sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tehosunnuntai = Lenkki + Saleilu Pian kanssa!Huh, viikonloppu on taas mennyt hurjaa vauhtia, mutta on ollut tosi mukavaa! Eilen ei aikatauluihin sitten pitkien yöunien, venähtäneen kauppareissun, huippukokkailujen ja tupareiden sekaan mahtunutkaan suunniteltua juoksu/hiihtolenkkiä, niin päätin jättää sen suosiolla tähän päivään! Joskus vaan on päiviä, kun elämä kuljettaa omia raiteitaan, joten silloin voi suosiolla jättää treenit välistä. Joskus on vaan niin ihanaa viettää hieman pidempi aamu sängyssä köllien tai kiertää kaupoilla tuijottamatta kelloa, koska pitäisi lähteä lenkille...

No, mutta vähän silti pisti tuo pk-lenkin väliin jääminen, joten tänään oli sitten vuorossa tuplatreenipäivä! Tahdoin tehdä lenkin, ja lisäksi olin sopinut Pian kanssa yhteistreenit Satsilla! :) Siis Pian kanssa nähtiin ensimmäistä kertaa, kun hän oli käymässä täälläpäin kotikonnuilla, ja oli kyllä ihan huippu bloggareiden treeni!


Aamu kuitenkin alkoi lenkillä, ja juoksin vajaa tunnin. Ilma oli paikoitellen raskas, kun räntää taas tuprutti taivaan täydeltä, ja tiet oli osittain auratut, osittain sulat ja osittain aivan loskakasoissa! Mutta juoksu kulki tosi hyvin ja rennosti eilisen vapiksen ansioista, ja maisematkin oli paikoitellen aika keväisiä ;)

Sitten tulin kotiin, ja Kimmo olikin keittänyt ruispuolukkapuuroa, jota syötiin katsellessamme eilistä Putousta. Oli kyllä hauska jakso! Tulikin sitä katosessa melkein kiire SATSille, ja juoksukävelin sinne, kun oltiin Pian kanssa sovittu näkevämme siinä edessä! Oli kiva tavata Pia, ja esitellä hänelle meidän keskus! Oltiin sovittu, että tehdään Pian suosittelemaa koko vartalon treeniä, ja mullehan se sopis hyvin, varsinkin kun ohjelmassa oli liikkeitä, joita en ollut koskaan tehnyt!!

Lämmittelyn (ei meinattu tajuta outoa crossareita, mä kun tosi harvoin lämmittelen ennen treeniä, tuun siis yleensä kävellen/juosten/pyörällä salille) ja avaavien kiertojen jälkeen siirryttiin ylätaljaan, jota aina silloin tällöin teenkin ja se meni kyllä ihan kivasti. Sen jälkeen oli jännä osuus, eli tehtiin prässiä, jota en oo uskaltanut juuri tehdä! Prässi olikin tosi helppo ja kiva, ja kun on tarkkana että polvet on samaan suuntaan kuin jalkaterät ja että jalat ei yliojennu, niin kaikki menee hyvin. Tosi hyvä liike muuten juoksijoillekin, ja tätä voi tehdä myös yksi jalka kerrallaan! Suosittelen! Ihan lopuksi treenattiin myös jalan ojennusta laitteessa, ja sillä sai kivan tuntuman etureisiin!

Ihka eka prässäily!


Ohjelmassa oli muutoin sitten käsiliikkeitä, ja se olikin hyvä, koska jalat alkoi olla jo aika loppu viikon juoksuista ja spinnusta. Käsille tehtiin penkkipunnerrusta painotangolla, pystysoutua käsipainoilla, selkäpenkillä ojennuksia ja uutena liikkeenä tehtiin vipunostoja eteen. Tämä liike oli mulle uusi tuttavuus, ja se olikin tosi rankka! Ei toivoakaan isoista painoista, eli liike on rankempi kuin viparit sivulle.. mutta ottaa kyllä hyvin vähän eri kohtaan hartioita! Huh...Vipunostot eteen!

Lopuksi tehtiin vatsoja. Mä tein Russian twistejä levypainolla ja sen jälkeen rohkaistuin tekemään TRX-narujen kanssa suoria vatsoja ja lankkua! Noiden narujen kanssa on tosi rankka tehdä vatsoja, mutta nyt ehkä rohkaistun jatkossakin tekemään yhden jalan kyykkyjä niiden avulla, kun narut tuli vähän tutuksi. Myös Pia näytti yhden hartialiikkeen naruilla, ja vaikuttaa hyvältä!

Toin jalkoja koukkuun, ja takas suoraksi... rankkaa! Pian blogissa näkyy, miten hän teki nämä nostamalla peppua sorilla jaloilla ylös.. musta tuntuu, että se oli vieläkin rankempi ;)

Jee, sain kyllä siis kivasti puhtia taas salitreenien pariin, ja jopa just uusia ideoita! Aijon ehdottomasti pystyä pitämään yhden salitreenin viikossa myös jatkossa! Salilla on kiva puurtaa hyvässä seurassa, ja ompas kiva kun blogin kautta tutustuu saman henkisiin ihmisiin! Kiitos Pialle hyvästä treeniseurasta :)

Hehkeenä suihkun jälkeen! ;)

Mitenkäs teidän muiden viikonloppu on mennyt? Treenatessa vai löhöillessä? 

Mukavaa uutta treeniviikkoa kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Ootpa ollut ahkera tänään kahden treenin voimin :). Mua harmittaa ettei meidän salilla ole noita TRX-naruja kun olisi kivaa vaihtelua jumppailla niillä välillä. En oo ikinä edes kokeillut niitä!:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, välillä pitää olla extra-ahkera! Kivoja noi tuplatreenit, mutta ei niitä aina jaksaisi! Mäkään en oo aiemmin kokeillut noita TRX-naruja, vaikka niitä muutama roikkuu salin katosta! Mut vaikutti kyllä hyviltä vempaimilta, joita tulee varmasti käytettyä jatkossa! :)

   Poista
 2. Kiitos treenistä ja oli kyllä kivaa :D Oon kyl niin kade noista Satsin TRX-naruista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeps! :D Ne TRX-narut on kyllä kätsyt.. kiitos, että tehtiin niillä, koska nyt kynnys jatkaa treenailua niiden avulla on pienempi!

   Poista
 3. Kiva idea tuo bloggaajien yhteistreeni :)! Kovaa olette näköjään trernanneet! Kuvien perusteella muuten näyttää paljolti samalta salilta, jolla mä käyn eli ehkä joskus törmätään ;)saiko sinne muuten tuoda ilmaiseksi vierailijan? Mietin, ett oisin vienyt sinne siskoni, joka tulee viikon päästä kyläilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä huippua treenata toisen sporttibloggaajaan kanssa, koska se oli avain takuuvarmaan hyvään treeniin! :)

   Ja hei oikeesti, käydäänkö samalla salilla?! Ehkä joskus törmätään, ja joskus voidaan törmätä sovitustikin ;) Onko sulla jotain vakitunteja/aikoja, jolloin käyt siellä?

   Juu, kerran saa käydä tutustumiskäynnillä joku vierailija :) Ja on vissiin tuolla joku "Anna viikot treenit kaverille" -juttukin, kun nettisivuilta katsoo!

   Poista
  2. Jos en nyt ihan väärin katsonut, niin näköjään käydään samalla :D Pieni on kyllä tämä Suomenmaa ja blogimaailma =) Mä käyn yleensä aina suoraan töistä 17-18 aikaan, joko jollain jumpalla, tai sitten salilla. Mitään vakiojumppia ei ole tullut, koska työaikataulut sanelee moneksi ehdin salille. Fitfarmin valmennuksen aikaan tulen olemaan paljon salilla, eli ehdottomasti joskus törmätään, vaikka sovitustikin, niin pääset kokeilemaan sitäkin kuntopiiriharjoitusta! :)

   Poista
  3. Okei :) Tule joskus klo 17 tiistain spinnuun, se on mahtia! Se on mun vakkari nyt talven ajan, kuten myös maanantain setti, joka täällä blogissa on näkynytkin! Muuten meen sitten milloin sattuu sopimaan...

   mutta kuulostaa hyvältä toi sun fitfarm kuntosalitreeni, olis kyl mielenkiintoista nähä, mitä se pitää sisällään :)

   Poista
 4. Huippua löytää blogiympyröistä treeniseuraa! Mä just nyt kaipaisin treeniseuraa tuonne harmaaseen lumisateeseen. Ei inspais. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Treenaaminen seurassa on mahtavaa! :) Varsinkin synkkinä aikoina kaipaa kyllä välillä treenibuustia, jota seurasta saa!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)