sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden parhaat urheilujutut

Taas alkaa vuosi tulla pakettiinsa, ja aika alkaa puida viime vuotta liikunnan osalta. Huomenna tai tiistaina tulee postaus, jossa on yleiskatsaus mun vuoden treeneistä, mutta nyt voisin listata liikuntaan liittyvät huippukohdat!

1. Espoon Rantamaraton

Vaikka oma ennätys ei parantunut kuin minuutin verran, oli silti upeaa tulla maaliin tuplamaratoonarina. Keli Espoossa ei ollut suosiollinen, sillä koko matkan sai juosta armottomassa sateessa ja loppu tultiin vielä kovassa tuulessakin, mutta silti kokemus on ihan yksi elämäni parhaista. Maalissa oli kylmä ja kohmea olo, mutta kotona kuuman suihkun ja keiton jälkeen mieli alkoi kirkastua.

2. Runner's twilight

Juostiin kaverin kanssa yhdessä eräänä kesäisenä iltana puolimaraton. Toisella kierroksella sovittiin, että toinen saa mennä jos on mennäkseen, ja kaveri lähtikin painelemaan minulta karkuun. Lopulta molemmat alitettiin maaginen kahden tunnin raja, ja tein siis oman ennätykseni 1.58 tuolla :) Kaverin peesiapu noin 14 km asti oli todella tärkeä, ja samaa hän sanoi minulle. ;)

3. Karhunkierros 80km


Kierrettiin miehen kanssa kesällä Iso Karhunkierros. Aikaa meni neljä päivää, joten eiköhän tuon vaelluksen voi sanoa liikuntakokemukseksi. Parhaimmillaan käveltiin muistaakseni 24km yhden päivän aikana, ja vauhti oli keskimäärin noin 4km/h isot rinkat selässä. Luonto oli ihan huikea Rukan maisemissa, ja leirielämä oli mukavaa! Suosittelen kaikille kyllä vaellusta, jos ei muutaman päivän suihkuttomuus haittaa, ja on valmis vähän kävelemään ;)

4. Sähly SM

Kesällä oltiin kavereiden kanssa pelaamassa sählyn SM-kisoissa, eli leikkimielisessä sählykisassa. Menestystä ei tullut, mutta oli hieno päivä rakkaiden tyttökavereiden kanssa rakkaan lajin parissa! Parasta on yhdsistää hyvä seura ja liikunta yhteen!

5. Midnight RunSyksyllä tuli juostua kymppi illan hämärtyessä. Helsingissä satoi, mutta Senaatin torille kokoontui silti tuhansia juoksijoita. Oli hienoa juosta myrskyisessä illassa rantoja pitkin, kun reitillä oli karnevaalimeininki ja ympärillä yhtä kaheleita ihmisiä juoksemassa! Hieno tapahtuma, ja vaikka enkkaa ei tullutkaan kympillä, olin kohtuu tyytyväinen tuohon 51.30 aikaan ja eritoteen tapahtumana tuo oli upea!

Mitkä on teidän vuoden liikunnallisia kohokohtia? 

4 kommenttia:

 1. Hei apua! Nyt löytyi sellainen blogi, että jään takuulla seuraamaan. Ihanan inspiroiva, ja voi että mitä kaikkea huippua oot tänä vuonna päässyt kokemaan. Vuoden yksi kohokohta ehkä lienee pyöräilyreissu Espanjassa. :)

  Pitääpä selailla blogiasi lisää läpi, kunhan ennätän. Itsehän olen keväällä osallistumassa puolimaratoniin, joten juoksu on lähellä minunkin sydäntä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan mahtava kuulla! :) Ihana aloittaa aamu tämmöisellä kommentilla!

   Pitääpi tulla vastavierailulle sinun blogiisi! Pyöräilyreissu Espanjassa kuulostaa huikealta! Ja kiva kuulla, että juoksu maittaa sielläkin!

   Poista
 2. Omat kohokohdat oli varmasti vanhan lajin esiintymiset :) sen lisäks oli kivaa, että pääsin kokeilemaan kolmea eri (!) liikuntakeskusta. ja uudet sukset ja niiden myötä hiihdon inhoamisen loppuminen varmaan kans yks parhaista jutuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, loistavia huippuja! Mäkin mietin, että josko voittaisin suksipelkoni tänä talvena ja pääsisin hiihtään! ;) Nyt ihan vallan unohtui minunkin uudet lajikokeilut top-listalta, eli suunnistamisen kokeilu aikuisiällä ja siihen ihastuminen sekä toki ensimmäiset lukkopoljin lenkit uudella pyörällä :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)