perjantai 20. joulukuuta 2013

Elämässä eteenpäin

Mulla on takana melkoinen syksy. Melkoinen on aika lievä sana kuvaamaan kaikkea sitä tunneskaalaa, jota olen käynyt läpi syksyn aikana, mutta se kertoo teille varmasti jo aika paljon. Syksyyn on mahtunut niin hyvää kuin pahaakin, mutta päällimmäisenä mulla on mielessä stressi... vaikkea koko syksy yhtä stressaamista ole ollutkaan. Ensinnäkin alkusyksystä tapahtui sellainen muutos, että perheemme toinenkin osapuoli valmistui ammattiin, ja olemme nyt täyspäiväisiä työläisiä, duunareita tai miksi meitä nyt tahtookaan kutsua. Opiskelijaelämä ja sen vapaudet (ja vastuut) on nyt heitettyä taakse, ja ollaan siirrytty "aikuisten maailmaan". Tässä ei kuitenkaan ole ollut ongelmaa, vaan olemme sopeutuneet hyvin uusiin rytmeihin! Varsinkin itse koen, että riittävä uni on työelämässä todella tärkeää, että jaksaa pyörittää arkea niin töissä kuin kotonakin. Siksipä yleisesti kahteentoista valvomiset ovat näitä viikonlopun juttuja! :)

Eilen leivoin raakasuklaata ekaa kertaa elämässäni.

Kuten sanoin, olen ollut stressaantunut syksyllä. Ja kaikki on lähtöisin suurista muutoksista ja niiden valmisteluista. Ei tosiaan ollut itselleni syksyn isoin asia se, että myös Kimmo on nykyisin työelämässä, vaan omat työkuviot ovat painaneet päälle huolella. Olen ollut samassa työpaikassa yli 2,5 vuotta, ja tuo on varsinaisesti ensimmäinen oman alan työpaikka. Olen ollut kaikinpuolin tyytyväinen työpaikkaan ja työnkuvaan, mutta viime aikoina muutama isompi projekti on stressannut mua ihan uniini asti, ja lisäksi projektityöläisen arki on painanut päälle, kun pitäisi koko ajan revetä niihin kymmeneen projektiin ja miellyttää siinä samassa muitakin asiakkaita. Varsin kuluttavaa, ainakin minulle.

Lisäksi olen huomannut työpaikallani muutaman asian, jotka ovat häirinneet minua isosti. Niistä en lähde sen kummemmin puhumaan julkisessa blogissani, mutta sanotaanko, että kyse on loppujen lopuksi hyvin pienistä asioista, kuten toisen arvostus ja kiittäminen, jotka eivät kuitenkaan muutu. Koska eivät ole  muuttuneet tämän 2,5 vuoden aikanakaan. Varmaan te mietitte jo, että miksei se lähde? No kyllä minä lähdinkin. Tänään oli viimeinen työpäiväni nykyisessä työpaikassani, ja pyhien jälkeen tammikuussa minä astun uusiin haasteisiin.

Minun oma iltani tänään, ja sen ateria.

Oli vaikea hyvästellä mukavat työkaverit, mutta kun astuin ulos työpaikkani ovista viimeistä kertaa, tajusin tehneeni oikean ratkaisun. Enhän tahdo jämähtää vielä näin nuorena tiettyyn paikkaan, vaan tahdon nähdä työelämää, etsiä omaa paikkaani ja kehittää itseäni ammatillisesti. Uskon, että jokainen muutos elämässä on positiivinen ja siihen on tarkoituksensa. Vaikka minua nyt jännittää hurjasti tuleva, en aio ottaa siitä stressiä. Teen parhaani, ja katson, mihin se riittää.

Lisäksi lokakuun lopusta oikeastaan ihan näihin päiviin asti ajatukset ovat olleet kiinni muuttoasioissa. Aloimme katsoa uutta, omaa kotia, ja kun sellainen osui silmiimme, alkoi tapahtua. Kävin ensin yksin näytössä, jonka jälkeen katsoimme asuntoa uudestaan yhdessä. Saimme tietää, että tästä asunnosta oli tehty tarjous, joten väsäsimme omaa tarjoustamme. Muistan elävästi sen illan, kun mietimme tarjoustamme, ja olimme jopa jättämässä koko asian, kun sitten kuitenkin päätin painaa "Lähetä"-nappia. Ja kuin ihmeen kaupalla tarjouksemme hyväksyttiin seuraavana päivänä. "Everything happens for a reason" ajattelutapa tuli tutuksi silloin... Siitä alkoi pankkirumba, asioiden selvittelyrumba sekä viimeisenä muuttorumba. Nyt täällä alkaa jo näyttää kodilta, vaikka ei tämä vielä valmis ole.

Kynttilät luovat kotiin tnnelmaa.

Voitte varmasti kuvitella, että kun työnhakuprosessi ja muuttoasiat osuvat samaan saumaan, olo on ollut melkoisen uupunut. Olen ollut kuin kipsissä, enkä ole laisinkaan ollut oma itseni. Olen ollut suorastaan voimaton. Siksi liikuntakin on jäänyt vähän kevyemmälle ja päämäärättömälle linjalle, mutta näin on ollut paras. Nyt tänään aloitan 2,5 viikon lomani, ja se tulee tarpeeseen. Saan itseni taas kuntoon henkisesti, minkä seurauksena todennäköisesti myös fyysinen kuntoni paranee taas, ja jaksan enemmän. Jaksan taas liikkua, jaksan hoitaa kotia, jaksan olla se ihminen, jonka itse tunnistan. Olen iloinen ja hymyilen enemmän. Olen minä.

Mukavaa joulunaikaa kaikille, ja hyvää lomaa teille, joilla myös tänään alkoi loma!

26 kommenttia:

 1. Voi Hanna kuule...en tiennytkään kuinka samanlainen syksy meillä on ollut :) Kaikkea kun ei tarkoituksella kerro blogissa vaan sen pitää tietyissä aihepiireissä..mutta samat jutut takana: irtisanoutuminen, uusi duuni ja muutto. Lepoa kaivataan täälläkin :) Onneksi joulu tulee! <3 Ja kirjoitan tästä samasta aiheesta postauksen, joka tulee liveksi lähipäivinä...aika huvittavaa että osuu niin samaan aiheeseen. Mukavaa joulunodotusta ja ihania stressittömiä lomapäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oon jo tehnyt siitä postauksesta luonnoksen ja se odottelee sopivaa julkaisuhetkeä.. :)

   Poista
  2. No joo, luin sun postauksen, ja todellakin, meillä on ollut aika samoja ajatuksia syksyllä! Hyvä me, kun uskalletaan hakea muutoksia ja parannuksia! :)

   Poista
 2. Onhan noi isoja juttuja. Muutokset, hyvätkin, ovat aina kuitenkin aika raskaita. Hienoa kuitenkin, että uskalsit astua elämässä eteenpäin, jos vanha työ ei tuntunut omalta jutulta!

  Ihanaa lomaa Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, muutoksien päättäminen ja sitten niiden alku, ne on raskaita aikoja! Nyt on päätökset tehty, ja mielenkiinnolla odotellaan tulevaa! Onneksi on alle lomaa vähän :)

   Poista
 3. Musta on ihanaa, että otit sen askeleen ja oot valmis uusiin haasteisiin <3

  VastaaPoista
 4. On sulla kyllä ollut kaikenlaista pitkin syksyä, onneksi kuitenkin perimmiltään positiivisia juttuja! Työasiassa oon vähän samaa mieltä, ei pidä tuhlata koko elämäänsä sellaiseen missä ei viihdy, kerranhan täällä vaan eletään. Ja tuohon asuntoasiaan voisin todeta melkein mun moton, että asiat menee niinkuin niillä on tarkoituskin mennä :) Onnea uuteen kotiin ja oikein rentouttavaa ja rauhoittavaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kiteytit hyvin mun ajatukset! Toivottavasti tämä uusi työ tuo kaivattuja muutoksia! :) Ja todellakin, kaikki menee niinku "kuuluu".. nyt ollaan onnellisia uudessa asunnossa. <3

   Poista
 5. hei jos saa kysyä niin mitä oot opiskellut? sun blogia lukiessa mieleen on tullut välillä että oot esim. terveydenhoitaja, opettaja, tai sitten välillä jopa ehkä ekonomisti tai juristi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahaha, aika hauska xD Jännä kuulla! Mä oon opiskellut tietojenkäsittelyä amk:ssa, ja oon siis it-alalla! :)

   Poista
 6. No hyvä, että kaikki on nyt takanapäin.:) Ehkä tällasina aikoina myös huomaa, millanen henkireikä se liikunta on. Mulla oli ainakin kesällä sellainen tiivis pätkä, jolloin liikunnan merkitys todella muiden stressinpurkumenetelmien ohella punnittiin. Rentouttavaa joulunaikaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ainakin ajatustyö on takana, toteutus edessä, mutta se mennee omalla painollaan! Jep, liikunnalla on oma merkityksensä ;) <3

   Poista
 7. Rohkea päätös, Hanna!

  Me vielä molemmat kynsin ja hampain roikutaan kiinni siinä opiskelijastatuksessa (=kirjoitetaan gradua/opparia niin pitkään kuin mahdollista), kun jotenkin hirvittää se aikuiseksi ryhtyminen, vaikka töissä ollaankin opintojen ohella molemmat oltu jo pitkään. Lisäksi asuntoasiat on puhuttaneet myös meillä, kirjoittelen siitä varmaan lisää, kun kaikki varmistuu :)

  Ihanaa ja rentouttavaa joululomaa, olet leposi ansainnut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! :)

   Onhan se aikuistuminen iso ja jännä askel, mutta lopulta on hienoa mennä elämässä eteenpäinkin! Vaikka ei opiskelijastatuksessa mitään vikaakaan ole ;) Roikuinhan siinä itsekin melko pitkään... heh!

   Mut jänniä aikoja! Kirjoittele ihmeessä asuntoasioista, niistä on aina jännä lukea!

   Poista
 8. Onnea uudesta kodista ja työpaikasta! Elämässä on uskallettava tehdä muutoksia, suuntaan jos toiseenkin. Itsekin tänä syksynä pohdin erästä asiaa puolin ja toisin - stressain kumpaakin ratkaisua. Tosin itse päädyin asiassani olemaan painamatta "lähetä"-nappulaa, ja olen hyvin tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä toivottaa rentouttavaa joululomaa! :)

   Poista
  2. Kiitos, Anna!! Oot ihan oikeassa! Hyvä, että oot tyytyväinen omaan ratkaisuusi.. välillä sekin auttaa, että tosissaan pohtii asioita! :)

   Poista
 9. Munkin mielestä on rohkeaa ja ihailtavaa, että "uskalsit" lähteä työstä, jossa kaikki asiat eivät sua miellytä. Tietysti lähes jokaisessa työssä (ja työpaikassa) on omat ongelmansa ja stressinaiheet, mutta kyllä sen huomaa, milloin niitä on liikaa tai ne ovat liian isoja. Työ on kuitenkin jo ihan numerollisestikin niin suuri osa arkea, ettei sitä kolmasosaa vuorokaudesta kannata käyttää työssä/työpaikassa, jossa on jotain itseä kovasti häiritsevää.

  Mä olen siitä onnellinen, että vielä 6,5 työvuoden jälkeenkin saan aloittaa työaamuni hymyillen, ja siksi kannustan muitakin etsimään sen työpaikan, jossa on hyvä olla. Ja kuten sanoit, kaikelle on tarkoituksensa - mä ainakin uskon siihen ihan täysillä. Jos esimerkiksi tuleva työpaikka ei jostain syystä osoittautuisikaan sopivaksi, niin luultavasti se kuitenkin johtaa sut taas johonkin uuteen ja positiiviseen. Oli se sitten uuden työkaverin kautta saatu uusi tosiystävyys, uusien kontaktien kautta saatu linkki johonkin toiseen yritykseen, tai ihan mikä muu iso tai pieni juttu tahansa. Mä uskon, että aina jälkeenpäin sitä tajuaa, miten pienistäkin paloista ja tapahtumista muodostuu lopulta jotain suurta.

  Toivon kuitenkin sun uusiin työkuvioihin kaikkea hyvää, olisi aivan mahtavaa jos tuo työpaikka onkin sitten se unelmiesi täyttymys! :) Sitä ennen kuitenkin latailet akkuja läheisten seurassa, jouluherkuista ja liikunnasta nauttien - ihanaa joulua Hanna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liina! Toivon että oma ratkaisuni on oikea, mutta toisaalta, olisi sekin ainakin väärin ollut, että olisin jäänyt.. nyt tapahtuu ainakin jotain muutosta. Mäkin toivon työltä eniten viihtyvyyttä, mutta siinä kohtaa, kun huomaa työkavereiden ja työtehtävien (konkreettisten) olevan se ainut ilonaihe töissä, niin kaikki ei ole silloin hyvin... ala on oikea, mutta työpaikka oli väärä!

   Onneksi sulla on tuo tilanne, että nautit työstäsi noin paljon :) Se on ihailtavaa ja tavoiteltavaa!

   Kiitos, Liina! Ihania sanoja ja pohdintaa! :)

   Poista
 10. Voi Hanna minkälainen syksy! Paljon isoja päätöksiä. Muutokset vaikuttavat meidän jaksamiseen aina. On hienoa että olet rohkeasti tehnyt päätöksen lähteä. Monta asiaa olet varmasti punninnut, ja valintojen keskellä on tosiaan paljon rauhattomuutta joka heijastaa omaan jaksamiseen.

  tällaisten muutosten keskellä onkin hyvä luopuakin päämäärätietoisesta urheilusta, tuskin yhtään lisää projekteja tämmöisen keskelle tarvitsee. Vaan nauttia enemmänkin siitä, millainen urheilu tuntuu hyvältä. Haluaako tänään mennä täysillä vai vähän rennommin.:):)

  Mutta kaikkea parasta tulevaan vuoteen, ja erityisesti rentouttavaa joulun aikaa & hyviä lenkkejä!! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Oon kyllä huomannut, että pähkäily ja jännittäminen vaikuttavat omaan oloon ja jaksamiseen.. jotenkin oon mennyt ihan puolitehoilla, mutta onneksi se alkaa olla takanapäin!

   Jep, urheilu on kaikessa keveydessään ollut mulle piristäjä ja henkireikä, mutta ehkä tästä pikkuhiljaa voi alkaa taas tehdä kovempia treenejä kans :)!

   Kiiiitos, Satu! Toivottavasti sunkin lenkkeily saa taas jatkoa pian! :)

   Poista
 11. Hieno päätös Hanna! Päätösten tekeminen on välillä vaikeaa, mutta sitten kun ne tekee, niin helpottaa.:) Ihanaa joululomaa ja nyt nautit olostasi ja otat rennosti. Kyllä sitä sitten taas ehtii urheilla, kun vointi ja jaksaminen on parempaa! Olen iloinen puolestasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hilla! :) Oot oikeassa.. vaikeinta on päätöksenteko, loppu menee itsestäänkin! Kiitti, todellakin otan nyt rennosti! Nyt urheilu alkaa taas tuntua muultakin, kuin kevyeltä terapiahetkeltä ;)

   Poista
 12. Joskus pitää uskaltaa luopua jostain ihan hyvästä ja kelvollisesta jotta voi saada ehkä jotain parempaa tilalle. Elämä on muutosta, onneksi uskalsit tarttua siihen!

  Toivottavasti joulun ja loman myötä stressi helpottuu, pääset liikkumaan täydellä innolla ja starttaat uuden duunin täynnä energiaa. Ensi vuodesta tulee mahtava! :) Hyvää joulua Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos, Mika! :) Totta, ihan hyvä ja kelvollinen ei aina riitä, jos puhutaan loppuelämän asioista mahdollisesti!

   Kyllä stressi alkaa helpottua, ja liikunta alkaa vallata taas omaa osuuttaan elämästäni! Huomenna taas mennään ;) Jes, niin tulee, ensi vuodesta mahtava siis!! Meille kaikille!!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)