tiistai 27. marraskuuta 2012

"..when you need to get some sleep.."

näin laulaa lempi yhtyeeni, Disco Ensemble, eräässä biisissään. Mulla on nyt sellainen olo, että lepo tekisi terää. Todellakin.

Elämä on tällä hetkellä todella hektistä ja uniaika jää liian vähäiseksi, kun on paljon töitä, ja lisäksi mulla on viikko armon aikaa saada  AMK-opinnäytetyöni valmiiksi, jotta valmistun ammattiin nyt 18.12. Siihen kovasti tähtään, vaikka tänään en jaksanutkaan enää opparia tehdä 10 tuntisen työpäivän jälkeen. :/

Lähde: weheartit.com

No, ehdin olla reilu tunnin kotona, kun "pitikin" jo lähteä polkemaan sählypaikalle. Yleensä kun olen hieman nuutunut työpäivän jälkeen, liikunta piristää ja treeni saa mielen virkeäksi. Mutta nyt oli ihan päinvastainen tilanne.. jalka painoi kuin tuhat kiloa ja ajatuskaan ei ollut pelissä ihan mukana. Hö. Eilinen lenkkikään ei ollut aivan tutun kevyt, kuin normaalisti samanmoinen. Turhauttavaa. Syy tähän kaikkeen on selvä.. liian vähän unta! Mä oon nukkunut viime aikoina ihan liian vähän! Pari viime yötä on mennyt paljon alle 7 tunnin yöunilla, kun normaali unentarve on 8 tuntia ja lisäksi olen vielä iltauninen, joten ei toi puoleenyöhön valvominen mulle sovi.. pöh.

Lähde: weheartit.com

Tässä ei voi olla liikaa korostamatta unen tarvetta liikunnan laatuun! Aina voi liikkua ja paljon, mutta jos on määrätietoisia tai edes jotain kehitystavoitteita, ei liikunnasta ole mitään hyötyä, jos mieli ja keho ei ole levännyt. Pelkkä palautuminen ei riitä, vaan on osattava nukkua. Vaikka joskus tuntuu, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja, voi silti jättää jotain tekemistä välistä ja mennä rohkeasti vaikka klo 21 nukkumaan!

...siitä puheen ollen, kello on jo yli kymmenen.. jos minä tänään menisin ajoissa nukkumaan ;)

2 kommenttia:

 1. Huh, sulla on ainakin sisältöä päivässä! Joo, unen tärkeyttä ei koskaan kyllä voi vähätellä. En oikein ymmärrä ihmisiä, jotka brassailevat sillä, että nukkuvat vain 5 tuntia yössä ja se riittää. Jotenkin en vain usko moiseen... Vaikka se unentarve onkin yksilöllistä, niin luulisi että pitkällä aikavälillä lyhyet yöunet kostautuvat, ellei sitten ole sohvaperuna, joka viettää kaikki päivänsä ja iltansa liikkumattomana sohvalla.

  Se on vaan hyvä, jos keho ilmoittaa milloin pitää levätä. Sitä pitää vaan myös kuunnella ja malttaaa toimia sen mukaan! Virkeämpää loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos! Viime yönä nukuin 8 tuntia, ja olo oli heti paljon parempi! Siten jaksaa päivän askareet, työt, opparin ja liikunnatkin paremmin :) Tänään oli hyvä spinning, mutta loppua kohden pitää hillitä vähän, kun on viimeiset rutistukset opparin kanssa, mutta sitten helpottaa ainakin vapaa-ajalla! Jee! ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)