tiistai 8. tammikuuta 2013

Haaveillen kohti kesää...

Mä olen jo vuoden pyöritellyt mielessä osallistumista trilatloniin! Se on yksi suuri haaste, että pääsis haastamaan itseään usean eri lajin yhteissuorituksessa! Mä oon vaan niin arka, että pelkään sitä suoritusta niin. Pelkään niitä vaihtoja, varusteita... jotenkin se on paljon sosiaalisempi laji, kuin juoksu tai juoksutapahtumissa käynti.

Lähde: weheartit.com

Tästä pohdinnasta innostuneena listasin tapahtumia, joihin saatan osallistua kesän aikana (lihavoidulla ne, joihin on jo osallistuminen sisällä):
 • HCR 21,1km 4.5
 • Stockholm 42,2 km 1.6
 • Kisko triatlon 1/4 matka 29.6
 • Runners twilight 21,1km 10.8
 • Helsinki city triatlon (pikamatka) 24.8
 • Midnight Run 10km 31.8
 • Espoo rantamaraton 42,2/21,1km  21.9
Kaikkeen en osallistuisi, mutta tuossa on mahdollisia ja kiinnostavia tapahtumia. 

Onko täällä muita, joita kiinnostaa triatlon, muttei ole koskaan osallistunut, tai ei ole edes treenannut siihen tähtäävästi? Osaisiko joku suositella tapahtumaa, johon voisi mennä kuntolija, ja tehdä oma (hidas) suoritus muiden mukana tuntematta itseään ulkopuoliseksi? Mä en tahtoisi ottaa stressiä tästä, vaan tahtoisin nimenomaan mennä vaan ja kokeilla tätä yhdistelmää kunnolla ja nauttia siitä! Oliskohan toi Kiskon triatlon sopiva paikka ensikertalaisille? 

Kauheasti noita tapahtumia olisi tossa elokuussa. Varmaan ne tulee lähes kaikki karsittua pois, koska ajattelin lomailla silloin töistä. Harmi, kun Runners Twilight on siirretty elokuulle.. heinäkuu oli paljon parempi, kun silloin ei ole niin paljon muita tapahtumia. Elokuussa on Midnight Run, jonne todennäköisesti tulee mentyä...

Onko muilla ensi vuoden "kisakalenteri" täynnä? Tai muuten, onko teillä tavoitteita treenatessa? 

16 kommenttia:

 1. Minä haaveilen triathlonille osallistumisesta, mutta vähän sama ongelma minullakin, että pelkään sitä kaikkea muuta kuin varsinaisia suorituksia. Vähän olen ajatellut, että voisin ainakin mennä katsomaan jotain "kylätapahtumaa" tänä vuonna, niin voisi todeta, että ei se niin paha olekaan. Eräs tuttuni muuten osallistui johonkin paikalliseen tri-kisaan lasten käsivarsikellukkeet käsissä, kun on niin epävarma uimari. Pyöräily ja juoksu kulkivatkin sitten paremmin ja taisipa hän jopa jotenkin sijoittuakin. :D

  Onhan sitä kaikenlaisia suunnitelmia tulevalle vuodelle, mutta ne tosiaan elävät koko ajan. Jotain tavoitteita pitää aina olla. Mahtaisi olla ihmeellistä, jos olisi edessä vuosi, ettei olisi mitään tiedossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ehkä kaikki ei ole niin pro-tasosia noissa tapahtumissa, ja onhan jokainen ollut ensikertalainen joskus! Kerro ihmeessä, jos silmääsi osuu joku kiva kylätapahtuma pk-seudulta tai Turun läheltä ;)

   Poista
 2. Ite oon miettinyt Midnight Runiin osallistumista, mut katon et millanen maku jää Extreme Runista et huvittaako enää juoksutapahtumat x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin vannoa, että ollaan molemmat siellä Midnight Runissa! Sä tuut niin tykkäämään juoksutapahtumista ;)

   Poista
 3. Minä haaveilen triahtlonista myös. :) Alkuvuoden kalenteri näyttää hyvinkin samalta kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whiii, samoja ajatuksia ja mietteitä siis! Kiva! Koska olet ajatellut toteuttaa haaveesi? ;)

   Poista
  2. Jos ensi kesälle löytyisi täältä jostain "pohjoisempaa" jokin triathlontapahtuma, niin sitten. :) Viime kesänä esim. Lappajärvellä järjestettiin triahtlontapahtuma, jos se olisi taas, niin se voisi olla yksi vaihtoehto.

   Poista
  3. Jännää! Pidä meidät ajantasalla! Mä mietin tosissaan tota Kiskoa.. mutta hmmm, onkohan se liian lähellä Tukholmaa... pitää vähän miettiä. :) Minkä pituinen matka olisi sulle paras?

   Poista
 4. Minäkin haaveilen triatlonille osallistumisesta sitten joskus, mutta vielä ei uskallus kyllä riitä millään. Tutulta kuulostaa sinun ajatuksesi aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ajatukset on tuttuja! En ole yksin näiden pelkojen kanssa! Juokseminen on niin helppoa ja epä-välineurheilua ;)

   Poista
 5. Triathlonia ei tartte pelätä. Suurin pelättävä asia siinä on se, että jää koukkuun :D. Mä alotin urani Hauholla jokamiestriathlonissa ja jäin sille tielle. Oikeestaan kaikki muut kuin sm-kisat on hyviä paikkoja kokeilla triathlonia. Tosin useimmissa sm-kisoissa on myös joku lyhyempi kuntoilijamatka tarjolla, missä näkyy kaikenlaista menijää. Eikä se lajin ilmapiiri mikään tiukka ole, joten rohkeesti mukaan vain.

  Ekat kisat voi vetää ihan millä välineillä vaan. Jos laji kolahtaa, niin sitten voi miettiä sitä välineurheilupuolta. Jos märkäpuvun haluaa tai ns. kilpapyörän, niin ne kyllä saa lainaan, jos rohkeasti alkaa vain kyselemään tutuilta tai eri lajien harrastajilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta! Olenkin mielenkiinnolla lukenut sun blogiasi, ja sitä kautta saanut oman kipinän triathloniin :)

   Ehkä mä tänä vuonna sitten uskaltaudun kokeilemaan! Välineistä ehkä just märkäpuku on se, mikä eniten mietityttää.. mulla on ihan hyvä pyörä, vaikkei se kilpapyörä olekaan!

   Poista
 6. Jos kerta heinäkuu ois sulle parempi kilpailuille, niin Joroisissa järjestetään Heinäkuun kolmas vkonlopp Finntriathlon. Siellä on myös mahdollista osallistua pika- tai puolitriathloniin, jos ensikertalaiselle koko triathlon tuntuu liian haasteelliselta. Tässä linkki, käypä kattomassa http://www.finntriathlon.fi/fi/etusivu. Itse en ole osallistunut koskaan, mutta ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuota katsoinkin, mutta totesin, että Joroinen on aika kaukana. Olisi varmasti hyvä tapahtuma! :) Triatlon-tapahtumia on mun mielestä huonosti listattuna... Ironman on aivan liian kaukainen haave, mutta 1/4 matka olisi tällä hetkellä paras vaihtoehto :)

   Poista
  2. Jos Tukholmaan lähdet maratonille, niin ei kai joroinen liian kaukana ole ;)

   Poista
  3. Hahaha, totta ;) Mutta tukholmaan ei tarvi kuljettaa pyörää! hih. Juu, laitan harkintaan tuon Joroisen! Siellä ei vaan tainnut olla 1/4 matkaa... puolikas voisi olla vähän liikaa ekalla kerralla?!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)