tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juoksu ei ole niin vakavaa

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Hanna tulee kotiin työpäivän jälkeen, tekee ruokaa ja syö? Kello on kuusi ja ulkona paistaa aurinko. Mieli tekisi juoksemaan... toisaalta, rantsukin näillä helteillä houkuttelisi. Hmm.. no ei kai muuta kuin lenkkivaatteet päälle, biksut alle ja pyyhe ja hyvä lehti Kimmon reppuun, ja ulos! Minä juoksen ja Kimmo polkee vieressä...  Siitä saakin kivan buustin, ja 4km:n juoksun jälkeen olenkin aivan hiestä märkänä "lähirantsulla" (Tää on niin vääryys, kun Otaniemessä asuessa meri oli ympärillä koko ajan), ja kellotin jopa kivan noin 5.40-kilsavauhdin Garminiin. Eikun lenkkikamat pois ja uimaaaaaan! Vesi tuntuu hikisellä iholla aluksi tosi viileälle, mutta äkkiä siihen tottuu. Lilluttelen jonkun aikaa vedessä, ja sitten meen kalliolle aurinkoon makamaan.


Hengaillaan rannalla pari tuntia. Mä luen hyvää lehteä (Juoksija!), ja kuuntelen toisella korvalla vieressä olevien teinien kälätystä. Ja nauran sisäisesti niille.. huh. Mutta uusimmassa Juoksija-lehdessä oli taas todella paljon asiaa. Oli juoksutekniikasta, HCR:sta, Hellemaratonista, lyhyiden matkojen tavoitetreeneistä ja ja ja.. paljon asiaa taas! Toi on kyllä Suomen paras treenilehti tällä hetkellä, mutta toisaalta olen kyllä niin kohdeyleisöä. Eniten pidän siitä, että Juoksija on tehty niin koville juoksijoille kuin vasta-alkajille. Asiaa löytyy varmasti kaikille. Ja Juoksijan mukana saa Juoksijakortin, jolla saa alennusta monista tapahtumista. Jos et vielä tilaa Juoksijaa, niin takaan, ettei rahat mene hukkaan! Lukeeko moni täällä kyseistä lehteä? Pidättekö tekin yhtä paljon siitä, kuin mä? 


Rannalla hengailu saa riittää siinä klo 20.30, ja laitan auringon lämmittämällä kalliolla kuivanneet lenkkivaatteet takaisin päälle, ja lähden juoksemaan lenkkini toista osaa. Tarkoitus ei ole enää kirittää niin lujaa, kuin aiemmin, ja väliin tuleekin pari hölläyskilsaa. Lenkki oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä 8km lenkura, joka paineltiin aika pitkälti vk-alueella. Piiiiiitkästä aikaa vähän edes vauhdikkaampi treeni, jee! :)

Tämä tarinan opetus on se, että aina ei tarvitse päättää kahden aktiviteetin väliltä. Ei meille kuntourheilijoille noi lenkit mene pilalle, jos silloin tällöin "hajoittaa" ne tällä tavalla kahteen "reittimatkaan", jolloin jää aikaa myös sille toisellekin tekemiselle. Nauttikaa kesästä, käykää biitsillä, ottakaa aurinkoa (mutta kohtuudella!) ja käyttäkää mielikuvistusta, sillä Suomen kesä on kuitenkin niin lyhyt! Ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa kaikille!

19 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen kesälenkki :) Ja oikeassa oot, ei se tosiaan ole niin vakavaa! Musta tuntui tänään juostessa siltä, kuin olisi saunassa juossut, huh hellettä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ps. Juoksija-lehti on kyllä ihan super!

   Poista
  2. Ooo, ihana se olikin :) Ja jep, saunassa juoksua tuo tänään melkein olikin, jotain 26 astetta ja tosi tunkkaista :D

   Ja jee, Juoksija on ainut lehti, missä on oikeesti ihan tosi paljon luettavaa!! :)

   Poista
 2. Hei, mä mietin tänään ihan samaa tuolla helteessä juoksiessani :) Ja tuli kesken lenkin vaan sellanen fiilis, et hei tää kyl on oikeesti kivaa et sen kivuuden vuoksi mä tässä juoksen :) Ei siis sillä, että pakkopullaa ois juokseminen aikaisemmin ollutkaan, mut nyt ku ei ollut mikään ihanne sää juosta niin tuli se mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oot löytänyt sen aidon juoksemisen ilon! Ei siitä pidä ottaa stressiä! Antaa vaan jalkojen kuljettaa ja mielen viedä, niin hommasta nauttii eniten ;)

   Poista
 3. Yes! Toi on niin parasta kun juoksua pystyy yhdistelemään vaikka mihin. Unelmoin jo vapaasta päivästä kun on auringoista, ollaan poikakaverin vanhempien luona, josta on noin 15km järven rannalla olevaan kesäravintolaan. Sinne juosten (jos on tosi lämmin niin vaikka pelkästään urheilurintsikoissa ja sortseissa, ollaanhan me silloin maalla ;)) herkkulounas, pulahdus järveen ja löhöämistä auringossa. Ehkä jätski ennen kun matka jatkuu takasin kotiin päin kun ilta on tullut. Ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa täydelliseltä vapaapäivältä! Juoksu on kyllä näppärä laji, kun sen saa niin hyvin yhdistettyä mihin vain! Toi rannalle meneminenkään ei ole huono juttu, kun ei tarvitse hikisenä olla, kun käy ekana pulahtamassa mereen! Ja ai että kun vesi tuntuukin kylmältä hikistä ihoa vasten ;)

   Poista
 4. Jeps! Useamman vuoden on tullut Juoksija omaan kotiin, kun en enää malttanut odottaa, että pääsen lukemaan iskän lehteä kotikotona vieraillessa. Yhdyn täysin kehuihisi. Aika ajoin palaan myös vanhoihin lehtiin, kun joku asia mietityttää tai iha muuten vaan.

  Tuo on ihan parasta, kun juoksulenkin yhdistää johonkin siirtymiseen paikasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, juoksija on kyllä ihan ykkönen! Jep, juoksun voi kyllä kivasti yhdistää siirtymisiin! Huono tekosyy siis jättää lenkki väliin aikapulan takia, kun sitä voi niin hyvin yhdistellä muihin menoihin ;)

   Poista
 5. Minä en ole vieläkään uskaltautunut heittämään talviturkkia! Ehkä viikonloppuna...:) Tykkään myös Juoksija-lehdestä, koska se on selkeä ja juurikin juoksuun keskittyvä lehti. Paljon asiantuntemusta ja asiaa monentasoiselle juoksijalle, tosin itse kaipaisin vähän modernimpaa otetta myös lehteen, siis taiton ja yleisen visun/kuvien suhteen. Tykkään myös ulkomaisista juoksulehdistä, tai no kaikista lehdistä ylipäänsä. Varsinkin kesäisin lehdet ovat oivallista luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joko talviturkki lähti? :)

   No totta, lehden taitto on kyllä melko vanhanaikainen! Mä en ole lukenut ulkomaalaisia juoksulehtiä, mutta kaveri kehui jotain naisten jouksulehteä ainakin ;)

   Poista
 6. Mä en voi itsekään uskoa, että minustakin on tulllut juoksija-lehden kohdeyleisöä :D Ostan sen melkein joka kuukausi irtonumerona. Se sisältää niin paljon asiapitoista tietoa sekä tuoreille että kokeneille juoksijoille, että ei kyllä jää monikaan juttu lukematta. Ja kuten Aku tuossa ylempänä kirjoitteli, niin lehdet ovat tosi ajattomia ja niihin voi palata kyllä pitkienkin aikojen jälkeen, toisin kuin joihinkin naisten hömppälehtiin :) Ps. Ihana kesäpostaus! Mä kärvistelen työreissulla Pietarin yli 30 asteen helteessä :D Huomenna sit kotiin, Suomen helteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain menee, ja juosija sustakin tullut ;) <3 Kannattaa kyllä tehdä tilaus, koska siinä säästää rahaa, ja saa sen juoksijakortin myös kotiin! Ja jep, samaa mieltä, että harvaa lehteä tulee noin kannesta kanteen luettua kuin Juoksijaa!

   Poista
 7. Juuri tuollaista rentoa ja spontaania sen kuulukin olla - niin kesän kuin harrastamisenkin :) Kuulostaa mahtavalta illalta!

  VastaaPoista
 8. Tuli tämä postaus eilen mieleen, kun juurikin nelisen kilometria juoksin rannalle, uin ja rentouduin ja juosten takas kotiin - samat sävelet täällä. Niin ja juoksija-lehti on ihan paras! En oo ennättänyt lukee tosin siitä kuin sen HCR-artikkelin.. ehkä nyt lomalla riippumatossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aivan samanlainen reissu sit ollut sullakin ;) Oi, lomalla riippumatossa Juoksijaa, kyllä kelpaa ;) Hyvää lomaa!

   Poista
 9. Juoksija lehti.. pitkään oon miettiny tilausta, mutten oo kuitenkaan tilannu. Ehkä pitäis :)
  Mahtava tää juoksu rannalle systeemi... vois iteki kokeilla joku viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tilaamaan! Aivan mahtava lehti :) Ja juoksijakortista plussaa, kun saa 10-5e alennusta useista tapahtumista! Kannattaa kokeilla joskus yhdistää rantsu ja juoksu.. toimii yllättävän hyvin ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)