keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Maltti olis valttia ja SATSin Runners Strength!

Kiitos tsempeistä ja kannustuksesta edelliseen postaukseen! Huippua tietää, että te lukijat seuraatte mun taivaltani jatkossakin - vaikka en enää keskitykään pelkästään juoksuun! Aion kyllä tehdä postauksia, miten aion treenata keväällä tai mitä varusteita mun tulee hankkia vielä ennen triatlon-koitosta, ja jos teillä vain on jotain kysyttävää, kysykää! ;) Nyt on kyllä into alottaa kunnolla tuo kevään treeni! Toivonkin, että tämä flunssa lopullisesti väistyy pois, ja ensi viikosta alkaa tehoharjoittelu! Jee!


Flunssa on siis vieläkin päällä ja pääasiassa olen malttanut olla treenaamatta. Perjantaista sunnuntaihin en ole muuta tehnyt kuin sohvalla maannut, ja maanantainakin kävin ainoastaan Kimmon kanssa kävelyllä. Oli muuten ihanaa kävellä pitkästä aikaa yhessä. Tää oli jossain vaiheessa meille tosi yleinen yhteinen harrastus, jota tulee juoksujen lomassa paljon harvemmin nykyään harrastettua. Eilen sitten maltti loppui, ja lähdin SATSille. Mulla oli siellä vielä tuplatuntivaraus: uutuustunti Runners Strength ja yin yang -joogatunti. Olo oli siis jos paljon parempi, vaikka toki olin yskinyt ja niistänyt reippaasti päivän aikaan. Päätin lähinnä lähteä katsomaan, millainen tuo runners-tunti on, ja tehdä sitten päivän jaksamisen mukaan. Jaksoin kyllä yllättävän hyvin pomppia ja olla mukana tunnilla, vaikka aika paljon oli voimat pois sairastelujen jälkeen. Jäin vielä tunnin jälkeen tosiaan sinne joogaan, joista ensimmäinen puoli on hyvin liikkuvaa voimajoogaa ja toinen puoli on sitten täyttä rentoutumista ja pitkiä, jopa 4 minuutin venytyksiä. Oli kyllä ihana päästä hikoilemaan ja myös rentoutumaan jumppasaliin!

Ja huh, en tenhyt virhettä! Tänään olo ei ole ainakaan ollut huonompi! Selkeästi osasin lukea omaa kuntoa ja tehdä sopivan treenin ilman kovia sykkeennostoja, vaikka tunnilla olisi kyllä ollut mahdollisuus nostaa sykettä korkeammallekin. En tiedä lähtikö urheilun jälkeen limat liikkeelle, mutta tänä aamuna kyllä yksin ja niistin paljon ylimääräistä limaa pois, jes! Paranemaanpäin siis ollaan! Tänään kuitenkin löytyi taas malttia, ja pidin vapaapäivän! Aamulla viestittelin Tiinan kanssa, joka kehotti mua lepäämään vielä tänään, ja myös Kimmo vähän toppuutteli mua, kun edes harkitsin lenkkiä. On kyllä tärkeää, kun ihmiset ympärillä osaavat myös tsempata mua toiseen suuntaan! Eihän flunssainen lenkki olisi välttämättä muuta tehnyt, kuin haittaa! Mieluummin otan iisimmin vielä tällä viikolla varsinkin sykkeennostojen kanssa, ja alotan sitten puhtaalta pöydältä ensi viikolla - ja toivottavasti täysin terveenä!


No, mitä on sitten Runners Strength? Se on täysin uudenlainen juoksijan treeni, joka kuuluu juoksusarjaan, jonka SATS on lanseerannut yhdessä Urban Tribesin kanssa. Sieltä tulee juoksuvalmentaja vetämään juoksijalle suunniteltuja treenejä keskuksiimme. Näin keväällä tämä tarkoittaa tätä juoksijoiden voima- ja tekniikkaharjoittelua, joka tehdään sisätiloissa. Keväällä sitten alkaa "heimojuoksut", jotka ovat myöskin juoksuvalmentajien pitämiä ulkojuoksutunteja, joita on kolmea teemaa: intervalleja, tasavauhtisia ja vauhtileikittelyjä. Näitä tunteja odotan ehkä eniten, mitä SATS on vähään aikaan tarjonnut! Hienoa ajanhermoilla pysymistä! Voit lukea enemmän tästä SATSin juoksukonseptista täältä. Aika makea juttu, eikö?


Kuvat: sats.fi

Runners Strength -sisätunnin kesto oli noin 50 minuuttia, ja siinä oli siis viisi blokkia, joiden kaikkien pituus oli siis noin kymmenen minuuttia. Ykkösblokissa lämmiteltiin kokonaisvaltaisin liikkein ja hypyin sekä tehtiin juoksijalle ominaisia tasapainoliikkeitä. Kakkosblokki oli jalkojen rääkkäämistä muunmuassa askelkyykkyjen, kyykkyjen ja erillaisten hyppyjen muodossa. Kolmosblokki oli keskivartalon treeniä ja nelosblokki oli kokonaisvaltaista treeniä, jossa tehtiin muun muassa ojentajapunnerruksia vatsalihasliikkeellä höystettynä! Huh. Näiden kaikkien blokkien päätteeksi tehtiin aina ns. tekniikkaosuus, jossa tehtiin paikallaan polvi- tai peppujuoksua, hyppyjä ja muita vastaavia asioita. Viiden blokki pyhitettiin sitten venyttelyille ja rentoutumiselle. Tuli venytettyä juoksijan kireitä paikkoja, kuten pakaraa ja lonkankoukistajaa hyvin! Kaikenkaikkiaan tämä oli todella mielenkiitoinen tuntivaihtoehto, joka sisälsi niin sykkeennostoa, lihaskuntoa kuin tasapainoakin. Voi jee, tänne menen jatkossakin... ja vielä enemmän odottelen niitä ulkotunteja!

Mutta, nyt vaan painan maltilla taas eteenpäin, ja kokeilen, josko huomenna uskaltais vähän heiluttelemaan puntteja. Sitä seuraavaa lenkkiä odotellessa... on jo ikävä juoksemaan! :)

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä loistava idea kuntosalille ottaa mukaan juoksukunnon parantamiseen tähtäävä tunti! Ja vielä ulkonakin myöhemmin! :) Toivottavasti kilpailijat ymmärtävät ottaa mallia ;) Meillä päin on mun tietääkseni vaan erillisiä juoksukouluja, joihin sitten maksaa erikseen ja joilla olisi luonnollisesti tärkeää olla jokaisessa treenissä mukana. (Ei siis sovi vuorotyöläiselle) Toi on loistava jos/kun on sellainen "normaali" tunti, että voi osallistua silloin kun itselle sopii.

  Hui kun rohkeasti oot flunssassa treenannut, mutta jos olo tuntuu paremmalta niin silloin varmaan osui treenit ja rasitus nappiin. Paranemisia vielä lopullisesti! :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin loistava idea! Tällä kai on tarkoituksena houkutella juoksusta innostuneet kuntosalitreenin pariin liittymällä jäseneksi näiden ryhmien vuoks, mut mä tykkään nimenomaan siks, että voin saada hyviä juoksutreenejä ja vinkkejä samasta paikasta, jossa käyn muutenkin salilla ja ryhmäliikunnassa! :) Just toi, ettei tarvitse osallistua joka viikko, on suuri asia monelle.. elämä kun on niin epäsäännöllistä monella! :)

  Nojoo, vähän rohkeasti ehkä, mutta maltillisesti silti... ja omaa kehoa kuunnellen! Takapakkia ei oo onneks tullut ;)!

  VastaaPoista
 3. Voi miten monipuoliselta ja kiinnostavalta tunnilta tuo SATSin tunti vaikuttaa. Olisipa minunkin salilla, olisi tosi hyvä lisä omiin treeneihin, ryhmässä kun tuollaisten tekeminen on paljon mukavampaa.

  Flunssan jälkeen kannattaa ottaa rauhallisesti, mutta olen itsekin joskus suhteellisen nopeasti siirtynyt esim. joogaan tai johonkin salitreeniin (ei kuitenkaan isoja liikkeitä kuten kyykkyjä tms.). Yleensä sen oman kropan kyllä tuntee. Pääasia, että ei kipeänä mene tunnille myöskään toisia tartuttamaan ja aerobisen suhteen kannattaa ottaa rauhallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta, toi koko juoksukonsepti on ihan hurjan kiva, ja tää valmistava sisätunti tietty on mun mieleen ehottomasti :) Ei tollaisia juttuja tule kyllä tehtyä ittekseen :)

   Joo, no aika paljon mä oon mielestäni malttanut tällä kertaa höllätä ja kuunnella kehoa - ottaen huomioon, etten ole ollut kuumeessa! Mä oon ylpeä ittestäni silti :)! Tänään olin salilla, ja huomenna ehkä uskallan jo pienelle, kevyelle lenkille! Raskaat sykkeennostot sitten vasta ens viikolla! Oot oikeassa, kyllä sen oman kropan tuntee jos vaan sitä malttaa kuunnella! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)