keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Cross training - SATSin kovin tunti ?

Treenisali on täynnä enemmän tai vähemmän treenaajan näköisiä ihmisiä. Kaikki kantaa jumppamattoa, steppilautaa, käsipainoja ja levypainoja tankoineen omalle paikalle. He täyttävät juomapullot ja ottavat hikipyyhkeet esille. Salissa pauhaa kunnon jyystömusiikki, ja kovakuntoisen näköinen ohjaaja häärää lavalla. Ohjaajalla on päällä paita, jossa lukee "I <3 burpees". Öh, mihin olen tullut?! Kokoan myös omat kamani kiltisti paikalle ja isken painot tankoon. Sitten tunti alkaa. Cross training -tunti.

Lähde: google-kuvahaku

Ensin lämmitellään syväkyykyillä ilman painoja, tehdään tuulimyllyjä ja vartalon kiertoja. Lämmittely on lyhyt, mutta melko tehokas. Paikat on nyt auki. Sitten se alkaa, treeni. Kuulen, että yksi setti koostuu ainaa kolmesta liikkeestä, joita kutakin tehdään 10 toistoa peräkkäin ja siirrytään seuraavaan. Tätä toistetaan, kunnes kuusi (6) minuuttia on kulunut. Eli treeni tehtäisiin aikaa vastaan. Ensimmäinen setti koostuu etukyykystä työnnöllä, burpee-liikkeestä, tottakai, ja linkkuveitsivatsoista. Kello lähti käyntiin, ja alan treenaamaan. Huomaan heti, että tämä setti on hullu, ja ottaa voimille. Toisella kierroksella etukyykyt ei enää mene kuin vettä vaan... ja hiki virtaa. Vihdoin kuusi minuuttia on täynnä, ja olen aivan puhki. Katson etupeilistä, että naamani punottaa, olen aivan märkä ja hengästynyt...

No, saamme armon aikaa pari minuuttia, kun ohjaaja näyttää seuraavan setin liikkeet. Sitten pitäisi taas olla uudessa kuuden minuutin kunnossa. HUHHUH. Liikkeet ovat isoja luokkaan etukyykkyä, penkkipunnerrusta, punnerrusta, ojentajapunnerrusta, erillaisia vatsoja, valakyykkyä, pistoolikyykkyä (!), rinnallevetoa työnnöllö, askelkyykkyä yms. Näitä settejä todellakin mahtui tähän niin monta, kuin tunnin aikana ehdittiin tekemään... 

Vilkaisen kelloa. Tunnin pitäisi loppua. Mutta eheeei, käytämme koko treeniajan tehokkaasti, ja teemme vielä yhden kolmen liikkeen setin. Aikaa ei ole kuin kolme minuuttia, mutta teemme kolmen minuutin setin. Sitten tunti on ohi. Ei venyttelyjä, ei mitään. Joukko hikisiä treenaajia kokoaa omat painot takaisin telineisiin. Kaikki ovat hiljaisia ja puuskuttavat. Kenenkään paita ei ole kuiva. 

Lähde: sats.fi
Minä katson treenikaveriani Tiinaa, ja päivittelen kuinka raskas tunti tämä on. Mietittiin, ettei kyllä kyseistä treeniä pystyisi tekemään yksinään. No ei toden totta. Vaatisi hirveästi sisua, ettei luovuttaisi ensimmäisen 6 minuutin setin jälkeen! Mietin mielessäni, "kuka hullu tällaista tekee".... 

Kävelemme Tiinan kanssa SATSilta pois. Sanon, että "Olipa rankka tunti, mutta tulihan tästä hyvä fiilis!", ja me hymyillään molemmat. Silloin tajuan, miksi kukaan on niin hullu, että tekee tällaista. Se fiilis! Kaikkensa antanut. Uupunut. Onnellinen.

PS. Muistkaahan kaikki blogini 1v-arvonta! ;)

10 kommenttia:

 1. Ei vitsi, kuulostaapa ihanalta! :) Vois jopa testata, mutta ei ehkä tälleen puolikuntoisena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, ihanaa ja kauheaa samassa!! Joo, ei puolikuntoisena tuollaiselle tunnille...

   Poista
 2. Oliko tolla tunnilla käytössä siis pumppitangot? Muistanko oikein että testasit aiemmin sitä Satsin Mudia, miten toi eroaa rankkuudeltaan siitä?

  Aika vaativia liikkeitä, erityisesti pistoolikyykyt. Vaikka tavallisissa kyykyissä mun liikkuvuus on mielestäni todella hyvä niin en vain osaa sitä tekniikkaa jolla yhden jalan varassa pitäisi mennä alas.

  Teetkö muuten usein kovatehoisia treenejä? Tuollaisella harjoittelulla saa ihan varmasti huimaa parannusta kestävyysurheiluunkin kun sykealueet on paremmin hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pumppitangot oli käytössä! Tää oli oikeesti mun toka kerta tällä tunnilla, ja ens viikolle on varattu kans! ;) MUDissa kävin joo, ja tää on paljon rankempi. Siinä tehtiin kyllä tavallaan kovemmilla sykkeillä, mutta ei tällaista lihaskuntoa kuin tässä. Enemmän mäkijuoksua, spurtteja ja ketteryyttä.

   Joo, toi pistoolikyykky oli vikana. En todella enää siinä kyykkyjen jälkeen päässyt "alas", hyvä jos sain itseni 45 asteen kulmaan! Kotona testasin, että pääsen kyllä pistoolikyykkyyn ilman tukea tai apua, mutta en todellakaan sieltä ylös! :D Mutta TRX-narujen avulla loistava liike!

   No en kyllä hirveen usein tee tällaisia treenejä. Nyt aionkin ottaa enemmän tällaiset kovatehoisemmat treenit ohjelmaan. Viime vuonna kävin talvella spinning intervallissa ja välillä tein kovempia juoksutreenejä! :)

   Poista
 3. Kuulostaa niiin hullulta, että olis kiva testata!! Mullakin on semmonen fiilis, että nyt lähtee kohta voimakausi käyntiin niin että jalat tärisee.. Kunhan nyt sunnuntain turnauksen malttaa vielä odottaa, mutta sit läks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tää on huippu ja hullu tunti! :D Joo, voimaa voimaa voimaa... varsinkin jos tulee pieni pelitauko, niin anna palaa ;)

   Poista
 4. Tosi hyvin olet kyllä tähän eilisen treenin fiilikset saanut kuvattua!T ämä oli kyllä ihan huikeeta voimatreeniä! Kyllä meistä Hanna vielä aikamoisia voimanaisia tulee kun tämä otetaan tavaksi ;) Ensi viikolla kyllä otan mielenkiinnosta sykemittarin mukaan, että näkee mitä voimailu saa aikaan sillä puolella :) Kiitos treeniseurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kirjotusinspis oikein iski tätä tehdessä! Meistä tulee kyl sellaisia kovakuntosia voimanaisia, että :D Hei hyvä idea, voisin itekin ottaa sykemittarin mukaan.. voi näyttää aivan hurjia lukemia!

   Kiitos itsellesi <3

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)