tiistai 15. lokakuuta 2013

Eilen pyöräiltiin, tänään on lepopäivä!


Mä olin suunnitellut itselleni tänään lenkkipäivää, mutta suunnitelmat on tehty muutettaviksi, vai miten se meni?! Mä usein viikon alussa mietin, miten jaottelen liikuntapäivät viikolle, koska muuten en osaa jaotella treenejä tasaisesti tai järkevästi. No, aina ei tule kuitenkaan pitäydyttyä suunnitelmissa erinäisten syiden vuoksi. Tänään on sellainen päivä! Mun piti meinaan tänään käydä lenkillä, mutta yksinkertaisesti en tunne, että mun jalat olisivat tänään tarpeeksi tuoreet ottamaan vastaan treeniä. Mielellekin tekee ihan hyvää välillä unhotaa treenit pariksi illaksi, ja voin keskittyä muihin intohimoihin, kuten ruuanlaittoon ja ihan vain hengailuun! Voisin kirjoittaa tarkemmin aiheesta, mutta mun lihaton lokakuu on mennyt tosi hyvin.. nyt on kaksi viikkoa takana lihatonta, kanatonta ja kalatonta elämää. Eikä tee ees tiukkaa, sillä vieläkin on paljon ruokalajeja, joita tekee mieli testata, mutta tästä enemmän myöhemmin!


Pohkeeni tuntuvat kireältä ja jalat hieman raskaalta, vaikka sain eilen hierontaa jaloille. En oikeastaan tiedä, miksi ne ovat nyt niin ärtyneet, kun en ole viimepäivinä kovia treenejä juuri tehnyt. Tosin salitreenin muuttaminen voimapainotteiseksi on voinut hieman verottaa jalkojen kuntoa ja täytyykin nyt yrittää panostaa enemmän lihashuoltoon ja palautumiseen. Vaikka treenit eivät ole olleet nyt kovin kovia, niin täytyy muistaa, että olen kyllä taas nilkan kuntouduttua treenannut useana päivänä viikossa, joten ei ehkä ihme, että pohkeet ovat jumiset.

Tosiaan, pari päivää on mennyt rauhaksiin ilta-aikana, kun tänään oli lepopäivä, ja eilen päivän treeni tuli tehtyä työmatkaliikkumisena. Mulla on sen verran pitkä työmatka, joten sen menee mun mittapuulla kyllä ihan hyväksi peruskuntoliikkumiseksi, niinä harvoina kertoina, kun pyörän otan auton sijaan alleni. Pyörällä matkaa tulee 15km suuntaansa, jota mä pyöräilen helposti sen 45 minuuttia. Aika hyvä treeni päivään, 2x45min settiä pyöräilyä. Jei. Ja toi aamun pyöräilyhän alko jo ennen klo seitsemää, että aivan kova herätys aamuun. Kaupunki oli aivan pimeä ja unessa vielä, kun lähdin liikkeelle. Eilen mulla ei ollut pyöräilykenkiä jalassa, kun en niitä aamutuimaan jaksanut etsiä kaapin perukoilta, ja en ollut muistanut ottaa niitä esille sunnuntai-iltana. Mutta ihan hyvin sain poljettua myös lenkkareilla, vaikka eihän siinä jalka tee samallalailla töitä joka suuntaan, kuin klossikengillä.


No, toivottavasti suunnitellun lepopäivän siirtäminen tähän päivään ei haitannut, koska huomenna olisi tarkoitus taas tehdä vähän juoksu- ja salitreeniä. Loppuviikolle on myös kivasti jo treeniä suunniteltuna, kun alkaa olla viimeisiä suunnistuskertoja, joten täytyyhän sitä pari kertaa päästä suunnistamaan tällä viikolla. Lisäksi mulla on jo sovittuna mun ystävän kanssa semipitkis perjantaille. Jee, ompas kiva viikonlopun aloitus siellä, odotan jo innolla!


Noniiiin, palautukaa jalat, palautukaa!!

Onko teillä niin, että joudutte siirtämään treenejä toisille päiville tai ottamaan ylimääräisiä lepopäiviä siksi, että kroppa on levon kannalla?! Entä muuten, kuljetteko te työmatkat hyötyliikkuen ja onko se teidän mielestänne liikuntaa? ;)

13 kommenttia:

  1. Just tänään on ollu semmone päivä, että jätin treenit välistä. On nimittäin puolikuntoinen olo. Eihän se aina helppo päätös ole, mutta parempi levätä silloin, kun kroppa sitä vaatii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai niin, ja mä niiiiin mielelläni liikkuisin työmatkat kävellen tai pyörällä, mutta 55 km on turhan pitkä matka ;)

      Poista
    2. No ei oo kyl helppo päätös, mutta usein se on oikea! Mäkin oon ollut nyt puolkuntoinen, ja jäi muutama suunniteltu treeni välistä. :/

      HUH! 55km yhteen suuntaan?? Ohoh... mäkin tykkäisin mennä, mutta toi 15km/suuntakin alkaa olemaan jo aika paljon, varsinkaan kun ei ole suihkua töissä. Ja sit en kyl pystyis kamalasti muuta liikuntaa harrastamaan, joten siks meen yleensä autolla.

      Poista
  2. Mä olen opetellut tuon joustamisen taidon treenisuunnitelman suhteen. Ennen pysyin suunnitelmassani tiukasti, mutta siinä nyt ei vaan ole kauheasti järkeä. Jos kroppa kaipaa lepoa, niin se sille sallittakoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihan oikeassa!! Pakkohan sitä on opetella kuuntelemaan kehoa. Treeni menee hukkaan, jos kroppa ei ole valmis siihen!

      Poista
  3. Ehdottomasti on suunnitelmat tehty muutettaviksi! No ei, parempi tietysti olisi yrittää pitäytyä niissä, heh :)

    Mutta kyllä mulla joskus jää suunnitellut treenit tekemättä, suurin syy on väsymys. Siis sellainen yleinen väsymys (illalla) etten vaan saa aikaiseksi tai sitten aamulla tulee nukuttua pidempään (niinikään sitä väsymystä pois) ja sitten en enää ehdikään. Näitä vuorotyön kirouksia, luulisin.

    Mutta hyvin harvoin jätän treenit suorittamatta kropan (lihasten) väsymyksen vuoksi, vaan teen vaikka vähän väkisin. No, pari kertaa on ollut niin totaalisen kipeät esim. jalat jonkun pidemmän tauon jälkeen tehdyn lihaskunnon jälkeen että on ollut pakko siirtää.

    Mutta mulla ei olekaan mitään päiväntarkkaa viikkosuunnitelmaa, vaan on tavoitekerrat mitä teen ja päätän usein vasta edellispäivänä että huomenna tuo. Ja aika usein tulee yllätysmenoja (esim. miehen tai pojan juttuja) ja siirrän treenit suosiolla vaan seuraavalle päivälle.

    Liikun hyötyliikkuen työmatkat, (pyörällä, 7,5-8,5km sivuunsa) ja lasken ilman muuta liikunnaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, en kyllä ees ymmärrä, miten te vuorotyöläiset jaksatte. Ite oon niin tykästynyt rutiineihin, että sopii mulle. Ite siis harvoin tulee jätettyä treeniä väliin "väsymyksen" vuoksi, koska tiedän, että kun saa aikaiseksi lähteä, niin tulee virkeä mieli.

      Sulla on tosi kivan pituinen työmatka! Kade ;)

      Poista
  4. Mä siirrän treenipäiviä ja muutan suunnitelmia, jos tosiaan tuntuu siltä, että lepo on parempi vaihtoehto enkä nää siinä mitään ongelmaa. :) Tosin on opeteltava erottamaan ne päivät, kun voi "puskea" väsymyksen läpi eli silloin kun oikeesti on kyse siitä, että sohva vaan houkuttelisi enemmän ja silloin kun on tosiaan levon tarpeessa (jalat turhan tukossa, kroppaa kolottaa, flunssa tulossa tms.). Työmatkapyöräily on ehdottomasti liikuntaa! Mä aina haaveilen, että menisin pyörällä duuniin, mutta tänä vuonna se on jäänyt kyllä ihan täysin, joten nostan hattua kaikille työmatkaliikkujille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä, ettet nää siinä mitään ongelmaa - koska eihän siinä ole ongelmaa! mieli on se, joka yleensä tekee siitä ongelman! Usein, jos syynä on vetelä olo niin väsymys taittuu kyllä pois treenin tieltä!

      Mäkin nostan hattua työmatkaliikkujille, varsinkin niille, jotka tekee sitä ympäri vuoden!

      Poista
  5. Mä siirtelen päiviä ihan miten sattuu. Mulla on juoksuohjelmassa 4 lenkkiä viikossa, ja edellisenä sunnuntaina yritän miettiä miten ne olisi järkevintä sijoittaa töiden/vapaapäivien/muiden menojen kannalta. Jos kuitenkin on pakko työpäivänä juosta, niin jos tuntuu päivällä siltä, että en todellakaan jaksa juosta, niin en juokse. Ei se mitään haittaa, jos lenkki siirtyy seuraavalle päivälle. :) Tosin useammin lenkin siirtymisen syynä onkin se, että en yksinkertaisesti ehdi päivän aikana juoksemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla kuulostaa olevan tosi rento ja postiivinen asenne liikkumiseen, niinkuin pitääkin! Liikunta tulee muun elämän ehdoilla, ja jos on väsynyt niin sit ei pidä mennä liikkumaan! :)

      Poista
  6. Minä teen yleensä löyhän viikkosuunnitelman ja sitä sitten muuttelen fiiliksen ja kropan olotilojen mukaan. Eniten mietintää aiheuttaa jalkatreeni ja sen yhdistäminen juoksuun, joten on ollut mielenkiintoista lukea sinun mietteitä aiheesta.

    Viime aikoina en tosin mitään kunnon punttia ole tehnyt, mutta kyllähän tuo kahvakuulakin näköjään kropan jumautti, heh. Mutta keväämmällä kun tein kovempaa jalkatreeniä + enemmän juoksua niin niitä sai tosiaan pähkäillä kalenteriin, jotta kumpikaan treeni ei veisi liikaa tehoja toiselta. Kropan huolto on avainasemassa!

    Keväällä ja kesällä kuljen työmatkoja pyörällä, mutta matka on lyhyt, vajaa 5 km suuntaansa. Kyllä siinäkin tosin kehittymisen huomaa, sillä kesällä matka taittuu aina keposemmin ja nopeammin kuin alkukeväästä. Nykyään huristelen koko ajan autolla, kun on vielä uuden auton huuma päällä, mutta keväällä varmasti taas kaivan pyörän esiin, sillä etenkin kauniilla ja lämpimällä säällä se on silkkaa hermolepoa pyöräillä töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi lihaskunnon ja juoksun yhdisteleminen onkin mielenkiintoinen aihe ja siitä tuntuu olevan monia näkemyksiä. Katotaan, miten mun systeemit lähtee menemään, raportoin kyllä fiiliksistä tänne!

      Oj, 5km työmatka kuulostaa huipulle! Hih, no ei talvella muutenkaan kannata liikkua pyörällä ellei oo siihen kunnon välineet, nastarenkaat yms. Mut keväällä sitten.. saahan siinä herätyksen aamulla ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)