lauantai 9. maaliskuuta 2013

Rajoittaako liikunta viikonloppumenemistä?

Viikonloput on näin toimistotyötä tekevälle yleensä ihan vapaita, joten aikaa riittäisi vaikka mihin kivaan, johon ei arjen tohinassa ehdi. Näistä yleisemmät ovat ystävien näkeminen ja liikkuminen, ruuanlaitto pidemmän mittakaavan mukaan, juhliminen ja shoppailu... Vain kaksi asiaa blokkaavat toisensa aika komiasti pois samalta viikonlopulta, nimittäin juhliminen ja urheilu. Mulle tuli eilen sellainen olo, että olen jotenkin tylsä, koska tykkään käyttää viikonloput ennemmin liikkumiseen kuin juhlimiseen! Mutta omasta mielestäni lopulta olen vain ehkä aikuistunut... en kaipaa samalla tavalla juhlimista ja baarissa rellestelyä, en oikeastaan ollenkaan!!


Mutta ei se tarkoita sitä, etten käyttäisi alkoholia ollenkaan, ehei. Mä rakastan hyvää viiniä, (vehnä)olutta, kuivaa englantilaista siideriä ja jopa joitain drinkkejä. Lähes jokaisena viikonloppuna tulee ainakin lasillinen alkoholia otettua. Mun mielestä alkoholi ei ole mitenkään vaarallinen aine, jota pitäisi välttää, vaan se voi olla itselle myös hemmottelua ja täydennystä ruuan kanssa. Mulla vaan usein nämä alkoholiannokset jäävät vähäisimmiksi, kuin monella muulla. Mä nautin hyvästä juomasta, mutta pärjään hyvin ilmankin.

Voin esimerkiksi mennä illanistujaisiinkin ilman alkoholia. Silloin hyvä veruke on se, että on kuski. Mutta miksi pitää olla joku veruke (vaikka ainakin Turussa, kotikonnuilla se pitää paikkaansa, koska siellä julkinen liikenne on niin huonoa)? Jotkut ihmiset tuomitsevat minut tylsäksi, jos en ota alkoholia, vaikka ihan normaalisti osallistun jutusteluun ja illanviettoon. Se on vähän ikävää... Mutta onneksi myös melko harvinainen ilmiö, koska suurin osa ystävistäni on samanlaisia alkoholin kuluttajia kuin minäkin.. eli otetaan, muttei oteta kunnolla koskaan.

Illanistujaisissa voi syödä myös terveellisesti...

Meillä on siis usein illanviettoja ystävien kanssa, joihin kuuluu alkoholi pullon, parin merkeissä. Tänään esimerkiksi illalla olen menossa texmex-iltaan ystävieni luokse. Tehdään tortilloja ja juodaan Sol-olutta limen kanssa, koska se vain sopii tortillojen kanssa niiiiiiin hyvin! Ystäväni sanoi, että tarjolla on myös viiniä ja voitais tehdä mansikkamargaritoja... kuulostaa hyvältä, mutta mulla on huomenna vuorossa pitkis! Kysyinkin mieheltäni, että "Olenko tylsä, jos en juo kuin ne pari Solia tänään?", ja sain onneksi kielteisen vastauksen.

Eilen kamalan lumipyryn jälkeen tuli oikein oiva lenkkisää...

Olenko siis tylsä, koska käyn kyllä illanvietoissa, mutta ajattelen asiaa liikunnan kannalta? Sunnuntai on ihan mahtava päivä käydä pitkällä lenkillä, mutta silloin ei lauantaina voi paria olutta enempää juoda. Liikunta, varsinkin näin maratonin lähestyessä, on tärkeässä roolissa. Mutta en silti halua hylätä mitenkään mun ystäviä ja mahtavia peli-iltoja tai muita illanviettoja! Onneksi ystävät ja liikunnan voi yhdistää, ja lopulta en edes tiedä, kuinka moni aavistaa minun ajattelevan alkoholin kulutustani tai suht' aikaisia nukkumaanmenoaikojani seuraavan päivän lenkki mielessä?! Mä kun en omasta mielestäni tee hirveästi meteliä maraton-treenailuista tai liikunnan tärkeydestä elämässä, paitsi tietty Kimmolle ja myös Tukholmaan tähtäävälle ystävälle.

Summa summarum, itse en edes kaipaa örveltämistä, meluisia baareja, ja nykyisin yhä vähempi määrä alkoholia riittää pitämään mut järjissäni! Liikunta ja ystävät sopivat mainiosti viikonloppuun, kunhan vain antaa tilaa molemmille. Vai mitä mieltä olette? 

Lenkkeily tekee iloiseksi! :)

Tänään minulla on kunnon ystäväpäivä, kun menen parhaan ystäväni kanssa Go Expo -messuille ja sieltä katsomaan vanhojen kavereiden salibandypeliä. Illalla on vielä texmex-ilta, joten jeejee! Tänään on liikunnasta lepo, ja huomenna sitten odotettu pitkä lenkki.. eilen avasin paikkoja 8km:n lenkillä, ja olinkin yllättynyt, kun liukkaasta säästä huolimatta (ja siitä, että ennen lenkkiäni lunta pyrytti taivaan täydeltä kymmenisen senttiä maahan) pk-vauhti oli aika kivaa (6.12min/km), vaikka sykkeetkin pysyi normaalissa. Jee, kevättä kohti! :)

Onko joku muu menossa Go Expo -messuille?

12 kommenttia:

 1. Itselle on vaikeeta nykyään ku tuntuu et opiskelukaverit ei osaa pitää muuten hauskaa kuin dokaamalla (varsinkin miespuoliset) ja sitten on vaikeeta, kun haluais pitää muiden kanssa hauskaa, mutta en halua dokata eikä huvita olla selvinpäin örvelöiden kanssa.

  En myöskään arkena(varsinkin nyt ku on kevätväsymystä) jaksa kukkua kauheen myöhään, kun kouluunkin pitää yleensä seuraavana päivänä mennä. Ja en halua jättää treenejä väliin krapulan takia eikä lepopäiväkään ole kunnollinen jos kärsit sen kaameessa olossa.

  Onneksi mulla on täällä kuitenkin sellaisia ystäviä, jotka eivät halua vain dokata <3 Ja kyllä muidenkin kanssa tulee joskus pämpättyä, varsinkin opiskelijatapahtumissa et ihan ei muita tuu hylättyäkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus on ihan "hyväkin" pämpätä, muttei sitä tosiaan jatkuvasti jaksa. Ja jotenkin itseä ainakin ärsyttää, jos alkoholi on niin pääasiassa illanvietoissa! :(

   Onneksi oot kuitenkin löytänyt kavereita, joille juominen ei ole ykkösjuttu! On ihan totta, että jopa lepopäivä menee krapulassa vähän kuin hukkaan olon vuoksi!

   Poista
 2. Lenkkeily todellakin tekee iloiseksi :)

  Joo ja tätä samaa aihetta oon käsitellyt monta kertaa koska se vissiin on niin provosoivaa ja outoa Suomessa, että ei viihdy siellä baarissa eikä joka ikinen viikonloppu vedä sitä mäyräkoiraa tai juo pari lasillista liikaa pirskeissä....

  Ja ei, ei todellakaan ole itsekästä ottaa vähän renommin kun sunnuntaina on pitkis. Miksei vois yhdistää kaksi hyvää asiaa? Ei niiden tarvitse poissulkea toisiaan.

  Itse tykkään myös viinistä, mutten tykkää kun humallun tai siitä minkälaisiksi ihmiset (yleensä) tulee humaltuessaan (terveisiä vaan entisen työpaikan pikkujoulusta, kiva kun aikuiset miehet hyppelee alasti ja on todella lapsellisia ja sen takia joutuu ottamaan saikkua, kun hävettää niin paljon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Suomessa on toi alkoholikulttuuri niin kamalaa jotenkin, että aina pitää vetää kunnolla! Yäähhh.. Sitten ihmetellään, jos ei juo.. Miksi pitäisi juoda känniin?

   Sulla on ollut hyvää pohdiskelua asiasta myös. :) Ja tosiaan voi yhdistää kaverit ja liikunnan samalle viikonlopulle, aivan hyvin!

   Poista
 3. Oon tosi samaa mieltä! Alle 20-vuotiaana juhlin ja join tosi paljon, mutta silloin sekä toleranssi että maksa oli siinä kunnossa, että treeneihin pääsi rankemmankin illan jälkeen (koska pois oleminen ei ollut tanssiessa vaihtoehto). Nykyään kuitenkin darrat on aivan kauheita ja tuntuu todella tuhlaukselta vaan potea seuraava päivä! Mieluummin menen järkevään aikaan nukkumaan ja ehdin urheilla ja tehdä jotain fiksua seuraavana päivänä. Puhumattakaan siitä mikä raha säästyy, kun ei käy baareissa joka viikonloppu! Mutta on tosi ärsyttävää, kun varsinkin vanhoille kavereille joutuu selittelemään, miksi taas olen autolla ja miksen enää dokaa siihen malliin kuin ennen... Mulle nyt vaan nykyään riittää se että pari kertaa vuodessa (vahingossa tai tarkoituksella) "vedän perseet" ja sitten muut kuukaudet meneekin minimaalisella käytöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi selittely on kyllä kaikkein ikävintä! Sitä mäkään en ymmärrä, miksi pitää selitellä... miksei voi ymmärtää, ettei kaikkien elämään kuulu enää alkoholi samalla tavalla kuin 18-vuotiaana? Huohh.

   Joo, vanhetessä noi krapulat vaan pahenee, ja luojan kiitos itsekin oon tässä parin vuoden aikana joutunut potemaan sen vain pari kertaa! Ei jotenkin kiinnosta enää ollenkaan! :)

   Poista
 4. Ihanaa texmex-iltaa, Hanna! <3

  Just eilen tuli Pian kanssa lenkillä puhuttua tästä(kin) aiheesta. Ja ei, et todellakaan ole tylsä, jos jätät juomisen pariin olueen tai oot juomatta. Tää suomalainen kulttuuri on siitä ihmeellinen, kun tosiaan aina pitää olla joku syy miksei juo. Miksi ihmeessä sitä pitää kenellekään selitellä..?

  Itse juon nykyään aika harvoin, mutta menneisyydessä on ollut aikoja, jolloin on tullut rellestettyä enemmänkin. Ikää tietty alkaa jo olla eikä oikeasti enää jaksa eikä kiinnosta sellainen elämä kuin silloin joskus... Miun ei tarvii paljoo ottaa, kun jo on krapula taattu enkä yleensä seuraavalle päivälle sitten sovikaan mitään menoja.

  Sopivaan saumaan sattui tämä, kun tänään on meilläkin suunnitelmissa vähän illanviettoa. Tosin saattaa olla, ettei se miun kohdalla ihan pariin pulloon jää ja sitten huomenna kärsitään seuraukset ja vannotaan, että "nyt ei tarvii taas vähään aikaan"! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Freya, toivottavasti myös sun illanvietto sujui hyvin! <3

   Nimenomaan, miksi pitää olla tilivelvollinen muille, jos ei juo? Miksi heti nimitetään tylsäki, jos ei ole kännissä? Huh, eikö ihmisen persoonallisuus riitä toisille, kun täytyy juoda itsensä joksikin muuksi? Se on tässä meidän Suomessa ihmeellisintä. :/

   Poista
 5. Mä en juo juuri laisinkaan.. tosi satunnaisesti ehkä lasin viiniä silloin tällöin, mutta mulla ei siis ole ongelmaa viikonloppujuhlimisen ja urheilun yhdistämisessä, koska en kuitenkaan käyttäisi alkoholia :) Muiden matkassa oon kyllä mukana, ja saahan sitä useinkin selittää miksei juo.. en koe tarvitsevani alkoholia yhtään mihinkään.. ihan yhtälailla osaan rentoilla ja riekkua ilmankin :p.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tyhmää, että saat silti selitellä, miksi et juo! Jotenkin se pistää kiukustuttamaan! Mutta hienoa, että olet löytänyt itsellesi oikean tavan kulkea! Arvostan kyllä tuota päätöstä! :)

   Poista
 6. Mäkään en käytä alkoholia lainkaan, ja kyllä se pistää miettimään, kun aina uusia ihmisiä tavatessa joutuu asiaa selittelemään. eivätkä kaikki kaveritkaan sitä vielä tajua, vaikka kohta neljä vuotta on menty näin. vaan onpa ihanaa, kun ei tartte koskaan miettiä pystyykö tai voiko treenata, tai ylipäänsä onko kykenevä toteuttamaan seuraavan päivän suunnitelmat juhlaillan jälkeen :) - ja silti aina on juhlissa hauskaa! pitää vaan miettiä se niin päin, mistä kaikesta ne ryyppääjät jäävät paitsi, ja olla rohkeasti oman tiensä kulkija ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäisi vaan mennä pää pystyssä oman tien kulkijana! Siinäpähän ihmettelee muut, jos ihmettelee! Eiköhän ne tosiystävät säily, käyttää alkoholia tai ei. Ja totta, ryyppäjille ei paljon muuta viikonlopuille jää, kuin juhliminen!

   On kyllä hienoa, ettei tarvitse miettiä, pystyykö liikkumaan vai ei. Mulla noi pari olutta just ei vaikuta yhtään liikuntasuoritukseen, mutta jos huppeliin jois, niin taatusti vaikuttais. Mä en oikeastaan tunnu humaltuvani tyypillisesti ollenkaan. Tosin pitkäksi venynyt ilta vähän verottaa seuraavan päivän tekemisiä, vaikka ei oliskaan juonut mitään...

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)