keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ensimmäinen triathlon...?

Mä olen kyllä melko varma, että ensi kesällä, kunhan olen Tukholmasta toipunut, tulen suorittamaan mun elämäni ensimmäisen triathlon-matkan! Niin kova kutina on siihen touhuun! Ja ehdottomasti matka, jonka aijon ensimmäisenä suorittaa, on perusmatka, eli 1500m uintia, 40km pyöräilyä ja 10km juoksua. Se tuntuu sopivalta alkuhaasteelta! Nyt kysyisinkin teiltä, arvon lukijat, neuvoja ja mielipiteitä, että missä mä tuon triathlonin perusmatkan suorittaisin? 

Löysin kalenterin, johon on merkitty kuntotapahtumia triathlon-kesäksi... tällä hetkellä mua eniten tuolta kiinnostaisi 29.6 Kisko-triathlon ja siitä viikkoa myöhemmin, eli 6.7 Voimarinne-triathlon. Onko jollain kokemusta noista? Kumpi olisi sopivampi aloittelijalle? Tahtoisin mahdollisimman leppoisen tapahtuman, jossa olisi myös muita hitaita suorittajia! ;)
14 kommenttia:

 1. Vau, aika kova mimmi oot :) Itseänikin triathlon kiinnostaa mutta kun se uinti kusee niin tehokkaasti että luultavasti hukkuisin jo lähdössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ;) Jjjoo, toi uinti ei varmaan oo kaikkien juttu. Ei se mullakaan mikään vahva ole, mutta pysyn pinnalla! Sun tarttis kokeilla duathlonia!!

   Poista
  2. Moikka moi! Mun eka kisa oli viime vuonna Voimarinteen sprinttimatka ja ihan hyvin se meni vaikka jouduinkin välillä uimaan sammakkoo. Siä oli aloittelijoita muitakin mukana.

   Voimarinnettä ainakin suosittelen Kiskosta ei oo kokemusta.

   Poista
  3. Hei! Just tollasia kommentteja kaipasinkin!! Että voi uida sammakkoa, jos tahtoo, ja että on ensikertalaisia mukana! :) Eli suuri kiitos infosta!

   Voimarinne taitaa nyt nousta ykköseksi!! :) Jippii!

   Poista
 2. Molemmat ovat varmasti hyviä vaihtoehtoja, joihin uskaltaa aloittelijakin lähteä. Pyöräreitti taitaa molemmissa olla tosin melko mäkinen. Voimarinteellä kisaan itse viime kesänä, Kiskossa en ole koskaan ollut mukana, mutta sitä ovat tutut kovasti kehuneet. Minä valitsisin kyllä kuitenkin noista kahdesta voimarinteen kisan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi paljon kiitos sulle analyysistä. Just tuota aloittelijan/hitaan kilpailijan statusta kaipasin, ja hyvä jos molempia voit suositella juuri mulle. Mäkinen pyöräreitti tuo vaan lisähaastetta ;)

   Poista
 3. Molemmat on hyvin järkättyjä kisoja. Viimevuonna olin Voimarinteellä ja tykkäsin kisareitistä. Samaan aikaan siellä oli useamman eri matkan kisaajia, minkä takia siellä on juuri niitä jokaisen vauhdin menijöitä. Ilmapiiri kisassa oli loistava.

  Bonusta Voimarinteessä on se, että junalla pääsee parin kilsan päähän kisakeskuksesta. Mutta jos tulee omalla autolla, niin sen saa kivenheiton päähän kisakeskuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle kans tosi paljon näistä tiedoista! :) Hienoa kuulla, että Voimarinteen ilmapiiri oli hyvä! Osaatko sanoa, paljon siellä oli kisaajia mukana?

   Tänä vuonna se on jaettu kahdelle päivälle, eli lauantaina siellä on sprintti- ja perusmatka, ja sunnuntaina puolimatka.

   Kiva toi junahuomiokin. Alan kyllä kääntyä nyt tämän Voimarinteen puoleen! Ajankohtakin on parempi, kun on viikko kauemmin Tukholman maratonilta :)

   Poista
  2. Vaikea tuota osallistujamäärää arvioida. 100-200 välillä varmaan oli. Mutta kesällä on varmaan enempi, kun lajin suosio on noussut.

   Oli muuten Voimarinne niitä harvoja kisoja viimevuonna, missä tarjottiin kunnon lämmin ruoka kisaajille maalissa :D

   Poista
  3. Joo, en usko että oon kesällä ainut ensikertalainen! Sen verran monia muitakin tuntuu kutkuttavan triathloniin osallistuminen ;)

   Poista
 4. Kiitokset linkistä. Mukavan oloisia tapahtumia löytyy näköjään kesä-Suomesta. Ihan vähän tekisi mieli osallistua johonkin. ;)

  Ainakin tulen mielenkiinnolla seuraamaan sinun valmistautumista ja osallistumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeei, Aku, mukaan vain! Ollaan yhdessä ensikertalaisia! ;)

   Kiva, että pysyt mukana minun valmistautumisessa.. tsemppi on aina tervetullutta! :D

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)