sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sunnuntailenkillä

Tänään oli vuorossa se viikon pitkä lenkki, joka tosiaan tähän aikaan vuodesta ei ole kovinkaan pitkä. Missään nimessä en tahdo itseäni uuvuttaa, ja yli kahden tunnin lenkkejä tehdä, vaan niiden aika on sitten vasta keväällä.. ensi vuoden puolella ainakin.
Pitkät lenkit pyrin pitämään sutjakkaasti peruskestävyysalueella, joten vauhtiakin pudotan pikkaisen. Jostain olen kuullut, että pitkien lenkkien kilometrivauhti tulisi olla ainakin 30-40 sekuntia maratonin tavoitevauhtia hitaampia. Tänään esimerkiksi lenkkivauhtini oli noin 6.16/km, joka oli vielä himpun liian kova, jos ajatellaan pitemmällä tähtäimellä. Mutta lenkki oli silti tänään todella kevyt, eli askel kulki eilisestä punttipäivästä huolimatta!

Mulla oli yli puolet matkasta mukana oma avomies, Kimmo. Se on aina ihan huippua, että pitkillä lenkeillä saa edes osaksi matkaa lenkkiseuraa. Kimmo olikin kesällä aina välillä mukana, ja silläkin panoksella (sekä tietysti suurella henkisellä panoksella) on ollut kannustava tekijä mun hullussa maraton-buumissa ;) Ihanaa, kun on kannustava huoltojoukko kotona! Kimmo onkin tulossa mun kanssa Tukholmaan keväällä, jee!
Tänään lenkille tuli pituutta päälle 13 km, ja aikana 1.22. Ihan kiva sunnuntailenkki! :) Nyt on kyllä jalat sen verran väsyneet koko viikon uurastuksesta, että taidan huomenna skipata perinteisen avaavan lenkin ennen balancea, ja mennäkin salille venyttelemään ennen balancen alkua! Kävelylenkkikään ei tekisi pahaa...
Täällä etelässä on niin lämmintä vielä, että lenkkivarusteina tällä hetkellä on juoksutrikoot, pitkähihainen paita + ohut juoksutakki sekä kaulassa buffi ja päässä panta. Sormikkaatkin oli, mutta tuli niin kuuma kesken lenkin, että riisuin ne pois.

Mutta hei, millainen viikko muilla on ollut takana liikunnan suhteen?

1 kommentti:

  1. Hei, mulla ois sulle haaste mun blogin puolella :)

    http://liikuntakarpasenpuraisu.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)