keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Vuoden (toistaiseksi) pisin lenkki!

Tänään olikin jo odotettu treenipäivä vuorossa, kun oltiin jo kauan sitten sovittu Tukholmaan lähtevän hyvän ystäväni kanssa pitkä lenkki tähän keskiviikon piristykseksi! Kaverin huudeilla juostiin, ja hän lupasikin miettiä jonkun 15-16 km pituisen lenkin, joka sopi mulle mainiosti. Kyllä niitä pitempiä ehtii vielä hyvin ennen Tukholmaa.. on hyvä totutella jalat pikkuhiljaa pidempiin treeneihin, eikä heti pamauttaa parikymppisiä tulille!

Lähde: weheartit.com

Juostiin sitten vähän päälle 16 kilometrinen upeassa talvisäässä.. pakkasta oli -6, vähän lunta tuprutteli ja oli kyllä mieletön ilma juosta. Ihan parhaita talvikelejä.. joskis kaikkia teitä ei ollut ihan aurattu, mutta hyvin pystyi juoksemaan. Juostiin samaisen kaverin kanssa suurin osa viime kesän pitkistä, ja täytyy kyllä sanoa, että nuo pitkät lenkit on kyllä niitä, jotka on ihan huippua juosta seurassa! Vähänkö meni tuo 1h 45 minuutin lenkki kuin siivillä.. puhua pälpätettiin liikunnasta, töistä, leffoista.. oli kyllä niin kivaa! :) Pikkasen jalat antoi väsymyksen merkkejä reilu puolentoista tunnin kohdalla, mutta hetken päästä sekin vähän helpotti ja loppu meni hyvin!

Juostiin kesälläkin moni noista pitkistä juuri keskellä viikkoa. Siinä on etunsa... heti töiden jälkeen neljältä lähtevä lenkki on kuuden maissa tehty, joten se ei edes "häiritse" koko illan tekemisiä. Silloin pitkää ei tarvitse tehdä viikonloppuna, vaan jää sinne aikaa enemmän muihin juttuihin! Toisaalta, viikonloppuisin on yleensä energisempi olo hyvien yöunien jälkeen.. itse kyllä tykkään tehdä pitkiä oikeastaan koska vaan, ja usein ne onkin mun lempparitreenejä!


Työpäivän jälkeen itselle vaikeinta on tankkaus ja ruokailu kyseisenä päivänä. Koska jos syö lounaan klo 11-11.30 niinkuin minä yleensä, niin auttamattakin se on liian aikaisin ennen pitkää, joka alkaa klo 16. No, kesällä söin paljon pikapuuroa välipalana, mutta kyllästyin niihin pikapuuroihin ja nykyään mulla onkin kauraleseitä töissä, ja niistä saa nopeasti mikrossa puuron. Tänään kuitenkin söin kolmen maissa rahkaa ja banaanin, ja se oli minulle hyvä. Mun vatsa ei ole kovin herkkä noille viime hetken syömisille, jos vain tiedän syödä oikein. Joku ruisleipä olisi aika nounou ennen lenkkiä ja samaten kovin rasvaiset ruuat.. onneksi sitä on tullut opittua vähän jotain omasta kropasta tässä parin vuoden lenkkeilyharrastuksen aikana.. siltikin joskus lenkit epäonnistuvat siltä osin ja vatsa alkaa oireilemaan, mutta 95% lenkeistä menee kyllä hienosti :)

Mikä on teille paras aika suorittaa treenejä? Juoksijat, onko teille lempi treenipäiviä näille pitkille lenkeille?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa täydelliseltä lenkiltä!:)

  Mä tykkään jostain syystä juosta pitkät lenkit sunnuntaisin, on helpompaa syömisten ja sellasten kanssa kuin arkisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin juoksin usein ennen pitempiä lenkkejä joko lauantaisin tai sunnuntaisin, ja on se vieläkin mun mielestä hyvä päivä! Sillon on toki just helppo ajottaa lenkki syömisten kanssa hyvin, ja keskittyä vain ja ainoastaan siihen lenkkiin!

   Poista
 2. Mun lemppari on myös pitkälenkki :)
  Se tulee nyt yleensä tehty sunnuntaisin kl14-16 välillä, plussaa on, että silloin on aina valoisaa, miinusta, että melkein koko päivä menee lenkkiin... Mutta ei sunnuntaisin yleensä ole kauhean paljon velvoitteita, jotka olisi aikaan sidottuja.

  Vielä treeniajoista. Iltapäivä on kaikista haasteellisis, syön myös yleensä lounaan 10:30-11:30, joten iltapäivänä energiat on aika alhaiset ja ei ehdi syödä illallista ennen lenkkiä (muuten se hölskyy epämukavasti mahassa).

  Kiva, että sulla löytyy noin samanhenkisiä kavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, talviaikana toi valoisuus on kyllä aika plussaa! Kesällä oli kiva juosta arkenakin, kun illat oli vähän viileempiäkin :) Nyt saatiin juosta joku puolikas lenkki valoisassa, loput sitten pimeässä!

   Iltapäivätreeni vaatii just mulle sen välipalan aina siihen 1-1,5 tuntia ennen treeniä. Ja mitä rankempi ja pitempi treeni, sitä tukevampi sen välipalan pitää olla. Toi kaurapuuro toimii mulla aika hyvin, ja nyt toi rahkakin meni kivasti!

   Joo, ollaan tän mun juoksukaverin kanssa hurahdettu juoksuun samoihin aikoihin, ja ollaan muutenkin oltu kavereita jo monta vuotta, niin on kyllä mahtavaa lenkkiseuaa :)

   Poista
 3. Pitkät lenkit on parhautta! Mun täytyis saada itteeni niskasta kiinni ja alkaa juosta niitä lyhyempiä ja kovaa. Plaah, en tykkää. mutta ehkä oppii tykkäämään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitkät on niin mukavia rauhallisia rykäisyjä! Saa naatiskella! :) Kyllä niistä nopeimmistakin oppii tykkäämään, aloittaa lyhyemmistä pätkistä.. intervallit on mun mielestä kans kivoja eli kyllä kaikesta oppii tykkäämään!

   Poista
 4. Mun pitäis opetellä juoksemaan noita pitkiä lenkkejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos ei ole tottunut, niin kannattaa aloitella juoksu-kävely -yhdistelmillä ja pidentää lenkkejä pikkuhiljaa! Noi on kyllä nautinnollisia, kun löytää itselle sopivan tahdin ja kehityksen huomaa todella nopeasti :)

   Poista
 5. mahtavan pitkä lenkki, ja varmasti tosi kiva juosta kaverin kanssa! Voin vain kuvitella miten hyvä olo lenkin jälkeen oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, fiilis oli mitä mainioin! :) tosin, se nousi oikeastaan vasta pitkän ja kuuman suihkun jälkeen, koska jouduin menemään lenkin jälkeen kylmällä autolla kaverin luota kotiin ja hiki kuivui ja tuli todella kylmä :O pitäisi noihin tilanteisiin olla vaihtovaatteita! Hyrr!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)