keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Heja, Stockholm!

Lähde: http://www.visitstockholm.com/fi/
Huomenna lennetään Kimmon kanssa Helsingistä Tukholmaan aamulla! Meillä on siinä pari päivää aikaa pyöriä Tukholmassa. Kivaa, koska en ole oikeastaan kauhean paljon liikkunut siellä tai ylipäätään nähnyt paikkoja. Huomenna mennään varmaan pyörimään Gröna Lundiin ja sinne Djurgårdeniin muutenkin.

Olisi kiva kuulla vinkkejä, mitä Tukholmassa kannattais nähdä ja tehdä? Ja suosituksia ravintoloista ja ruokapaikoista? Jos vain tiedätte sieltä jotain saarta, vähän kuin Suomenlinna tms., niin heittäkääpä vinkillä ;) Joku piknik vois olla myös kiva!

Ja heeei, kaipaisin myös vinkkejä kokeneemmilta maratoonareilta, kuinka paljon sitä "uskaltaa" kävellä ja kierrellä ennen lauantain juoksua? :)

Wihii, jännittää!! Kirjoittelen paremmin kuulumisia vielä tänään tai huomenna, mutta kaikki on ok! Eilen tein pienen avaavan lenkin, ja vielä olis lyhyt levyt lenkura edessä Tukholmassa perjantaiaamuna, ja sitten se olis siinä. Lauantaita ootellessa...

6 kommenttia:

 1. Heh, kirjoitan tätä kommenttia itse nimenomaan Tukholmasta (laiva lähtee kohta takaisin päin). En tiedä, osaanko antaa sinulle juuri kaipaamiasi suosituksia. Itse kävisin mielelläni Vasa Museetissa (tällä kertaa jäi väliin), tykkään myös Moderna Museetista. Musta Tukholma on täynnä ainakin kivan näköisiä, viihtyisiä ja trendikkäitä ruokapaikkoja. Riippuu kai sitten tarkemmin siitä, kuinka hifistelyyn on tottunut tai kaipaako just jotain tietynlaista ruokaa, muuten omasta mielestäni saa ihan ok ruokaa vaan kävelemällä johonkin paikkaan sisään. Keskustassa on kalliimpia ja Söderissä keskihintaisempia. Itse tykkään Söderistä, siellä on paljon pieniä kauppoja ja se on kansanomaisempi kuin ihan keskusta (tykkään itse siitä, että voi käydä vaikka normiruokakaupassa ostamassa evästä). Söderistä tykkääminen lienee makukysymys, se taitaa olla sellainen hipsterien ja pikkuliikkeistä tykkäävien ihquttelupaikka.:) Sori, etten osaa antaa nyt ihan täsmäneuvoja.:)
  Kannattaa ostaa Pressbyrosta Access-kortti (20 kruunua) johon voi ladata arvoa ja ostaa kertalippuja helpommin kuin automaatista erikseen joka kerta. Siis siinä tapauksessa, että epäilee vielä käyvänsä Tukholmassa uudestaankin.
  Onnea maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tuhannesti vinkeistä! Ostettiin noi Access-kortit nimenomaan :) Käytiin eilen myös Wasa-museetissa ja Gröna Lundissa :)

   Täytyypi käydä siellä Söderissä tänään, koska keskustassa tulee kyllä useiammin pyörittyä. Kiitos vinkeistä ja tsempeistä!! <3

   Poista
 2. Ihanaa Tukholman reissua ja tietysti paljon tsemppiä maratonille! Djurgården on kyllä lenkkeilyyn ja kävelyyn/yleiseen hengailuun tai vaikka piknikillekin kiva paikka. Minulla on aina ongelmia Gamla Stanin kanssa, jotenkin aina sekoitan ne sillat ja kierrän siellä ympyrää, eli siinä suosittelen olemaan tarkkana, heh. Myös risteilyt Tukholman saaristossa on kivoja, niitä pienempiä laivoja on paljon ja lähistöllä on upeita saaria.

  Sen ihmeempiä ravintolasuosituksia en oikein osaa antaa, oikeastaan kaikissa paikoissa missä itse olen käynyt, on ollut vähintään ok taso. Tukholma on minusta aika kompakti kaupunki, varsinkin hyvällä säällä on kiva kulkea kävellen paikasta toiseen, mutta toki kannattaa ottaa huomioon se juoksu. Toivottavasti saat siihen kokeneemmilta vinkkejä, että kuinka paljon "uskaltaa" kierrellä ympäriinsä ennen maraa. Tietty maratonin jälkeenhän se menee jo hyvästä jälkiverryttelystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo risteily olis kyllä tosi kiva, koska oon niin meri-ihminen <3 Mutta saa nähdä, mitä tähään ehditään tekemään.. rasittamatta mun jalkoja liikaa.

   Ei auta kuin testailla, mikä on itelle hyvä määrä kävelyä ennen maraa. Eilen käveltiin aika paljon, tänään sit pyrin vähemmän.

   Kiitos vinkeistä ja tsempeistä! <3

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)