maanantai 7. tammikuuta 2013

ABSolution!

Kevät ja syksy on aina kivoja aikoja, kun meidän salilla on aina uusia ryhmäliikuntatunteja testattavana. Tänään alkoivat uudet tunnit rullata, ja voi, keskus olikin ihan täynnä väkeä ja kaikki halukkaat eivät päässeet uutuustunnille, ABSolutioniin! Balancekin oli ihan täynnä...

Lähde: sats.fi

Mä kiinnostuin ABSolution-tunnista heti luettuani siitä SATSin sivuilta:

"Kunnon keskivartalotreenin olet kokenut vasta, kun tiedät mikä ABSolution on. Tiukat 30 minuuttia – tämä ei ole aloittelijoille. 

Tunti perustuu 30 minuutin absoluuttiseen keskivartaloharjoitteluun, jossa haastetaan kello ja toistojen määrä ja unohdetaan musiikin tempo. SatsCorea rankempi ABSolution täydentää SATSin coreperhettä. SatsCoren painottuessa enemmän toiminnalliseen voimaharjoitteluun ja dynaamiseen liikkuvuuteen ABSolution-tunneilla tehdään innovatiivisia harjoituksia kovalla teholla."

(Lähde: http://www.sats.fi/kuntoilu/ryhmaliikunta/absolution/absolution/)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tunti oli pattereista sisältävä treeni, jossa kaikki muu, paitsi yhden biisin kestävä alkulämmittely tehdään omaan tahtiin, musiikin ollen vain inspiraatio taustalla. Jokainen saa siis tehdä treenin oman kunnon mukaan, ja ainakin itse laitoin itseni koville.


Yksi patteri koostui kahdesta liikkeestä, jota tehdään 40 sekuntia, sitten on 20 sekunnin tauko. Sitten toista liikettä sama juttu, minkä jälkeen liikkeet toistetaan uudestaan. Sitten siirrytäänkin uuteen patteriin. Eli taukoja koko tunnilla ei ole, paitsi nuo 20 sekunnin huilit aina liikkeiden välissä. Uusi liike näytetään aina tauolla. Näitä pattereita taisi olla kuusi, ja jokainen siis kesti 4 minuuttia. 6 x 4min = 24min + alkulämmittely ja lopuksi tehtiin vielä lankkua. Aika tiukka setti :)

Ja mikä parasta, nää core-liikkeet eivät olleet mitään tylsiä perusvatsoja, vaan oli kierimistä, "breikkaamista", nousuja, hyppyjä, lankkua... vähän kaikkea, missä ei edes huomaa treenaavansa keskivartaloa :D Mutta nyt kyllä tuntuu vatsaan, ja huomenna varmaan vielä enemmän! Jee! Balancessa ei sit enää vatsabiisi mennytkään niin hyvin.. huh! :D

Päivän treeni
 • hölkkä 30min
 • ABSolution 30min
 • BodyBalance 1h
JEE, supermaanantai! Arvatkaa mitä?! Mä varasin saman setin jo ensi viikoksi! Huikeaa!

4 kommenttia:

 1. Voi kumpa meilläkin sais varattua treenit viikoksi etukäteen! :) Eilenkin meinas mennä tän päiväisen fast, fit & fabulos tunnin varaus ohi ko rupesin siinä puuhamaan jotain muuta. Onneks sain paikan ja tänään pääsee testaamaan uutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, pystyttekö te varaamaan vain päivää aiemmin? Onneksi sait paikan kuitenkin! Kerro sitten millanen tunti oli ;)

   Meillä saa tehdä varaukset 2 viikkoa etukäteen, ja saa olla kerralla 10 varausta. Systeemi toimii melko hyvin :)

   Poista
 2. Toi kuulostaa vähäsen siltä Army-jumpalta missä kävin :) Se oli vaan tunnin kestävä kuolema :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Mun mielestä se kuulosti enemmän meijän Nike Training Club -tunnilta, jossa siis tehdään paljon muuta kuin keskivartalotreeniä. Tuolla ABS-tunnilla pääpaino oli siis keskivartalossa, vaikka vähän hypittiinkin! Ja tänään vatsa kiittää ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)