lauantai 1. maaliskuuta 2014

Tuo joogastudio kotiisi

Ei, minä en ole yksi niistä bloggaajista, joka sai kokeilujakson Yoogaia-palveluun, vaan olen yksi niistä blogien lukijoista, joka päätti kokeilla ilmaista tuntia :) Ja nyt kerron tästä kokemuksesta teille, ihan vaan siksi, että palvelu oli mielestäni toimiva ja idea mainio - joogata nyt kotona opastetusti! Mielestäni jooga on juuri sellainen laji, jota on mukava tehdä kotona. Se ei vaadi tilaa paljon, mutta toisaalta opettajan opastus olisi kiva verrattuna joogavideon tekemiseen.


 Mutta mikä on Yoogaia? Se on joogatunteja ilman varsinaista salille tai studioon menoa. Se on joogaa netin välityksellä. Homma on yksinkertaista - katsot vain tunnin, jolle tahdot mennä, ilmottaudut, maksat ja liityt tunnille sen alkaessa. Ainoa väline, jonka tähän tarvitset on tietokone, jossa on internet-yhteys ja mieluiten webbikamera, jolloin saat yhteyden opettajaan paremmin. Tunnille osallistuvat näkevät opettajan videolla, kuulevat hänen puheensa, ja jos ovat jakaneet oman kuvan opettajalle, näkee opettaja myös osallistujan videokuvaa. Yoogaia on siis täysin reaaliaikaista joogailua. Etuna opettajan nähdessä sinut on se, että hän voi antaa henkilökohtaista opastusta liikkeisiin, joten tunnin suorittaminen on näin ollen vähän turvallisempaa.

Minä kokeilin palvelua torstaina, jolloin osallistuin Yooga Relax -tunnille. Tunti oli miellyttävää liikkuvuutta lisäävää, rauhallista joogaa. Kaikki asanat tehtiin mattotasolla mahdollisimman vähän lihasvoimaa käyttäen. Ennen tuntia olin kirjautunut palveluun facebook-tunnuksillani, ilmottautunut tunnille ja jos olisin maksanut tunnin, niin se tehdään ilmottautumisen yhteydessä. Kun tunti alkoi, menin meidän työhuoneeseen, levitin joogamattoni lattialle ja siirryin tunnille klikkaamalla linkkiä sähköpostista. Tunti alkoi, kun ohjaaja laittoi kuvan päälle. Silloin säädin vähän vielä oman kameran asentoa, ja istuin matolle odottamaan ohjauksia. Ääni kuului hyvin, video näkyi selvästi ja tekniikka toimi hyvin. Ei mitään valittamista. Tunti oli ihanaa liikkuvuutta, ja oli todella kiva, kun heti ensimmäisellä tunnillani sain ihan omalla nimellä opastusta liikkeen suorittamiseen. Tuli olo, että minusta välitetään, ja tahdotaan neuvoa, että teen oikein.


Kaiken kaikkiaan on aivan loistava idea, että joogastudion saa näin pienellä vaivalla kotiin, ja mikä parasta, Yoogaian valikoimassa on paljon venyttely- ja liikkuvuustunteja - eli juuri niitä, joita omalla salillani ei kamalasti valitettavasti ole. Hinnat ovat mielestäni kohtuulliset, eli yksi tunti maksaa 5€, viisi tuntia maksaa 20€ ja kuukauden jäsenyys on myös 20€. Ajattelin itse ottaa tuon viiden kerran jäsenyyden, ja pyrkiä viikottain tekemään ainakin yhden liikkuvuusharjoituksen ohjatusti. Mä kun olen niin huono venyttelemään kotona. Mun mielestä tässä palvelussa parasta on kuitenkin se, että joogan jälkeen "on jo kotona", eikä tule sitä kotimatkaa salilta takaisin, jolloin minulla ainakin usein katoaa se raukea ja mainio fiilis, jonka olen joogassa hiljentymisen myötä saanut kehooni ja mieleeni.

Oletteko tietoisia tästä palvelusta? Mitä mieltä olette, toimiiko jooga kotona? Aiotteko kokeilla palvelua? Tiedättekö vastaavia nettijumppatunteja, joita voisitte suositella?

12 kommenttia:

 1. En ole kuullutkaan koko jutusta! Pitäis kyllä ehdottomasti kokeilla, kuulostaa niin mukavalta ja tulisi kyllä tarpeeseen. On tuo oma kehonhuolto taas jostain syystä jäänyt. Miksi se on aina niin vaikeaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että oli uusi juttu sulle :) Kokeile, on kyllä toimiva! Ja nimenomaan, miten se kehonhuolto voikaan olla niin vaikeaa? :O Tää auttais kyl!

   Poista
 2. Pitää kyllä kokeilla, kuullostaa toimivalta jutulta. Etenkin tuo kohta "on jo kotona" joogan jälkeen on aivan loistava homma :) Se kotimatka on aina niin tylsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile hei ihmeessä :) Se on kyllä parasta, koska kotimatkalla katoaa se joogan tuoma olo kehossa!

   Poista
 3. Ihan "nevöhööd"-juttu mulle, mutta kuulostaa mielenkiintoiselle ja toimivalle konseptille! :) Eikä tuo hintakaan nyt älytön ole, ohjaajat kuitenkin vaikuttavat tosi ammattilaisilta.

  Kerrotko vielä miten se homma toimi palautteen osalta, eli onko siellä kaksi ohjaajaa, joista toinen näyttää koko ajan liikkeitä ja toinen antaa palautetta kotijoogeille vai vain yksi tyyppi? Mietin nimittäin hiukan sitä, että miten palautteen anto toimii, jos tunneille tulee todella paljon osallistujia. Toisaalta, enpä nytkään saa salini joogassa palautetta, koska eihän se ohjaaja ehdi lavalta tulla joogaajien joukkoon kuten joissakin pienempien ryhmien tai joogamuotojen tunneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tuli infottua uudesta jutusta, etten ihan turhaan kirjoitellut! Vaikka hyvää hyvyyttäni tahdoin mainita omasta mielestäni hienosta palvelusta.

   No, ohjaajia on vaan yksi, eli kyllähän sillä ohjaajalla on kiire sit huomata just sun puutteesi, varsinkin, jos tunnilla on paljon ihmisiä. Mun tunnilla oli ehkä noin 10 videonjakajaa, ne nimet kun näkyy siellä listassa. Mutta kaikkihan mahtuu tunnille, että varmasti jos on paljon väkeä, ei kyllä uskoakseni ehdi saada henkilökohtaista palautetta....

   Poista
 4. Mä oon jo muutamasta blogista bongannu ton Yoogaian, mutta en ole vielä kurkistellut kyseistä sivustoa..Ja luulempa, että kuitenkin mieluummin raahaudun sinne kuntokeskukselle jos tekee mieli joogailla.. :P Mutta onhan tuo kätevä "keksintö" niille, jotka haluaa kotosalla joogailla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan aito tunti aina aito tunti, mutta omalla salillani on aika suppea jooga-tarjonta, ja varsinkin venytystunneista suurta pulaa, eli luulen, että tämä palvelu pääsee kyllä käyttöön! :)

   Poista
 5. Olen kokeillut Yoogaiaa ja viikko sitten ostin kuukausijäsenyyden (20€), jolla siis saa osallistua niin monelle tunnille kuin vaan haluaa. Minulle itselleni parhaiten sopivat nuo myöhäisimmät iltatunnit, kun lapset ovat jo nukkumassa. Tykkään joogata kotona ja nyt on kaiken lisäksi mahdollisuus saada liveohjausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei Kaisa! Hienoa, että oot löytänyt itsellesi sopivat tunnit! Saat varmasti rauhoituttua ihanasti, kun lapset ovat jo nukkumassa ja jää aikaa itselle. Mikä sen parempaa omaa aikaa, kuin joogaaminen - henkinen ja fyysinen hyvinvointi tulee kuntoon kerralla! :) Liveohjauksella on ainakin omasta mielestäni todella suuri merkitys!

   Poista
 6. Moikka Hanna! Mä en olekaan tällaisesta palvelusta vielä kuullut. :D Tulen näköjään vähän perässä.. ;) Mutta hyvinkin voisin tällaista kokeillakin ja mä uskon, että jooga on niitä parhampia urheilumuotoja, joista pystyy tehdä kotona. Kuntopiiriäkin toki, mutta kaikki kovatempoisemmat treenit teen kyllä muualla kuin kotona olohuoneen lattialla. :D Varsinkin jo hiki lentää..

  Tuo vois olla myös hyvä tapa rauhoittua iltaisin tai aloittaa aamu piristävällä joogalla. Mutta onks pakko tehdä koko tunti? Eiks voi valita mitään lyhyempää tuntia?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Moi Hilla! No kiva, että oli sullekin uusi juttu, niin ei tullut kaikille tositettua vanhoja juttuja. Mutta itsekin tähän vasta pari viikkoa sitten tutustuin. Jep, liian hikistä treeniä ei kyllä viitsi alkaa kotona tekemään, kun sitten saa heti alkaa siivoamaan treenin jälkeen lattioita ;)

   Hmm, no mielestäni nyt siellä on lyhimmät tunnit 45 minuuttia.. voihan varmasti treenin lopettaa keskenkin, mutta varsinaisesti mihinkään minijoogaan tai pariin aurinkotervehdykseen toi ei ole tarkoitettu, mielestäni. :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)