torstai 20. joulukuuta 2012

Garmin Forerunner 210

Kuten jo viime viikolla mainitsin, mulla on uusi lenkkikaveri, nimittäin Garmin Forerunner 210. Vaihtoehtoja mulla oli oikeastaan tämä, 410 ja Polarin gps-kello. Ainoana vaatimuksena oikeastaan oli, että uusi lenkkikaveri mittaa niin sykettä kuin aikaa, ja näillä päätöksillä valitsin sitten aika pienellä pohtimisella Garmin 210-mallin. Olisi kiva, jos kellosta näkisi koko ajan reaaliaikaisen nopeuden, mutta sitä tuo mittari ei taida tehdä. Tai en tiedä, enhän ole edes ehtinyt perehtymään sen toimintoihin!


 Eli tämä ei ole mikään arvostelu, vaan kerron vain, että olen nyt muutaman kerran käyttänyt tuota uutta mittaria, ja hyväksi olen sen todennut. Ilman mitääään säätöjä (paitsi siis ne perus paino, ikä yms.) tuo on jo ollut kelpo kapistus. Sateellittien etsiminen kestää noin 1-2 minuuttia, joka on ihan siedettävä aika. Sen jälkeen mittari on heti käyttövalmis! Kun GPS on saatu päälle, niin hyvin on siihen asti sitten toiminut eikä ole tullut katkoja. On kiva, kun on koko ajan tiedossa, pitkänkö matkan on juossut.

Garmin käyttää vakiona 1 kilomterin kierrosta, joten joka kierroksen jälkeen saan piippauksen ja sen kilometrin tiedot ruudulle. Tuota voi myös vaihtaa tai ottaa pois manuaaliseksi, mikä onkin vetotreenissä sitten testattava. Ruudulla näkyy aina sen kierroksen keskinopeus, eli ei parhaillaan oleva nopeus. Lisäksi näytössä näkyy kokonaisaika ja kilometrit.. toisessa näytössä näkyy sitten syke ja kolmannessa kello- ja päivämäärätiedot.


Sykevyön vuoksi otin tämän mallin, enkä 110-mallia. Sykevyö on pehmeä ja miellyttävä päällä. Ei hankaa eikä hierrä. Lisäksi näissä kaikissa Garmineissa on Carmin Connect -palvelu, johon en ole vielä tutustunut... mutta sinne pystyisi listaamaan noi treenit! Akkukeston käytössä pitäisi olla 8 tuntia, ja lataaminen onnistuu laturilla, jolla napataan suoaan kellosta kiinni. Mulla on nyt neljän lenkin jälkeen mennyt puolet akusta näköjään...

Kaiken kaikkiaan tuo Garmin Forerunner 210 vaikuttais olevan hyvä kapistus, mutta kerron sitten lisää, kun olen sitä enemmän testaillut! En kumminkaan usko, että tein huonoa valintaa. Tämä oli edullinen, ja täytti kaikki speksit, jotka itse määritin.


Onko täällä Garminin käyttäjiä? Vinkkejä minulle? Mitä olette tykänneet?

Jee, huomenna testailemaan uusi pumppi kaverin kanssa! Hurraa! Ja saunakamppeet mukaan salille, näin on sovittu! Pitää yrittää mahduttaa ne reppuun, kun meinasin juosta SATSille pienen kiertotien kautta. Jos on kylmä, menen matolle juoksemaan. Tänään juoksin ulkona reilu 50 minuuttia, oli ihanaa! :)

4 kommenttia:

 1. Itse olen ollut tosi tyytyväinen omaan Garminiini. Joskus GPS-signaalin hakeminen kestää pidempään, joskus lyhyemmän aikaa. Esim. jossain tapahtumissa, (kun on paljon laitteita?) kestää välillä tosi pitkään, eli kannattaa varautua. Joskus mittari saattaa jumiutua, mutta ohjeen mukainen nollaaminen on aina auttanut. Se ei edes hävitä mitään muistissa jo olevaa tietoa. Tykkään myös katsella Garmin Connectista noita kaikki käppyröitä, eli kannattaa tutustua myös siihen.

  Onnea uudelle mittarille ja mukavia yhteiskilometrejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että sulla on hyviä kokemuksia Garminista! Huomasin itse, että mitä pilvisempi ilma, sitä hitaammin tuo paikantaa ittensä. Mutta ihan loogista toki.. vielä ei ole häirinnyt se parin minuutin odottelu, vaikka on ollut talvi-ilmakin.. koskaan ei ole niin kiire! Täytyy tutustua Carmin connectin käppyröihin! Kiitos! :)

   Poista
 2. Mulla on Forerunner 110, ja siinä on samanlainen lataustekniikka, eli latausklipsi suoraan kelloon kiinni. Se vaan on niin per**leen herkkä, että ei meinaa mitenkään alkaa ladata. Sitä saa pahimmillaan 20 kertaa ottaa irti ja liikuttaa millin sinne, toisen tänne.. Miun kellossa ei siis riitä, että ne "anturat" on kohdallaan, vaan tuntuu että siinä on joku kosketushäiriö :(

  Kerrohan sitten lataako sinun kello ihan normaalisti, eli pitääkö mun lisätä taas yksi kohta mun "reklamoitavat" -listaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö, "taas yksi kohta reklamoitaviin" .. eli onko näitä vikoja enemmänkin? Harmi sinänsä. Mä kerron heti kun latailen omani. :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)