perjantai 16. elokuuta 2013

Lempilenkki

Tiedättekö niitä päiviä, kun on hirveän hektistä ja et ole kovasti ehtinyt ajattelemaan liikuntaa? Tai vastaavasti niitä hetkiä, kun et ole pitkään aikaan tehnyt juoksulenkkiä, mutta nyt tekisi mieli? Tai sitten niitä hetkiä, kun ei oikein edes tiedä, mitä tekee mieli? Kaikkia näitä tunteita yhdistää yksi asia; halu tehdä jotain tuttua. Näinä hetkinä minä vedän esiin valttikorttini eli lempilenkkini!!

Minun lempilenkki kiertää aina saman tietyn lenkuran, ja vielä yleensä vastapäivään, mutta joskus myös myötäpäivään. Lenkki on 8km pitkä, joten se sopii hyvin perus pk-lenkiksi. Joskus olen myös tuon saman lenkin kasvattanut jopa 12 kilsaan, ja tiedän kyllä miten se onnistuu, mutta tuo lyhin versio on 8km. Suurin osa mun kasin lenkeistä on ollut tuota samaa lenkkiä. Mä ylikaikeen nautin juosta tuon tutun ja turvallisen lenkin aina välillä, vaikka siinäkin on tietyt mäkiset kohdat. Kaiken kuitenkin kruunaa ne parhaat kohdat, joissa saan juosta meren äärellä. Mikään ei ole parempaa lenkillä, kuin se suolainen merituuli puhaltamassa naamaan! Ai että.


Tänään oli lempilenkin vuoro! Kuten arvelin viimeksi, jalat menivät tukkoon punttailusta. Ehkä tosiaan käyn liian harvoin tekemässä jalkapunttia, ja tottumattomat jalkani eivät sitten tykkää punttailusta ja menevät helpommin jumiin. Hmm.. no, eilen jalat olivat vielä hyvät, ja teinkin Kimmon kanssa aivan ihanan suunnistuksen Sipoon kivoissa maisemissa. Suunnistus meni kakkosrastia lukuunottamatta hyvin ja taas sain paljon opittavaa! Maanantaina oliskin taas tarkoitus mennä ihan yksin maastoon, jännää! No, takaisin aiheeseen... tänään meinaan heräsin oikein tukkoisilla jaloilla!! Huh. Kaipasin tosiaan sitä tuttua lenkkiäni, jolla pystyin vain keskittymään omaan juoksuun ja jalkojen avaukseen. Lenkki olikin oikein hyvä ja oli ihana juosta taas lämpimässä ja auringonpaisteessa. Kyllä kohta saa taas mennä raikkaassa syyssäässä, joten nautin kyllä vielä tästä auringosta ja lämmöstä.. olenhan muutaman päivän vielä kesälomalla! ;)

Onko teillä jotain tiettyä lempi lenkkireittiä, jonka menette aina, kun kaipaatte jotain tuttua? Vai täytyykö lenkkireitin aina olla uusi tai ainakin jokin uusi variaatio jostain vanhasta reitistä?

Ainiin, onko joku katsonut yleisurheilun MM-kisoja? Huh, mitä suorituksia! Juuri äsken katsoin uskomattoman Mo Farahin 5km:n voittojuoksua! On siinä kova! Huh! ..ja niin, hienoa, että Nooralotta Neziri pääsi kuitenkin huomiseen välierään, tsemppiä vaan juoksuun!

Ja niin, tsemppiä kaikille Helsinki City Marathonille osallistuville huomiselle!!

12 kommenttia:

 1. Jee, raikas syyssää on kyllä niin parasta :) Ja se oma lempilenkki raikkaassa syyssäässä, vielä parempaa! Mullakin on sellainen peruslenkki, joka ei tosin mene kovin kauniissa maisemissa, mutta on aina tuttu ja turvallinen. Ja kyllä, olen tapittanut lähes kaikki MM-lähetykset!:) Tykkään niin penkkiurheilusta, erityisesti yleisurheilusta ja jääkiekosta. Yleisurheilussa jostain syystä tykkään miesten korkeushypystä, en tiiä miksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se vakiolenkki on kyllä kiva vetää välillä, varsinkin, kun ei ole kerennyt pahemmin miettiä, mitä lenkkiä juoksee tänään :)

   Jee, penkkiurheilu on kyllä niin hienoa!! Yleisurheilu on kyllä upeaa katsottavaa, ja tulokset on huikeita!! Eilinen korkeuden finaali oli kyllä yksi parhaista! ;)

   Poista
 2. Hih, minä sahaan lenkeilläni aina sitää samaa 5 kilsan lenkkiä tai 1,6 kilsaa uudestaan ja uudestaan. Onhan se kieltämättä vähän tylsää, mut samalla nautin pehmeästä alustasta ja siitä, että tunnen jokaisen mutkan ja montun matkan varrella. Ens kerralla ajattelin kuitenkin repäistä ja polkea pyörällä toisen pururadan varteen ja kokeilla, josko lenkki kulkisi siellä yhtä mallikkaasti ;)

  Ja hei, voiko joku muka olla katsomatta MM-kisoja?! Kyllä ainakin keihään finaalin pitäisi kuulua jokaisen suomalaisen iltaohjelmaan huomenna ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vaan kaipaa sitä tuttua ja turvallista - tiettyä alustaa tai tiettyjä maisemia! Munkin lempilenkkini on pääosin hiekka- tai pururatapohjaista, tykkään! Mut tosiaan, vaihtelu virkistää, ja varmasti sulla kans.. eli kokeile ihmeessä ;)

   No sitä mäkin ihmettelen!! Yleisurheilu on hienoa penkkiurheilua!! Jee, huomenna jännätään keihästä tosiaan! :)

   Poista
 3. Kyllä peruslenkki löytyy, 10km. Ohittaa lammen, järven ja lopulta päätyy metsän siimeksen kautta kotikadulle. Ihana lenkki. Ja mulla on juoksua kauhia ikävä! Ehkä ylihuomenna :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijjj, kuulostaa hyvälle! :) Voii, ehkä pian pääset!! Mulla on ikävä piiiiitkää lenkkiä.. edellisestä on pari viikkoa... ehkä ylihuomenna?! Jos jalat ovat palautuneet! ;)

   Poista
 4. Kaikkein vaikeinta noissa mukavuuslenkeissä on se, kun pitäisi alkaa pidentää niitä ja keksiä uusia lenkkireittejä tutun ja turvallisen tilalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heh, se vaara voi olla, varsinkin jos ei paljon muita lenkkejä juokse! :)

   Onneks mulla on kyllä edes sinne päin lenkkireittejä vähän jokalähtöön, mut välillä on kiva kokeilla kans jotain ihan uutta! ;)

   Poista
 5. Heippa Hanna! Kuules, tämä ei liity ollenkaan tähän postaukseen vaan kysyn muuten vaan. Eli kerroit tilanneesi kengät 21run.comista. Mää tässä kans katselin niitä kenkiä, mutta oon vähän epävarma noista toimitusehdoista (lue: mulla on huono enkun kielen taito :)) Eli siis voiko tuotteen maksaa siis tilisiirrolla tai jollain muulla tavalla kuin luottokortilla?? Ja onko toimitusmaksu aina sen 13e+ risat?? Niin ja tuo palautusmahdollisuus? Tiedätkö miten se toimii. Olen siis itsekin ohjeet lukenut, mutta haluaisin vaan varmistua, että olenko ymmrätänyt yhtään oikein?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi! Olen tosiaan kaksi, kolme kertaa tilannut 21run.comista, ja aina tilaus on tullut nopeasti (viikossa) ja muutenkin palvelu toiminut moitteettomasti! Minä tosiaan en ole joutunut palauttamaan, koska tunnen oman kokoni hyvin Asicsen mallistossa :) Olen maksanut luottokortilla, mutta myös maksu tilisiirrolla käy, ainakin näin ymmärsin. Toimitusmaksu on noin. 15€ muistaakseni, ja se on aina sama. Ellei tilaa tosi paljon (muistaakseni).

   Mutta voin kyllä kaikkineen suositella tuota kauppaa, aivan mahtava!! :)

   Poista
 6. Okei, hyvä juttu! Täytynee laitaa tilaus menemään :) Kiitos sinulle vinkistä! Alkaa turhattaa nämä urheiluliikkeiden riistohinnat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin!! Saisi edes asianmukaista palvelua täällä Suomessa, niin voisi maksaakin vähän enemmän.. mutta ei oikein. :/

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)