maanantai 18. maaliskuuta 2013

BodyBalance 60!

..tai ainakin puolet siitä! Ohjaaja myönsi rehellisesti, ettei ehitnyt opetella kuin ekat 5 kappaletta, mutta se hänelle annettakoon anteeksi, koska sanoi, että piti neljän päivän sisällä opetella neljä ohjelmaa.. aika ymmärrettävää, että jostain pitää siinä kohtaa karsia! Varsinkin, kun useimmilla ohjaajilla on ihan toinenkin työ..Oli kuitenkin kivaa, että päästiin tänään jo puolet uudesta ohjelmasta, ja ensi viikolla sitten päästään loppuun, kivaa! En oikein vielä osaa muodostaa kunnollista mielipidettä tästä uudesta ohjelmasta, kun ei sitä kokonaisuutena päässyt kokemaan, mutta alku tuntui aivan hyvältä! Joukossa oli hyviä juttuja, ja asioita, joista en hirveästi tykännyt.

Esimerkiksi mun mielestä lämmittely oli aika tylsä. Siinä vaan heilutaan puolelta toiselle, ja tehdään muutamia blokkauksia. Pöh. Viime ohjelman alkulämpö oli paljon kivempi, joskaan siitä en myöskään muistaakseni aluksi niin paljon tykännyt. Kai. Aurinkotervehdys-kappale menee tässä uudestta ohjelmassa tosi nopeasti, koska siinä ei ole paljon mitään kikkailuja. Neljä simppeliä kierrosta, ainoa lisäys oli käsien nosto ylös ja taivutus taakse, muuten aivan perus aurinkotervehdykset, joskin ilman rangan ojennusta. Jalkojen voima on super, ottaa tosi hyvin (joskin mulla oli alla eilinen lenkki...), ja oli kivaa, kun siinä tehdään vuorotellen jalkoja, eli molemmat jalat tulee kaksi kertaa, vuoron perään. Välissä tehdään pari juttua molemmille jaloille! Tykkäsin tästä kyllä! Oli rankkoja syviä sivutaivutuksia, jee!Tasapainokappaleesta löytyy kyllä haastetta. Kuinka vaikeaa voi olla tehdä puu, katsoa ensin alas, ja sitten siirtää katse ylös käsiin? Huh, vaikeaa!! Lisäksi tässä tehdään lopuksi toiminnallisia tasapainojuttuja, eli suoristetaan ja lentokoneeseen, suoristetaan.. nopeahkoon tahtiin. Siinä kyllä mulle riittää opettelua!

Lonkanavaukset oli aika hassut, kun ensin siinä tehdään kolme eri asentoa, eli hindukyykky, lintu-asento ja sitten vielä joku linnunkolo-asento. Nää on ilmeisesti jotain jooga-asentoa. Hindukyykky onkin tuttu edellisestä ohjelmasta, ja lintu-asento on myös tuttu aiemmista ohjelmista.. siinä siis nojataan käsien varaan eteen nin, että polvet ovat käsiä vasten, ja yritetään irroittaa jalat maasta! Ei onnistu multa.. mutta ajattelin yrittää opetella! :D

Noiden liikkeiden jälkeen alkoi sitten varsinainen lonkanavauskappale, joka on mun mielestä tosi tehokas. Tää on aina mun yks suosikkikappale balancessa, koska juoksijalle on tärkeää pitää huolta lonkankoukistajista, ettei ne jumitu. Toki myös loppupään takajaloille pituutta -biisi toimii! Ah.

Loppubalance oli sitten tänään vanhaa tuttua huttua, ja oli kyllä kiva tehdä ne tiukat, hitaat vatsat vielä kerran. Ai että, nannaa! <3 Tänään poikkeuksellisesti en juossut balance-päivänä, vaan kävelin salille ja pois... mutta hei, kuka lopettais ton lumisateen, kiiitos? :D


Taas tullut lunta monta senttiä. Äh. Ja lisää tulee.. kevät tänne ja heti! Asfaltti esiin ja DS Trainerit jalkaan!! Mä niin odotan, että pääsen vetämään mun lempilenkkarit jalkaan, ja saan jättää Arcticit talvilomalle. Heh.

Mutta balancemaisissa tunnelmissa on startannut tämä viikko, joka mulla on siis keventelyviikko. Mitenkäs teidän viikko hurahti käyntiin? Ootteko päässyt testaamaan uutta balancea, tai jotain muuta LM-tuntia? :)

4 kommenttia:

 1. Eikä, inhoon sitä lintuasentoa! Toivottavasti siihen on joku korvaavaliike :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista tuleeko, kertoiko meidän ohjaaja siihen korvaavan liikkeen.. mä tahtoisin oppia ton meinaa tekemään! :) Mut toi on tavallaan kohdassa, missä muuten ei ole biisiä menossa, vaan noi tehdään ennen sitä varsinaista lonkanavauskappaletta, onneksi :D

   Poista
 2. Pöh en ole vielä päässyt mihinkään uusiin LM-tunneille, vaikka ne on kohta pyörinyt 2 viikkoa meidän salilla.
  Odotan varsinkin Balancea kun ne biisit on alkanut tökkimään pikkasen ja attackia tietty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, sun täytyy mennä pian kokeilemaan! :) Me tullaan aina jälkijunassa näissä LM-tunneissa, mut ei se mitään.

   Mä odotan ihan tosi paljon tota toista puoliskoa Balancesta, koska siellä on Bon Iverin ihana kappale Perth. <3 Oooo!

   Mä en oikeastaan käy muilla LM-tunneilla, mutta täytyy ehkä käydä silti tsekkaa uusi combat ja pumppi.. ehkä.

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)