keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Magnesium up, alcohol down!

Viime kirjoituksessani kerroin, kuinka liikunnallisesti valmistaudun maraton-koitokseen viimeisellä kahdella viikolla. Ravinnosta ja tankkauksesta on kysytty myös, ja aijonkin omat kokemukseni kirjoittaa loppuviikon aikana sen suhteen. Tällä viikolla en tee siis ravintooni mitään poikkeuksia, syön normaalistikin kaikkea, eli en noudata mitään vähähiilihydraattista tai varsinkaan vähärasvaista ruokavalioa, vaan olen "Kultaisen keskitien" -kulkija, eli syön vähän kaikkea. Mutta oli ruokavalio mikä tahansa, en usko, että toiseksi viimeisellä viikolla ennen maratonia siihen kannattaa tehdä muutoksia. Tankkausten aika, jos niitä haluaa harrastaa, on vasta viimeisellä viikolla.

Tässä kuitenkin kaksi vinkkiä, mitä muutoksia olen tehnyt.

NOIN KUUKAUTTA ENNEN MARATONIA ALOITAN MAGNESIUM-KUURIN, koska olen todennut sen auttavan kramppien ehkäisyssä. Vielä ehtii aloittaa tehokuurin syömisen, jos haluat ennaltaehkäistä lihaskramppeja. Minulla ei ollut viime maratonilla ollenkaan kramppeja, kun ensimmäisellä maratonilla niitä oli (silloin en ollut syönyt magnesium-lisää).


EN KÄYTÄ ALKOHOLIA OLLENKAAN KAHDEN VIIMEISEN VIIKON AIKANA!  En siis normaalistikaan käytä alkoholia humalanhakuisesti, mutta lähes viikottain tulee nautittua pari annosta. En tiedä, onko tällä oikeasti mitään vaikutusta suoritukseen, mutta haluan toimia näin. Tämä on hyvä paikka ihan muutenkin olla pari viikkoa täysin ilman.. maistuuhan se maaliskumppakin sitten paljon paremmalta ;)

Syöttekö te jotain ravintolisää purkista? Minä en normaalisti syö mitään, paitsi talvisin D-vitamiinia.

10 kommenttia:

 1. Mä syön tällä hetkellä magnesiumia, calciumia ja d-vitamiinia purkista. Calciumin lisäsin tuon rasitusmurtuman jälkeen varmuuden vuoksi, vaikka käytän muutenkin suht paljon maitotuotteita. Magnesium tuli mukaan äskettäin juuri noiden lihaskramppien estämiseksi. Muuten pyrin syömään monipuolisesti, jotta saan tarvittavat kivennäisaineet ja vitamiinit ruokavaliosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa järkevältä. En itsekään kannata liiallista lisäravinteiden popsimista, sillä ravinnon tulee olla muuten monipuolista! Ja sitä paitsi, vastutuskyky nousee, kun ei ole lian tarkka asioiden kanssa! :)

   Poista
 2. - Pitää lisätä magnesiumin käyttöä, syön muuten yhden tabun päivässä mutta nyt vois ottaa kaks kaiken varalta. C-vitamiinia olis hyvä ottaa maratonin jälkeen pieni kuuri, koska C helpottaa palautumista.

  - Alkholia ei kannata käyttää näin ennen maratonia. Pitää muistaa, että nyt on todella lämmin ja jos Tuhkolmassa on yhtä lämmin nestetasapaino pitää olla kunnossa! Nestetasapainon ylläpito ei suju päivässä eikä kahdessa, vaan koko viikon pitää pyrkiä juomaan tarpeeksi + saada niitä suolia. Alkoholi lisää nestevajetta (kuivattaa kroppaa + lisää vessalla käyntiä ihan turhan takia). Joten sen jätän suosiolla pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta C-vitamiinivinkistä! :) Magnesiumiakaan ei suositella jatkuvaan syömiseen, että sekin kannattaa pian maratonin jälkeen lopettaa!

   Totta, alkoholi on nyt bannassa! :)

   Poista
 3. Taas oli hyvä vinkki tuo magnesiumin lisääminen! Käytän hyvin satunnaisesti mitään vitamiineja tms., silloin kuin muistan niin nappaan jonkun monivitamiinin. Kalsiumtablettejakin on kotona ja niitä pitäisi muistaa ottaa useammin, sillä käytän niin vähän maitotuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli hyvä vinkki! Ole varovainen magnesiumin kanssa, sillä sitä ei suositella jatkuvaan käyttöön lisäravinteena! Vain noin 1-2 kk maratonin ympärillä! :)

   Poista
 4. Hei! Olen lähettnyt sunulle haasteen.
  Se löytyy blogistani http://juoksukenka.blogspot.fi/2013/05/haaste.html
  Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja antaa huomiota niille, joilla on alle 200 lukijaa.
  ...no, tuota lukijamäärää on vaikea arvioida, koska haasteessa ei kerrota, mistä aikajaksosta on kyse, mutta
  lieneekö tuo niin tarkkaa? – ei varmaan!
  Vaikeinta oli löytää 11 haastettavaa blogia.

  Pahoittelen jos tämä tulee sinulle, joka on haastettu jo aiemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin tutustua! :) Olen kyllä tehnyt, joten voi olla, että jätän välistä.

   Aiemmat haasteeni löytyvät haaste-tagin alta!

   Poista
 5. mähän nyt olen tälläinen satunnaistreenailija, eli ravintolisiä ei tulis mieleenkään syödä, mutta mulla on vakiona D-vitamiini. ennen söin vaan talvisin, mut nyt kuulin lääkäriltä et suurin osa suomalaisista ei saa kesälläkään tarpeeksi sitä, eli mulla on kevyet D:t ympäri vuoden nyt käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin mietin, pitäskö tuota D-vitamiinia syödä ympäri vuoden, koska myös mun terkkariksi lukenut kaveri sanoi, että sitä kannattais Suomessa syödä ympäri vuoden. Ei siitä varmasti haittaa ole :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)