torstai 11. huhtikuuta 2013

Note to self: Ei jalkapunttia juoksun välipäivänä!

..tai ennen interval-treenipäivää...! Tai hei, ylipäätään enää nyt maraton-kaudella! Eiköhän se voima jalkoihin olla haettu talvella kuntosalilla, ja nyt vain reilu 7 viikkoa ennen maratonia pitäisi kaiketi keskittyä itse olennaiseen, eli juoksemiseen!

Lähde: weheartit.com

No, olin eilen ennen palauttelevaa venyttelytuntia punttisalilla. Jostain kummasta sain päähäni tehdä siinä lyhyessä ajassa selkä-jalkatreenin. En tainnut edes ehtiä jalkoja tehdä kuin askelkyykkä smithissä ja yhden jalan mavea, niin silti sain sitten jalat jotenkin tukkoon täksi päiväksi. Eilen ne tuntuivat varsin hyviltä ja venyttelyssä ei ollut ongelmia, mutta kun alla on 4 treenipäivää sisältäen joka päivä edes vähän juoksua, niin on tietysti selvää, että jalat voivat ottaa vähän hittiä. Hmmm.. tyhmästä päästä saa kärsiä koko kroppa!!

Yhden jalan mave. Lähde: fitbie.msn.com

Tänään, kun vuorossa oli interval-treeni, oli jalat sitten kuin pökkelöt. Kiva! No, 2 kilsan lämmittelyllä ne aukes jonkun verran, ja kyllä mä ne vedot sain hyvin tehtyä! Eli huhhuh, en pilannut juoksua kumminkaan! Juoksin siis 5x1km:n vedot puolen kilsan palauttelulla. Vetojen vauhdit pyöri siinä 5min/km molemmin puolin, ja palautteluvaihti oli sitten hölkyttelyä, vähän aina loppua kohden kiihtyvää. Totesin kyllä että kunto alkaa olla ihan kohdillaan, kun saan hyvin palauduttua noista vedoista. Tänään esimerkiksi toisteksi viimeinen veto oli niin raskas mäkineen päivineen, että päätin juosta viimeisen vedon vain rennosti sen kummemmin kelloa katsomatta. No, tuo rennosti juokseminen sitten päätyi mun kovimmaksi vedoksi! Heh!

Yhteensä lenkille tuli mittaa alku- ja loppuverryttelyineen tasan 12km (eli just se, mitä suunnittelinkin!) ja aikaa meni 70 minuuttia! Hyvä treeni siis!! Nyt kyllä jalat antaa merkkejä levon tarpeesta, ja sitähän ne saa, mitä tilaa. Mulla on sunnuntaiksi suunniteltu pitkää pitkistä, ja en todellakaan halua mokata sitä mahista. Aijotaan kaverin kanssa testailla energiageelejäkin, joten sillon tahdon olla iskussa. Viis kaikki ajatukset 60km:n viikosta, sillä nyt tärkeämpää on tämä yksittäinen treeni! Tai tietysti katson jalkojen tilanteen lauantaina, mutta todennäköisesti olen ilman treeniä niin huomenna, kuin lauantainakin! :)

Oletteko te joskus mokanneet näin, että teette jonkun treenin ajattelematta sen seurauksia? Treenaatteko paljon jalkoja salilla? Kuinka nopeasti palaudutte jalkatreenistä? Treenaatteko te muut juoksijat vielä jalkoja tässä keväällä?

6 kommenttia:

 1. Ahhahaa - ihan sama fiilis. Pitkästä aikaa pumpissa ja oli TOSI fiksu veto vetää täysillä. Jalat olleet pökkelöt ja pytylle istuminenkin tekee kipeetä, mutta nyt ne alkaa jo vertyä.. :D Mutta tosiaan joo, puolimaratoniakin ennen täytyy pitää ainakin viikko taukoa salitreenailusta, jotta juoksu kulkee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pumpissa menee helposti överiks.. jos jalat ei säännöllisesti ole tottunut niihin toistomääriin, tulee helposti pökkelöjalkoja, heh! :) ja paha siellä on himmaillakaan.. joo, kyllä juoksukaudella täytyy miettiä aika tarkkaan noi jalkatreenit, koska helposti saa jumeja aikaiseksi! :/

   Poista
 2. Heh, onneksi tokenit siitä kuitenkin lenkille vielä :) Mä oon jättänyt nyt oikeastaan muun jalkatreenin hyvin vähälle, koska a) en yksinkertaisesti ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisin, koska olen nostanut juoksumäärää kolmeen viikkokertaan, b) yritän antaa mun jaloille levon joka toinen päivä, jotta juoksu pysyisi "kevyenä". Muutaman kerran olen yrittänyt juosta perättäisinä päivinä, ja se toinen juoksu on yleensä kipeyttänyt penikat aika pahasti. Jos taas malttaa pitää sen yhden välipäivän, niin kipua ei tule. Oppia ikä kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi! Mut voin kertoa, että tänään jalat on ollut vaan entistä pökkelömmät!! Huhhuh!! Noooh, toivottavasti lepo ja hieronta tekee hyvää! :)

   Joo, onhan se noin, että kaikkea ei ehdikään. Mä usein teenkin salitreeniä jonkun muun treenin ohella, ja yleisesti mun mielestä salitreeni ja juoksukin sopii samalle päivälle. Mut jalkapuntti kyllä vaatii yleensä seuraavan päivän vapaata jaloille, niin se vain on!

   Höö, mut parempi Tiinuska mennä nyt niiden jalkojen ehdoilla, ettei penikat mene pahemmaksi! Tsemppiä :)

   Poista
 3. Voi ei, täällä kohtalotoveri ilmoittautuu. Minulla jalat olivat tosin muuten vain puhki tästä viikosta, mutta aikamoisen hyytymisen koin päivän porrastreenini jälkeen. Itsekin ajattelin nyt unohtaa salitreenistä jalat ja ehkä keskittyä perussalin sijasta muutenkin vaikka yhteen viikottaiseen kahvakuulatreeniin tms, jossa käytäisiin jollain tapaa kuitenkin koko kroppa läpi, että ei sitten ihan unohtuisi tuo lihaskuntokaan. Mutta saas nyt nähdä, mieli tuntuu muuttuvan joka päivä! :) Omaa kehoa kannattaa silti kuunnella. Mielenkiinnolla odottelen myös energiageelitestauksia, kerro ihmeessä kokemuksista sitten täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se niin, että tässä juoksukaudella ei ihan hirveästi kannata sit sitä lihaskuntoa tehdä! Tai tämäkin on yksilöllistä, mikä kenellekin sopii! Itekin kyllä teen lihaskuntoa, koska en tahdo sitä kokonaan unohtaa myöskään :)

   Ja kerron kyllä geelitestailuista! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)