tiistai 25. helmikuuta 2014

Tee oma crossfit-treeni!

Mulla ei ole ainakaan laantunut crossfit-innostus viime viikkoisten kokeilujen jälkeen. Sovittiinkin tänään Tiinan kanssa yhteistreenit SATSille, kun ei aikataulut natsanneet perinteisen ohjatun keskiviikon crossitunnin osalta. Tämä yhteistreeni sopi mulle hyvin, koska on kiva treenata yhdessä, varsinkin kun treenikaverina on hyvin motivoitunut ja tsemppaava kaveri! Päätettiin toteuttaa crossfit-tyylinen treeni, koska molemmat tykätään tuommoisesta toiminnallisesta tekemisestä enemmän. Mä sain valtuudet tänään suunnitella treenin, joskin Tiinalla oli toiveena leuanvedot ja ojentajapunnerrukset, ja loppu jäi mun päätettäviksi.

Suunnittelin treenin saman kaavan mukaan, jolla molemmat crossfit-kokeilutunnit on tehty. Ensin on lämmittely, sitten tekniikkaosio ja viimeisenä WOD, eli kovempi kuntopiirityylinen treeni. Lämmittely oli tarkoitus tehdä soutaen, mutta SATSilla ei ollut salitilassa kuin yksi soutulaite, joten hölkkäiltiin vähän matolla. Ei kehdattu täydessä salissa alkaa tekemään kottikärrykävelyä ja muuta hauskaa, jota 10K-salilla tehtiin. Lämmittelyn jälkeen oli tekniikka-osio, jonka muodostin vähän salitreenityyppiseksi harjoitteluksi, eli otin muutaman liikkeen, joita tehtiin kahdesta neljään sarjaa, keskittyen hyvään tekniikkaan ja tekemiseen.

Wall climb

Aloitimme tekniikkaosuuden leuanvedolla. Toteutimme tämän leuanvetolaitteella. Aloitimme raskaammasta, ja lisäsimme apua sarjojen välillä, ja teimme aina maksimileuat näin. Tiina on tässä ihan super, ja mun täytyy vaan kovasti tehdä töitä, että oppisin vetämään enemmän selällä... kyllä se siitä. Tehtiin siis neljä maksimisarjaa, ja voin sanoa, että jo tämän ekan liikkeen jälkeen oli aika hapoilla. On toi leuanveto aika kokonaisvaltaista puuhaa. Tämän jälkeen tehtiin seinää vasteen kyykkyjä, 3x10. Tämä on siis liike, joka on yllättävän rankka. Kyseessä ei ole kyykky selkä seinää vasten, vaan päinvastoin. Asetu noin 10-30cm päähän seinästä naama seinää vasten, lantionlevyiseen haaraan. Nosta kädet suoriksi pään yläpuolelle seinää vasten. Lähde kyykkäämään syväkyykkyyn niin, että kädet valuvat seinää vasten. Yllättävän vaikeaa, eikö? Näitä liikkeitä pitää tehdä keskittyen, ja ne lisäävät liikkuvuutta ja opettavat hyvää kyykkytekniikkaa. Sarjojen väleissä tehtiin vähän wallclimbeja. Heh. Vähän innostuttiin niistä molemmat, hurjaa!! Viimeisenä tekniikkaliikkeenä oli psitoolikyykyt TRX-naruja apunakäyttäen, ja ne vasta hulluja killereitä oli. Huh.

Kyykky seinää vasten

Sitten tehtiin WOD, joka oli tänään seuraavanlainen

10x ojentajapunnerrus
10x thruster
10x kahvakuulaheilautus
10x burpee

ja tämä tehtiin 3 kertaa.

Thruster
kuva: pinterest

Kahvakuulaheilautus

Voin kertoa, että hiki virtasi, ja oli tosi kivaa samalla! Tämä oli tehokas ja napakka tunnin paketti kaikkineensa! Voin lämpimästi suositella vastaavaa treeniä kaikille. Toki tässä on se, että vaatii usein kaverin, koska harvoin tulee tehtyä vastaavia treenejä itsenäisesti.. vai hypitkö sä burpeeita ihan yksinäsi salilla? Mutta me innostuttiin tällaisesta treenaamisesta Tiinan kanssa niin kovin, että varmasti aletaan tekemään vastaavia treenejä useamminkin... vuorotellen on toisen vuoro keksiä treeni, jota molemmat tekevät! Uskon, että toimii!

Mitäs tuumasitte mun treenistä? Teettekö välillä omatoimisesti tämäntyylisisä treenejä? Mitä mieltä olet sykettä nostattavasta lihaskuntotreenistä?

15 kommenttia:

 1. Juu crossfit-innostus ei todellakaan laannu crossfittaamalla, pelkästään kasvaa ja kasvaa. =)

  Mää aion lähempänä kesää mennä kokeilemaan Pirkkalan ulkona olevaa uutta kaikille ilmaista crossfit-salia ja kehittää itte treenejä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, uuuuskon ;)

   Tosi kiva toi juttu, että on ilmainen, ULKOcrossfit-sali, huippua! :) Kerro sitten, millaisia omia treenejä keksit!

   Poista
 2. Tuumasin, että raskasta oli! ;) Tänään on tuntumaa erityisesti yläselässä ja habassa ja hartioissa ja ja ja... Eihän kroppa voi kuin kiittää tällaisesta työstä! Vaikka perussalitreenilläkin on paikkansa, tykkäsin siitä, että tuossa pysyi koko ajan tempo päällä, eikä tarvinnut pitää pitkiä odottelutaukoja. Kiitos huipulle pt:lle siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä et oli raskasta ;)! Mulla on yläselkä ja kädet ottanut eniten hittiä, vähän myös jalat ja pakarat... hih. Todellakin, kroppa kiittää, mielikin kyllä. :) Hahaha, peetee, voi jösses... en nyt sentään, mutta oli kiva olla "puikoissa". Sun treeniä odotellessa ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli kyl enemmän kun huippua, jos sä olisit meijän kuntopiireissä mukana ;)

   Poista
  2. Täällä kirjoittelin treenin ylös ja lähden salille nyt treenaamaan. Kiitos tytöt! <3

   Poista
  3. Jee, hyvä Satu!! Kerro sit, mitä tykkäsit? ;)

   Poista
  4. Tykkäsin TOSI paljon!! Kiitti tytöt! Ainoo poikkeus treeniin oli, että tein burbee-hypyt linkkareina.

   Toi liikkuvuuskyykky on haastava. Ite huomaan, miten jäykkä ranka on, ja meinaa kädet kaatuu koko ajan eteen.Huippu treeni tajuta, kuinka liikkuvuuteen pitää panostaa.

   Toisekseen tossa WODissa huomasi sen, että kun on päättänyt että tekee sen kymmenen toistoa, niin sitten kans tekee sen. Pakko oli välillä pitää taukoa thrusterissa (15 sek ehkä) ja jatkaa sitten. Mutta pienenkin tauon jälkeen huomasi, että sai tehtyä ne viimeiset toistot. Normaalisti olis vain lopettanut, kun ei jaksa enää.

   Huippuahuippua! Jakakaahan jatkossaki näitä treenejä. Hyvä mieli! Kaiken lisäksi tänään oli uimahallilla olikin avoimien ovien päivä hiihtoloman alun kunniaksi, ja pääsin ilmaiseksi treenaamaan. Tuli niin hyvä mieli!! =)

   Poista
  5. Jes, Satu! Mahtia, että sait tästä inspistä omaan tekemiseesi! Takuulla tullaan siis jatkossakin jakamaan näitä treenejä! :) Totta, kun vain päättää, että tekee 10 toistoa, niin kyllähän ne tulee tehtyä. Se vaatii vain vahvan päätöksen ja päättäväisyyden! :)

   Jeps, liikkuvuuskyykyt ei ookaan ihan helppo nakki, mutta auttaa varmasti jatkossa tekemään kyykkyjä oikein isoillakin painoilla, ja näin riskeiltä vältytään.

   Mahtia että joit tämän ihanan aurinkoisen fiiliksen tännekin! Sai hymyn huulille! :)

   Poista
 4. Loistava postaus! Usein crossfitia kommentoidaan että haluaisin kovasti tehdä mutta salit on kalliita eikä ole mahdollisuutta sitoutua niiden aikoihin. Mut just tällä tavalla voi tehdä ihan samanlaisia treenejä!

  Liikkeitä on loputtomasti joista voi valita vaikka ne jotka onnistuu kotona tai vaikka pihalla ja sitten valitsee jonkun ajan ja määrän eri liikkeille. Tai vaikka arpoo ne. Pitäisköhän tästä tehdä itsekin bloggaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, ei siinä aina tarvita sitä tiettyä paikkaa tai aikaa, jossa treeni tehdä!! Mut toivoisin vielä vähän enemmän vapaan treenailun tilaa tonne meidän SATSille.. joissain keskuksissa on jo kuulemma crossfit-tyylisiä vapaan treenin alueita, ja toivoisin niitä lisää mun vakkarisalillekin :)

   Jep, selailee vähän nettiä ja seurailee muiden tekemisiä, niin on jo liikkeitä liikaa, joista valita ;) Tee ihmeessä, tulee itellekin liikkeistä ehkä vinkkiä?! ;)

   Poista
 5. Vitsi miten kivan kuuloinen treeni! Just tässä itse päikkäreillä pötkötellessä suunittelen minkälaisen treenin täällä saaristokodissa iltapäivän ratoksi tekisin! ;) Vitsi kun olisi kahvakuula, mutta täytyy tyytyä 5kg käsipainoihin tällä kertaa! Kivaa viikonloppua, Hanna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tosi hyvä treeni :)! No, minkälaiseen treeniin sä päädyit? :) Ihanaa viikonloppua sulle saaristossa! Aika luksusta :)

   Poista
 6. Vitsi Hanna mulla on ikävä meidän yhteisiä treenejä!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)