sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Lenkkeilijä salilla

 

Kuten olen ehkä saattanut mainita, muhun on iskenyt jonkin moinen salikärpänen tässä syksyn aikana.. mikä on aika outoa, koska en oikein ikinä ole ollut sellainen sali-ihminen. Liityin aikanaan kuntokeskukseen pääasiassa ryhmäliikuntatuntien vuoksi, ja salilla tuli sit lähinnä käytyä niiden yhteydessä. Sitten hurahdin juoksuun, ja eihän siihen sitten sali ainakaan enää mahtunut... varsinkaan, kun tahdoin käydä ryhmäliikunnassakin. Pumppi oli paljon kivempaa ja tehokkaampaa kuin salilla treenailu.


No, mitä kävi sitten syksyllä, kun pidin pumpista parin kuukauden maraton-tauon? Ihastuinkin saliin! Olen mä siis aina vähän käynyt salilla, mutta viime syksynä opin oikeasti tykkäämään siitä. Mietin jo vakavissani, että hommaisin saliohjelman itselleni, mutta lopulta olen ihan oman pääni mukaan mennyt, vailla sen kummempia suunnitelmia. Oon tehnyt vähän mitä mieleen juolahtaa ja mikä tuntuu hyvältä! Enää en kaipaisi saliohjelmaa, koska nykyään saan salilla kulumaan enemmänkin kuin puoli tuntia oman pääni mukaan.

Teen nykyisin aika paljon juoksua tukevia liikkeitä, eli jalka- ja keskivartaloliikkeitä. Jalkaliikkeet ovat pääasiassa sellaisia, joissa yksi jalka tekee kerrallaan, eli esimerkiksi erilaisia askelkyykkyjä, yhden jalan maastavetoa ja askelluksia painot niskantakana laudalle. Lisäksi oon tehnyt peruskyykkyä, smith-kyykkyä, suorin jaloin maastavetoa ja kädet suorina kyykkyjä. Keskivartalolle olen tehnyt lankkuja, erilaisia vatsarutistuksia ja kiertoja. Jalkaprässi on ainoa, joka minulta on lähiaikoina kokeilematta, mutta eiköhän sitäkin vielä tule tehtyä.


No mutta, teenkö yläkroppaa salilla? Kyllä. Miksi, eihän se tue juoksua? Niin, en tiedä.. olen jäänyt koukkuun! Vaikka pääasiassa tykkään haastaa itseäni jossain ihan muualla kuin kuntosalilla (kuten lenkkipolulla), niin onhan se välillä kivaa vääntää kunnolla rautaa ja huomata kehittyvänsä painojen kanssa. Kuten penkkipunnerruksessa oon huomannut, että pystyn nykyään tekemään sarjoja muullakin kuin pelkällä tangolla ;) Feeling goooood!

Olen lisäksi sitä mieltä, että vaikka olisikin ns. yhden lajin treenaaja, ei monipuolisuudesta silti ole haittaa. Ja kuntosali antaa kaikille hyödyllistä perusvoimaa, joten en näe, että sali-intoilusta olisi takapakkia mun juoksutreeneille! Tosin, nyt kun juoksua on tarkoitus nostaa pysyvästi 40-50km viikossa, niin saa nähdä, kuinka paljon salilla ehtii käydä, mutta ainakin yksi kokonaisvaltainen salitreeni olisi tarkoitus pitää ohjelmassa, mikäli intoa vaan riittää :)

Käyttekö te muut juoksijat salilla tai teettekö paljon lihaskuntoa? Entäs kuntosalitreenailijat, mitä muuta teidän liikuntaviikkoihin kuuluu? Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! Me meinataan saunoa, katsoa leffaa ja nauttia!

6 kommenttia:

 1. Salikärpäsen purema on kai jonkinlainen yleinen epidemia! :) Positiivinen sellainen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä käyn salilla, ja itseasiassa viime aikoina painottanu yläkroppaa ja keskivartaloa. Jalat joutuu koville juostessa muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Ei enää hirveästi pysty jaloille tekemään juoksun lisäksi treeniä, tai muuten jalat on ihan muussina monta päivää ;)

   Poista
 3. Itse olen aloittanut vasta hiljattain peruskestävyyden kehittämisen ja juoksuharjoittelun, mutta ajatuksissa on kyllä ollut, että juoksun tueksi erityisesti jalkoihin pitäisi hakea lisää voimaa salilta. Yritän kuitenkin malttaa mieleni ja edetä sopivan pienin askelin, jotta kroppa ja mieli pysyvät mukana ja motivuituneina :) On kuitenkin inspiroivaa lukea tällaisia tekstejä! Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maltti on valttia tässäkin asiassa. Ensin pitää saada kuntoa ylös, ja jalkojen voimaa tarvitaan enemmän kun aletaan juosta pitkiä lenkkejä tai vauhtivetoja. Eikä kannata ylikuormittaa kehoa tai mieltä, koska siitä ei seuraa hyvää :) Tsemppiä!

   Ja kiitos kivoista sanoistasi, piristi paljon :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)