perjantai 23. marraskuuta 2012

Uuden sykemittarin valinnan vaikeus

Garmin Forerunner 210. Lähde garmin.com

Mulla on hakusessa nyt uusi sykemittari. Mun Suunto t3c on palvellut loistavasti kolme vuotta, mutta pikkuhiljaa alan kaipaamaan uusia ominaisuuksia mittariin. Tällä hetkellä kivoimpana ominaisuutena pidän GPS-kellon ominaisuuksia, sillä matkan mittaus vaivatta, samalla laitteella olisi toiveissa.

Oikeastaan kovin suuria vaatimuksia mulla ei ole kellojen suhteen, mutta olisi kiva, että kello toimisi hyvänä apuna interval-harjoitteluissa. Tähän asti olen aika puhtaasti mennyt mututuntumalla vauhdin osalta, mutta olisi kiva tehdä tarkempaa työtä vetojen osalta, vaikka toki oma fiilis onkin yksi pääosista harjoitusta tehtäessä!

Garmin Forerunner 410. Lähde: garmin.com

Mulla on uudeksi kelloksi muutama vaihtoehto. Garmin Forerunnerit, 210 ja 410. En oikeastaan tiedä moisten mittarien eroa, vaikka olen koittanut lukeakin. Eli jos joku on fiksu ja tietää, saa kertoa! :) Kolmas vaihtoehtoni on Polarin uudi GPS-kello, eli 3C GPS. Tästä luin vähän negatiivista palautetta juoksufoorumilta, mutta toisaalta... tämäkin kiehtoisi.Polar 3c GPS. Lähde fi.polar.fi

Hinnan eroa on, mutta nämä ovat mun budjetin rajamailla. Garmin 210 maksaa 189 euroa, ja Polarin kello on yli 250€, tarkkaa summaa en tiedä. En ole tutkinut.

Tärkeimpänä ominaisuutena pidän sitä, että näkisin sen hetken nopeuden koko ajan kellossa, sekä sitten tietysti voisin tallentaa treenijaksoja. Jälkimmäinen ominaisuus on kaikissa, mutta miten tuon reaaliaikaisen nopeustiedon kanssa?

Nyt on apu tervetullutta! :) Kaikki kokemukset kaikista GPS-sykekelloista tännepäin! Saa olla muistakin, kuin näistä merkeistä!! Kiiitos!

4 kommenttia:

 1. Minulla on Garmin forerunner 305, eli jo vanhentunut malli. Siinä saa näkymään reaaliaikaisen nopeuden. Treenit saa myös jaettua "kierroksiin", minulla tuo ottaaa kilometrin välein keskinopeuden, keskisykkeen jne jne. Ja intervalleissa tosi kiva, saa suunniteltua intervallit, ainakin jos tekee esim. 5x 5min vetoja 2min palautuksella, en ole opetellut saisiko sinne suunniteltua esim. pyramidi-intervallia..

  Noista sinun malleistasi 210 on sellainen "simppeli" ja helppokäyttöinen malli, 410 monipuolisempi, mutta molempiin saa nuo omat harjoitukset tehtyä. 210 on muistaakseni malli, jossa ei ole "virtual partneria", eli toimintoa, johon saa ohjelmtoitua matkan ja vauhdin/ajan, jossa haluaa matkan juosta, ja se auttaa pysymään oikeassa vauhdissa tasaisesti. 410ssa on myös virtual racer, jossa voi harjoituksen pohjalle laittaa jonkin edellisen treenin ja katsoa pysyykö samassa tahdissa tms.

  VastaaPoista
 2. Kiitos todella kattavasta vastauksesta! Luulen että tuo 210 voisi olla malli, jonka itselleni ostan. Kun en niin hirveän paljon toimintoja tarvitse. Turhaan varmaan maksaa kamalasti ekstraa tuosta 410-mallista. Mutta ehkä vielä kysyn joltain kivalta myyjältä jossain, ennen kuin teen lopullisen päätöksen! :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tosiaan listata, mitä ominaisuuksia kellolta oikeasti toivoo ja sen perusteella tehdä päätös. Garminin nettisivuilla on ihan kätevä tuo vertaa-toiminto (https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=141&compareProduct=83274&compareProduct=83280). Itselläni on Forerunner 405CX ja olen ollut kovin tyytyväinen. Mielestäni näissä merkeissä on se filosofinen ero, että Polar (ja Suunto) on sykemittari gps:llä ja Garmin taas GPS-mittari sykkeenmittauksella. Tosin kaikki varmasti toimivat, mutta tuo kertoo, mihin on panostettu ja minkä voi olettaa toimivan varmasti. Kerro ihmeessä, mihin päädyit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, täytyy tutustua tuohon vertailutoimintoon! Aivan taatusti kerron, mihin kelloon päädyn ja saatan vielä kysyä apuakin, kun olen listannut kellon ominaisuudet... tähän mennessä just on ollut pelkkä sykemittari, mutta toivonko tosiaan gps-kelloa vai sykemittari gps-ominaisuuksilla, on se mysteeri.. jollain tavalla toi Polar kiehtoisi eniten, mutta onkohan jollain oikeasti kokemuksia sen gps-toimivuudesta?! :D

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)