torstai 6. joulukuuta 2012

Miksi liikun, miksi en?

Olen nähnyt, että blogeissa on pyörinyt tämä haaste, jossa listataan kolme syytä, miksi lähtee liikkumaan ja kolme syytä, miksi jää kotiin... Tämä vaikutti kivalta haasteelta, joten nappasin sen itselleni ilman sen kummempaa haastamista!

Miksi lähden liikkumaan?


Hyvän olon fiilis! 
Liikunta antaa minulle, kuten monelle muullekin, iloa elämään! Siitä saa jaksamista, voimaa, energiaa ja euforisen olotilan, kun lähtee liikkumaan! Pitkän työpäivän istumisen jälkeen on ihana lähteä liikkumaan, sillä se on hyvää vastapainoa arjen askareissa, ja tasapainottaa olotilaa! Lisäksi, liikunta on mielestäni kivaaaa!Tavoitteet
Ehkä voi  jo kahdesta juostusta maratonista päätellä, että tykkään tavoitteista, ja saan niistä voimaa treeniin! Nuorena tavoitteeni oli joukkueen mukana matkaaminen kohti hyvää suoritusta ja SM-mitaleja, mutta tänä päivänä tavoitteet ovat täysin henkilökohtaisia! En pidä kuitenkaan liian kovista tavoitteista, mutta oma kehittyminen on minun tämän hetkinen tavoite!


Pienet asiat, kuten hieno lenkkisää, kiva jumppaohjaaja tai hyvä musiikki...
Joskus liikkumaan lähteminen on vain pienestä asiasta kiinni. Kauniit lenkkimaisemat, uudet lenkkeilyvaatteet, lempijumppa, jota vetää se kiva tietty ohjaaja, tai kiva musiikki, joka soi siellä jumpassa... kaveri, jonka kanssa lähden liikkumaan! Syitä on monia! Ne eivät ole isoja, mutta jonain päivänä ne voi olla ratkaisevia!


Miksi jään kotiin liikunnan sijaan?


Tietysti jätän treenin väliin, jos olen kipeänä, mutta tässä muut syyt...

Väsymys!
Joskus vaan kroppa antaa merkkejä, ettei voi lähteä suunnitellulle liikuntareissulle. On tärkeää kuunnella kehoa, ettei vaan tule ylirasitusta! Väsymys voi olla henkistä, fyystistä ja se voi johtua edellisistä treeneistä tai vaikka huonoista yöunista! Viimeksi eilen jätin treenin välistä yleisen väsymyksen vuoksi.. viime yönä nukuin hyvät yöunet, ja tänään tein hyvän treenin!
Muut kiireet...
Vaikka yleensä pyrinkin järjestämään menoni niin, että liikunnallekin jää aikaa, niin silti joskus on hetkiä, kun muita menoja on paljon ja silloin kyllä koen tarpeelliseksi tehdä muuta. Elämässä on muutakin kuin liikunta, ja minä olen vain tavallinen kuntoliikkuja, joten liikunnan ei pidä antaa ottaa liikaa valtaa elämässä! :)Ei kiinnosta -olo!
Tämä olo on todella harvoin, mutta kun se tulee, niin turhaako sinne lenkille on itkien lähteä tai salille nostamaan painoja ihan turhaan... pöh. Eikö vaan?

---

En nyt haasta ketään erityistä, mutta jos teette tämän, niin linkatkaa minulle, niin pääsen tsekkailemaan muiden listoja! ;)

1 kommentti:

  1. Minut on haastettu tähän, ja pitäisi jossain vaiheessa ehtiä miettiä vastaukset... Meanwhile: käypä blogissani nappaamassa tunnustus itsellesi! :) http://freyagoesfit.blogspot.fi/2012/12/sain-tunnustuksen-sain-tulevalta.html

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)