tiistai 1. tammikuuta 2013

Yhteenveto vuoden 2012 treeneistä

Mukavasti liityin Heia heiaan just kun vuosi 2012 alkoi, joten mulla on täyden vuoden data siellä, ja ajattelin vähän analysoida, mitä sitä on tullut tehtyä liikunnallisesti vuonna 2012.
Eli treeniä tuli yhteensä 330 tuntia, mikä on ihan kiva määrä, koska en yleensäkään merkkaile sinne mitään hyötyliikuntoja, koska nehän on itsestään selvyyksiä ja jokaisen pitäisi hyvänolon vuoksi liikkua luonnollisestikin, eikä aina mennä autolla ovelta ovelle. Joopa joo, itsehän kuljen autolla töihin, mutta työmatka on niin pitkä (15km/suunta), etten saanut kuin kerran mentyä pyörällä. Täytyy kyllä ottaa ensi vuoden tavoitteeksi kulkea enemmän työmatkoja pyörällä, nyt kun mulla on viime kesänä ostettu upouusi pyöräkin. Vaelluksen osalta tunnit eivät pidä paikkaansa, koska en osannut arvioida niitä silloin, vain kilometrit :D

Juoksu on ylivoimainen ykkönen! Yllättäen... kilometrejä kertyi reilut 1300, joka on ihan ok tulos. Tekee jotakuinkin 25km/vko. Täytyy ottaa huomioon, että mulla on jotain viikkoja, kun juoksuja ei tullut ollenkaan, tai vain yksi... mutta on toi silti aika huikea, miten selkeä ykkönen juoksu on mulle ollut! Toi kakkoseksi yltänyt BodyBalance on kiva  juttu, koska olen tosiaan oppinut siitä nauttimaan ja kivasti nuo kehonhallintatunnit tukevat juosua ja muita kovempia treenejä. Aijon ehdottomasti jatkossakin käydä balancessa ja itseasisiassa, olen huomenna menossa elämäni ensimmäiseen Joogaan! Joten kehonhallintakokeilut pilateksen jälkeen saavat jatkoa! :)

Yllättävää on, että lihaskuntoa olen tehnyt yllättävän paljon! Kuntosalia ja pumppia on kumpaistakin 27 tuntia! Jee! Eli tekee reilun tunnin viikkoon (tosin jotkut jumpat ovat olleet lihaskuntopainotteisia), joten ihan ok tulos juoksijalle. Toki sitäkin voi aina parantaa! Combatissa en ole käynyt aikoihin, mutta voisin kyllä ehdottomasti mennä taas! Spinningiä tahtoisin tehdä enemmän kuin tuon 11 tuntia vuoteen, ja samoin untiakin! Tosin, kaikkeen ei riitä aika! 


Pari huomiota vielä viime vuodesta:
 • Olen ollut tosi vähän kipeänä tai loukkaantuneena, vain 7 päivää! Jee!
 • Löysin uuden lajin eli suunnistuksen! Aivan todella mukavaa puuhaa! Aijon ensi kesänä aloittaa sen kevyenä treeninä jo alkukesästä, enkä loppukesästä niinkuin tänä vuonna!
 • Pyöräilyä on ollut todella vähän, vaikka ihastuin lukkopolkimilla polkemiseen heti uuden pyörän ostettuani! Sitä ehdottomasti ensi kesänä enemmän!
 • Rullaluistelu.. vaivaton yksi tunti?? Jatkossa enemmän! Kivaa ja tehokasta liikuntaa!!
Juoksusta voisin tehdä vielä oman postauksen, jos siitä liittyy sanomista tarpeeksi! Ja hei muuten, ensi vuoden tavoitteista voisin kirjoitella myöskin... mutta HYVÄÄ JA LIIKUNNALLISTA UUTTA VUOTTA 2013!6 kommenttia:

 1. Mulla loppui heiaheia-innostus jossain vaiheessa syksyä. Nyt sen voisi taas ottaa tavaksi niin saisi samanlaisen yhteenvedon tämän vuoden lopussa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kätevä, koska just näkee laajemmassa skaalassa treenit! Ite en merkkaile mihinkään muualle, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun ylipäätään merkkailen! Vähän harmi, kun ei ole mitään tilastoja siitä, miten treenasin esimerkiksi ekalle maratonilleni...

   Poista
 2. Onpa kätevä tosiaan!
  Minä en ole tehnyt mitään yhteenvetoa omista liikkumisistani, ja kun osan lenkeistä juoksen kellon kanssa, ja osan ilman, niin sieltäkään ei saa kunnollista dataa :(

  Hyvin olet kyllä liikkunut, ja monipuolisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa harkita tuota Heia heiaa! :)

   Kiitos! Aina voisi liikkua vielä monipuolisemmin, mutta haastavaa se on, kun yksi laji vie ja muut vikisee ;)

   Poista
 3. tuo heiaheian kooste on kyllä kiva :) mielenkiintoista katsoa, missä suhteessa niitä lajeja onkaan tehnyt. kivan monipuolinen sulla kyllä tuo skaala, varmasti hyvä juoksun rinnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kooste on kyllä mielenkiintoinen. Joo, koskaan ei oo hyvä tehdä liian yksipuolisesti samaa, joten itselle kun tulee paljon juoksua, niin pyrin sitten muulla liikunnalla tekemään kaikkea ihan muuta! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)