sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mitä seuraavaksi?

Kesä on mennyt kovaa vauhtia ja oikeastaan koko kesä on mennyt multa aika maltillisesti treenatessa. Treenattu on kyllä tullut, mutta en voi sanoa, että mitenkään tavoitteellisesti. Tukholman maratohin jälkeen iski jonkin sortin "haluan tehdä vähän kaikkea sitä ja tätä" -tunne, ja olenkin antanut itselleni vapaudet tehdä mitä milloinkin on huvittanut. Tämä on mulla toiminut, ja tästä on syntynyt ihan oikea liikunnan ilo! Kesä on ollut sporttinen, monipuolisen sporttinen!


Ennen kesää mulla oli selvät sävelet, että maratonin jälkeen alan treenaamaan itselleni vauhtia juoksuun ainaisen "lönkyttelyvauhdin" tilalle. Oli huikeat tavoitteet, että Midnight Runissa mennään alle 50 minuutin, ja suunnittelin, että juoksua tulisi treenattua oikein radalla tekniikkaan paneutuen. No, olenko treenannut vauhtia tai tekniikkaa? Empä juuri. Pääosa lenkeistä on ollut näitä nautinnollisia peruskuntolenkkejä, joko lyhyempiä ja välillä vähän pidempiäkin. Suurin osa interval-tyyppisistä treeneistä on tullut suunnistusmetsässä, jossa välillä mennään taitoihin nähden aivan liian kovaa, ja sitten jarrutellaan, seisotaan ja ihmetellään, missäs sitä oikein ollaan.

Suunnistuksesta on tullut lyhyessä ajassa mulle aivan suosikkiharrastus. Siinä yhdistyy kaikki, mistä tykkään. Juokseminen, luonnossa liikkuminen ja ongelmanratkominen. Se tunne, kun löytää rastin, on jotain sanoinkuvaamattoman hienoa! Tämä kuluva viikko on muuten mennyt suunnistuskurssilla, josta kirjoitan enemmän vielä myöhemmin, kun maanantaina kurssin sisältöön kuuluvat iltarastit on hoidettu! Onneksi suunnistuskausi jatkuu vielä pitkälle syksyyn, mutta syksyn liukkaille keleille olisi tarkoitus mennä katsomaan suunnistuskenkiä itelleni.

No, tosiaan, Midnight Run juostaan jo alle viikon päästä eli ensi lauantaina 31.8 klo 21 alkaen. Ja arvatkaa mitä? Enää ei olekaan niin olennaista, että saisin oman enkan rikottua ja juostua jopa sen alle 50 minuuttia, vaan ylipäätään tärkeintä on lähteä pitämään hauskaa ja toivoa, että keli ei olisi niin kamala kuin viime vuonna! Kesä ei tullut treenattua niin vauhdikkaasti, kuin olin kuvitellut, mutta so what?! Kai mä silti saan lähteä juoksemaan, ja katsomaan, mitä kivaa radalla tänä vuonna on?!


Eilen oli muuten Helsinki City Triathlon (onnea vaan kaikille, jotka siellä kisaili!), johon mun oli tarkoitus osallistua. Pitkitin kumminkin osallistumista niin kauan, että hintaportaat vaan vaihtuivat nokan edessäni, ja mun suunniteltu ensimmäinen triathlon-startti jäi tekemättä. Ei haittaa, vaikka taatusti olis ollut hauska tapahtuma! Mutta tuleehan noita... ja ihan oikeasti, tarkoitus on kyllä ensi vuonna osallistua triathloniin, koska polte on tosi kova. Olen jo alustavasti miettinyt, että ensimmäinen kisa tulisi olemaan Vantaan triathlon, mikäli se siis järjestetään myös ensi vuonna. Tänä vuonna kuntosarjassa siellä oli matkana uinti 500m / pyöräily 20km / juoksu 5km, eli aika passeli!

Mutta mitä Midnight Runin jälkeen? Tarkoitus olisi kyllä osallistua puolimaratonille vielä tänä vuonna. Järkevin tapahtuma itselle olisi Espoon Rantamaratonin puolikas, mutta olen vähän kuin luvannut Kimmolle, että kannustan häntä radan varressa siellä. Ekaa kertaa näinpäin!! Joten mun pitäisi etsiä itselle toinen tapahtuma... tietääkö joku, että onko tuo Pääkaupunkijuoksun reitti kovin raskas? Suunnitelmissa olisi joko tuo tai Tampereen puolikas, saa nähdä. kokemuksia otetaan vastaan! :)

Mitä suunnitelmia teillä muilla on syksyksi? Suomen syksyhän on täynnä juoksutapahtumia!! 

16 kommenttia:

 1. Jepjep. syksyn suunnitelmia itsekin miettinyt, voi olla että luovun tänä syksynä juoksutapahtumista.. keväällä sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, keskity nyt siihen sählyyn (itekin keskittyisin, jos olisi joukkue!) ja nautit sitten kauden jälkeen taas oikein kunnolla juoksemisesta ja meet tapahtumiin! :)

   Poista
 2. Mun piti myös juosta Midnight Run, mutta se jää nyt muuttopäivän takia väliin. Espoon Rantapuolikas on sitten seuraava "varma" ja harkinnassa ois Vantaan puolikas. Tuu sinne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä hyvä, ettei tule rasitusta vielä maratonin jälkeen Midnight Runilla! Tuleehan noita tapahtumia, kuten mainitsit! :) Tuun sitten Espooseen kannustamaan teitä muita, hihhih!! Olis kiva nähä ;) Vantaa vois toimia, harkitsen!

   Poista
 3. Mä meinaisin käydä tampereen puolikkaan juoksemassa, mutta vähän on vielä auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei, ootko käynyt siellä aiemmin? Millainen reitti on? :)

   Poista
 4. Jee, pidetään hauskaa Midnight runissa :D Vaikka varmasti se ois hauskaa enkkoja paukutellessakin, mut nyt ku ei siihen keskity niin ehkä pystyy keskittymään siihen tapahtuman fiilikseen parhaiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jee, hauskaa! Midnight Run, yöjuoksu, hauskaa tosiaan! :) Jep, totta! Fiilis on tärkeintä!! ;)

   Poista
 5. Olipas hyvän mielen teksti! :)

  Minä olen kannustamassa Tampereen puolikkaalla työkavereita, joten toki liputan sen puolesta. Itselläni olisi Kalevan kierroksen suunnistus syyskuun puolivälissä ja Pirkan hölkkään osallistumista vielä arvon. Kannustajana olen em. puolikkaan lisäksi Varalassa. Saa nähdä, millainen into olisi itse juosta, kun olen vierestä katsomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijj, kiva! :) ei aina tartte "urheilla" niin tiukkapipoisesti! ;)

   Hmmm, ehkä kaverin kanssa lähetään sinne! Tää viikko aikaa miettiä ;) Huui, Pirkan hölkkä olisi jännä.. 33 kilsaahan se on? Vaikea ajatella, miten tuollainen matka pitäs juosta! ;)

   Poista
  2. Kuun lopussa muuttuu Pirkan hölkän osallistumismaksu ja siihen mennessä pitää päättää, lähdenkö mukaan. 33 kilometriä ja pääosin maastojuoksua. Vaikea suhteuttaa, millaisesta matkasta on kyse, mutta onhan tuolla myös kävelysarja, joten hyvillä mielen voisi lähteä vain kokemuksen vuoksi. :)

   Poista
  3. Oho, 33km maastojuoksua! Aika hurja! ;) Jep, eipä sitä aina tartte verenmaku suussa lähteä mukaan! Mene ihmeessä ;)

   Poista
 6. Tsemppiä Midnight Runille! Eikä siihen paljon vaadita, että keli on parempi kuin viime vuonna... :D Etelä-Suomessa tuntuu olevan paljon kivoja juoksutapahtumia vielä syksylläkin, joten toivottavasti mieleinen kisa löytyy. Tai sitten villi veto ja Vaarojen Maraton pohjoisempana (jos sinne vielä pystyy ilmoittautumaan)?

  Minulla on suunnitelmissa vain kahden viikon päästä puolikas Kuopio Maratonilla, mutta se taitaakin olla tämän kesän "pääkisani", heh. Ajattelin ottaa suht rennosti juosten tuohon tapahtumaan asti ja sen jälkeen varmaan siirryn enemmän ryhmäliikuntojen ja muiden pariin.

  Juoksun suhteen on ajatukset vähän auki, katsellaan miten tuo puolikas nyt menee. Talvemmalla varmasti lajivallnnat painottuvat enemmän sali-/ryhmäliikuntapuolelle, mutta en juoksustakaan kokonaan luovu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oot kyllä oikeessa, viime vuonna oli niin kamala keli, että huhhu! Joo, täällä on kyllä syksy täynnä kivoja tapahtumia! Heh, Vaarojen maraton.. huuui. Ehkä joskus ;)

   Voi, tsemppiä viimeisiin treenailuihin puolikkaalle! Kiva, että sulla on vielä pääkisa edessä! Itelle oli outoa, kun pääkisa oli jo kesäkuussa ;) Mennyt lusmuillessa loppukesä :D

   Syksy ja talvi on oivaa sali-ja ryhmäliikunta-aikaa!

   Poista
 7. Moi :) olen osallistumassa ensimmäistä kertaa puolimaratonille Espoon Rantamaratonilla. Jännittää hurjasti! Muistatko sun ensimmäisen puolikkaan aikaa? En oikein ole vielä päättänyt omaa tavoiteaikaani, riittää kunhan selviän hengissä maaliin :)

  Oletko muuten huomannut juostessa sykevaihteluita riippuen siitä että juoksetko aamulla vai illalla? Itselläni on aina aamulenkeillä syke ihan pilvissä ja sen vuoksi olen vältellyt aamulenkkejä kun ne tuntuvat aika ikäviltä.. Onko sulla muuten vinkkejä kuinka rauhoitella itseä ennen juoksun alkua??:D

  Mukavaa loppukesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi! Kiva kun kommentoit! :) Ensinnäkin, tsemppiä ensimmäiseen puolikkaaseen! Älä ajattele liikaa aikaa, sillä jos et ole juossut noin pitkää matkaa ennen, ei voi tietää, miltä se kehossa tuntuu! Lähde sellaista vauhtia, joka tuntuu sinusta hyvältä! Sitten voin 15-18km kohdalla kiristää, jos on paukkuja! :)

   Mun eka puolikas oli HCR 2011 ja menin sen 2.07 aikaan! Pisin lenkki siihen mennessä oli 15km! Olin tosi liikuttunut maalissa, tää oli tärkeä juttu mulle!

   Ja kyllä, mulla on myös sykkeet illalla maltillisemmat, ja olo muutenkin parempi iltaisin! Aamujuoksuun täytyykin herätä tosi aikaisin, että olo alkaa tuntua hyvältä!

   Hmm.. rauhoitteluun... ei ole neuvoa! Sun täytyy vaan luottaa ittees, ja yleensä se fiilis nousee kun lähtöpamaus on tullut ja jännitys laskee! Juokse vaan omaa tahtia äläkä välitä muista, paitsi ime muista sitä energiaa itseesi! Juoksutapahtumat on hienoja kokemuksia! Tsemppiä hirveästi! :)

   Mukavaa loppukesää sullekin, ja treeni-intoa!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)