keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Nastaa menoa

..menoa nastoilla! Eilen sitten ruuvasin mun Arcticeihin nastat takaisin paikoilleen, koska tiet ovat nyt olleet täällä ihan jäässä ja sohjossa. Tää on nyt eka kerta, kun on nastat olleet alla, koska en mä niitä hirveän mielellään ole turhaan pitänyt. Eilen ei kumminkaan ollut turhaa, sillä en olisi päässyt eteenpäin... tiethän pääosin näyttivät tältä:


No, mikä fiilis jäi ekasta nastalenkistä? Hmmm.. no, ihan ok. Toki pito oli hyvää ja eihän tuolla ehkä olisi voinut juosta ilman nastoja, mutta silti sai olla tosi varovainen, nastat eivät rullanneet oikein ollenkaan ja sulilla osuuksilla ne oli ikävät ja kolisivat.. Silti sanoisin, että nastat on aika kiva apu tämmöisiin kurjiin keleihin.

Meno nastoilla oli ainakin mun ekalla kerralla hidasta ja totuttelua.. onko se ihan ok vai onko musta vaan tullut tosi hidas? Jotenkin nyt ei vaan askel yhtään rullannut silleen hyvin... Muutenkin tuntuu, ettei nyt talvella jalka liiku ihan samalla tavalla kuin syksyllä, mutta toisaalta.. ehkä osaan nykyään ottaa lenkit vähän maltillisemmin. :)


Nyt tuolla on taas tiet vaan sulanneet ja alkavat olla aika auki, luulisin.. ollaan tästä Kimmon kanssa lähdössä pienelle, kevyellä lenkille ennen saunaa (Se joogatunti oli sitten peruuttu tänään!), ja ajattelin rullailla nastat taas pois. Pidättekö te nastoja, vaikka tiet vähän sulaisikin?

10 kommenttia:

 1. Mulla on sellaset kenkien päälle vedettävät nastat ja ne on helppo aina vetää pois kun tiet vähän sulaa. Viikonloppuna käytin niitä ekan kerran tänä talvena ja hyvin ne jäällä pitikin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Semmoiset oliskin tosi kätevät, koska onhan toi vähän puuduttavaa ottaa noita nastoja yksitellen pois ja taas laittaa takaisin.. nyt oli tänään jo tiet melko sulaneet, ja pärjäsi hyvin ilman nastoja! :)

   Poista
 2. Itsestäkin tuntuu ettei jalat kulke lenkeillä niinkuin syksyllä! Kaipaan sitä paljasta asfalttia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli jo aika paljasta tietä täällä Etelässä, mutta paikoitellen tosi liukasta! Mä odotan niin sitä, kun aurinko lämmittää tiet ja kaikkialla on sulaa ja juoksu on kuin tanssia ja ja.. aah ;)

   Poista
 3. Itsellä on talvijuoksuun tarkoitetut asicsit joista nastat löytyy ihan omasta takaa ja niillä on kyllä ollut kevyttä ja kivaa vetää lenkkiä :) tosin en kanssa käytä kuin vain oikeasti liukkailla keleillä, muuten se kolina asfalttia vasten on todella ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis noissa munkin Asicseissa on nastat omasta takaa, oon vaan ottanut ne pois, koska muutenkin tykkään juosta goretexeilla talvella. Ikävä vaan mun keveitä ja rullaavia ds-trainereita, mutta eiköhän nastaankin totu :)

   Poista
 4. En viitsi olla ruuvaamassa nastoja kiinni ja takaisin, joten minulla on nyt talveksi kahdet juoksukengät: nastat liukkaille ja maastojuoksukengät sulille/pakkaskeleille. Lumisella pinnalla nastat ovat ihan ok, mutta eivät välttämättömät. Asfaltilla ne eivät tosiaan ole kovin mukavat. Itse olen ainakin huomannut, että nastoilla juoksu paranee kilometrien myötä. Kai siihen tottuu, että kenkä käyttäytyy vähän eri tavalla ja pitoonkin alkaa luottaa. Eipä niillä keleillä, joille nastat ovat omiaan, voi oikein ennätyksiä lyödä, ellei sitten onnistu liukumaan koko matkaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdet kengäthän olisi hyvä ratkaisu, mutta itse vasta ostin ekat. Tähän asti oon mennyt talvet ihan normaalilenkkareilla. Pidätkö sä yleensä siis lumella nastoja vai et? Ite en oo vielä kaivannut...

   Kiva kuulla, että tottuu :)

   Poista
  2. Jos ei ole muuta syytä, niin en käytä lumella nastoja. Hyvin tamppautunut lumi on lempialustani juosta. :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)