keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Soma Move™ - SATSin uutuus!


Nyt oli kyllä sellainen treenipäivä taas, että endorfiinit jyllää ja kovasti!! Miten voikaan liikunta taas tehdä näin paljon ihmeitä (ja tietty hyvä ruoka), että aika kurjakin työpäivä muttuu pienen levon ja urheilun jälkeen tällaiseksi onnellisuuden tunteeksi. Ei voi niinkuin ymmärtää taas!! Mitä elämä oliskaan ilman liikuntaa?? :)

Ensin olin lenkillä tuolla upeassa auringon paisteessa. Kuinka voikaan olla, että vielä seitsemän aikaan paistaa aurinko ihanasti, ja lämmittää? Upeaa, kevät tulee. Ja heeei, mulla on jo kahtena päivänä ollut lenkillä DS Trainerit jalassa, varma kevään merkki! Voisin tehdä postauksen lenkkareista joku kerta.. mun pitäis meinaan itsekin hankkia toiset kengät noiden DS Trainerien rinnalle, ja voisin kertoa, miten päädyin yhteen tiettyyn malliin! No mutta siis, 8,5 km:n pk-lenkki oli aivan upea, ja kuinka onnekas oon, että voin tosta noin vain lähteä tekemään lähes tunnin lenkin, ja sitten vielä suunnata kuntosalille jumppaamaan? Kyllä mä sitten tykkään, kun kunto on kohtuullisen hyvä! :)SATSilla mua odotti koko keskuksen uutuustunti, ja tätä varten jouduin lähteä vähän "kauemmalle" salille, koska mun vakkarisalilla tätä tuntia ei ole tarjonnassa. Tosiaan, olen sen verran onnekas, että toinen sali on tuossa reilun kilsan kauempana kuin toi lähisali, toiseen suuntaan siis! Ihan huippu juttu kyllä!

Olin siis testaamassa uutta Soma Move™-tuntia, jonka kuvaus on seuraavanlainen:

- Soma Move™ on kokonaisvaltainen ryhmäliikuntatunti, jossa otetaan huomioon ihminen kokonaisuudessaan, kertoo Fredrik Sjöberg, SATS pohjoismaiden ryhmäliikuntapäällikkö.

Tunti haastaa kehosi suurilla ja monipuolisilla liikkeillä ja opit käyttämään kehoasi kokonaan uudella tavalla. Soma Move™ haastaa kehon liikeradat ja opettaa kehoa liikkumaan vapaammin – kuten eläimet. Soma Move™ perustuu eläinten luonnolliseen ja tasapainoiseen liikkumiseen. Soma Move™ -tunnilla ei liikuta musiikin tahtiin, mutta musiikkia käytetään kuitenkin taustalla antamaan voimaa, energiaa ja tunnelmaa tunnille. Tunnilla liikutaan avojaloin.

Tunti on kestoltaan 45 minuuttia ja sopii ensisijaisesti sinulle, joka haluat kattavan harjoituksen koko keholle.

(Lähde: sats.fi)Siis, ei ole kyllä samanlaista fiilistä ollut mistään ryhmäliikuntatunnista vähään aikaan! Kun yhdistetään huippu ohjaaja, Tiiu, ihan mun lemppariohjaaja SATSilla, loistavan tunnelmallinen ja eläimellinen musiikki ja huikea konsepti, niin voiko tyytyväisempää asiakasta taas olla? On kyllä ilo päästä kokeilemaan aina näitä upeita uutuustunteja!

Soma Move -tunti kehittää nimenomaan mielestäni liikkuvuutta, kestävyyttä, ketteryyttä ja syviä lihaksia! Todellakin kaikki liikkeet oli jotain eläimen liikkeitä.. oli leijonan hyökkäys, skorpiooni, elefantti ja niin edelleen. Jokainen liikesarja oli sellainen, että siihen piti täysillä käyttää koko kehon voimaa ja ketteryyttä sekä tasapainoa. Liikkeet eivät olleet kovin vaikeita, mutteivat lastenleikkiäkään. Kaikkein paras liike oli, kun tunnin päätteeksi oltiin "krokotiileja", eli maattiin tyytyväisiä vatsallaan päätä nojaten käsiin, onnellisena hyvästä treenistä, josta kroppa kiittää.

Kaikki tällä tunnilla kiteytyi ohjaajan lauseeseen tunnin jälkeen: "Olisitteko uskoneet, että 45 minuutin omankehon painolla tehtävä tunti voisi olla näin rankka?"

No en ihan uskonut kyllä! Hiki virtasi, ja kroppa tärisi.. ohjaaja sanoikin, että huomenna se kropan heikoin lenkki on kaikkein kipein.. eli huomista odotellessa! ;) Tuolla tunnilla ollaan paljainvarpain.

Lähde: sats.fi

Aijon ihan taatusti jatkossakin mennä tunnille! Jotenkin niin täydellinen paketti mulle. Tossa on kaikki, mitä ryhmäliikunnalta tällä hetkellä kaipaan. On liikkuvuutta ja ketteryyttä ja sit on tietysti voimaa ja sinnikkyyttä ja tehokasta core-treeniä. Kaikki tämä yhdistyy hienoon tunnelmaan ja musiikkiin, olen myyty!!

Miltäs teidän korviin kuulostaa? Onko joku päässyt testailemaan? Tai jotain samantyylistä? 

20 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnolla, mihin toisiin lenkkareihin olet päätynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pidän jännitystä yllä, kunnes ehdin lähteä sovittamaan niitä vielä ensin.. ;)

   Mutta Asicseissa tuun varmasti jatkossakin pitäytymään...

   Poista
 2. Sinulle on haaste - käy kurkkaamassa http://kotoisasti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Onpa mielenkiintoinen tuo uutuuslaji. Olisi varmasti hauska kokeilla sitä, harmi kun täällä ei ole mahdollisuutta. Ja pitäisi minunkin käydä lenkkarikaupoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä mielenkiintoista. Hyvä kun tehtiin avojaloin, luonnollisesti liikkuen, ja mikä parasta - liikkeitä ei tehty ohjaajan tahtiin, vaan omaan. Harmi, kun sulla ei ole mahdollisuutta tosiaan...

   Hei, tiedätkö jo mitkä lenkkarit ostat vai menetkö ihan uudenlaisia hakemaan? :)

   Poista
  2. En tiedä yhtään, todennäköisesti jotkut Asicsit. :P

   Poista
  3. Jeei! Mä oon kyl Asics-tyttö henkeen ja vereen ;) Suosittelen Intersportia, jossa jalat tarkistetaan sillä footbalace-laitteella!

   Poista
 4. Tosi mielenkiintoisen kuuloinen tunti, olisi kiva päästä testailemaan, vaikka en SATS:lla käykään! Mäkin kävin tänään juoksemassa ekaa kertaa reissun jälkeen ja oli kyllä ihanaa kun oli suurimmaksi osaksi sulat tiet ja kaikki ihanat(?) kevään tuoksut nenässä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaha, kaikki kevään tuoksut ei oo niin ihania kyl.. ;) mut se fiilis mikä tuolta ulkoa tulee, on kyllä aivan mahtava! :)

   Ehkä tuota tuntia tulee johonkin muuhunkin paikkaan tarjolle, en oikein tiedä kenen konsepti tuo on...

   Poista
 5. kuulostaapa hauskalta tuo uutuus.. :D harmi kun ei pääse kokeilemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että tämä leviää muillekin saileille ja keskuksille! Mielestäni tällaiset omalla keholla tehtävät, luonnollisia liikeratoja sisältävät tunnit sais kyllä yleistyä! :) Ja kiva, kun sopii lenkkien jälkeiseksi jumpaksi hyvin pituuden lisäksi siksi, että ei tarvitse salikamoja erikseen kantaa mukana, kun paljainvarpain tehdään :)

   Poista
 6. Voi miten hyvältä uutuustreeniltä tuo tunti kuulostaa. Itsekin tykkäisin juuri tuollaisista tunneista, jonne ei kummempia varusteita tarvita ja treeni tehdään oman kehon vastuksella keskikroppaan keskittyen. Harmi, kun täällä ei ole Satsia, mutta ehkäpä vastaava tunti tulee tänne esim. syksyllä.

  Lenkillä on kyllä upea tunne, kun saa painaa menemään "kevytkenkäisenä" ja olipa kiva ja superpositiivinen teksti sinulla muutenkin. Näkee miten liikunta tuottaa hyvää oloa! (Ja argh kun tänään en itse päässyt liikkumaan, huomenna on otettava takaisin korkojen kera :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tollaiset treenit on parhaita! Ja tää oli viel sit kaikkea muuta kuin rauhallista tekemistä.. ei paljon juomapullolle olis ehtinyt (mulla sitä ei ollutkaan!) ;) Toivottavasti toi konsepti leviäis muuallekin, sen verran hyvä oli kyllä!

   Juu, nyt on kyllä oikein lenkkeilijän unelma-aikaa! Muut iloitsee, kun "lenkkikausi alkaa", ja minä iloitsen kun vihdoin saa juosta sulilla teillä! Heh, kiva että positiivinen mieli kantautui ruudun sinne puolelle asti!

   Poista
 7. Vautsi, kuulostaapa mielenkiintoiselta uutuudelta! Onkohan tuota tulossa Espoon salille myös? Ihanaa miten sun liikunnan ilo ja endorfiinit välittyy tänne asti :)

  Itse mietin vaan semmoista, että miten tuossa pysyy pokka, kun matkitaan jonkin eläimen asentoja :D Naurattiko ihmisiä siellä tunnin aikana, vai oliko se totista meininkiä? :) Ehdottomasti kuitenkin menen kokeilemaan, jos tilaisuus tulee. Mulla taitaa olla jäsenyys, jolla saan käydä kaikilla pk-seudun saleilla, mutta en ole käynyt vielä kertaakaan muualla kuin tuossa meidän kotisalilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä mielenkiintoinen! Varmaan jos osoittautuu suosituksi tunniksi, niin tulee varmasti kaikkiin keskuksiin! :)

   Joo ei mennyt kyllä pokka, koska ei siis sinällään "matkittu" mitään eläimiä, tai ei siitä koko ajan puhuttu. Liikeradat vaan yleensä mukaili jonkun eläimen liikehdintää. Tiiu on kyllä niin hyvä ohjaaja, että se sai ihan hirveän hyvän fiiliksen koko saliin ja itellä ainakin tekemisen meininki oli korkealla! Tossa on myös aivan supermusiikki! :)

   Kannattaa joskus lähteä käymään just vaikka jonkun tunnin perässä! Toi meijän salin "naapurisali" Helsingin puolella on kans tosi kiva! Vaikka eihän kotisalia voita mikään! ;) Varaat kuule 1,5 vkon päähän keskiviikoksi tuon Soman, niin siellä nähään :D

   Poista
 8. Onko Satsilla oikeasti ihmeset noin ahtaasti, matot melkein toisissaan kiinni, niin kuin videossa näkyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ahdasta. Tuonne Somaan vähennettiin tunnillepääsijöiden määriä ekan kokeilun jälkeen, jotta jumppaajilla olisi enemmän tilaa liikkua. Ei ole tullut ahdasta, vaikka tunti olisi täynnä :)

   Eikä missään tunnilla ole tullut ahtauspulaa mielestäni. Täysi pumppisali saattaa tuntua vähän ahtaalta ehkä, mutta harvemmin tunnit ovat aivan täynnä!

   Poista
 9. Munkin lempparitunteja tuo Soma, aivan ihana! Ja voi sitä hien määrää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on pysynyt suosikeissa vielä usean käynninkin jälkeen ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)