sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sosiaalista liikuntaa

Mä olen ennekin sanonut, mutta olen maailman onnellisin siitä, että mulla on ympärillä liikunnallisia ihmisiä. Voin lähteä purkamaan työpäivääni Kimmon kanssa yhteiselle lenkille tai sopia muutenkin kiireisen Turun viikonlopun ystävätreffit salille tai sitten vietetään liikunnallista päivää ystävien kanssa, kuten eilen. Nimittäin eilinen meni Porvoossa katusählyn merkeissä.

Mulla on liuta ystäviä jäänyt salibandyajoilta, ja se on eräs yhdistävä tekijä vieläkin tiettyjen kavereiden kanssa, vaikka kaikki eivät enää pelaakaan, kuten en minäkään. Ollaankin tietyllä 4-5 hengen kaveriporukalla käyty jo kolmena aiempana kesänä pelaamassa Sähly SM -turnauksessa. Tänä vuonna tuo turnaus ei sopinut kaikkien aikatauluihin, mutta päästiin sitten Katusählykiertueen Porvoon osakilpailuun!


Joukkueita naisten sarjassa oli valitettavasti vain kolme, ja pelattiin yksinkertainen alkusarja, ja siihen päälle sitten finaali, jossa oli kaksi parasta joukkuetta. Alkulohko meni meiltä hyvin, sillä voitettiin molemmat joukkueet, toinen päättyi 6-1 ja toinen 6-5. Vähän erillaista tuo katusähly on, sillä alusta on röpölöistä ja maalit pienet, kuten sählyssä 3 vs. 3 -pelissä aina onkin. Mutta oli kyllä ihanaa pelata ulkona, kun oli kaunis ilma ja aurinko paistoi. Finaalia ennen meillä oli sitten parin tunnin tauko, ja käytiin hakemassa kaupasta jo kaikki illanviettoon tarvittavat juomat ja ruuat valmiiksi, ja pidettiin pieni välipalapiknik puistossa. Muuten, Porvoo on niin ihana kaupunki.

Finaalissa vastustaja oli paljon vahvempi kuin me, ja vähän tuurillakin he saivat helppoja maaleja. Tappio ei kuitenkaan haitannut, kun kyseessä on tosiaan aivan hauskapito noissa turnauksissa! Olishan kuitenkin voittajalle ollut paikka elokuun katusählyn SM-finaaliturnauksessa Kampissa, mutta nyt ei paikka sinne irronnut. Mutta huh, tekipä tiukkaa noi 12 minuutin pelit, sillä meillä oli vain yksi vaihturi ja toi sählypeli vaatii kyllä aika paljon spurtteja ja juoksemista. Huomaa, ettei ole kroppa vielä ihan täysin palautunut tuosta maratonista! Mutta vitsit, oli kyllä kivaa pelata ja tuli taas sellainen olo, että olis kiva mennä johonkin joukkueeseen. Hmmm... harmi, kun tunnen täältä pk-seudulta vain yhden joukkueen, jossa ystävänikin pelaa 2. divisioonaa, ja sekin joukkue harjoittelee todella kaukana meiltä. Olisi kuitenkin kiva mennä kokeilemaan johonkin joukkueeseen...


Eilisen kohokohta oli kuitenkin sitten illalla, kun seitsemän jälkeen saavuttiin ystäväni luokse. Siellä ohjelmassa oli saunomista, grillaamista ja vähän juomistäkin. Nam, grillattiin kanaa, ananasta, halloumia, maissia ja kesäkurpitsaa. Lisäksi oli aivan ihanaa salaattia. Nam. Juotiin ruokajuomana Fresitaa. Loppuillasta mentiin vielä Molly Malonesiin vähän tanssahtelemaan, ja lopulta olin kolmen aikaan kotona umpiväsyneenä, mutten humalaisena. Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta!!

Kaikkein parasta on tällaiset päivät, kun voi yhdistää liikunnan ja hauskanpidon hyvässä seurassa. Mä oonkin onnekas, kun mulla on toi salibandytausta, ja siitä jääneet tietyt ystävät. Urheilullisuus on mulle tärkeää, ja on ihanaa, kun on kavereita, joiden kanssa voi pelailla pallopelejäkin.

Onko teillä tiettyjä ystäväporukoita, joissa harrastatte yhteistä liikuntaa ja illanistujaisia? 

Ihanaa juhannusviikon alkua kaikille! Mitäs juhannussuunnitelmia teillä on?!

5 kommenttia:

 1. Yhden ystäväpariskunnan kanssa illanviettoihin kuuluu aina ensin jonkinlaista urheilua. Sen jälkeen voi hyvällä omalla tunnolla mennä saunomaan ja syödä hyvin ja juodakkin vähän. Urheilu on kyllä ihan loistava tapa viettää aikaa ystävien kanssa.:)

  Juhannukseksi maalle vanhempia moikkaamaan, rentoa elämää ja ehkä vähän liikkumistakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa kivalta "perinteeltä" että aina liikutaan ja sitten rentoillaan! Vautsii :)

   Jussi kuulostaa hyvältä! Nauti :)

   Poista
 2. Varo vain ettet hurahda uudestaan säbään, siihen suattaapi jäähä koukkuun, vielä uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaaaa, periaatteessa TAHTOISIN hurahtaa lajiin uudestaan ;) On se sähly meinaan kivaaaa!

   Poista
 3. Katusähly on ihana laji ja minun kokemuksesta aina katusählyä pelatessa paistaa aurinko. Meillä on opiskeluajoilta sekasählyporukka, jolla pelaillaan katsuählyä ja muutamaan otteeseen ollaan siellä Kampin lopputurnauksessa oltu. Harmittavasti sieltä ei enää niitä pokaaleja ole tullut, mutta kyllä meidän porukalla taitaa ne tuuletukset, kikkailu, keskinäinen naljailu ja yleinen vitsailu & hauskanpito olla pelatessakin tärkeintä. Minä taidan olla ainut, jota harmittaa jos ei aina voiteta, heh.

  Ja minultakin löytyy urheilullisia kavereita, usein yritetään urheilla yhdessä ennen illanviettoja. Aina se ei välttämättä koko porukalta onnistu, mutta erityisen mukavaa sporttailu ja siihen kuuluva hengailu (saunailloista puhumattakaan) on.

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)