maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kesän tapahtumia

Au, au, au, au... täällä kärsitään hampaiden poiston jälkeisestä kurjasta olosta. Tänään olin siis poistamassa viisaudenhampaita, ja nyt on sitten loppukin viisaus poistettu musta. Hampaidenpoisto meni yllättävän hyvin, ja toipuminen on kans lähtenyt ihan hyvin käyntiin, mitä nyt vähän jomottaa tuo vasen puoli, josta hampaat ovat kadonneet. Elättelen silti toiveita, että tämä yksi lepopäivä saisi riittää, ja pääsisin huomenna taas treenin pariin. Sen verran erillainen treeni olisi tiedossa. Voi, kun pääsisin kertomaan siitä teille! Nimittäin SATSin juoksutunnit starttaa huomenna!

Lähde: sats.fi

Eilen pyörälenkillä aloin pohtia tulevaa kesää ja tapahtumia, joihin olen menossa. Mietin, että voisin ehkä vähän päivittää ajatusta teille matkoista, joihin oon joko laittanut ilmottautumisen, tai odotan ilmottautumisen aukeamista. Mulla on todella monipuolinen kesä tulossa, ja jossain vaiheessa jopa mietin, että otinko tarkoituksella uusia haasteita itselleni, että pääsen "pälkähästä", eikä ole tarvetta treenata esimerkiksi parempaa maraton-aikaa tai puolikkaan aikaa. Nythän olen menossa puolikkaalle (HCR), mutta aina voin itselleni todeta, että "eihän juoksu voi olla parhaassa tikissä, kun olen panostanut triathloniin". Mutta sitten tajusin, että ehei, mä en ole ottanut näitä uusia lajihaasteita sen vuoksi vastaan, että kiertäisin toisia haasteita, vaan todellakin tahdon haastaa itseni nyt etenkin monipuolisuudessa ja kokea näiden uusien lajien huumaa. Ei kehittymisen tarvitse aina tarkoittaa juoksunopeuden nousemista, vaan tällä hetkellä koen itselleni suureksi kehitykseksi sen, että opin pyöräilemään tasapuolisemmin, uimaan märkäpuvussa tai kehittymään polkujuoksijana. Yleisesti toivon toki kuntotason nousevan hitaasti ja varmasti, enkä toivokaan oikotietä onneen. Uskon, että monipuolisuudesta ei lopulta ole haittaa yhteenkään lajiin.

Tässä siis tapahtumia, joihin olen menossa.Helsinki City Run 10.5

Tämän vuoden Run on mun neljäs kerta cityrunilla, ja eihän tätä putkea voi katkaista edes viime vuoden ratatöppäyksen jälkeen. HCR on Suomen suurin juoksutapahtuma, ja sen todellakin tuntee ja aistii. Mä lähden juoksemaan Runille hyvää ja ehjää juoksua, mutta ennätykseen saa jo tehdä todella paljon töitä. En usko sen mahdollisuuteen, mutta hyvän mielen juoksua lähden hakemaan!

Bodom Trail 29.5

Ekaa kertaa järjestettävä polkujuoksutapahtuma on koettava, vaikka tämä ei ajallisesti ole paras mahdollinen triathlonia silmällä pitäen. Lähden tänne katsomaan, millainen polkujuoksutapahtuma on, ja tämä on ensimmäinen valmistautuminen kohti Vaarojen maratonia. Bodom Traililla juostaan siis Nuuksion maisemissa, ja juoksija voi 12km jälkeen päättää, oliko lenkki siinä, vai jatkaako puolimaratoniin asti.

Vantaa triathlon 7.6

Yksi mun kesän suurimmista tavoitteista, sillä onhan eka triathlon todella jännittävä juttu! Toivottavasti radan varrelle löytää tiensä monet kannustajat, sillä tsemppiä tulen tarvitsemaan! Jännittää jo nyt, mutta silti olen äärettömän innoissani tästä mahdollisuudesta. Matkana siis perusmatka, eli 1,5km - 40km - 10km.

SnowFlakes Seikkailutapahtuma 17.8

Ystävän kanssa tiiminä lähdetään tänne seikkailutapahtumaan hakemaan kivaa kokemusta ja yhdessätekemisen meininkiä. Seikkailutapahtumassa yhdistyvät juoksu, suunnistus, pyöräily ja melonta, ja lisäksi radalla on yllätystehtäviä. Tämä vaikuttaa niin mun ja ystäväni jutulta! Voi vitsit, ei malta odottaa!Midnight Run 30.8

10 km juoksu, jonne menen kolmatta kertaa! Kympin enkka olis kiva, vaikka päämääränä on tietty hyvä juoksu! Midnight run on ehdottomasti yksi Suomen parhaista juoksutapahtumista ja tunnelma pimeillä Helsingin kaduilla on hukea! Suosittelen kaikille!

Vaarojen maraton 4.10

Vuoden kohokohta! Tavoitteena selviytyminen maratonista Kolin maisemissa! Hulluutta yli rajojen, tai jotain! Wuhuu! Jotain kertoo reitin kovuudesta se, että 40 kilsan jälkeen alkaa kolmen kilometrin nousu kohti maalia, eli Kolin huippua! Aikamoista!

Lisäksi harkintamyssyssä on Venlojen viesti (Jukola) ja ehkä jokin puolimaraton jossain vaiheessa loppukesää. Saattaa myös olla, että jotain pienempiä tapahtumia tulee ja menee tähän listaan, mutta tuossa on runko mun kesän tapahtumista, joista olen tällä hetkellä innostunut.

Oletko sä mukana jollain samalla tapahtumalla tai miltä sun kesän "kalenteri" näyttää? Kuuluuko liikuntatapahtumat sun kesän perusohjelmaan, jos niin miksi? Mikä on mielestäsi Suomen paras tapahtuma?

25 kommenttia:

 1. Munkin varmaan täytyis miettiä tota midnight runia, kun oon sinne jo kerran ilmottautunutkin, mutta sillon tulinkin raskaaksi enkä pystynyt enää juoksemaan. Mut oon myös menossa Rantakympille, joka siirty viime vuodelta sairastumisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti pääset huomenna treenaamaan :)

   Poista
  2. Voi, juokse ihmeessä molemmat! Midnight Run on ainutlaatuinen tapahtuma mielestäni ja se kannattaa kokea! :)

   En päässyt treenaamaan juoksua eilen, mutta tein pyörälenkin. :)

   Poista
 2. Ihan huoppu kesä tulossa sulle!! Ihanaa! Mä fiilistelen tapahtumista sitten sun raporttien kautta. :)

  Mäkin kävin hampaanpoistossa tossa joku aika sitten. Kaikki meni yllättävän hyvin, eikä ollu juuri ollenkaan kipeä. Pientä kolotusta, mut en jaksanut välittää siitä. :) Toivottavasti säkin selviät yhtä vähällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huippu keli :) Jes, kun olet menossa mukana täällä!

   Aika vähällä selvisin, onneksi. En vaan uskaltanut vielä eilen juosta, ettei kolot olisi aunneet tärähtelystä.

   Poista
 3. Mahtavia suunnitelmia! Sulla on tosiaankin monipuolista touhua. Mä en oo vielä muita suunnitellut kuin sen tukholman. Tuo vaarojen maraton kyllä hitusen saa aikaan kipinää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo, monipuolisuus kunniaan! Rakastan liian monenlaista liikuntaa, joten siksi tää on paras ;)

   Vaaroille vaan! saa olla tarkkana ilmottautumisen kanssa, kun on niin rajattu osanottajamäärä!

   Poista
  2. Toivottavasti tulisit myös Jukolaan. Tulisin tsemppaamaan:),

   Poista
  3. Heh, sitä mäkin salaa toivon! Ehkä huomenna selviää lisää, kun kurssi alkaa ;)

   Poista
 4. HCR, Tukholma, Nice Run Espoo, RunFest & Midnight Run toistaiseksi kalenterissa :) Kyllä mä sinne muutaman puolikkaan ainakin haluan lisää kesälle/syksylle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja tapahtumia! Onko toi RunFest noita väri-/mutajuoksuja? ;) Vaikuttais kivalta! :)

   Poista
 5. Sun monipuolisuus on kyllä ihailtavaa vaude! Mä en oo saanu aikaseks ilmoittautua mihinään. Pitäisi nyt tsempata sen suhteen, sillä kyllähän niistä kisoista saisi tavoitteellisuutta omaankin touhuun. :) Jospa nyt viimein saisin ilmottauduttua EDES Midnight Runiin! Tapahtumana se on niin mahtava, että haluan ehdottomasti kokea sen myös juoksijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolisuus pitää motivaation yllä :) Ei kuule Midnight Run ole EDES, ilmottaudu ihmeessä! Kyllä kympilläkin saa ittensä haastettua kunnolla - ja noin upeassa tapahtumassa se käy luonnostaan ;)

   Poista
 6. Vähän kivaa! :) Toi seikkailu vaikuttais kivalta, ja Midnight runille vois itsekin joskus tulla. Paavo Nurmi Marathonia (puolikasta) oon nyt miettinyt itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailua odotan kovasti ;) Oj, Paavo Nurmi on joskus kyllä itse koettava! :)

   Poista
 7. Mä olen menossa HCR:ään ja Espoon rantamaratonin puolikkaaseen syyskuussa. En ollut kuullut tuosta Bodomin juoksusta ja nyt kun tutustuin siihen, niin mietin josko osallistuisin siihen, vaikuttaa kivalta! Toukokuun ja syyskuun väliin olisi tarkoitus keksiä jotain, mutta en vielä tiedä mitä :)

  -jansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HCR ja Espoo, hienoja tapahtumia! :) Espoossa olen juossut 2 maratonia. Joo, tule ihmeessä Bodomille, vaikuttais kyllä tervetulleelta uutuustapahtumalta! Polkujuoksu nostaa suosiota! :)

   Onneksi Suomi on täynnä hienoja tapahtumia, myös kesällä! :)

   Poista
 8. 1.Köpis, 2. Bodom trail, 3. Seikkailu, 4. Vaarat
  Venlat, jos hyvä tuuri käy ja sitten pari fiilispohjalta puolikasta, miten sitten aikatauluihin sopii :)

  Mutta sama tunne: Huippufiilis! Etenkin seikkailusta, köpiksestä ja Vaaroista ♡
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kovin tutulta kuulostaa sun listas, ja tosi jännältä ;) Sulla Köpis, mulla triathlon, muuten aika sama runko ;) Runners Twilight oli myös kiva tapahtuma, sitä voisi harkita ;)

   Joo, huippufiilis! :) Suunnistukset päälle, niin voi jee! Tää kesä ei voi olla huono <3

   Poista
 9. Finlandian viime vuoden maraoikeus on siirtynyt tälle vuodelle, menen jos pääsen. Kaikennäköistä pientä kisailua olis kiva harrastaa, jos vaan jalka olis samaa mieltä..

  Mutta, mutta, se paras tapahtuma on ehdottomasti vaarat.. Ihan mieletön juttu 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsisit Finlandian maralle :) Onhan toi itsensä kanssa kisailu kivvee!

   Voi, Vaaroja odotan jo kovasti. <3

   Poista
 10. No on sulla ahkera kesä tulossa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no niin on, mutta on ainakin jotain, mitä odottaa ;)

   Poista
 11. Midnight Runille varmasti tulen :) Kävin siellä toissavuonna ja oli kyllä vain hyvä kokemus :>

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)