sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Uudet trikoot testissä

Eilen, lauantaina, kävin juoksemassa (lue: hölkkäämässä) vähään aikaan ensimmäisen hieman pidemmän lenkin.Tein päätöksen Tukholmaan osallistumisesta aika pian edellisen maratonin jälkeen, ja olenkin yrittänyt maltillisesti kasvattaa taas viikkokilometrejä ja pitkisten pituutta. En tahdo polttaa itseäni loppuun. Ajattelinkin jouluviikon ottaa hyvin kevyesti treenin suhteen ja aloittaa ns. puhtaalta pöydältä 1.1 "Kohti Tukholmaa" projektin :)

Lähde: http://www.stockholmmarathon.se/
Yksi huomio mun täytyy ehdottomasti itselleni tehdä; minun tulee paremmin jaksottaa treenit niin, että joukossa on ainakin yksi selkeästi kevyempi viikko. Esimerkiksi sykleissä 3 kovaa, 1 palauttava.. tai jopa 2 kovaa, 1 palauttava.. onko jollain tähän hyviä vinkkejä, miten treenit pitäisi jaksottaa? Toki mä olen nytkin tehnyt niin, että on ollut selkeästi enemmän kehonhuoltoviikkoja joukossa, mutta yleensä ne teen vasta, kun kroppa niin ilmoittaa. Nyt olis tarkoitus kiinnittää tähän enemmän huomiota, jotta ei ylikunto pääse yllättämään.Eilen siis juoksin 1h 40min lenkin. Ilma oli ihan kiva, noin -7 astetta, mutta viima kävi välillä naamaan ja reisiin. Mulla oli jalassa ne uudet Craftin housut ainoana, ja se oli nippanappa, oliko ne liian vähän... Mutta housut tuntuivat tosi kivalta jalassa, tykkäsin! Toivottavasti siis kestävät hyvin käytössä! Onneksi sinne alle mahtuu hyvin kerrasto, ovat sen verran venyvää sorttia :)


Noissa trikooissa on polven kohdalla tuplakangasta, ja tykkään kyllä. Eipähän polvet ainakaan kylmettynyt, vaikka joskus niinkin on päässyt käymään. Tosi hyvä juttu! Varsinkin, kun on joskus muinoin polvien kanssa vähän ongelmia ollut (polvilumpio mennyt sijoiltaan), joten on tärkeää saada pidettyä polvet lämpimänä. Kylmässä ne alkaa narskua inhottavasti...

Juoksu kulki muuten mukavasti, vaikka siis tarkoituksella pidin hidasta tahtia ja kävelin joitain ylämäkiä, jottei syke nousisi hirveästi. Ja olipahan puhelinkin mukana, ja äänellisenäkin taskussa, niin päätin sitten vastata isällenikin kesken lenkin ja siinä lönkötellessä höpisin niitä näitä...

Mukavaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. mä en tiedä juoksusta mitään, mut kilpaillessa aikanaan meillä oli jaksotus 1-2-2-3 peruskuntokaudella ja 1-2-3 kisakaudella. eli siis 1 kevyt ja 3 rankka, ja viikoista kyse. ja kisat ajoitettiin aina viikon 2 loppuun, eli saatto olla esim 1-2-3-2. musta se toimi ihan hyvin, mut varmaan on kovin lajiriippuvaistakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tästä kullan kalliista vinkistä. Varmaan toi 1-2-2-3 toimii myös juoksussa ihan, kun peruskuntoa olis tarkoitus kasvattaa!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)