraillessa, että oishan siellä mukana pysynyt:) Noh ensi kerralla testaan senKIN lajin :D

   Poista
  5. Joo, mene ihmeessä! Rentoja tapahtumia ne on, kun menee kuntosarjaan! Katsoitko areenasta jo endurance questin koosteen? http://areena.yle.fi/tv/2327829

   Voi, no ens kerralla mukaan multisportiinkin! Mä meen muutaman viikon päästä ensimmäiseen rogainingiin! :)

   Poista
  6. Hanna ei mekään tajuttu jättää sitä pummattua pyörärastia vaikka olis pitäny, jotenki sitä ajatteli et viimekin vuonna kerettiin niin hyvin, niin keretään nytkin ja sit yhen äkkii tajuttiin et aika loppuu, omaa tyhmyyttä. Mie taas en kokenut maastoa hankalaksi, alussa oli kyllä teknistä pätkää, mutta sitä oli lopulta vähän, eikä siinä päässy paahtamaan kun hitaampia oli edessä, eikä ohituspaikkoja ollut. Muistan kuulleeni järjestäjiltä kommentin, että halusivat näyttää alueen parhaat puolet/maastot kisaajille, joten varmasti oli vähän mopo karannut käsistä. Suunnistus itessään oli iisiä, mutta kartan lukemiseen valui kyllä myös paljon aikaa, tosin se johtunee omalta kohdalta ihan siitä etten ole pyöräsuunnistusta juuri treenaillut. todennäkösesti tuo pyöräosuus olisi sujunut nopeammin, mikäli jokainen olisi saanut tehdä reitinvalinnat itse. Niin tai näin, hienoo oli. -Hiluvitku-

   Poista
  7. En kattonu, mutta pistänpä samantien taustalle pyörimään :) Rogaining... Nyt pitää jo googlettaa :D

   Poista
  8. nojoo, totta hiluvitku, olis voinut maalaisjärkeä käyttää! Me kyllä tajuttiin ettei keritä kaikkea. Jäi vaan harmittamaan, että just meidän vahvin osuus, eli pelkkä suunnistus jäi välistä, mutta päästiin kyllä tekemään kaikkea muuta kivaa! :) Mopo oli tosiaan karannut käsistä järjestäjiltä, mutta silti ei maha mittään. Me ollaan kyl kans kokemattomia pyöräsuunnistajia, joten kaipa siihen menee oma osuutensa meidän hitaudesta. Kivaa oli tosiaan silti :)

   Poista
  9. Piti pätkittäin kuunnella ja välillä vilkasta, mutta olipa melkoinen kilpailu. Joskus pitää päästä! Kuhan ei työviikolla viikonloppu kulu valvoessa ja maastossa rämpiessä... :D

   Poista
  10. Jeps, olishan tuommoinen siistiä! :D Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa kohti unelmia ;)

   Poista
 4. Hyvä rapo, Hiluvitkun blogista eilen luinkin jo yhden raportin reissusta.

  Meidän talouteen muuten ilmestyi viime viikolla kompassi, ehkä suunnistuskärpäsen purema on taas vähän lähempänä :) Moni on tosin sanonut että kompassilla ei tee suunnistuksessa juuri mitään vaan pelkkä kartta kyllä riittää.

  Endurance Questista tulee muuten lauantaina ohjelma TV2:lla, pitää varmaan tehdä siitä vielä oma bloggaus niin kaikki huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti :)

   Uuuu, kompassi, hyvä Mika!! ;) Eikun kuntorasteille kokeilemaan! Hih, kyllä aloittelijalle kompassi on ihan elinehto. Se ei valehtele tai ole väärässä, jos sen osaa oikein laittaa kartalle ja ottaa suunnan :D

   Joo, katoinkin areenasta. Tosi huikea skaba ollut ;)

   Poista
 5. Ehdottomasti haluaisin joskus kokeilla jotain seikkailutapahtumaa! Kuulostaa todella hauskalle, vaikka aikaa olikin (ehkä virheellisesti arvioitu?) liian vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whiii, eikun mukaan! Onhan noita jonkun verran! Syyskuussa on Espoossa ainakin joku tapahtuma myöskin! Oli kyllä huippua! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)