keskiviikko 28. elokuuta 2013

MUD-ryhmäliikuntatunnin testaus

SATSilla on taas nippu uusia ryhmäliikuntatunteja ilmaantunut syyskalenteriin tyypilliseen tapaan. Muutama niistä tunneista pyörii mun ykköskeskuksessa, ja kyllähän sitä aina mielenkiinnolla menee jotain testaamaan, sillä uusista tunneista voi löytyä uusia suosikkeja. Kevään suuri suosikkini oli Soma Move -tunti, joka oli viime kevään lukkarissa uutuustunti. Kyseinen tunti muuten jäi näköjään SATSin valikoimiin jatkossakin, eikä suotta!

Lähde: sats.fi

Kun kuulin, että ihana bloggaajakollegani Tiinuska oli menossa testaamaan heti ensimmäisellä mahdollisella kerralla uutta MUD-tuntia, niin pakkohan sitä oli lähteä kaveriksi! Tiinuskan kanssa ollaan tultu tutuiksi blogimaailman kautta, kun käydään sattumoisin samalla keskuksella treenaamassa, ja pari kertaa ollaankin spinning-salissa nähty! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun nähtiin ja juteltiin oikein kunnolla, sillä ennen tunnin alkua ja tuntiin kuuluvilla alku- ja loppulenkeillä oli kivasti aikaa vaihtaa kuulumisia, ja hyvin tultiin kyllä juttuun ja taatusti nähdään jatkossakin! Jos treeni ei mennyt niin hyvin, niin ainakin treeniseura oli mitä parasta, kiitosta vaan!!

Lähdin vähän pelonsekaisin tuntein tuonne MUD-tunnille, koska ymmärrykseni mukaan kyseessä oli yksi kovimmista treeneistä, jonka SATS nyt lanseerasi. Tosin plussaa oli, että treeni vedetään ulkona ja eilen ainakin ilma helli meitä, kun saimme tehdä treenin auringonpaisteessa. Ihanaa! Tämä SATSin kuvaus tunnista sai minut vähän pelkäämään tuntia:

"MUD on likainen ja rankka ryhmäliikuntatunti, jossa saat juosta, ryömiä, hypätä ja treenata vaihtelun vuoksi ulkoilmassa. Tunti kehittää voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja kimmoisuutta." (lähde: sats.fi)

Toisaalta, jokainenhan tekee oman kunnon mukaisen treenin. Joten mitä sitä pelkäämään, pääasia, että itse tekee täysillä. Se, saako itsestään aina kaikkea irti, on sitten toinen asia. Ja sitä lähdin ottamaan selvää...MUD-tunnin alkulämpö hoituu siis lenkkeillessä urheilupuistoon. Mä olen sitä mieltä, että yltiöinnostunut ohjaaja veti aivan liian kovaa vauhtia edessä tätä akulämmittelyä, ja letka kasvoikin melkoisen pitkäksi. Mielestäni alkulämmittelyn ei tarvitse olla näin kovaa vauhtia, mutta eipä siinä mitään. Treenipaikalla vielä vähän lämmiteltiin muun muassa hypyillä, kierroilla ja kyykyillä. Sitten kuultiin, että itse treeni koostuu neljästä neljän minuutin kovatehoisesta setistä, joiden välissä on vähän taukoa ja palauttelua.

Lämmittelyn jälkeen siirryttiin ensimmäiseen treeniosuuteen, joka oli mäkijuoksu. Tehtävä oli tehdä alhaalla viisi yleisliikettä eli burpeeta, joiden jälkeen juosta täysillä suht jyrkkää mäkeä ylös noin 60 metriä (tää on arvio!!), ja sitten hölkätä alas, ja aloittaa rundi uudestaan burpeeilla. Huh. Voin sanoa, että neljä minuuttia oli kyllä tuskainen ja pitkä, varsinkin, kun jalat meni hapoille jo ensimmäisessä mäkivedossa. Heh! Hyvä kunto ja silleen! Seuraavana osuutena oli lihaskuntoa, jossa neljän minuutin ajan vaihdettiin asentoja vaakamakuusta selkämakuulle kyykyn kautta, istumaan, maaten, vähän kyykkyjä väliin ja taas selälleen ja välillä juostiin paikallaan... ideana oli siis aina vaihtaa liikettä, kun ohjaaja niin sanoi. Neljä minuuttia oli kiva, mutta aika tiukka myöskin, ja huomasin, että neljä minuuttia on pitkä aika!

Kolmas treeni oli taas  juoksua, jossa pareittain juostiin noin 80m matka täysiä toisen luo, ja sitten kaveri lähti juoksemaan ja kun oli maalissa, niin taas toinen lähti juoksemaan toisen luokse. Eli kyseessä oli spurttaaminen pienine taukoineen! Tämä oli aika kova myöskin, sillä yritin ainakin pinkoa jaloistani sen, minkä pääsin.. tosin vauhti ei kyllä päätä huimannut, mutta oma fiilis on tärkein! Viimeisenä oli lihaskunnon ja spurttien sekoitus eli ensin tehtiin kyykkyhyppyjä, vuorikiipeilyjä ja punnerruksia sarjat, jonka jälkeen spurtattiin parikymmentä metriä räjähtävästi. Tätä taas tehtiin neljä pitkää minuuttia!

Lähde: sats.fi
Kaikkien neljän sykenoston jälkeen oli vielä punneruskilpailu pareittain, jossa Tiinuskan kanssa tsempattiin kovasti ja pärjättiin hienosti! Kyllä vähän nousi fiilis, että voisi niitä punnerruksia enemmänkin harjoitella, ja rohkeasti tehdä miesten punnerruksia salitreenin ohellakin... minä kun usein teen punnerruksia sääret bosu-pallon päällä. Mutta kehittävämpää olisi tehdä miesten punnerruksia, vaikka sitten vähän lyhyempiä sarjoja!

Loppuun vielä hölkättiin takas keskukselle ja sitten tunnin tiukka treeni oli paketissa! Huh, oli kyllä aikamoista menoa, ja jalat ovat kiittäneet tänään! Oli ihan pakko jättää suunniteltu suunnistus välistä, koska olisin tietysti siellä intoutunut rasittamaan kipeitä pakaroita, pohkeita ja reisiä enemmän! Lauantaita ajatellen ajattelin jättää tämän nyt väliin... Mutta siis, MUD oli kova ja kiva treeni, joskin tunsin itseni aika kömpelöksi ja hitaaksi, mutta tällaisella treenillä kehittyisin niissä osa-alueissa! Kannattaa mennä tällaisella tunnille, jos kaipaa jotain kovasykkeistä tekemistä! Ulkotreenistä plussaa... ainakin hienolla ilmalla! ;)

Onko teidän liikuntakeskuksissa hyviä uusia tunteja? Entäpä kuulostiko tämä meidän MUD kivalta treeniltä?

12 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi treeniseurasta ja tsemppauksesta! :) Mulla on ollut kans jalat tänään ihan jumissa :D. Hyvin kyllä kuvasit tuota treeniä, hyvin palautuu kaikki hikiset hetket kuvauksesi perusteella mieleen! Se oli kyllä totta, että alkulämppä vedettiin "vähän" liian lujaa, ja sit kun siihen vielä tuli mäkitreeni päälle, niin hu :D Itse tykkäsin kyllä kaikista eniten just siitä punnerruskilpailusta, ja muakin puraisi pieni punnerruskärpänen. Siinä varmasti kehittyisi aika nopeasti ainakin alkuun. Ja kaikista hauskinta oli kyllä tehdä ne punnerrukset ulkona nurmikolla :)

  Oli kyllä sen tasoinen treeni, mitä mulla ei ikinä tulis muulloin tehtyä, ja ehkä juuri siksi kyllä tervetullut lisä muun liikunnan sekaan. Jos jumittaa omalla mukavuusalueella (kuten minä aika helposti), niin mud is the place to be :) Harkitsen (puoli)vakavasti, että menen ensi viikolla uudestaan, jos sää sallii ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en tajua, miten jalat menikään niin jumiin! Huh! Joo, alussa vedettiin kyllä matto jalkojen alta, että täällä ei sitten löysäillä ;) Nurmikolla tehdyt punnerrukset oli kyllä jee, ja ylipäätään nurmikolla on kiva tehdä lihaskuntoa!

   Heeei, aiot mennä uusiks? ;) Nojoo, jollain hullulla tavalla se oli ihanaakin, ja varsinkin olo treenin jälkeen oli huikea!! Kyllä mäkin voisin sit kumminkin kuvitella, että joskus uudestaan!!

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanan kamalalta treeniltä tuo MUD.. :D Harmi kun en itse käy Satsilla..Rääkkitreenit ja niitten jälkeinen fiilis on ihan parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just, ihanan kamala on hyvä sana! ;) SATSilla on kyllä ihan kivan monipuoliset ryhmäliikuntamahdollisuudet! Jep, onhan noi rääkkitreenit jotenkin omaa luokkaansa ;)

   Poista
 3. Nykyään kun muotia on treenata intervallitreeniä, jossa nostetaan välillä kovia sykkeitä niin tää vaikutti sellaiselta sen ja bootcampin välimuodolta. Itse en kans välitä siitä, että heti ekan 10 minuutin aikana tehdään jo kovilla sykkeillä, siitä tulee vähän sellainen verenmaku suussa -fiilis, tiedän kuitenkin, että oma kroppa tarvii sen tietyn ajan lämpiämiseen. Mut toi vaikutti kuitenkin myös kivalta tunnilta josta itse voisin tykätä, neljä minuuttia kyllä vaikuttaa tooosi pitkältä ajalta tehdä noita liikkeitä verrattuna kiertoharjoittelutunnin 30-40 sek. pätkiin, joissa pystyy säännöstelemään omaan jaksamista ihan eri tavalla. Mut varsinkin ulkoilmassa treenaaminen vaikuttaa tosi kivalta ja uskon myös, että tuossakin suoritukset paranee jos käy säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alkulämmittely on erityisen tärkeää tällaisessa kovasykkeisessä tekemisessä, että keho saa aikaa valmistautua koitokseen! Pitäs aina muistaa pitää lämmittely lämmittelynä!

   No, noi neljän minuutin pätkät yleisesti sisälsi matalampaa tekemistä, esim. mäkijuoksussa hölkän takas alas, eli aika tuntui siksi pitkältä ehkä! Tämä ei ollut kiertoharjoitus, vaan tällainen sykkeennostotreeni!

   Ulkona on kyl kiva treenata, ja saa nähdä, kuinka myöhään syksylle tämä pysyy ohjelmistossa!

   Poista
 4. Tuollaisia toiminnallisia tunteja näyttää putkahtelevan aika reippaaseen tahtiin, liekö se joku uusi trendi liikunnassa tänä syksynä :) Olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toiminnallisuus on varmasti yks suuri juttu tänä syksynä! Mä en kyllä pistä vastaan, vaan pidän noita oikein hyvinä tuntivaihtoehtoina! ;)

   Poista
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta :) Tuollaistahan voisi tehdä itsekseenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mielenkiintoinen sekoitus tää olikin! Voihan tästä ottaa mallia omaan treeniin, mutta itse en kyllä sais tehoja samalla lailla irti, kuin tuolla ryhmäliikunnassa! :)

   Poista
 6. On kyllä tosi mielenkiintoinen tunti, vedetäänkö toi aina ulkona? Tuskin on talvella enää treeniaikatauluissa mukana? :D

  Crossfitin vaikutus alkaa odotetusti näkyä enemmän ja enemmän "tavallisillakin" saleilla ja ryhmäliikunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilmeisesti tää treeni vedetään aina ulkona! En sit tiedä, kuinka kauan se pysyy ohjelmistossa!

   Joo totta, crossfit näkyy kyllä nykyään vahvasti saleilla! Mä kyllä pidän tästä suunnasta - ja myös crossfit-tyylinen lihaskuntotreeni vastaa mun unelma lihaskuntotreeniä! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)